1

Tema: Prosti čas-vrtiček

Če se malo spustim"proti na dol,a ne",me prav zanima koliko od nas ima doma možnost brskati po zemlji,ali spremljati razvoj sadnega drevja od cveta do zrelega plodu.Jaz sem na vrtu,recimo,vglavnem uporabljen,kar pa seveda ne pomeni da mi je to "uporabljen"odveč.

Re: Prosti čas-vrtiček

francik je napisal/a:

me prav zanima koliko od nas ima doma možnost brskati po zemlji,ali spremljati razvoj sadnega drevja od cveta do zrelega plodu.

Letos spremljam češnje, ki sem jih lani posadil, so me presenetile, da imajo že prvo leto plodove. smile

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Kaj pa kakšno čebelo ali čmrlja si tudi opazil?To je v glavnem pika na i pri cvetovih.Je poseben čar,opazovat njihovo delo.

francik je napisal/a:

Kaj pa kakšno čebelo ali čmrlja si tudi opazil?To je v glavnem pika na i pri cvetovih.Je poseben čar,opazovat njihovo delo.

Čebelice so fajn, mravlje pa lahko nosijo uši na drevo...ima kdo kakšen nasvet glede naravnih škropiv? Tista umetna -  strupena mi niso simpatična sad
Jaz sem ravno včeraj okoli dreves posejala rožice kapucinke - menda odganjajo nekatere škodljivce...
LP

Je kar nekaj nasvetov v temi za zdravje-prve tri teme se mi zdi.

francik je napisal/a:

Je kar nekaj nasvetov v temi za zdravje-prve tri teme se mi zdi.

Pa res, hvala :rose:  smile

Jaz imam letos prvič svoj vrtiček in po dolgem času zopet ogromno rožic in zelišč v stanovanju.

Tako vrt kot rožice "gnojim" oziroma jim pomagam z bachovimi kapljicami - esencami.

Rožice in rastline se neverjetno odzovejo na njih, tako kot tudi ljudje, samo da tega ne opazimo takoj ali vedno vsi enako.

A na rastlinah je učinek neverjeten.

Probajte!

lp, Tina

Ker sem od predkratkim član rei-ki družine,bom nekaj časa preverjal delovanje rei-kija.Lani posajene jagode so zaenkrat take kot še nikoli,do jeseni bo pa že marsikaj jasno tudi na drugih rastlinah.Bom za vsak slučaj nabavil močno vrv za brzdanje ega. wink

Tina Pipan je napisal/a:

Jaz imam letos prvič svoj vrtiček

Jaz tudi!  big_smile
Sem nasadila tudi prvič vrtne rožice - ameriški slamnik, ognjič in sončnice (ne okrasne!). Vendar sem pri nakupu slamnika kupila pravzaprav mačka v žaklju, to pomeni, kup zemlje in posušen čebulček.  sad Pa še do zdaj se nekak nisem spravila novega kupit... Ognjič in sončnice pa že veselo poganjajo ven.  :rose:  smile

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

francik je napisal/a:

Lani posajene jagode so zaenkrat take kot še nikoli,do jeseni bo pa že marsikaj jasno tudi na drugih rastlinah.

Bravo! smile

urskakorun.com

Urška je napisal/a:

sončnice pa že veselo poganjajo ven.  :rose:  smile

Tudi jaz sem posejala sončnice, a ni nič prišlo ven. So zgleda bili ptički na delu. neutral Naslednje leto jih bom posejala v lončke in potem posadila sadike.
Ko sem na vrtu, sem dobre volje, ko se vrnem v mesto in vem, da grem naslednji dan v službo, pa postanem prava tečka. No, upam, da me naslednjič ne bodo polži spravili v slabo voljo. Sadiko paprike, ki ni bila mala, je enemu uspelo zmazati do konca. Upam, da mu je teknila. hmm

Gudrun je napisal/a:

Tudi jaz sem posejala sončnice, a ni nič prišlo ven. So zgleda bili ptički na delu. neutral Naslednje leto jih bom posejala v lončke in potem posadila sadike.

Veš, kaj so pa meni polži ušpičli?  mad Skoraj vsem sadikam so listke pohrustali ... očitno bo treba drugo leto tudi takšno taktiko, kot jo omenjaš, izpeljat ...  big_smile

urskakorun.com

Urška je napisal/a:

Veš, kaj so pa meni polži ušpičli?  mad Skoraj vsem sadikam so listke pohrustali ...

Predvčerajšnjim sem doma opazovala velikanskega polža na vrtu. Ne morem verjet, kako znajo biti hitri, ko je solata na vidiku! ... (??) smile

14

Andreja je napisal/a:

Predvčerajšnjim sem doma opazovala velikanskega polža na vrtu. Ne morem verjet, kako znajo biti hitri, ko je solata na vidiku! ... (??) smile

Verjetno misliš na tiste polže brez hišic, ki so v primerjavi z "hišičarji" big_smile  na raketni pogon lol
lp smile

Kaj raketni pogon,aerodinamika je pomembna.... big_smile

Zoran je napisal/a:
Andreja je napisal/a:

Verjetno misliš na tiste polže brez hišic, ki so v primerjavi z "hišičarji" big_smile  na raketni pogon lol
lp smile

Imel je hišico... oz. hišo  yikes  Tisti navaden, rjav... velik. Je pa res lezel po rahlem klancu navzdol, pa mogoče je bila tud zemlja malo bolj sipka, drseča wink  Ali bo pa solata letos tako zelo dobra, da že na daleč diši in se splača malo bolj pohitet big_smile cool

17

Andreja je napisal/a:

Imel je hišico... oz. hišo  yikes  Tisti navaden, rjav... velik. Je pa res lezel po rahlem klancu navzdol, pa mogoče je bila tud zemlja malo bolj sipka, drseča wink  Ali bo pa solata letos tako zelo dobra, da že na daleč diši in se splača malo bolj pohitet big_smile cool

Kaj so potem tudi polži dobili višjo prestavo ali se gibljejo hitreje ko je prazen trebušček? big_smile
lp

Ja,kdo pa ima željo in voljo po hitrem gibanju s polnim trebuhom? cool

19

Ali kdo pozna kak naraven način, da se polžem prepreči dostop do solate?
lp

Po obsegu vrtička nasadi na pol metra rožo tagetes,pri nas pravijo "smrdele"in to kar služi namenu.Ko bo pa solata imela več neuporabnih listov,jih potrgaj in nastavi po travi poleg vrtička.Druščina se bo zbrala na pojedini in Zoran jim bo lahko na hitro organiziral skupinsko selitev v,recimo,drugi del narave.Drugače pa pravijo,da je sled polža čisti kalcij,ki ga pa rastline hitro porabijo.

21

francik je napisal/a:

Po obsegu vrtička nasadi na pol metra rožo tagetes,pri nas pravijo "smrdele"in to kar služi namenu.Ko bo pa solata imela več neuporabnih listov,jih potrgaj in nastavi po travi poleg vrtička.Druščina se bo zbrala na pojedini in Zoran jim bo lahko na hitro organiziral skupinsko selitev v,recimo,drugi del narave.Drugače pa pravijo,da je sled polža čisti kalcij,ki ga pa rastline hitro porabijo.

Ravno prejšnji teden sem kupila seme tagetesov smile , ta info mi pride ravno prav, ker so tudi na moji solati že polži. Na vrečici semen tagetesa piše, da odganja škodljivce in zdravi vrtno zemljo :prst:

22

francik je napisal/a:

Po obsegu vrtička nasadi na pol metra rožo tagetes,pri nas pravijo "smrdele"in to kar služi namenu

Anja je napisal/a:

Na vrečici semen tagetesa piše, da odganja škodljivce in zdravi vrtno zemljo :prst:

Hvala.

Anja je napisal/a:

Drugače pa pravijo,da je sled polža čisti kalcij,ki ga pa rastline hitro porabijo.

Franci kaj si s tem mislil, a lahko mal bol razložiš? roll
Hvala
smile

23

francik je napisal/a:

Ko bo pa solata imela več neuporabnih listov,jih potrgaj in nastavi po travi poleg vrtička.

Solate je še dovolj, so mi žajbelj pojedli ti slinavci, verjetno imajo kakšne zdravstvene težave lol
Prejšna leta sem okrog vrta sipal sol in apno, pa pomaga dokler ne pade dež.
smile

Sled,ki jo polži puščajo za sabo-slina-bela sled-ali kaj,to naj bi bil čisti kalcij,brez njega pa ni nič.

25

francik je napisal/a:

Sled,ki jo polži puščajo za sabo-slina-bela sled-ali kaj,to naj bi bil čisti kalcij,brez njega pa ni nič.

Še vedno mi ni jasno za koga je ta kalcij dober- za rože ali ?
smile