Tema: Izpiti
Ker je čas izpitov, bom poskušal napisati pripomočke za lažje učenje.
Najprej si postavimo svojo os: os-sveta, haro, merkavo, reiki,…
Nato si pred učenjem postavimo jasno namero, npr.: sedaj se bom učil dve uri in vse stvari, ki jih rabim si zapomni moja podzavest. Ko se učimo na tak način, nam ni polna (težka) glava, celo je občutek, da si nisem nič zapomnil. Potrebno se je osvoboditi dvoma, da se na takšen lahek način lahko naučijo stvari.
Potrebno se je tudi osvoboditi vseh strahov, da ne bomo opravili izpita, da so vprašanja pretežka,..
Pri učenju pomaga rumena barva, ker nam jača tretjo čakro (solarni pleksus). S tem ko je pleksus dovolj močan, se z lahkoto znebimo dvoma in postanemo samozavestni in si zaupamo, da se na takšen način z lahkoto naučimo.
Pomaga rumena obleka, rumeno obarvan prostor, rumene rože (ki jih imamo v prostoru), rumena hrana (banane, limone,..), gledanje v rumeno barvo.
En čas gledamo (ali si predstavljamo) rumeno barvo in si v mislih povemo: vdihujem rumeno barvo, vodim do srca in z izdihom se rumena barva razširi na moje telo, predvsem pa na področje pleksusa (najprej). Tako dolgo vdihujemo in izdihujemo dokler ne začutimo popolnega zaupanja v sebe.
Z integralno biorgonomijo lahko naročimo procesu Jehovah Adonai, naj doda v naše telo toliko rumene barve koliko je rabimo. Še prej pa naj poskrbi, da se strahovi in dvomi transformirajo. Lahko si tudi naredimo program, da se bom učili npr: z lahkoto, določimo čas (npr: dve uri na dan), da si bom zapomnil vse stvari, ki jih rabimo na izpitih, da bodo vprašanja lahka ali da smo sigurni v svoje znanje… Lahko sprostimo napetosti med vsemi, ki so prisotni na izpitih.
Z Reikijem lahko napolnimo tisti čas ko bomo na izpitih, npr: da se v tistem trenutku vame zlije vso znanje, ki sem se ga naučil, da se sprostijo napetosti (trema,..).
Vse te stvari zelo pomagajo vseeno se je pa potrebno učiti. Ni dovolj samo narediti procese. Procesi in druge stvari so nam v pomoč, da porabimo veliko manj časa, da se ne učimo pod stresom in da zaupamo v svoje znanje.
Enako ali slično lahko naredijo tudi učitelji. Učitelji ko zaupajo v sebe in svoje delo so v ravnovesju in ko si v ravnovesju ne občutiš preobremenitve, pričakovanj in vseh drugi stvari, ki se zlivajo od učencev. Učitelji si lahko olajšajo delo s tem, da se odločijo, da pri učencih iščejo znanje (ne pa neznanje). S to odločitvijo si olajša delo in sprosti se pritisk, ker se ne postavljaš nad nekoga, "da mi smo nekaj več". Saj učitelj naj bi vedel več kot učenec, samo naj išče pri učencu znanje in s tem in sebi in učencem olajša delo, ker se sprosti ta del napetosti.
Upam , da bo komu v pomoč.
![]()