1

Tema: Filter za vodo

Ima kdo od vas izkušnje s filtri za vodo? Jih kaj uporabljate? Jaz sem pred kratkim kupila vodni filter Brita, vendar ima nekaj časa specifičen, nekoliko grenak okus. Je možno dobiti filter, ki ne proizvaja grenkega okusa vode? Drugače pa je voda fantastična. Čez dan nekaj steklenic te vode damo še na sonce in naslednji dan pojemo pravo sončno in živo vodo.  :rose:  Samo tisti grenak okus mi malo greni navdušenje. ..  neutral

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Filter za vodo

Brito uporabljamo v treh družinah že kaki dve leti,pa nekih pripomb ravno ni.Sem pa zaznal ta priokus,ampak se mi zdi da se zgubi po dveh,treh dneh ali se ga pa navadim.Drugih izkušenj pa žal pri nas nimamo.

Ta okus je zaradi oglja v filtru in je normalen. Če si pravilno pripravila filter, preden si ga dala v vrč brita, bi moral ta priokus izginiti čez nekaj dni - oziroma po nekaj dneh ni več tako intenziven.

lp

Omnia mea mecum porto.

Aprilska je napisal/a:

Ta okus je zaradi oglja v filtru in je normalen. Če si pravilno pripravila filter, preden si ga dala v vrč brita, bi moral ta priokus izginiti čez nekaj dni - oziroma po nekaj dneh ni več tako intenziven.

lp

Oglje je drugače neškodljivo - eni ga tudi jedo, ko imajo drisko...

Hvala vsem za odgovore, priokus je res po par dneh izginil.

Imam pa še eno vprašanje glede filtra. Kako dolgo vam običajno zdrži en filter? Meni je zdržal 14 dni, vendar je pri nas non-stop v uporabi, na dan spijemo čez 6 litrov vode minimalno. Če bo treba menjati filter dvakrat na mesec, je pa tole kar drag štos.  neutral Kake izkušnje imate vi s tem?

urskakorun.com

Urška je napisal/a:

Hvala vsem za odgovore, priokus je res po par dneh izginil.

Imam pa še eno vprašanje glede filtra. Kako dolgo vam običajno zdrži en filter? Meni je zdržal 14 dni, vendar je pri nas non-stop v uporabi, na dan spijemo čez 6 litrov vode minimalno. Če bo treba menjati filter dvakrat na mesec, je pa tole kar drag štos.  neutral Kake izkušnje imate vi s tem?

Urška, vidim, da je že več kot 5 let od tega, kar si pisala za filter in si vmes verjetno že našla rešitev.
Če še nisi, se mi zdi zelo uporaben t.i. "industrijski filter za vodo". To se tukaj zelo uporablja in "Brite" praktično ne poznajo.
Gre za večji filter, ki se (odvisno od modela) namesti pri/na pipo, kjer želiš točiti filtrirano vodo. En tak filter pa zdrži vsaj pol leta.

Klavdija

Hvala Klavdija - res je, da smo že našli vmes rešitev, ampak ideja je zelo dobra! Mogoče kdaj pride v uporabo.  wink

urskakorun.com