mirela je napisal/a:Vem da lahko spremenimo svoje vedenje, občutke in misli, ko spremenimo napačna prepričanja. V motivacijske izreke »si zaslužim«, »sem dovolj dobra«, v pripročnike »Kako postati samozavesten«, in podobne novodobne instant recepte, mislim da to deluje le začasno in se ponovno vrne.
Prav imaš, da se stvari na tak način vrnejo, ker s tem, da hočeš na silo postati samozavestna ni rešitev. Takšne stvari ti lahko prinesejo trenutno evforijo, pol pa zopet padeš tam kjer si bila ali pa še nižje. To se dogodi zato, ker poskušamo svoj um na silo v nekaj prepričati.
mirela je napisal/a:Vem da lahko spremenimo svoje vedenje, občutke in misli, ko spremenimo napačna prepričanja. V motivacijske izreke »si zaslužim«, »sem dovolj dobra«, v pripročnike »Kako postati samozavesten«, in podobne novodobne instant recepte, mislim da to deluje le začasno in se ponovno vrne. Tako zakoreninjena prepričanja, lahko spremenimo po dolgotrajnem delu na sebi in ob dobri izkušnji v novem odnosu npr. s terapevtom. Identifikacija neg. misli, ovrednotenje, preverjanje realnosti, obvladovanje, samokontrola. Odučit se je potrebno starega načina mišljenja, utrdit novega. Ali pa se motim??? To je način, ki ga poznam.
To se vedno sliši zelo enostavno….spremeni svoje občutke in prepričanja…v praksi pa je daleč od tega. Namvreč, občutke in prepričanja, vzorce nosimo v sebi in jih negujemo vrsto let. Spreminjanje potemtakem poteka reverzibilno.
Za trajno rešitev se je potrebno dotakniti duše. Ko se stvar dotakne duše, duša da jasna navodila umu kaj mu je za početi. Takrat sodelujeta leva in desna polovica možganov. Če obe polovici nista usklajeni, zavestno zelo težko pridemo do rešitve, ker um naredi vse kar je v zavesti in kar je v podzavesti. Človek večinoma deluje z 10% zavesti ostalo je podzavest. Zato je potrebno spremeniti vzorce in prepričanja na podzavesti.
Tvoj primer zavestno hočeš, da si dovolj dobra, a kaj ko ti podzavest ves čas pošilja in govori , da nisi dovolj dobra. Zato se zelo težko pomakneš naprej. Če ti to že malo uspe, za to stvar porabiš ogromno energije. Me razumeš: boriš se za nekaj kar je tvoje, po drugi strani ti pa podzavest govori, da si tega ne zaslužiš.
Potrebno je transformirati, tisto kar nočeš in spremeniti v tisto kar hočeš in to občutiti v popolnosti, da se v tebe integrira.
mirela je napisal/a:To se vedno sliši zelo enostavno….spremeni svoje občutke in prepričanja…v praksi pa je daleč od tega. Namvreč, občutke in prepričanja, vzorce nosimo v sebi in jih negujemo vrsto let. Spreminjanje potemtakem poteka reverzibilno.
Res je da boš sama težje spremenila občutke v tiste katere hočeš, če dejansko ne veš kako ti občutki izgledajo. Veš da obstajajo, če jih pa nisi doživela pa ne veš kako se dejansko občutijo. Takrat se večinoma ne zgodi veliko, če ne občutiš tistega kar hočeš.
mirela je napisal/a:Zanima pa me ali je možna še kakšna druga pot? Zelo me zanima ali bi mi lahko pomagal, poleg identifikacije vzorcev, tudi odpraviti jih?
Veš, da ti lahko pomagam, saj to je moje vsakodnevno delo, ki ga počnem z veseljem.
mirela je napisal/a:Točno to si želim, da bi moja duša postala svobodna in razigrana.
:prst:
Vem, mi je tvoja duša povedala kaj hoče.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788