151

Re: Reiki

Živjo

Tole vprašanje me jedka že nekaj časa. Pogosto med reikiranjem začutim v levem palcu (v predelu nohta) pritisk- kot bi ga stisnila na koncu. Ni bolečina, samo pritisk. Zadnje čase je močnejše in bolj moteče. Misli se potem okupirajo samo okoli tega, namesto na naravnanost v reikiranje.  Še posebej pri stvareh, ki so bitne zame, da jih spremenim. Postopek zato ponavadi prekinem. Začutila sem ga pri obeh inicijacijah v reiki. Pojavi pa se tudi pri postavljanju merkave- ko si vzamem zanjo več časa.  Me morda na kaj opozarja, pa ne znam dešifrirat? Imam premajhen pretok? Ne vem, nimam idej. Ker ne bi rada da me to še naprej bremza ali da se razraste v nekakšen izgovor, ko prekinjam postopke ter jih ne izpeljem do konca, bi bila zelo vesela kakšnega vašega predloga.

bodite v cvetju, hana

152

hana je napisal/a:

Tole vprašanje me jedka že nekaj časa. Pogosto med reikiranjem začutim v levem palcu (v predelu nohta) pritisk- kot bi ga stisnila na koncu. Ni bolečina, samo pritisk. Zadnje čase je močnejše in bolj moteče. Misli se potem okupirajo samo okoli tega, namesto na naravnanost v reikiranje.  Še posebej pri stvareh, ki so bitne zame, da jih spremenim. Postopek zato ponavadi prekinem. Začutila sem ga pri obeh inicijacijah v reiki. Pojavi pa se tudi pri postavljanju merkave- ko si vzamem zanjo več časa.  Me morda na kaj opozarja, pa ne znam dešifrirat? Imam premajhen pretok? Ne vem, nimam idej. Ker ne bi rada da me to še naprej bremza ali da se razraste v nekakšen izgovor, ko prekinjam postopke ter jih ne izpeljem do konca, bi bila zelo vesela kakšnega vašega predloga.

Hana na palcu se po kitajski medicini konča  kanal pljuč. Pljuča pa so vezana s žalostjo tesnobo, psihično izčrpanostjo, razdražljivostjo.
Poglej si v tej smeri mogoče ti je zaradi katerega od teh čustev blokiran meridian  pljuč.
smile

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

153

Zoran bo kar držalo. Smešn občutek, ko te najde eho vau efekta. Res je vse povezano. Delala sem namreč na razkrajanju svoje grenkobe oz. vzroku, ki vodi do tega da se maceriram v njej. Ter posledično tako spremenim osnovo mikroflore počutja. Eno je brati o teh zadevah, drugo pa se zazreti v sklenjenost kroga. Res, kako sem takoj dobila opozorilo, jaz ga pa nisem znala prebrat,.... JToda vse ob svojem času, verjetno. Me čaka še veliko dela.

Hvala Zoran!

154

Sem razmišljala- če bi se zmenili za določeno uro in pošiljali reiki ljudem prizadetih v poplavah?

lp, hana

155

hana je napisal/a:

Sem razmišljala- če bi se zmenili za določeno uro in pošiljali reiki ljudem prizadetih v poplavah?

Hana super ideja.

Saj ni potrebno določene ure, pač takrat, ko ima kdo čas, naj se odpre za reiki podporo ljudem preko boga, da dobijo toliko božanske ljubezni kolikor je rabijo, vejo sprejet in je v njihovo najvišje dobro.

Lahko se pošlje tudi molitev, da vsi kateri rabijo, dobijo toliko božanske ljubezni, koliko je lahko sprejmejo in je za njihovo najvišje dobro. Hvala.
smile

156

Vabilo:
REIKI Tečaj 2. stopnje.

Reiki je preprosta in učinkovita življenjska energija, s katero pridobimo sposobnost samozdravljenja ter sposobnost, da lahko pomagamo drugim. S tem, ko se nam srce odpre za brezpogojno ljubezen, pridobimo sposobnost, da pridemo v stik s svojo dušo. Duša pa ima dostop do vseh informacij, ki so za naše zdravje in življenje potrebne, da lahko živimo tako kot hočemo. S pomočjo Reiki energije vplivamo na naše misli, čustva in s tem spreminjamo informacije v celicah, ki pripeljejo do ozdravitve.

Kaj vse lahko z Reikijem pridobimo:
- vzpostavi se povezava božansko – zemeljsko;
- odpira srce za ljubezen;
- celostno se zdravi telo;
- poveča se nam energija v telesu;
- vzpodbujajo se naravne obrambne sposobnosti organizma.;
- razstruplja se telo in sproščajo se energijske blokade;
- pomaga pri samozdravljenju in duhovnem razvoju;
- izboljša se psihofizično stanje;
- izboljša se imunski sistem;
- sprošča mišice in živčne napetosti;
- poveča se samozaupanje in samozavest;
- pomaga pri bolečinah in stresu;
- organizem se pomladi;
- pomaga pri kreativnosti;
- pomaga, da spremenimo način življenja;
- prenos energije na daljavo;
- pomoč po operaciji ali poškodbi.

Za začetek dela z Reikijem je potrebna iniciacija, ki nas poveže v srcu, duši, telesu in duhu.
Pri iniciaciji vzpostavimo stik z univerzalno kozmično zavestjo, ki se s tokoma iz središča vesolja in iz središča zemlje združi v srcu in od srca potuje naprej v roke. Roke se počasi ogrevajo in če jih položimo na telo večinoma začutimo toploto.
Reiki vzbuja v nas radost, ljubezen in predvsem se v nas naseli mir.
Z Reikijem lahko zdravimo raznorazne bolezni, kot tudi čustvene in mentalne težave.
Enako, kot pomaga nam, lahko mi potem pomagamo drugim ljudem, živalim, rastlinam.

Z iniciacijo v reiki 2, pridobimo večjo sposobnost usklajevanja energij na višjih ravneh. Postanemo prevodnejši za pretok energije. Poveča se tudi hitrost in moč energije v nas, s tem ko v iniciaciji pridobimo simbole. Simboli  nam pomagajo, da se hitreje sestavimo v prvotno stanje enosti. Na tej ravni se začnemo učiti zaznavati, reiki in druge vodnike. Dodatno se poveča samozavest za obvladovanje v vsakodnevnih situacijah.
Tečaj je v Ljubljani.

Kdaj: sobota – 13.11.2010, Ura: od 09.00-16.00.

Tečaj vodim: Zoran Zavor

Tečaj je namenjen vsem, ki že imate reiki 1. stopnje, ne glede kje ste bili iniciirani.

Prijave in informacije na: pesem.duse@gmail.com, zoran.zavor@gmail.com ali 070-824-799

157

Zoran, Urška oz. kdorkoli - kakšna je razlika med iniciacijo v reiki 3. stopnje in theta healingom (v mislih imam postopke, ki smo jih spoznali na delavnici pesem duše)?

158

Lahko delim s tabo svoj zorni kot dojemanja teh zadev - vsako znanje, ki ga srečamo, gre za neke vrste iniciacijo, odprtje za določen energijski kanal, skozi katerega pridobimo dostop do točno določenih informacij in točno določenih energijskih vibracij. Iniciacijo lahko prejmemo že skozi branje knjige, vendar se njena moč na primer ne da primerjati z iniciacijo, ki jo prejmemo od druge osebe, torej "v živo". Skozi reiki iniciacijo dobimo določene energijske kakovosti, skozi theta healing spet druge energijske kakovosti itd. Tudi na šamanski delavnici ste na primer bili iniciirani, ravno tako na delavnici Pesem duše. Vendar z Zoranom nisva hotela poudarjati pomena same iniciacije. Važno je, da oseba zna po prejetju znanja, informacij ter -- iniciacije -- uporabljati energije, jih zna integrirati v svoje bitje ter jih prenesti v vsakdanje delovanje. To je potem ta prava stvar. smile Upam, da sem ti razumljivo napisala.  :rose:

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

159

Vabilo:
REIKI Tečaj 3. stopnje.

Reiki je preprosta in učinkovita življenjska energija, s katero pridobimo sposobnost samozdravljenja ter sposobnost, da lahko pomagamo drugim. S tem, ko se nam srce odpre za brezpogojno ljubezen, pridobimo sposobnost, da pridemo v stik s svojo dušo. Duša pa ima dostop do vseh informacij, ki so za naše zdravje in življenje potrebne, da lahko živimo tako kot hočemo. S pomočjo Reiki energije vplivamo na naše misli, čustva in s tem spreminjamo informacije v celicah, ki pripeljejo do ozdravitve.

- organizem se pomladi;

Za začetek dela z Reikijem je potrebna iniciacija, ki nas poveže v srcu, duši, telesu in duhu.
Pri iniciaciji vzpostavimo stik z univerzalno kozmično zavestjo, ki se s tokoma iz središča vesolja in iz središča zemlje združi v srcu in od srca potuje naprej v roke. Roke se počasi ogrevajo in če jih položimo na telo večinoma začutimo toploto.
Z Reikijem lahko zdravimo raznorazne bolezni, kot tudi čustvene in mentalne težave.
Enako, kot pomaga nam, lahko mi potem pomagamo drugim ljudem, živalim, rastlinam.

Z iniciacijo v reiki 3, pridobimo še dodaten simbol DAI – KO - MIO, kateri nam omogoča zdravljenje na najvišji duhovni ravni, tam kjer nastanejo stvari. Energijski pretok postane bistveno hitrejši kot na prejšnji stopnji. Z reikijem 3 delamo reiki blagoslov za našo preteklost, sedanjost in prihodnost, tako da so spremembe velike in hitrejše. S tem nam je omogočeno, da lahko zaživimo življenje, ki nam najbolje ustreza.

Tečaj je v Ljubljani.

Kdaj: nedelja: 28.11.2010, Ura: od 09.00 - 16.00.

Tečaj je namenjen vsem, ki že imate reiki 2. stopnjo, ne glede kje ste bili iniciirani.

Prijave in informacije na: pesem.duse@gmail.com, zoran.zavor@gmail.com ali 070-824-799

160

Urška je napisal/a:

Lahko delim s tabo svoj zorni kot dojemanja teh zadev - vsako znanje, ki ga srečamo, gre za neke vrste iniciacijo, odprtje za določen energijski kanal, skozi katerega pridobimo dostop do točno določenih informacij in točno določenih energijskih vibracij.

Hvala, Urška - mi je veliko bolj jasno. :rose:

161

Tečaj REIKI 3, je premeščen iz 28.11 na 05.12.
Ostalo ostaja enako.
smile

162

Zoran, mene zanima kako je, če reiki nekaj časa ne uporabljaš, potem pa ga zopet želiš. Ali se ti "reiki kanali" počasi zapre ali si vedno pretočen. U bistvu vem, da naj bi bil ta pretok nekako vzpostavljen za vedno, če le prve tri tedne pridno delaš z njim. Samo vseeno opažam po enem času mirovanja, da ni takega pretoka kot prej. Ali je morda kakšna vaja, s katero se zopet bolj odpre ta kanalček.

163

Lexi je napisal/a:

mene zanima kako je, če reiki nekaj časa ne uporabljaš, potem pa ga zopet želiš. Ali se ti "reiki kanali" počasi zapre ali si vedno pretočen. U bistvu vem, da naj bi bil ta pretok nekako vzpostavljen za vedno, če le prve tri tedne pridno delaš z njim. Samo vseeno opažam po enem času mirovanja, da ni takega pretoka kot prej. Ali je morda kakšna vaja, s katero se zopet bolj odpre ta kanalček.

Lexi, poskušaj ponoviti 21 dnevne vaje za čakre. To da slabše čutiš se dogaja, če nič ne delaš, takrat je potrebno z reikijem uravnovesiti čakre. 
Manj se tudi lahko čuti ko postane reiki del tebe in prerasteš stopnjo – takrat je potrebno iti naprej na naslednjo stopnjo.
Vendar če ti nisi delala je večja možnost, da čutiš manj zaradi tega.
smile

164

Ja, mislim da se je "reiki kanal" samo malo zaprašil med tem časom,... sedaj po nekajkratnem reikiranju je vse ok in zopet lepo teče. :prst:  smile

165

Zanima me, če je morda kdo opazoval, kaj se konkretno dogaja med reiki blagoslovom (vaje po iniciaciji v reiki 3) pri tistem, ki ga 'daje' in pri prejemniku? Hvala. Lp :rose:

Redno občutim začetek,nato sem in tja kakšno oblivanje in to je to zaenkrat.Se mi pa selijo bolečine iz rame(po padcu)po hrbtenici v višino srca,domnevam da bo tam potrebna "akcija".
Ko delam jaz,pa čutim pretok kot ga prej nisem;se pravi močneje.Pa kljub temu da si "zamislim"koliko naj traja blagoslov,me redno odnese dlje,tako da sem tudi pri sprejemanju postal mnogo bolj pozoren koliko časa ga sprejemam. smile

167

Lexi je napisal/a:

Ja, mislim da se je "reiki kanal" samo malo zaprašil med tem časom,... sedaj po nekajkratnem reikiranju je vse ok in zopet lepo teče. :prst:  smile

Super Lexi :prst:  :prst:

smile

168

Sedaj na koncu leta se lahko odpremo, da bomo tak kanal za pretok Reiki energije, da ljubezen napolni vsak dogodek, ki se nam je dogodil to leto. Na tak način se stresne, situacije zdravijo, spreminjajo,…
Ojačajo se tudi dobri dogodki in s tem tudi sposobnosti, ki smo jih pridobili. Energijo usmerimo v pozitivne občutke, ki smo jih doživeli to leto (ljubezen, radost, sreča, zadovoljstvo,…), tako da nam v spominu ostanejo tisti občutki ki jih hočemo imeti za naprej.
  smile

Ko in kar potrebujem,dobim. :prst:

170

Hvala Franci in Zoranu za nasvet. Mi je zanimivo, da se mi večkrat zgodi, da pomislim, zdle grem pa blagoslov delat, pa že čutim močnejši pretok. smile Tudi mene med blagoslovom boli na desni strani hrbta v višini srca, ampak imam vseeno tak lep prijeten občutek smile

lp

Zoran je napisal/a:

Sedaj na koncu leta se lahko odpremo, da bomo tak kanal za pretok Reiki energije, da ljubezen napolni vsak dogodek, ki se nam je dogodil to leto. Na tak način se stresne, situacije zdravijo, spreminjajo,…
Ojačajo se tudi dobri dogodki in s tem tudi sposobnosti, ki smo jih pridobili. Energijo usmerimo v pozitivne občutke, ki smo jih doživeli to leto (ljubezen, radost, sreča, zadovoljstvo,…), tako da nam v spominu ostanejo tisti občutki ki jih hočemo imeti za naprej.

Samo nekaj vrstic teksta,občutki in učinek pa kot da sem dal skozi novo zgoščeno delavnico,zraven pa še dvignil dve ali tri zavese.Zares.. :prst:

172

Na začetku leta se odpremo, da bomo tak kanal za pretok Reiki energije, da ljubezen napolni vse dni v  letu. Lahko delamo tudi po mesecih (vsak mesec posebej), tednih, dneh ali urah, če vemo, da nas čaka nekaj kar nam je do sedaj predstavljalo težavo ali  samo, da nam bo bolje. Na tak način v naprej napolnimo dogodek/e z ljubeznijo. To je priporočeno posebej narediti za stvari, kot so izpiti, sestanki, aktivnosti, učenje,… za vse kar nam pade na pamet (uporaba domišljije zaželena), vse si lahko izboljšamo. 
Kdor dela s simboli lahko nariše še simbole v tisti čas ali prostor v kateremu se bo odvijal dogodek. Ali na splošno na kompletno vse  svoje trenutke v letošnjem letu in se samo zavedamo, da kjerkoli se nahajamo, da imamo Reiki v podporo.  smile
smile

173

Vabilo:
REIKI Tečaj 1. stopnje

- organizem se pomladi;

Tečaj je v Ljubljani

Tečaj je namenjen začetnikom in tistim, ki ste se z energijami že srečali.
S sabo prinesite armafleks ali drugo primerno podlogo.

Prijave in informacije na: pesem.duse@gmail.com ali 070-824-799

174

Jaz grem postopoma, najprej avtogeni, potem reiki. Navdušena sem nad njim. smile

Zdravo, Zoran
Sem čist nova  smile pravkar prijavljena, ker sem po netu iskala informacije o delu na sebi po 3. stopnji.
V sredo sem bila inicirana v reiki 3. in 4. stopnjo Usui Reikija. smile  Zanimajo me vaje, kaj sedaj delam? hmm
Vsak dan  - zvečer imam mentalno čiščenje :srcek: , včasih meditiram cool , zdravim se, če tako čutim sama ali če potrebujem. :prst:
Kako še lahko delam na sebi? :rose:
So še kakšne posebne vaje?
Prijazen pozdrav, veruška smile

Rad se imej, dobro misli in veliko se smej.