Tema: Duhovni učitelji
To temo pišem, ker je danes zelo veliko učiteljev duhovnosti in tistih, ki to želijo postati.
Da bi sami postali boljši učitelji ali šli k boljšemu učitelju bom podal par nasvetov, ki jih je dobro upoštevati.
Vemo, da obstaja več vrst(ravni) zavesti in do tiste do katere ravni sežeš, tisto tudi vidiš. To pomeni, da če mi ne vidimo več, da ne trdimo, da več nič drugega ne obstaja, ampak, da mi ne vidimo.
Nad nami so višje ravni, ki so našim očem nevidne, kar pa ne pomeni, da ne obstajajo. Na primer: nad nami se nahaja svet, kamor gredo duše, ki so umrle, nato je svet angelov, zakonov in na koncu je božanska ljubezen.
Da ne bo pomote - ljubezen ni občutek je stanje, ki ga dosežemo in je vseprežemajoče – je Bog sam in če se mi zavedamo tega, na tak način tudi delujemo – z ljubeznijo.
Na začetku svoje duhovne poti (1998) sem imel učitelja, ki mi je postavljal omejitve, kot so: če tega ne narediš tako, ne bo delovalo in ker nisem imel izkušenj sem ga tudi poslušal. Nato sem naletel na razne knjige v katerih je pisalo enako, če ne narediš tako ne bo delovalo ali bo celo škodovalo. Ko sem to prerasel sem vse te stvari naredil ravno v nasprotni smeri ali čez omejitev, ki je bila napisana, da sem videl, da deluje in takrat sem spoznal, da to ni vedno čista resnica kar piše, ampak je to resnica za avtorja.
Zakaj je temu tako, bom poskušal razložiti.
Prej sem že omenjal, da so nad nami svetovi, ki so našim očem nevidni, na teh svetovih pa vlada dvojnost ali večna borba med dobrim in zlom (slabim). Ker pa to ni naše prvo življenje, ki ga živimo, lahko imamo iz preteklih življenj določene omejitve, vzorce, obljube… ali smo jih pa zavestno ali podzavestno pridobili v tem življenju.
Preden se odločimo za učitelja ali postanemo učitelj je dobro vedeti za raznorazne omejitve, ki prihajajo iz slabe strani.
Ljudje, ki širijo govorice o: kraju sveta; bojevniki proti teme; bojevniki za svetlobo; ki so edini in najboljši; ki vsiljujejo svojo zavest; ki odbijajo možnost, da se motijo; ljudje ki so izbrani za posebne naloge, sporočila; ljudje, ki imajo tajne (skrivnostne) naloge; da so oni edini in da se vsak ne more tega naučiti kar oni vedo; tisti, ki se pretirano hvalijo.
Pol so tukaj tisti, ki trdijo da nimajo Ega a hkrati iščejo spoštovanje, oboževanje, čaščenje.
Ljudje, ki mešajo ali izenačujejo duhovnost in moč – taki lahko izrabljajo svojo moč. Moč pridobiš z vajami, kar pa še ne pomeni, da si duhoven.
Pol so tukaj še raznorazna prepričanja tipa:
Da sebi ne moreš pomagati, da sebe ne moreš pozdraviti, da ne smeš koristiti svoje intuitivne sposobnosti, da ne smeš prejeti denar za zdravljenje, prepričanje - da je potrebno bolezen prevzeti nase.
To da je potrebno prevzeti bolezen nase, izvira od šamanov, ki zdravijo na tak način, da bolezni prevzamejo nase in če smo v preteklih življenjih bili šamani, lahko da imamo podzavestno ta program v sebi in privlačimo bolezni a da se tega ne zavedamo.
Razlogi za to so ujetosti v raznorazne svetove in njihove omejitve.
Bog ne postavlja omejitev - Bog je ljubezen. :srcek: Da ne bo pomote, to ni Bog nekje zunaj nas, ampak Bog, ki je v nas :srcek: in je ves čas prisoten.
![]()