1

Tema: Reiki

Lep pozdrav,
imam eno vprašanje: zadnjič sem na partnerju izvajala reiki (oprravljen imam reiki 1. stopnje), želela sem mu samo podati reiki energijo za tisti dan, da se malo razbremeni in bolje počuti.....zgodillo se je pa to, da mi je partner rekel, da se po tem počuti samo še bolj nervozen in da ni ok.....res pa je da ga nisem vprašala za dovoljenje.....ko sem mu masirala vrat (za sprostitev), sem mu avtomatsko začela polagati roke....in prosila sem za povezavo za reiki energijo še za njega.....

njegov odziv sem pa kasneje začutila, kot da je imel občutek, da hočem posegat v njegov prostor....to pa vsekakor ni bil moj namen.

želim si da bi bil moj partner mogoče malo bolj dovzeten in odprt za tovrstne energije in da bi mi dopustil, da mu pomagam....saj se dostikrat zapre in vztraja v svojih občutkih, četudi so včasih destruktivni zanj...

kakšn nasvet, vpogled v celotno zadevo bi bil dobrodošel;)

lp
PIA

Re: Reiki

Živjo PIA in dobrodošla na forumu.

PIA je napisal/a:

res pa je da ga nisem vprašala za dovoljenje...

Mislim, da si si že sama odgovorila. VEDNO je treba vprašati za dovoljenje. Človek lahko doživi energijsko podporo kot močan napad nase, če se je prej ne zaveda, kljub temu, da mu oseba, ki energijo pošilja, ne želi nič slabega.

Druga stvar pri tem je, da se reiki (in druge energijske zadeve) VEDNO delajo prek Boga, prek božanske sile. Edino na ta način oseba prejme res tisto, kar je za njo v najvišje dobro. V nasprotnem primeru lahko reikist pošilja tudi svojo energijo, kar je lahko potencialno slabo tako za reikista (daje svojo energijo in je posledično utrujen), kakor tudi za reikiranca (prejema energijo na nižji ravni od božanske).

Upam, da sem ti odgovorila.  :rose:

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

No ja saj nisi prva.Če reikiraš na tak način(te "zanese"):"prosim za dotok energij,v kolikor pa reikiranec te energije ne želi,prosim da se ta energija vrne v kozmos".Pri sebi pa sprosti potrebo po tem,da reikiraš ljudi brez dovoljenja. cool  :rose:

PIA je napisal/a:

želim si da bi bil moj partner mogoče malo bolj dovzeten in odprt za tovrstne energije in da bi mi dopustil, da mu pomagam....saj se dostikrat zapre in vztraja v svojih občutkih, četudi so včasih destruktivni zanj...

PIA
Partner ne vidi to na takšen način kot ti in  z njegovega vidika misli da je vse z njim v redu. Za njega je to normalno stanje, da ko so težave, da se zapre, ker je to edina rešitev. Če bi se ti pa odprl, bi pa težave splavale na površino, ker pa jih noče imeti se je lažje zapreti.
Priporočam ti da najprej rešiš stvari pri sebi in si mu vzgled, na tak način bo sam videl, da si se spremenila in boš dobila njegovo zaupanje.
Dokler so pa še pri tebi stvari v zraku se pa  bodo stvari težje premaknile.
smile

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

5

Hvala vsem za odgovore in vaše vpoglede;)

Lep in sončen dan še naprej!

P.

Vse "napake"ki si jih opazila na fantu,odpravi najprej pri sebi.Isto velja za vse "napake"ki jih opaziš pri ljudeh v tvoji okolici.Na ta način lahko spoznavaš-mo sebe. :rose:

Pozdravljeni,
pred kratkim sem prejela iniciacijo za reiki II, enka mi je šla kar dobro in zelo pozitivno vplivala name sedaj pa me je čisto sesulo. Lahko bi rekla, da sem v depresiji, kot da se je vse dvignilo jaz pa ne morem spravit ven, v končni fazi me spravi do joka, ampak to je samo upiranje ne pa čiščenje. Prej sem se skoraj vsak dan ukvarkala s sabo, dihanje, meditacija, opazovanje vzorcev sedaj pa tega ne morem več, preveč vsega enostavno me povozi karkoli probam.
Prosim vas za nasvet.
Hvala in lp :srcek:

To je reiki 2 v vsej svoji mogočnosti. Pretrese stare čustvene in mentalne okostnjake iz omar, v katere smo jih skozi življenje zapirali, v upanju, da se ne bo treba več z njimi ukvarjati. Iniciacija v reiki 2 odpre vrata močnim zdravilnim energijam, ki omogočijo, da se s starimi okostnjaki - to so lahko vzorci, spomini, čustvene bolečine - soočimo in omare počistimo za popolno revitalizacijo, ki sledi trenutni krizi oziroma depresiji, kot sama praviš.

Listek, lahko te potolažim, da se vsak na svoj način sooča pri reiki 2 s to fazo. To obdobje, ko se vse spreminja, lahko boli, premetava, si enkrat gor, enkrat dol. Bolj kot smo v življenju tlačili razne občutke, težave, prepričanja, travme vase, bolj močno lahko nastopi čiščenje. Nasvet zate in za vse, ki občutite podobno zgodbo po iniciaciji - počakajte potrpežljivo, da mine, zavedajte se, da kljub temu, da ne čutite, se v ozadju odvija veliki čistilni proces. Ko se proces odvije do konca, nastopi preporod, globok notranji mir, novo obdobje. Za to se splača počakati, v tem času pa sprejmite stanje točno takšno kot je, in sebe točno takšne kot ste.

Reiki ni samo trendovska metoda, plehka in površna zgodba. Ko se odločiš za reiki iniciaijo, se odločiš za globoko spremembo v sebi in za novo življenje. Gre za močne zdravilne energije, ki ob prebuditvi in pomladitvi celotnega energijskega telesa zahtevajo, da se stari vzorci zavržejo. Lahko nastopi tudi občutek, da nekaj v nas samih odpada, umira. To je stara koža. Čeprav je težko, boleče, poskusi ozavestiti, da gre za veliki zdravilni proces znotraj tebe in predlagam ti, da ohraniš ljubeče občutke do same sebe, podobno kot smo ljubeči do ljubljenih, ki prestajajo krizo.  :srcek:

urskakorun.com

Urška hvala za odgovor. Res je sem enkrat zelo gor in enkrat zelo dol. Za zdaj se mi zdi, da se ne bo nikoli končalo. A tudi ti lahko pogledaš v biopolje?
Hvala še enkrat lp

Ja; če oseba prosi za pomoč, ji pogledam v biopolje za škodljive informacijske zapise.

urskakorun.com

Pozdravljen g. Zoran.

Proslia bi vas za pomoč. Prišla sem do ugotovitve, da ima moje počutje in tudi ostalo, kar se lotim eno skupno točko in to je nesprejemanje. Sprašujem vas ali lahko vpogledate v moje polje, če se za tem skriva še kaj in kako bi bilo najbolje, da se tega lotim. Pravkar sem začela z reikiranjem preteklosti, vendar se mi zdi, da sem malo nerodna. Kot je opisano vzamem nek dogodek, ko sem se počutila nesprejeta in pošiljam Reiki energijo, potem pa mi misli in dogodki začnejo begati naprej in nazaj. Če se prepustim samo tem čustvom, ali bom s tem ozdravila tudi vzrok vsega tega? 
Najlepša hvala za pomoč in lep pozdrav.

12

Listek je napisal/a:

Proslia bi vas za pomoč. Prišla sem do ugotovitve, da ima moje počutje in tudi ostalo, kar se lotim eno skupno točko in to je nesprejemanje. Sprašujem vas ali lahko vpogledate v moje polje, če se za tem skriva še kaj in kako bi bilo najbolje, da se tega lotim. Pravkar sem začela z reikiranjem preteklosti, vendar se mi zdi, da sem malo nerodna. Kot je opisano vzamem nek dogodek, ko sem se počutila nesprejeta in pošiljam Reiki energijo, potem pa mi misli in dogodki začnejo begati naprej in nazaj. Če se prepustim samo tem čustvom, ali bom s tem ozdravila tudi vzrok vsega tega?
Najlepša hvala za pomoč in lep pozdrav.

Listek,
odpri se rejkiju, da se razreši vzrok za nesprejemanje - ni važno kje je nastal. če je to več stvari boš verjetno morala ponavljati večkrat postopek, dokler ne prideš do temeljev. Tudi če ti misli letajo ni nič narobe - le čisti tisti del ki ga čutiš, vidiš, kot tudi moteče misli. Misli samo spusti da gredo same od sebe - ne se bojevati z njimi ali jih analizirati.
Nato se pa lahko odločiš: neglede da nisem bila sprejeta (zapuščena,..) s strani drugih sebe sprejemam takšno kot sem. To pomeni s svojimi napakami in dobrimi lastnostmi.
Imaš pa še v vzorce na mentalu: da nisi dovolj dobra - tudi to predelaj.

Lahko greš tudi po potoku, ki je napisan na forumu: Tukaj

Ko delaš transformacijo z reikijem ali katero drugo tehniko je potrebno da je očiščeno  vse na čustveni, mentalni, duhovni in fizični ravni.  Pomeni, da ko delaš spusti ven občutke, misli, slike – vse kar je zate destruktivno in omejujoče. Če je to globoko, oziroma imaš lekcijo je potrebno večkrat narediti, oziroma se vprašati, kaj se jaz iz tega naučim.

Javi kako gre.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788