čarli je napisal/a:trenutno iščem službo tako, da ne "zlorabljam" podrejene;) Upam, da ne bom pol jaz našel takega delodajalca. Pač žrtev in napadalec imata enak program:)
P.S2: Če pa si najdla še kakšne druge moje vzorce se pa priporočam;) Mi pomaga pri odpravljanju oz transformiranju le teh.
Ne vem, zakaj, ampak po glavi se mi mota tvoja žena oz. parterka (morda tudi bivša partnerka). Tole sedaj nisem šla preverjat z meditacijo, tako da samo pišem, kar mi je trenutno prišlo na pamet. Če se ti zdi, da bi lahko bilo kaj na tem, potem bi veljalo odpravit še vzorec ''moški so več vredni od žensk'', ''moški so pametnejši, močnejši od žensk'', morda tudi strah pred ženskami, žensko močjo (omalovaževanje je često lahko posledica strahu). Prosim, ne zameri, če to ne drži zate - kot sem napisala - motalo se mi je po glavi in sem dala ven.
Podrejene nisem mislila samo v službi, pač pa v smislu, da ko imaš možnost (ko si na poziciji moči - v kakršnem koli smislu), uvelaviš svoj prav ne glede na ''podrejene'' oz. ''šibkejše''. Že iz samega dogodka bi lahko sklepali na ta vzorec - policaj (avtoriteta, organ moči) je uveljavil svoj prav nad teboj, ki te moči nimaš, in si v tem primeru ''samo'' navaden državljan.
Prišlo mi je tudi na misel, da je možno, da imaš določen vzorec iz prejšnjih življenj (ko si morda bil delodajalec ali kakšna druga avtoriteta), zato ni nujno, da se vzorec v polnosti odraža v tvojem trenutnem življenju. Če pa drži (kot si napisal), da premalo upoštevaš mnenja drugih (svojih prijateljev, kolegov oz. ostalih ljudi v tvojem življenju), bi se po vsej verjetnosti tako obnašal tudi do podrejenih, če oz. ko bi bil šef.
No, dosti ugibanj, da se ne bom zakvačkala in še tebe zmedla.
Upam, da bo še kdo drug kaj dodal.
Lp :rose: