1

Tema: Naravna kozmetika

Punce in tudi fantje, da vas ne bom izločila ... smile, kakšno kozmetiko kaj uporabljate? Kakšne izkušnje imate kaj s kakšno določeno vrsto ali znamko kozmetike?

Jaz največ uporabljam dr. Hauschko, vendar sem opazila, da se mi po določenem obdobju uporabe koža nekako zasiti in jo moram nekaj časa negovati z drugimi preparati. Logona mi je zelo mila, skoraj nima učinka za mojo kožo, vsaj tisti preparati ne, ki sem jih sprobala. Weleda mi sicer zelo diši (še posebej oranžna kolekcija), vendar moji koži preparati ne pašejo. Ker ne želim več toliko eksperimentirati z vso to kozmetiko, me zanimajo še vaše izkušnje glede naravne kozmetike oziroma glede uporabljene kozmetike nasploh? :rose:  smile

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Naravna kozmetika

Hm...jaz kozmetike uporabljam malo. Imam pa bolj suho kožo. Vsak večer si nanesem na obraz gel iz alg (kozmetika Kahne). Uporabljam tudi mleko za telo od Justa. Tudi sicer ima Just pravo paleto naravnih izdelkov, prodaja pa se na domu. Mama veliko kupuje od njih in je zelo zadovoljna in tudi jaz sem bila s tistim, kar sem kupila. Sem si kupila tudi gel proti celulitu in moram rečt, da je bila razlika zeelo opazna. :prst:  Imajo tudi veliko čistih eteričnih olj, veliko mazil za lajšanje raznoraznih bolečin, kreme za sončenje... skratka meni se zdi fina zadeva. Pred nekaj meseci pa sem našla celo maskaro za oči brez živalskih sestavin- znamka Inika.  smile

Moje izkušnje z kozmetiko so se končale v srednjih najstniških letih ko sem uporabljal losion za po britju;ker pa so bili v tistih časih v avtobusih nepopisne gneče,je prihajalo do potenja ki me je v pombinaciji z losinom zelo motilo.Drugega ne uporabljam,pa kakor opažam,sem prej izjema kakor pravilo.

Jaz trenutno uporabljam kar naravno kozmetiko iz dm-a. Reče se ji Alverde in mi večinoma zelo ustreza (je treba sprobat, vse ni ok,...), pa še ugodne cene so smile 
Imajo kar veliko izbiro - od gelov za tuširanje, deodorantov, različnih vrst krem, celo dekorativno kozmetiko in lak za lase...
lp smile

Hvala vsem za odgovore, tudi tebi Franci. smile

Ar3ka: Kahne kozmetika je men tudi fajna, uporabljam aloe vera gel in razpršilo s c-vitaminom. pa še eno razpršilo za osvežitev, dobro pride v dneh centralne kurjave. smile
Za Just še pa nisem slišala. Kje si našla maskaro? To bi jaz tudi poskusila.  smile

Anja: Alverde sem jaz tudi že poskusila, maš čist prav, so ful poceni izdelki, glede na to, da so naravni in bolj zdravi od kakšne umetne kreme Garnier, vsaj jaz tak mislim.

Je pa treba za tako naravno kozmetiko neki cajta se mi zdi, da se koža navadi nanjo.

urskakorun.com

Urška je napisal/a:

Za Just še pa nisem slišala. Kje si našla maskaro? To bi jaz tudi poskusila.  smile

Just se prodaja samo na domu. Če želiš, ti lahko pošljem nekaj prospektov, in če te pritegne, lahko kontaktiram mamino prijateljico (ki to prodaja in je drugače iz Radeč), pa se zmenimo/te za predstavitev. Morda pa se kdo tudi v bližini Brežic ukvarja s tem.

Iniko pa sem kupila v Ljubljani v lekarni (kjer prodajajo dosti 'naravnih' in naravnih zadev) blizu postajališča Bavarski dvor. Nekaj metrov od Bavarskega dvora v smeri proti Nami se nahaja ta lekarna, na uni strani, kjer je tudi Mercator. Takrat (zdaj ne vem) so imeli razstavljene testerje, tako da sem se lahko tudi namazala. smile Mislim (sam nisem ziher), da bazira ta kozmetika na glini (oz. kateri drugi zemlji).

Hvala, sam zaenkrat ne bi, imam manko časa nasploh.  neutral  smile

Za Iniko bom pa pobrskala, mi zanimivo zveni. Hvala za info! smile

urskakorun.com

Urška je napisal/a:

Punce in tudi fantje, da vas ne bom izločila ... smile, kakšno kozmetiko kaj uporabljate? Kakšne izkušnje imate kaj s kakšno določeno vrsto ali znamko kozmetike?

Jaz največ uporabljam dr. Hauschko, vendar sem opazila, da se mi po določenem obdobju uporabe koža nekako zasiti in jo moram nekaj časa negovati z drugimi preparati. Logona mi je zelo mila, skoraj nima učinka za mojo kožo, vsaj tisti preparati ne, ki sem jih sprobala. Weleda mi sicer zelo diši (še posebej oranžna kolekcija), vendar moji koži preparati ne pašejo. Ker ne želim več toliko eksperimentirati z vso to kozmetiko, me zanimajo še vaše izkušnje glede naravne kozmetike oziroma glede uporabljene kozmetike nasploh? :rose:  smile

To sem pri Hauscki tudi jaz opazila,zato sem jo nehala uporabljati,tako da sem presaltala na cisto naravno kremco DIVINITA-iz rjavih alg,brez vonja,je malo bolj mastna ampak ne tezka,pa tudi mozoljev ne dela.Tako da sem zelo zadovoljna z njo.

Hvala ti daja za informacije. smile Sem pobrskala za kremo, a žal stane kar precej - če se ne motim nekaj več kot 40 EUR? Verjamem, da je učinek, a mi ni všeč misel, da bi dajala toliko denarja, še posebej, če preračunam na leto. Iščem rešitev, ki je cenovno ugodna, kakovostna, naravna in da mi ustreza. Tu odpade torej vsa draga kozmetika. smile Zdaj poskušam nov način - naravna eterična olja. Dobijo se recepti za kožo s točno določenimi olji, ki si jih zmešaš in daješ v bazo jojobinega ali arganovega olja (lahko tudi druga olja, a za razliko o njih da dve olji hitro vpijata in ne puščata mastnih madežev). Začetna investicija v olja sicer stane nekaj denarja, vendar se takšna "kozmetika" obdrži potem dolgo časa. Pri kremah na splošno me zmoti, ker se porabijo relativno hitro, mesec, dva ob zmerni uporabi. Z oljem imam občutek, da ga porabim manj kot kremo in zdrži dlje.

urskakorun.com

10 Nazadnje urejal Lexi (20.11.2010 19:43:35)

Evo, naj še jaz pristavim nekaj misli o naravni kozmetiki.

Nekako dve leti je odkar sem se odločila, na podlagi prebranega in preštudiranega, da želim uporabljati izključno samo še naravno obrazno kozmetiko. Je pa res, da je le ta večinoma dražja. Uporabljala sem tudi Hauschko, vendar mi njihova krema, ne vem imena, bila je dnevna krema, ni ne vem kako ustrezala, ni bila nič posebnega, tako, da sem pristala na znamki Alverde (dm), za katero se je izkazalo, da mi zelo ustreza in tudi moji denarnici big_smile , je v bistvu res poceni. Je dovolj negovalna, dovolj hranljiva, zelo všeč mi je pa tudi zato, ker je skoraj brez vonja, ker ostale kreme drugih firm so ene tako odbijajoče odišavljenje, nekatere zopet bolj diskretno, vendar Alverde je pa po moje prva krema, kjer nisem zaznala nobenega vonja. In tudi sicer nima oz ima minimalno teh škodljivih (in največkrat) nepotrebnih barvil in konzervansov. Moja koža jo dobro prenaša, saj ne povzroča nobenih mozoljev, torej ne maši por.
Se pa spomnim, ko sem (preden sem prišla do Alverde), razmišljala, da bi preizkusila kozmetiko Suki? Že kdo slišal zanjo? Uporabljal mogoče? Me je odbilo ker je zelo draga, po drugi strani pa mal zainteresiralo, ker sem slišala, da je tako naravna, da bi jo lahko tudi jedli....

Ok, toliko zaenkrat. Lp

Hej pupe,sej vem de imate vsaka svoj prifek,pa me vseen zanima,zakaj za božjo voljo se hočte skrivat za kozmetko?Pa brez zamere. roll

12 Nazadnje urejal čarli (20.11.2010 22:25:02)

francik je napisal/a:

Moje izkušnje z kozmetiko so se končale v srednjih najstniških letih ko sem uporabljal losion za po britju;ker pa so bili v tistih časih v avtobusih nepopisne gneče,je prihajalo do potenja ki me je v pombinaciji z losinom zelo motilo.Drugega ne uporabljam,pa kakor opažam,sem prej izjema kakor pravilo.

Evo pri meni tudi nekako podobno wink Enostavno ne čutim potrebo po teh zadevah. Pa tudi tuširam se samo z vodo, ker imam itak skoz kratko postrižene lase in mi ni potreben noben šampon. Za telo se ga pa itak ne potrebuje smile

13

francik je napisal/a:

Hej pupe,sej vem de imate vsaka svoj prifek,pa me vseen zanima,zakaj za božjo voljo se hočte skrivat za kozmetko?Pa brez zamere. roll

Ja, ker hočemo bit lepe in še lepše, ne? smile  wink

Sicer pa tudi jaz zadnje čase ugotavljam, da je `manj več` in da lepota itak prihaja od znotraj...

Urška je napisal/a:

Zdaj poskušam nov način - naravna eterična olja. Dobijo se recepti za kožo s točno določenimi olji, ki si jih zmešaš in daješ v bazo jojobinega ali arganovega olja

:prst:  Dobra ideja. na eterična olja sploh nisem pomislila. Sem pa tud sama pred nekaj meseci prišla na idejo, da sem si kupila arganovo olje in ga v enem malem vsebniku z razpršilcem mešam z E-vitaminskim oljem in nekaterimi esencami. (ko je notri olje, ne prši več, ampak brizgne ven nekaj kapljic, kar je v bistvu precej praktično)

čarli je napisal/a:

Pa tudi tuširam se samo z vodo, ker imam itak skoz kratko postrižene lase in mi ni potreben noben šampon. Za telo se ga pa itak ne potrebuje

Zelo zanimiv odgovor se mi tole zdi.

Ali je možno, da bi človek, ki ne bi uporabljal mil in krem, imel popolen videz in delovanje kože?

Ker živimo v urbanem in socializiranem svetu, seveda takoj nastane vprašanje higiene in vonja. Ali zmore voda dovolj dobro sprati s kože toksine, ki se skozi dan naberejo na njej? Druga zadeva je znoj. Neprijeten vonj dobi zaradi strupov ter zaradi odmirajočih celic. Ali bi zdravo prehranjevanje preprečilo neprijeten vonj ali je hrana tako zelo nasičena s toksini (recimo tudi organska, saj je onesnažena že zemlja in voda), da ne bi zmogli samo s hrano rešiti problema znojenja?

Čarli, kako se s tema dvema dejavnikoma srečuješ sam?

urskakorun.com

Lexi je napisal/a:

Se pa spomnim, ko sem (preden sem prišla do Alverde), razmišljala, da bi preizkusila kozmetiko Suki? Že kdo slišal zanjo? Uporabljal mogoče? Me je odbilo ker je zelo draga, po drugi strani pa mal zainteresiralo, ker sem slišala, da je tako naravna, da bi jo lahko tudi jedli....

Slišala sem že za Suki, vendar še nisem prišla v stik z njo. Ne vem že več, kje sem ta podatek zasledila, vendar zdi se mi, da so tudi dr. Hauschka izdelki "užitni"?  smile

urskakorun.com

francik je napisal/a:

Ker smo/so povezane s kolektivno zavestjo, kjer je močno zasidran vzorec, da smo ženske privlačne le, če smo urejene in našminkane. Tiste, ki se dobro počutijo v svoji koži tudi, ko so v trenirki, nenamazane in brez frizure, se niso povezale s tem vzorcem in so "svobodne".
V modernem času je na kolektivni zavesti prisoten tudi vzorec, da so privlačne le vitke ženske. Iz tega vzorca so nastale prehranjevalne težave, kot so bulimija in anoreksija, volčja lakota ... Pa da ne bom zašla v offtopic .. smile

urskakorun.com

Andreja je napisal/a:

Sem pa tud sama pred nekaj meseci prišla na idejo, da sem si kupila arganovo olje in ga v enem malem vsebniku z razpršilcem mešam z E-vitaminskim oljem in nekaterimi esencami.

Super ideja. Jaz ga tudi mešam, vendar sprotoma - mal aloe vera gela, arganovo olje in po potrebi aktivni vitamin c od kozmetike Kahne.  :prst:

urskakorun.com

Urška je napisal/a:
čarli je napisal/a:

Pa tudi tuširam se samo z vodo, ker imam itak skoz kratko postrižene lase in mi ni potreben noben šampon. Za telo se ga pa itak ne potrebuje

Zelo zanimiv odgovor se mi tole zdi.

Ali je možno, da bi človek, ki ne bi uporabljal mil in krem, imel popolen videz in delovanje kože?

Ker živimo v urbanem in socializiranem svetu, seveda takoj nastane vprašanje higiene in vonja. Ali zmore voda dovolj dobro sprati s kože toksine, ki se skozi dan naberejo na njej? Druga zadeva je znoj. Neprijeten vonj dobi zaradi strupov ter zaradi odmirajočih celic. Ali bi zdravo prehranjevanje preprečilo neprijeten vonj ali je hrana tako zelo nasičena s toksini (recimo tudi organska, saj je onesnažena že zemlja in voda), da ne bi zmogli samo s hrano rešiti problema znojenja?

Čarli, kako se s tema dvema dejavnikoma srečuješ sam?

Voda lahko zelo dobro spere znoj in vonj. Vsaj pri meni je tako. Že ko sem bil mlajši, nisem pri tuširanju ravno dosti uporabljal milo. Ko sem si začel striči lase na kratko pa mi ni bilo treba več uporabljat šampon. Sam na sebi ne zaznavam nobenih neprijetnih vonjav, enako kot ne kolegi in kolegice smile Drugače pa sem vegetarijanec, tako da je možno, da tudi to pripomore k boljšemu telesnemu vonju. Je pa tudi res, da ko sem bil prej vsejedec, nisem imel težav s tem.

Torej;privlačna,urejena,našminkana.Urška,s tem zaporedjem si tudi jaz pomagam pri izbiri svoje družbe kolikor se da.Se pa samo s prvima dvema opisoma da opisat štiri različne ženske. cool  :rose:

čarli je napisal/a:

Drugače pa sem vegetarijanec, tako da je možno, da tudi to pripomore k boljšemu telesnemu vonju.

Se strinjam.  :prst:

urskakorun.com

francik je napisal/a:

Urška,s tem zaporedjem si tudi jaz pomagam pri izbiri svoje družbe kolikor se da.Se pa samo s prvima dvema opisoma da opisat štiri različne ženske.

Tudi s tem se strinjam.  lol  big_smile

urskakorun.com

23

Hej,

zanima me s čim si umivate zobe? A obstaja kakšna naravna pasta za zobe?

Živijo!

Jaz si jih že dalj časa umivam z zobno pasto z Aloa vero, ki je brez fluora. Meni je zakon. Je iz gela aloe in vsebuje še propolis. Je zelo blaga, a zelo dobra.

Lep pozdrav,
Urška

Urška je napisal/a:
Lexi je napisal/a:

Slišala sem že za Suki, vendar še nisem prišla v stik z njo. Ne vem že več, kje sem ta podatek zasledila, vendar zdi se mi, da so tudi dr. Hauschka izdelki "užitni"?  smile

" Suki kozmetiko uporablja moja starejša hči, ne more je prehvaliti ... Vse sestavine so 100% naravne ... smile
Lepo bodi.