1

Tema: Duse, ki kradejo energijo

Zivijo vsem skupaj,

zanima me kako se ubraniti dus, ki se prilepijo nate in ti crpajo energijo, ker vsakic, ko grem k bioenergetiku, mi mora kaksno odstraniti, zato bi se rada naucila zascititi sama. Pred kratkim sem bila na nekem krajsem potovanju in sva obe s prijateljico v nekem prostoru zacutile cudno energijo, njej se je ves cas zdelo, da jo nekdo opazuje in se mi zdi, da sem zoped pokasirala nekega energijskega vampircka. Zato bi rada vedela, kako bi lahko sama predhodno to preprecila?

Hvala za odgovore pa veliko sonca vsem..

Zoja

Re: Duse, ki kradejo energijo

Živjo Zoja, dobrodošla na forumu.

Če želiš trajno rešiti svojo "težavo", se je zelo dobro najprej osvoboditi vzorca, ki ga nosiš s sabo: da moraš vse doživeti na lastni koži in imeti vse pod kontrolo, poleg tega pa še strah pred energijami in pred neznanim.

Dobro je tudi ločiti razliko, kadar ti bioenergetik pove, da imaš "dušo" na sebi in kadar sama zaznaš neko nenadno energijsko spremembo na sebi - v smislu, da čutiš, da nekaj ni v redu. Ni moj namen ogovarjati bioenergetike, saj znajo nekateri dobro uravnovesiti energijski pretok človeka, veliko pa je tudi navadnih šarlatanov, ki jih v življenju vodijo zgolj dobičkonosni motivi. Večina med bioenergetiki, ne glede na motive, deluje simptomatsko - to pomeni, da uredijo osebi energijski sistem, jo uravnotežijo in počistijo kakšne energijske gmote, ki se naberejo na auri. Ne delujejo pa z razreševanjem dejanskim vzrokov, zakaj pride do določenega neravnovesja.

Oseba se po takšnem tretmaju res počuti ugodno nekaj časa, osveženo, čisto, prerojeno, polno energije, vendar to počutje v največih primerih čez nekaj čas uplahne in oseba se počuti isto (ali celo slabše) kot pred tretmajem. RAVNO zaradi tega, ker se ne odpravi vzrok za neravnovesje.

Še besedo glede tako imenovanih prilepljenih duš, ki so predstavljene kot zle, kot energijski vampirji, z edinim poslanstvom črpati energijo - to je zadnje čase prišlo kar zelo v modo. Najlažje je reči, da ima oseba dušo na sebi; najtežje za osebo pa je sprejeti, da takšno gmoto v veliki večini ustvari sama, s svojimi slabimi mislimi in občutki, ki se lahko zazna kot energijska gmota, ki migota - podobno kot bitje. Duše se ne lepijo na nas kar tako, kar vsak dan sproti, kot gremo na sprehod ali v službo. ...  RAZEN če smo kdaj v preteklosti (prejšnjih življenjih) imeli opravka kot šamani s spremljanjem umrlih v njihove svetove ali če se mi sami zavestno povezujemo z dušami umrlih. TUdi ni namen duš piti energijo in biti energijski vampir - če dejansko pride duša do nas, nam ponavadi prinese kaj, ne odnese. Največkrat informacijo, sporočilo, opozorilo. Da nas črpa mislimo zato, ker jo zaznavamo v svoji auri kot nekaj tujega.

Zato Zoja, jaz ti svetujem, da si prebereš članke na našem blogu in forumu, ki govorijo ravno o tem, kar sprašuješ. Kako postati energijsko neodvisno bitje, ki živi svobodno in brez omejitev, v sožitju z drugimi svetovi in bitji. Članki so velikim že pomagali. Kot alternativna možnost ti je na voljo tudi delavnica Pesem duše (je predstavljena na forumu) ali mogoče osebno svetovanje, ki ti lahko doda podlago za samostojno delo za naprej. NE vem, možnosti imaš, katero najbolj začutiš, pa tako sam a najbolj veš.  :rose:

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Živjo Zoja

Tudi jaz in nekateri člani naše družine/hiše smo imeli izkušnje z dušami. Jaz sem jo imel na glavi- 6.čakra. Definitivno so se spremenile določene stvari po odpravi duš iz naše hiše in iz posameznih članov. Men so se jasno spremenile misli in nisem bil po tistem več toliko izčrpan. Pri reikiju sem vedno čutil izredno močan in lep pretok energije na zadnji strani glave (vsaj 3x bolj, kot na drugih mestih), po odpravi duše pa se je tok energije občutno zmanjšal (na minimum).
Če je človek kolikor toliko v ravnovesju je malo možnosti da se ti prisesajo. Vzrok je zagotovo v tebi, četudi se tega še ne zavedaš. In zagotovo se da to tudi odpraviti- trajno. Razen če ga boš spet sračkala... big_smile
Razni priseski in duše so v bistvu kar pogosti pri ljudeh. Nč skrbet, vse se da porihtat. Najdi si nekoga , ki ti bo pri tem pomagal. Pomoč ti bo dobro prišla, saj vem kako je delati nekaj sam, ko ti ni vse jasno...

Jaz sem si nabavil "kocko", pri eni stari gospe (mislim, da ne smem delat reklame na forumu). Kocka vzpostavlja ravnotežje energij v prostoru, deluje kot nevtralizator škodljivih sevanj in pomoč entitetam. Sicer pa ta gospa tudi zelo dobro zaznava duše, sevanja itd.  Kocko pustiš npr. pod posteljo in nekje po 4ih dneh duša gre od tebe. Zadeva je res močna in deluje. Naši stari mami se je dobesedno zrolalo in je pristala v bolnici.

4 Nazadnje urejal ander (04.11.2010 22:08:07)

Veliko uspeha smile !

Zoja,
ti je Urška že lepo napisala, dodal bom še to, da se duše ali entitete lahko vračajo (polek vzorcev) še tudi zaradi tega, če jih oseba ne pospremi na božanski nivo.  To pomeni, da jih odstrani iz tebe, ampak jih na poti do božanske ravni izgubi, tudi zaradi tega se entitete vračajo nazaj. Ali pa sam terapevt ne seže do božanske ravni in je ne more pripeljati v svetlobo. Možnosti je veliko.
Največkrat je pa vzorec v nas.
smile

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

ander je napisal/a:

Če je človek kolikor toliko v ravnovesju je malo možnosti da se ti prisesajo. Vzrok je zagotovo v tebi, četudi se tega še ne zavedaš. In zagotovo se da to tudi odpraviti- trajno. Razen če ga boš spet sračkala...

:prst:  :prst:

ander je napisal/a:

Naši stari mami se je dobesedno zrolalo in je pristala v bolnici.

hmm  A je to mišljeno kot dobro ali slabo?

smile

hmm  A je to mišljeno kot dobro ali slabo?

Tudi ona je imela pripopano dušo. Četrti dan se je začela čudno obnašat, govorit neumnosti, itd. Nikoli prej in nikoli kasnej se to ni ponovilo. Nekaj dni so jo obdržali v bolnici... še danes se ne spomni, kaj je počela tisti dan.

Zivijo,

najprej najlepsa hvala za toliko odgovorov, Urska res si kar dobro ocenila moj vzorec, nisem pa cisto prepricana Ander, ce si zelim 'kocke', ki bi me pripeljala v bolnico  big_smile

Zanima me kaksen je potem vpliv prisesane entitete na cloveka, kakor razumem Anderja ni samo enregijski in zakaj niso same ze prej odsle na bozanski nivo, ali so to duse, ki so skrajno obupane zaradi nedokončanih zadev ali travmatičnih dogodkov iz zivljenja in se zato nocejo se vrniti v duhovni svet?

Lep, nasmejan dan..

Zoja

Živjo!

Jaz bi tu dodala eno vprašanje...'zanimivo' mi je tole: strah pred močmi oz. močjo, ki ga imam tudi jaz. Kako sploh nastane te vrste strah, in sploh kakšne vrste moč je to mišljeno?  roll  Ali je možno da sta želja po kontroli in strah pred močjo povezana? Namreč vidim, da sta pri Zoji prisotna oba, tako je bilo prepoznano tudi pri meni. roll  hmm
In še to - ko se ugotavlja takole vzorce, imaš tega in imaš onega...jaz verjamem, da bi bilo reševanje težav, travm itd. veliko uspešnejše, če bi se ugotovil tudi vzrok nastanka vzorca in ne samo vzorec...kaj pravite?

Upam, da bo Urša, Zoran oz. kdorkoli, ki bo vedel kaj napisati, imel voljo odgovarjati na vsa vprašanja, jih je kar ratal nekaj big_smile 

pozdravček

10

Zoja je napisal/a:

Zanima me kaksen je potem vpliv prisesane entitete na cloveka, kakor razumem Anderja ni samo enregijski in

Zoja,
vpliv na človeka je tak, da te duše(entitete) živijo od tvoje energije in ti pijejo energijo. Velikokrat pa vplivajo na delovanja in na misli.
Znaki so lahko:
Ko ne vemo zakaj smo nekaj naredili ali reagirali – nam ni logično,
Kot da je nekdo drug naredil namesto nas.
Ko imamo velikokrat nasprotne misli od običajnih (pomislimo eno, pa se kmalu pojavi kontra misel).
Nasplošno počutje kot da to nismo mi, kot da je nekaj drugega v nas.
Kot da ima nekdo kontrolo nad nami,…
Če so v hiši – hiša ima čuden vonj (smrdi), itd.

Zoja je napisal/a:

zakaj niso same ze prej odsle na bozanski nivo, ali so to duse, ki so skrajno obupane zaradi nedokončanih zadev ali travmatičnih dogodkov iz zivljenja in se zato nocejo se vrniti v duhovni svet?

Nekatere ostanejo ker ljudje preveč žalujejo in s tem ne dopustijo, da bi duše odšle v svetlobo (svet nad nami).
Nekatere se bojijo iti v svetlobo, ker jih je strah, da bi se razblinile (nekatere religije imajo taka verovanja, pa se prenese še na naslednja življenja)
Dosti primerov je da duše ostanejo, ko je bil v družini konflikt – pa hočejo ostati tako dolgo, dokler se svojci ne dogovorijo za zapuščino.
Po travmatični smrti se velikokrat ujamejo med svetovi.
Ostanejo se zdraviti. Itd.
Ne zavedajo se da so mrtve.

Entitete pa lahko pridejo tudi od drugod. Te se pridejo večinoma zdraviti.
Ali si jih pa naredimo sami, pa jih mi napajamo in vzgajamo z našimi čustvi. Na primer: bolj smo jezni in se postopoma še bolj jezimo. Naredimo entiteto ki postane živa in se napaja z našo jezo, mi pa posledično iščemo in rinemo v situacije, ki bodo v nas sprožile čim več jeze.  in enako je z ostalimi čustvi.

Če imamo kakršno koli stvar na sebi je za trajno ozdravitev pri nas, potrebno našo dušo zaceliti, prej pa vse delčke dobiti nazaj in jih aktivirati.
smile

11

Lexi je napisal/a:

strah pred močmi oz. močjo, ki ga imam tudi jaz. Kako sploh nastane te vrste strah, in sploh kakšne vrste moč je to mišljeno?

Lexi, to je moč, ki jo ti imaš v sebi in se jo tvoja duša zaveda, ker pa je bila duša skozi več življenj lahko zlorabljena ali je zlorabljala svojo moč, se dostikrat pred smrtjo (ko se prevrti film celega življenja) odločimo, da nikoli več ne bomo uporabljali svojo moč.
Naslednja možnost je pa ta, da prevzamemo strahove in spomine od prednikov, pri porodu ali kakšni travmi...
Da ne bi bilo straha pred močjo in zlorabo, je potrebno svojo moč uporabljati skozi modrost.

Lexi je napisal/a:

Ali je možno da sta želja po kontroli in strah pred močjo povezana? Namreč vidim, da sta pri Zoji prisotna oba, tako je bilo prepoznano tudi pri meni.

Možno.

Lexi je napisal/a:

In še to - ko se ugotavlja takole vzorce, imaš tega in imaš onega...jaz verjamem, da bi bilo reševanje težav, travm itd. veliko uspešnejše, če bi se ugotovil tudi vzrok nastanka vzorca in ne samo vzorec...kaj pravite?

Lexi  tukaj na forumu ti lahko le napišem (če začutim) kakšen imaš vzorec. Na svetovanju se pa pride do vzroka in učenja.
smile

12

Zoran, hvala za odgovore!  smile

Pa me še nekaj zanima, ko praviš: "Entitete pa lahko pridejo tudi od drugod. Te se pridejo večinoma zdraviti. "
Kako to misliš zdraviti? Ali se jim da pomagat s kako tehniko, da odidejo; ne vem, z merkavo ipd.

In še to: "prej pa vse delčke dobiti nazaj in jih aktivirati."
Tega ne razumem najbolje roll , če lahko obrazložiš.

Lp

13

Lexi je napisal/a:

a me še nekaj zanima, ko praviš: "Entitete pa lahko pridejo tudi od drugod. Te se pridejo večinoma zdraviti. "
Kako to misliš zdraviti? Ali se jim da pomagat s kako tehniko, da odidejo; ne vem, z merkavo ipd.

Seveda se jim da z tehnikami pomagati in poslati k bogu, tam se pozdravijo in  razporedijo kam pripadajo.
Merkava je bila dovolj, dokler se zavest pri vseh teh bitjih ni dvignila, kakor človeška tako se tudi od drugih dviguje. Za nekatere še vedno zadostuje merkava.

Lexi je napisal/a:

In še to: "prej pa vse delčke dobiti nazaj in jih aktivirati."
Tega ne razumem najbolje roll , če lahko obrazložiš.

Delčke duše izgubimo, če se čustveno vežemo na osebo, dogodek, stvar,.. in en del energije naše duše ostane ujeto v tistem času in prostoru.
Če velikokrat mislimo na določeno osebo (brez določenega razloga), je lahko razlog ta, da so fragmenti duše pri drugi osebi (bivši partner, starši, sodelavci, znanci) ali kakšnem dogodku (nesreča, smrt, entitete, travma,...), stvari (hiša, avto,..).
Delčki duše se lahko izgubijo tam, kjer smo dali veliki del sebe ali preveč sebe, ko smo preveč vezani na osebo/e, lahko postajamo del druge osebe.
Primeri:
V vojni, posilstvu (poskus), nasilje, travma, operacije, abortus, stres, narkoze, ko je nekdo bolan pa mu želimo pomagati,  pri smrti drage osebe, v zakonu, partnerstvu, astralno potovanje pa niti ne vemo kam gremo, vezanosti na stvari (avto, hiša, obleka, gostilna, zemlja,...), pri obisku vesoljcev, entitet..

Zato je potrebno vrniti vse delčke nazaj, ker brez njih mi nismo celota in se velikokrat počutimo prazni. En del naše energije je nekje drugje ujet in nam manjka. Potrebno je tudi zaceliti delčke in jih aktivirati, kot je za nas v najvišje dobro.
smile

14

Zoran je napisal/a:
Lexi je napisal/a:

Lexi  tukaj na forumu ti lahko le napišem (če začutim) kakšen imaš vzorec. Na svetovanju se pa pride do vzroka in učenja.
smile

Se pravi, če odpraviš vzorec sam, še zadeva ni zaključena? Me zanima, ali moraš potem predelat vse situacije, ki so ojačali ta vzorec, ali samo situacijo, ko je ta vzorec nastal?

15

Mene pa zanima na bazi cesa se duhec odloci,da se bo prisesal na nekoga?

Nekdo,ki vidi duhce mi je rekel,da ga ima moja prijateljica in da je mali vampir, ker  njenduhec, ki je na njo prisesan krade energijo konkretno meni,ko sva skupaj.In ce pomislim,ko sva skupaj sem res tako utrujena in koma,da rabim par dni da pridem k sebi.
Punca pa ni negativna, da bi bla v bedu al karkol, mlada in polna zivljenja je.

ar3ka je napisal/a:

Se pravi, če odpraviš vzorec sam, še zadeva ni zaključena? Me zanima, ali moraš potem predelat vse situacije, ki so ojačali ta vzorec, ali samo situacijo, ko je ta vzorec nastal?

Včasih je dovolj, da se odpravi vzorec, se pa najdejo specifični primeri, ki čiščenje vzorca ni dovolj. Moj osebni primer ti lahko dam za razlago. Vsake toliko časa se je navidezno brez razloga v meni pojavil izredno močan občutek kaosa, kot da sem sredi zmešnjave. To sem znala zelo močno občutiti kot otrok, se spominjam. Reševala sem zadevo z reikijem, vzorci okrog tega kaosa in napravila zelo veliko, saj se je intenziteta občutka zelo zmanjšala.
Vendar se je občutek še vedno pojavljal. Zadnje čase raziskujem vračanje duše na šamanski način in pred kratkim se je občutek zopet pojavil. Šla sem v meditacijo in z živaljo moči ter vodniki iskala izgubljeno dušo - del duše je živel v kaotičnem svetu, brez življenja, prostor mrtvih in kaotičnih energij. Tam sem našla svojo dušo in si jo vrnila nazaj. Po tem je občutek izginil in se do danes ni vrnil nazaj.  :srcek:

urskakorun.com

Maxim je napisal/a:

Mene pa zanima na bazi cesa se duhec odloci,da se bo prisesal na nekoga?

V svetu energij podobno privlači podobno. Torej imata verjetno človek in bitje v sebi nekaj enakega, zaradi česar se privlačita.

urskakorun.com

18

Hvala, Urška za razlago. smile :rose: Zelo zanimivo in super, da si razrešila. :prst:  Meni se tudi ena težava konstantno pojavlja (včasih v bolj, včasih v manj intenzivni obliki), pa še vedno ne najdem rešitve zanjo. Problem je v tem, ker mi resnično ovira življenje. Prav danes sem izvedela eno veselo novico, ampak takoj mi je veselje omračila skrb, ki je povezana s to težavo. In potem mi pravzaprav ta vesela novica predstavlja breme, tesnobo in skrb, namesto da bi se veselila. Tudi če pomislim, na kakšno drugo stvar, ki bi me veselila ali si je želim, mi pride ta skrb kot ena velikanska ovira. In potem občutek ujetosti, tesnobe in žalosti, ker ne morem živet, kot bi rada. Včasih željo kr v kali zatrem, ker se mi ne zdi možno, da bi jo izpeljala glede na to težavo oz. se mi zdi en tak nepredstavljiv napor, da bi se mi sploh uresničila. Not good at all hmm Bom danes spet malo pogledala, kaj bi bilo za tem...

Možno je, da ti na tistem mestu manjka delček duše. Tisti del potem želimo napolniti z zunanjimi stvarmi, ki nas za nekaj časa sicer zadovoljijo in umirijo, v globoki pa še vedno iščemo svojo energijo nazaj.

Če bo začutila, lahko greš v meditacijo, se povežeš z Bogom (tako smo delali na delavnici) in pošlješ naročilo, naj se ti izgubljen del duše, ki se je izgubil na tistem mestu, vrne k tebi nazaj, prečiščen z brezpogojno ljubeznijo.
To je eden od postopkov, kako vrniti dušo nazaj.

Vračanje duše na šamanski način zahteva mal več energije, zbranosti in odprto srce. Skozi šamansko potovanje potuješ z živaljo moči in drugimi učitelji, vodniki do mesta, kjer se nahaja izgubljena ali ukradena duša. Duša se lahko nahaja kjerkoli, tudi na zelo temačnih področjih. Lahko se zgodi tudi, da se duša ne želi vrniti nazaj, ker jo je strah ali si je našla boljše okolje za življenje.. Oziroma, da je mi ne želimo nazaj, ker nas je strah. Lahko da se nahaja v prostoru, ki je prepojen z morečimi in mrtvimi energijami in je potrebna velika mera moči in energije, da se zdravi in živi skupaj z najdeno dušo vrnemo nazaj. Če iščemo dušo sami sebi, rabimo še večjo podporo in energijo, saj potujemo z delom sebe, z drugim pa smo nekje ujeti. Zato mora biti del, ki išče, toliko bolj močan, da zmore samega sebe vrniti nazaj. Je izredna pot, o kateri razmišljam, da bi jo izvajala za druge, vendar dokler nisem prepričana, jo raziskujem le na sebi.

Če boš začutila, poskusi vrniti dušo nazaj na način, kot sem ti ga najprej opisala. :prst:

urskakorun.com

20 Nazadnje urejal Lexi (25.11.2010 19:50:48)

Tile odgovori mi porajajo nova vprašanja...kako da, (ne konkretno zame, vendar na splošno) ravno ta vzorec  strahu pred energijami oz. pred močjo privlači duše in entitete. Kako to, da se ne napopajo na kak drug vzorec? Mora biti neka povezava in razlaga.

Ali ti »priseski« kaj vplivajo na naše ledvice in na njihovo stanje?

Lexi je napisal/a:

Kako da, (ne konkretno zame, vendar na splošno) ravno ta vzorec  strahu pred energijami oz. pred močjo privlači duše in entitete. Kako to, da se ne napopajo na kak drug vzorec?

Duše in entitete so v celoti energijska bitja. Tudi mi smo energijska bitja, vendar s fizičnim telesom. V svetu energij podobno privlači podobno. Če oseba nosi v sebi strah pred energijami, bo dobivala v življenje takšna učenja, da bo strah pred energijami razrešila; to pomeni, da bo privlačila k sebi različne energije, oziroma energijska bitja. Ker je strah nižje vibracijsko čustvo, bo k sebi privlekla energijska bitja, ki vibrirajo z vibracijo strahu.

Nekatera bitja pa recimo vibrirajo na vibraciji jeze in se bodo povezovala s tistimi ljudmi, ki imajo v sebi močnejšo jezo. Na primer nadangeli, mojstri vnebovzetja, živali moči .... imajo višjo vibracijo in vibrirajo na ljubezen, božjo modrost ...

urskakorun.com

Lexi je napisal/a:

Ali ti »priseski« kaj vplivajo na naše ledvice in na njihovo stanje?

Da, lahko. Ledvice so izredno pomembne za naše življenje. V ledvicah je spravljena naša temeljna esenca, so naš "akumulator" za življenje. Esenco ledvic najbolj prizadenejo strah, pretirano razmišljanje in pretiran seks. Če se zgodi, da imamo na sebi še entiteto, se to lahko opazi v njihovemu spremenjenemu delovanju.

urskakorun.com

23

Zivijo,

hvala za odgovore. Urskini odgovori so me sicer malce zmedli, ampak porajali nova vprasanja. Zanima me, ce je meditacija v kaksnem smislu lahko nevarna, predvsem zaradi premalo modrosti? Sama sem cista zacetnica in sem bila nekajkrat na vodeni meditaciji, nazadnje pa se nisem pocutila prevec dobro, saj mi je v umirjenem stanju nenadoma mocno zacelo razbijati srce, popolnoma nenadzorovano in zagrabila me je totalna panika. Drugace sem sportnica in nimam nobenih vecjih zdravstvenih tezav, zato me zanima kaj bi to lahko povzrocilo. Lasten um, ki ni bil izklopljen? In seveda zoped panika zaradi premalo kontrole.
Hvala za odgovore pa lep pozdrav..

Zoja

Živjo Zoja,

meditacija ni nevarna, v njej dobivaš lekcije v skladu s tvojo stopnjo zavesti. Z meditacijo odpiraš nove aspekte in razsvetljuješ nove globine lastne podzavesti. Vse, kar izgleda na prvi pogled nevarno ali je morebiti nenavadno ali nevarno za druge, je to osebna lekcija za osebo. Pravijo, da ti bog vedno pošlje takšne lekcije, ki si jih sposoben razrešiti.

Nekomu, ki ni še nikoli poskusil hoditi po vrvi, se mu bo vrvohodec zdel zmešan, hoja po vrvi pa izredno nevarna. Ko isti človek enkrat osvoji hojo po vrvi, ve, kje so morebitne nevarnosti in ve tudi, do kam lahko gre, da ni zanj nevarno; spozna trike, nevarnosti in priložnosti. Dlje časa ko vadi na vrvi, več zaupanja, izkušenj in samozavesti dobi. Upa si hoditi po rokah in delati salte na vrvi. Popolnoma enako je z meditacijo in delom z energijami.

Toplo priporočam, da se vse dela prek božanske sile. Tudi če se meditira na primer na angele ali na druge vodnike, se je zelo priporočljivo povezati najprej z Bogom in nato prek njega dalje z angeli in vodniki.

Zoja je napisal/a:

anima me, ce je meditacija v kaksnem smislu lahko nevarna, predvsem zaradi premalo modrosti?

Vse, kar se ti dogaja med meditacijo, je na nek način v tvoje najvišje dobro, tudi če na prvi pogled ne moreš prepoznati, da je.
Verjemi mi, resnično nihče nima premalo modrosti, vse kar moramo narediti je, da jo začenjamo poslušati. Slišimo jo tako, da smo povezano božansko-zemeljsko, odpremo srce, poslušamo, kaj nam glas znotraj nas pravi in v skladu z njim delujemo. Po prvih dobrih rezultatih dobimo več samozavesti in zaupanja in vse bolj zaupamo svojemu notranjemu glasu. Na ta način si kreiramo življenje v skladu z našim najvišjim dobrim. Jaz ti svetujem, da poslušaš srce med meditacijo. Če čutiš, da moraš začeti počasi, potem poslušaj svoj notranji glas.

urskakorun.com

Zoja je napisal/a:

Sama sem cista zacetnica in sem bila nekajkrat na vodeni meditaciji, nazadnje pa se nisem pocutila prevec dobro, saj mi je v umirjenem stanju nenadoma mocno zacelo razbijati srce, popolnoma nenadzorovano in zagrabila me je totalna panika. Drugace sem sportnica in nimam nobenih vecjih zdravstvenih tezav, zato me zanima kaj bi to lahko povzrocilo. Lasten um, ki ni bil izklopljen? In seveda zoped panika zaradi premalo kontrole.

Si si sama odgovorila na vprašanje.  smile  Imaš odvisnost od kontrole in strah, da bi izgubila kontrolo.

Nahaja se ti na področju srca; pri skupinski meditaciji pride do močnejšega energijskega naboja kot pri individualni meditaciji, kar povzroči povečan energijski pretok čez telo. Potreba po kontroli zakrči srce, energija pa želi iti čez srce. Energija zato kot valovi v skalo buta v srce, le-to pa podivja. Posledica tega je, da osebo prežeme močan nemir in jo zagrabi panika.

Zato je dobro širiti srce, da začutiš srce, ljubezen. Vdihuješ ljubezen in se jasno zavedaš, da ta ljubezen poteka z božanske ravni. Da dopustiš najprej, da se srce odpre za božansko ljubezen. Če je potrebno, lahko na trenutek odpreš oči in nato nadaljuješ z meditacijo.

Če čutiš, da rabiš pomoč pri tvoji zadevi, nam lahko pišeš na mail ali telefon.

urskakorun.com