1

Tema: PRAVICA ALI MAŠČEVANJE

Pozdravljeni duhovni forumaši!

Včeraj me je povlekla oddaja, kjer so predstavili problematiko v cestnem prometu. Kaznovanje, prekrškov in obravnava kaznjivih dejanj.  Pa saj itak veste o čem govorim, mogoče je kdo tudi spremljal oddajo.
V oddaji je sodeloval oče fanta, ki je bil žrtev pijanega voznika, prikazan je bil interviju z Mačkom, ki je povzročil smrt 3 mladih življenj in ki trenutno biva v bolnici, zaradi psihičnih težav.

Zanima me, kakšno je vaše mnenje in kaj mislite glede teh povzročiteljev hudih prometnih nesreč, njihovih žrtev in sorodnikov.

Re: PRAVICA ALI MAŠČEVANJE

Ko bi se saj dalo kaj narediti na energetski ravni da to tega ne bi prihajalo... morda da bi pregledovali ob gradnji cest energijo zemljisca kot to delajo  staroselci v Avstraliji, da se izognejo negativnim energijam?( clanek na to temo sem brala,da so priceli preverjati kje primerno in kje ne,da bo cesta varna za voznike)

Vprasanje duse morda tudi na kak nacin se odloci iti in morda tudi dejanja karme ce nekdo nekoga usmrti??? Ne vem, morda je to doloceno vnaprej, kar si dusa zbere kako bo odsla in zakaj..
lahko nekdo non stop divlja pa bo umrl doma na kavcu, nekdo pa lahko varno in lepo vozi pa bo sel na cesti v nebesa, ker si dusa tako izbrala..kje pa je tu svobodna volja,da lahko preobrnes dogodke, ki si jih dusa izbrala in
nacin odhoda pa ne vem.-druga tema???IN ali tu deluje zascita,ki si jo delamo za varnost voznje??
In zakaj toliko motoristov umre,ki pravilno vozijo in ne divjajo-se vse te duse odlocijo tako iti ali je to zemeljska zadeva???

Odaje nisem gledala, tako da ne morem odgovoriti, je pa moje mnenje: ce ze na drzavni ravni in med ljudmi ni zavesti o varni, pravilni, kulturni voznji..Menim,da bi morali v avtosolah uciti strpno, vljudno, varno voznjo in vse ljudi prej dati na mesec dni dela z ljudmi, ki so izgubili koga, ki so postali invalidi da bi se zamislili ali pijejo preden vozijo in ali se gredo adrenalin izivljat na cesto...

Pa tudi pozornost ljudi ni odvec ko so v avtu, se ne javljas na telefon, ne menjas cdjev, ne zrakas okoli ko vozis..zal pa vidim pri kolegicah da se kar javljajo med voznjo,se huje pisejo smse, sekunda je dovvolj da nekaj naredis sebi ali komu drugemu..v vasi otroci skacejo preko ceste in ce nisi pozoren..pa zivali..
Mislim da sankcije ne bodo nic prinesle, treba je prej delovat, vzgoja pametnih voznikov, da avtomaticno ce nisi sposoben za avto gres na bus..tudi ce si zaspan, nervozen, agresiven nimas kaj v avtu..vendar je ta del Evrope zelo navajen vse poceti z avtom, tudi 100 m se gre z avtom,tako da stvar kulture ze tu..

Je pa bolece vsekakor videti in slisati in doziveti...sem izgubila veliko prijateljev in me stisne ko slisim porocila o tem, tako da sem kar nehala brat kroniko in gledat, ker me je prevec stisnilo.

mirela je napisal/a:

Zanima me, kakšno je vaše mnenje in kaj mislite glede teh povzročiteljev hudih prometnih nesreč, njihovih žrtev in sorodnikov.

Jaz imam okrog tega izdelano določeno osebno mnenje. Tudi mene je doletela že prometna nesreča in vem, da ni bila storjena ne slučajno in nikakor ne zastonj. Jaz sem takrat dogodke preživljala na pol v drugi dimenziji, nisem občutila ne čustvenega ne fizičnega šoka, prisotnost višjih energij je bila tako močna, da je bila skoraj otipljiva. Po tistem so si sledila spoznanja in uvidi, kaj narobe delam, kje si delam škodo. Sprva sem mislila, da moram biti jezna na osebo, ki je nesrečo povzročila, vsi so mi svetovali, naj jo tožim, saj bi tožbo v vsakem primeru dobila, ker je zbežala s kraja nesreče. Vem pa, da mi je praktično dala dosti več od denarja, ki bi ga dobila, saj sem bila na nek način "prebujena" in nisem čutila niti malo potrebe po doseganju pravne pravice (pravica je bila dosežena brez mojega vpletanja, saj je tista oseba morala plačati kar nekaj denarja v dobrodelne namene).

Gledano z energijske ravni je nesreča lahko opozorilo, da deluje oseba sebi v škodo in da je napočil skrajni čas za spremembo v delovanju. Večja kot nesreča je, močnejše je opozorilo o škodljivem delovanju. Pri tem ne igra pomembne vloge ali je človek v vlogi tistega, ki je nesrečo povzročil ali tistega, ki se mu je nesreča zgodila, saj vse nosi s sabo pomembno sporočilo za življenje.

Še en zelo zanimiv dogodek lahko delim z vami, ki se mi je zgodil pred nekaj časa. Zapeljala sem pri zeleni luči v križišče in zavijala levo, ne da bi opazila avto z leve strani, ki je pri rdeči luči s polno paro peljal naravnost. Avtomobila sta se ustavila dejansko nekaj centimentrov drug od drugega, pri ustavljanju pa se je čutila prav posebna vibracija, ki je drugi avto dobesedno odrinila stran, jaz pa sem čutila, kot da sama od sebe močneje pritiskam na zavoro in da je avto pri miru, kljub temu, da sem se dejansko že videla, kako je moj avto že v drugem avtu. Te močne in nenavadne vibracije je začutila tudi oseba, ki je bila z mano v avtu, saj so bile izredno močne in prepoznala sem jih že od nesreče, ki jo omenjam zgoraj. Kmalu po tistem, ko sem šla v energijski proces in gledala za namen dogodka, sem dobila močno in jasno sporočilo, da nekaj ne delam prav. Tisto, kar delam narobe, sem se že prej zavedala, a se mi nekako ni dalo spremeniti.

Tako to izgleda, če dejansko, zavestno in aktivno spremljaš svoje dogodke v življenju.

Verjamem, da se vsaka stvar, dobra in slaba, zgodi z namenom, ki, gledano z najvišjih ravni, ni slab. Od nas je odvisno ali bomo "slab" dogodek dojeli kot slab, si napravili travmo ali ga bomo dojeli kot izziv in opozorilo za boljše življenje.

Nesreče nikakor niso prijetna stvar, vsi se jim želimo izgoniti v čim večjem loku. Želim pa poudariti, da če se nesreča vendarle zgodi, si pustimo sami sebi takšno širino, da bomo videli dogodke s širšega zornega kota, z višjih ravni. Če se nesreče dogajajo drugim ali jih drugi povzročajo, se ravno tako ne vpletajmo v njih s svojimi čustvi in kritiko, ker ne vemo, kaj se takrat dogaja pri njih na višjih ravneh.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Če se nesreče dogajajo drugim ali jih drugi povzročajo, se ravno tako ne vpletajmo v njih s svojimi čustvi in kritiko, ker ne vemo, kaj se takrat dogaja pri njih na višjih ravneh.

Če bi se tega vsi zavedali bi bil na zemlji raj. cool

Hvala za to kar sta napisala!!!

Nisem gledala oddaje. Sta pa za mano dve nesreči, za kateri nisem nikoli bila kriva jaz. Čutim pa, da sem si prvo priklicala in da se nisem odzvala na predhodna sporočila. Drugi opomin je bil hujši, v nesreči je bil z mano udeležen tudi moj oče. Pri nobeni nisem bila težje poškodovana. Pri prvi sem prav čutila, kako sem izstopila iz sebe in potem lezla nazaj. Drugo sem slutila tako močno, da ko sem se peljala v avtu kot sopotnica sem malo pred nesrečo pomislila, naj se že zgodi, da bo mimo, in istočasno, da bo vse vredu. Čez nekaj sekund se je zgodilo in v resnici se je izteklo precej dobro v fizičnem smislu. Zame se je pri obeh začel nek postopek transformacije. Se pa zavedam, da sta to bila zame stroga opomina, a z blagimi posledicami. Tudi jaz mislim, da se vsakemu zgodi točno to, kar potrebuje, tako 'žrtvi' kot 'povzročitelju'. Če je še tako težko, je treba razumeti, da se vse dogaja z razlogom. No, tako gledam na stvari jaz.

Urška je napisal/a:

Tisto, kar delam narobe, sem se že prej zavedala, a se mi nekako ni dalo spremeniti.

Zelo dobro napisano. Točno to je bil tudi moj problem.