1

Tema: Koliko poznam samega sebe

Koliko resnično poznam sebe in si dovolim biti resnični jaz in se tudi izražati, skozi misli, besede in dejanja. Na prvi pogled izgleda čisto enostavno, pa poglejmo če je to res.

V sebi nosimo zapis, vsega kar smo bili in kje smo živeli prej, kako smo se sprejeli in koliko smo se spoznali, kot tudi, koliko se poznamo v sedanjem trenutku in spoznanja, ki nas čakajo za naprej (v tem življenju). To, da je možno narediti regresijo za naprej ne spada v to temo.

Mi smo skupek vsega in smo razporejeni na določenih časovnih linijah, katere nam omogočijo izkušnje na poti po kateri hodimo.
Vzemimo primer tega življenja in način na kateri gledamo svet skozi periode. Večinoma te periode razdelimo na otroštvo, odraščanje, šolanje, zaposlitev in penzijo. Med tem so manjše periode v katerih smo srečni, veseli, zadovoljni – takrat nam gre v življenju kot po maslu, pridejo periode, ko nismo čisto zadovoljni, ker ne gre vse tako, kot smo pričakovali. Pomen tega je, da živimo življenje iz skupka period.

Koliko pa poznamo dejansko sebe in kolikokrat v življenju se spomnimo nase, običajno le takrat, ko smatramo kaj bi morali biti, postati in kaj vse bi se moralo zgoditi, da bi to dejansko tudi postali. Večinoma čakamo, da se nekaj mora prej zgoditi, da bomo mi lahko srečni – s tem se prestavljamo v prihodnost in kaj počnemo: sami sebi, dajemo pogoje in si ne dovolimo biti srečni. Kaj nas je strah sreče ali kaj drugega? Nič od tega.
Vedno gledamo okrog nas, zelo redko pa v sebe – zakaj? ali nas je strah, da bi odkrili nekaj kar že tako nosimo v sebi – NE,  nismo naučeni gledati sebe in se spoznati lažje je gledati druge, okrog nas, prihodnost,… in od kje nam ta navada, da gledamo in oponašamo druge -  vsilila so nam jo nihala (skozi razne reklame), da nimamo svobodne volje.
Mi pa smo del vsega in vse je del nas, začetek in kraj, neskončnost in zakaj bi bili pol drugačni, če je pa vse v nas in zato je nesmiselno gledati bilo kje drugje, kot pa v nas same.

Ko sprejmemo dejstvo, da je vse v nas, vidimo pravo lepoto in sijaj. Takrat najdemo tisto, kar iščemo in ni več potrebe, da še izgubljamo energijo za nepotrebne stvari, če so pa vedno bile in bojo v nas in tisti trenutek, ko to spoznamo prične naša avantura.
Odločimo se spoznati sebe, svoje sposobnosti, talente, potenciale in to nam omogoča pogled v sebe, pogled v svojo dušo.
Dopustimo duši, da nam poje našo najdražjo pesem, srečo, ki je v nas samih. Bodi to, kar dejansko si.

Da nam bo pa duša pela, jo je pa potrebno najprej pozdraviti in osvoboditi vseh prepričanj, katere nosi s sabo iz preteklih življenj, prve spolne celice, časa bivanja v maternici in vse kar je duša vpila (kot goba) v sedanjem življenju pa ni njeno. Z to odločitvijo se povežemo z božanskim in zemeljskim in šele takrat nam duša lahko pokaže njeno pravo moč.

Takrat, ko se odločiš poskrbeti zase, se odločiš svobodno živeti in izkušati vse čari življenja in si na poti, da postaneš individualno bitje.

Vir: grombol. com

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Re: Koliko poznam samega sebe

Zoran meni se zdi super članek.

Zoran je napisal/a:

si dovolim biti resnični jaz in se tudi izražati, skozi misli, besede in dejanja.

Po moje je največja ovira, da ne postanemo to kar v resnici smo (kar hočemo), to, da si ne priznamo, da moč je v nas in ne izven. Priznati si, da smo (kot je napisala Urška v eni drugi temi) individualna božanska bitja.

ar3ka je napisal/a:

Po moje je največja ovira, da ne postanemo to kar v resnici smo (kar hočemo), to, da si ne priznamo, da moč je v nas in ne izven. Priznati si, da smo (kot je napisala Urška v eni drugi temi) individualna božanska bitja.

Na to sem mislil in pa na razne ovire, ki jih imamo v sebi, ki nas preprečujejo, kot so strah, dvomi.
"Strah pred svobodo, kaj bojo pa drugi rekli"
Da imaš sedaj možnost biti čisto svobodno bitje, da lahko narediš kaj hočeš ali bi to tudi naredil? Bi si dejansko upal  narediti vse? Bi si upal brez strahu stopiti v ogenj ali v mrzlo vodo ali bi bili še vedno strahovi in dvomi, čeprav je to nekomu uspelo, pomeni, da je možno v nas pa je tista ovira, ki nam ne dopušča svobode in ne od zunaj.
Ko se teh ovir in prepričanj rešimo smo svobodni. smile
lp

Zoran je napisal/a:

Odločimo se spoznati sebe, svoje sposobnosti, talente, potenciale in to nam omogoča pogled v sebe, pogled v svojo dušo.

Mogoče mal banalno vprašanje, ampak kako pa to narediš? Večkrat meditiram (si naredim merkavo, haro, tudi jedrno zvezdico), sam je občutek skoraj vsakič isti - sicer prijeten, regeneracijski, tudi super za kakšno travmo razrešit, ampak jaz še nisem razpoznala kakšnih sposobnosti...  Upam pa, da vendarle nisem zgolj skupek travm. tongue A obstaja kakšna posebna metoda?

ar3ka je napisal/a:

ampak kako pa to narediš

Odločiš se in to je vse. Jaz sem to izkusila, ko sem pred kratkim bila na terapiji pri Zoranu. Ko se zavestno in s celim bitjem odločiš, si že postavil ključne temelje za uresničitev le-tega. Seveda pa moraš imeti dovolj energije, da to uspešno izpelješ. Tako sem zadevo izkusila jaz!?  smile

Urška

Hvala Urška. smile Se pravi, ko si v meditaciji, si rečeš, da bi rad spoznal vse svoje potenciale (al pa kaj drugega) in se začne 'dogajat'?

ar3ka je napisal/a:

Mogoče mal banalno vprašanje, ampak kako pa to narediš?

Uršika je napisal/a:

Odločiš se in to je vse. Jaz sem to izkusila, ko sem pred kratkim bila na terapiji pri Zoranu. Ko se zavestno in s celim bitjem odločiš, si že postavil ključne temelje za uresničitev le-tega. Seveda pa moraš imeti dovolj energije, da to uspešno izpelješ. Tako sem zadevo izkusila jaz!?

Super je videti, kako se učimo eni od drugih.
Opiram se in sprejemam vse svoje sposobnosti in potenciale, ki jih imam v sebi, ali tistim katere rabim in kot pravi Uršika, da energijsko podpreš.
Lahko damo to pod drugo vajo, pa malo bolj opišemo.
lp

Zoran, hvala tudi tebi.

Zoran je napisal/a:

Lahko damo to pod drugo vajo, pa malo bolj opišemo.

Jaz ne bi imela nič proti. smile  Meni bi bilo to zelo v redu.

ar3ka je napisal/a:

Jaz ne bi imela nič proti. smile  Meni bi bilo to zelo v redu.

OK. napišem v temi Vaje.
lp smile

Strahov ... Težko se jih je kar tako znebiti. Včasih tu ne pomaga niti alternativa, žal. Moji izvirajo bog ve od kdaj, ampak sem kljub temu v življenju naredila kar nekaj korakov ... Na bolje. Še marsikaterega bi lahko, če me ne bi ovirali tile moji strahovi.

11

Boyana je napisal/a:

Strahov ... Težko se jih je kar tako znebiti. Včasih tu ne pomaga niti alternativa, žal. Moji izvirajo bog ve od kdaj, ampak sem kljub temu v življenju naredila kar nekaj korakov ... Na bolje. Še marsikaterega bi lahko, če me ne bi ovirali tile moji strahovi.

Sama praviš, da bog ve od kdaj ti izvirajo strahovi, samo ga vprašaj. Tvoj notranji bog najbolje ve.
smile