Re: rojstvo Nove Zemlje

David je napisal/a:

Drugače pa je eno močno sporočilo bil podano od ljudstva aboridžinov, za našo civilizacijo..
priporočam knjigo: Marlo Morgan: Imenovali so jo Dvoje src

Meni je ta knjiga bila ena od ljubših "duhovnih potopisov". Med prebiranjem vaših postov je tudi meni dalo za misliti, kaj je res in kaj ni. Osebno se bolj opiram na občutek, da je knjiga resnična (mogoče na trenutke mal "poprana" zaradi boljše berljivosti), vendar nekaterim ni pogodu, da se o teh rečeh govori javno, zato je enostavno bolje zavreči kot laž.
Če se gre energijsko raziskovati aborigine in njihovo delovanje (sedanje in v preteklosti), lahko človek odkrije še mnogo več od tistega, kar je zapisano o njih v knjigi. :rose:

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

27

Urška je napisal/a:

...Osebno se bolj opiram na občutek, da je knjiga resnična (mogoče na trenutke mal "poprana" zaradi boljše berljivosti), vendar nekaterim ni pogodu, da se o teh rečeh govori javno, zato je enostavno bolje zavreči kot laž.
Če se gre energijsko raziskovati aborigine in njihovo delovanje (sedanje in v preteklosti), lahko človek odkrije še mnogo več od tistega, kar je zapisano o njih v knjigi. :rose:

Da bi lahko bila celo ''oprana'' pa mi še ni prišlo na misel...    neutral   sem mislil, da glede na to kako globoka sporočila so not, da se avtorka ni glih zadrževala ko je podajala sporočila iz izkušnje... ampak možno je vse. Mogoče vsega niti ni uspela ubesediti v  knjigo..
Lahko da je to pustila nam, da sami raziščemo. Mogoče je želela le začetni interes vzpodbuditi?!
Te lahko vprašam kaj si ti odkrila pri svojem en. raziskovanju?

''Edino kar lahko kadarkoli zanima Modrega človeka, je, kako dajati Ljubezen.''

Pisarski škratek se je poigral.  lol Mislila sem, da je mogoče mal "popoprana", ne "oprana."

Lahko pa je tudi kaj na temu, da je "oprana", da morebiti res niti sama ni vedela, koliko doživlja, da ni znala ubesediti vsega, kar se je (če se ji je) tam dogajalo.

David je napisal/a:

Lahko da je to pustila nam, da sami raziščemo. Mogoče je želela le začetni interes vzpodbuditi?!
Te lahko vprašam kaj si ti odkrila pri svojem en. raziskovanju?

Ne čutim za zdaj, da bi objavljala v javnosti pa brez zamere David. Morebiti je bolje, da z energijskim raziskovanjem vsak razišče toliko, kolikor je v njegovo najvišje dobro.

urskakorun.com

29

Hehe, poprana:)
Meni je bila knjiga vsec in tudi ce nekaj ne dozivimo ne pomeni da ni resnicno, ce pride iz nasega srca in bistva.
Objem vsem

30

Urška je napisal/a:

Ne čutim za zdaj, da bi objavljala v javnosti pa brez zamere David. Morebiti je bolje, da z energijskim raziskovanjem vsak razišče toliko, kolikor je v njegovo najvišje dobro.

Nee, za zamero pa res nimam časa..
kar pa ne pomeni, da me ne zanima več     smile 
heh

31 Nazadnje urejal Moony (22.12.2010 00:19:51)

Knjigo sem brala pred mnogimi leti. Podrobnosti mi niso ostale v spominu, ostala pa mi je toplina, fascinantnost in občudovanje. No in nek mali detaljček, da zaradi vse tiste hoje na koncu ni mogla obut čevljev, ko je odhajala domov, hehe.
Moram povedat, da nisem podvomila, da to njeno popotovanje ne bi bilo resnično. In že nekaj časa imam to knjigo v mislih, da bi si jo zopet sposodila in prebrala, mogoče mi da še kaj, kar takrat nisem bila pripravljena sprejeti.

Ker sem knjigo že prebrala in vem, da mi je všeč, me dejstvo, da mogoče ni resnična niti ne zmoti toliko. Marsikaj napisanega ni resničnega oz. vsaj realno doživetega, pa bralcu lahko veliko da, če je le pripravljen sprejemati.
Je pa res, če si že pred začetkom branja "informiran" preveč z odzivi drugih, oz. v tem primeru na nek način "zastrupljen" s tem, da je knjiga fikcija, boš ves čas branja mislil le na to. V tem primeru ti katerakoli knjiga ne bo dala tistega, kar potrebuješ. To je moje mnenje. Tudi zato rajši prej preberem knjigo, kot si pogledam film, narejen po njej.... Kritike pa... hja, malo že vplivajo, ampak ker ima vsak svoj okus in mnenje, je vredno "tvegati" in si prebrati tudi kako zadevo, ki jo mnogi spljuvajo. Nenazadnje, tudi meni kaka stvar ni bila všeč, pa če so jo vsi še tako hvalili.

David je napisal/a:

Nee, za zamero pa res nimam časa..

wink

urskakorun.com

Moony je napisal/a:

Je pa res, če si že pred začetkom branja "informiran" preveč z odzivi drugih, oz. v tem primeru na nek način "zastrupljen" s tem, da je knjiga fikcija, boš ves čas branja mislil le na to.

Se strinjam. Včasih je dobro katero stvar poizkusiti najprej na lastni koži in šele nato pogledati, kaj menijo o tem drugi.  :prst:  smile

urskakorun.com

S knjigo Marlo Morgan je najbrž podobno kot s knjigo Lobsanga Rampe (Tretje oko) in s knjigo Mishe Defonseca (Preživela z volkovi). Vsi avtorji so priznali, da so zgodbe izmišljene. Da pa ljudje radi berejo/beremo take zgodbe  in da nas mnoge navdušujejo, pa kaže na to, kako smo lačni zgodb, ki opisujejo življenje povezano z naravo in tistim nad. In rastoče zanimanje za tovrstne zgodbe v zadnjih desetletjih je znak za spremembe.

35

Se popolnoma strinjam s teboj Gudrun.
Morgan naj bi res enkrat celo sama priznala, da je zgodba izmišljena. Vseeno, same sporočilnosti in lepote zgodbe nikakor ne gre zanikati, ne glede na to ali je zgodba resnična ali izmišljena.

Po drugi strani pa če pisec insistira da je pisal o svojih izkušnjah,se mu lahko zgodi da mu nihče ne bi hotel dela objaviti,tako kot se je zgodilo Lobaczevski-emu,da je 30 let iskal založnika za objavo dela "Politična ponerologija"(po njegovih besedah).

37 Nazadnje urejal David (07.01.2011 01:11:02)

Ni dolgo nazaj ko sem verjel, da so sredstva obveščanja, kriva, da se ljudem zdi, da je vedno več naravnih nesreč, predvsem zaradi ažurnosti črne kronike, ki komaj čaka, da napihne vsako naravno katastrofo in teatralno poroča o vsaki nesrečici... da so ljudje panični samo zaradi tega teatralnega poročanja in da je naravnih katastrof čist isto, kot jih je bilo vedno...
Sem pa nedolgo nazaj prebral statistični podatek, da je v zadnjih 30ih letih število naravnih katastrof porastlo za dobrih 500%...   hmmm, to pa mi je bilo zelo zanimivo
No vsekakor je za ene to grozen podatek, za mene pa vsaj rahlo vzpodboden...  ni namreč naključje, da je ravno to obdobje obdobje čiščenja...          hmm
Obdobje od leta 1987 (ko so se planeti postavili v tako imenovano harmonično konvergenco pa vse do 2012 je namreč po večih starodavnih učenjih, teh 25let obdobje prečiščevanja, odstrinjanja kopren iluzij in preobrazb. Ko govorim zgoraj, da je za mene to vzpodbuden podatek, govorim o temu, da če smo tako super preživeli teh (skoraj že) 25let največjega čiščenja, potem bomo še bolj super doživljali bolj konkretne prebrazbe zavesti, ki sledijo od 2012 pa do 2032... obdobje ko se bomo bolj konkretno duhovno preobražali in aktivno soustvarjali Zlato Dobo...
:srcek:

38

Ljubezen ni nikoli sebična (to zmore biti le ego), nikdar ne išče svojega (na račun tujega) - tega je zmožna le oseba, ki se čuti ločena od Celote.
Ljubezen si nikdar ne želi ničesar tujega, ampak je raje radodarna, je obzirna, se ne povzdiguje, deluje vedno in izključno v Resnici, nikdar ničesar ne zameri in vse odpušča, vse upa in veruje.. In predvsem Ljubezen nikoli ne mine, ker sama Vir vsega! Nima ne začetka ne konca, vse kar je, izvira iz Nje in v Njo se vse vrača.. tudi ta svet, tudi naša telesa, vse je njeno. Ljubezen vse pravkar preplavlja in prihaja iz ozadja, kjer je tiho čakala do sedaj..
Zato pa vse kar ni v skladu z njo, se ta trenutek iz sveta poslavlja, umira, razgrajuje.. Vsi mi in ves svet bo kmalu zasvetil v Njeni luči, vsi mi se bomo kmalu čutili kot eno telo. Vse trpljenje se bo potem umaknilo; saj trpljenje ravno izvira iz umetnega občutka, da smo ločeni drug od drugega.. Tudi občutek časa se bo umaknil, ker bomo lahko vsak trenutek živeli samega sebe in ne bo potrebno nikdar več zanikati samega sebe zaradi službe, ljudi avtoritet, dolžnosti in obveznosti,.. obstajalo bo še edino služenje tej Enosti v imenu Enosti, za dobrobit vsega in vsakega. Ta vizija se sidra na Zemlji, to počasi postaja naša realnost, vse kar ni v skladu s to vizijo, bo prečiščeno in odstranjeno. Veter odpihuje vse kar nima korenin posajenih v Ljubezni, voda spira in čisti in odnaša odplake umazanije, Zemlja se stresa kot moker kuža, ki želi stresti vodo iz sebe in tako Zemlja stresa iz sebe, vse kar ovira Ljubezni, da se razbohoti po Zemlji..
In tako ostaja tukaj le to kar je bistveno, večno in Resnično! Vabim te, da si del te realnosti, vabim te da postanemo Življenje      ♥ ♥ ♥

39

Učimo se od otrok in narave, pa bo vse super..

http://vimeo.com/17148626