1

Tema: Opazujmo,razmišljajmo,delujmo

http://www.val-znanje.com/index.php?opt … mitstart=8

Ta tekst nam ponudi,recimo,možno razlago,zakaj je v svojem času bil izoliran iz politike E.Kocbek,zakaj je izginil iz politike J.Pučnik,kako je končal I.Kramberger,...,in kako se dela dnevna politika,kar se seveda zadeva vseh nas.V smislu ujetosti v nihala seveda.

Re: Opazujmo,razmišljajmo,delujmo

Zanimivo, ravno zadnjič sem po tv spremljala govor pokojnega Krambergerja. Članek je pa res čist predolg. A lahko prosim za  povzetek?  :srcek:  smile

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Članek na začetku govori sicer o razmerah v Bosni,nato hitro ugotoviš da ime Bosna lahko zamenjaš s katerimkoli zamljepisnim imenom.Bom poskusil na kratko opisat vsebino,ki bo imela nadaljevanje za prebiranje.
Torej,omenjeni "GAZDA"(kot da je vzet iz Castanede) s pomočjo človeških pomočnikov ustvarja med ljudmi čustva,ki sejejo mednje razdor in vse tisto kar se iz tega rodi.Politične stranke,ločevanja po verstvih,nacionalnost kot pripadnost,državnost kot oblika skupnosti,šolski sistemi ki učijo vsebine iz katerih "slučajno"izostanejo določene teme,volitve,ne nakoncu tudi denar,...,v seštevku torej,vsiljujejo nam(čredni nagon) razna "nihala",s pomočjo katerih nam vladajo.Intelaktualce se očitno da izriniti iz dogajanj,ostale pa ... Lahko se ozremo po svetu.
Se pa pomojem splača brat tekst ki je v obliki dialoga med materjo in sinom,torej pogled dveh generacij z nekaj predzgodovine na področju Balkana,ki marsikaj pove o "izgubljenem"znanju. smile
Sicer pa lahko tudi rečemo,tako kot za vsako stvar:dokler ne predelamo lekcije,ni napredovanja.Je pa za napredovanje včasih treba marsikaj prebrat,da padejo zavese z oči(kakor komu). big_smile

Preberite si članek o današnjem načinu rojevanja žensk,je krasna razlaga kako "GAZDA"z nami manipulira,se pravi,izkorišča naše neznanje- nezainteresiranost za stik z NARAVO,naše nezavedanje kaj nam prinese naš pristanek na določen način obnašanja,razmišljanja,v smislu "če pa oni(stroka), rečejo potem pa že je tako prav".

francik je napisal/a:

orej,omenjeni "GAZDA"(kot da je vzet iz Castanede) s pomočjo človeških pomočnikov ustvarja med ljudmi čustva,ki sejejo mednje razdor in vse tisto kar se iz tega rodi.Politične stranke,ločevanja po verstvih,nacionalnost kot pripadnost,državnost kot oblika skupnosti,šolski sistemi ki učijo vsebine iz katerih "slučajno"izostanejo določene teme,volitve,ne nakoncu tudi denar,...

sad Že samo misel na to, da nekdo na nezavedni ravni manipulira z nami in z ljudmi počne tovrstne eksperimente, me zmrazi po celem telesu. Sploh nočem o tem razmišljati, vsaj za zdaj še ne.  smile

urskakorun.com

francik je napisal/a:

nezainteresiranost za stik z NARAVO,naše nezavedanje kaj nam prinese naš pristanek na določen način obnašanja,razmišljanja,v smislu "če pa oni(stroka), rečejo potem pa že je tako prav".

To je čisto res, obstajajo svetle izjeme v razvitem svetu, ki si upajo in znajo živeti v skladu z naravo. Iz vsega srca občudujem tiste ženske, ki se odločijo roditi doma, na naraven način in da na "svoj" način tudi vzgajajo otroka. Ravno sedaj je aktualna tema o plenicah in dojenčkih - našla se je mamica, ki se je javno izpostavila in povedala, da njen dojenček ne nosi plenic. Jaz sem to zgodbo najprej doživela kot začudenje, kako si nekdo upa vzgajati po svoje, če vsa ljuba stroka pravi, da otrok mora nositi plenice. Iz vsega srca pa jo občudujem, da posluša sebe, svojo naravo in dela tako, kot čuti po instinktu, ne tako kot družba pravi.  :prst:

urskakorun.com

Urška je napisal/a:

Že samo misel na to, da nekdo na nezavedni ravni manipulira z nami in z ljudmi počne tovrstne eksperimente, me zmrazi po celem telesu. Sploh nočem o tem razmišljati, vsaj za zdaj še ne.

Zavedanje o tem na kakšen način se vrši manipulacija je potrebno sprejet brez zadržkov in se temu prilagodit čim prej,pa če nas zmrazi ali pa ne.Tako spreminjamo sebe in preko tega svojo okolico.Druge poti ta hip ne vidim.

francik je napisal/a:

Zavedanje o tem na kakšen način se vrši manipulacija je potrebno sprejet brez zadržkov in se temu prilagodit čim prej,pa če nas zmrazi ali pa ne.Tako spreminjamo sebe in preko tega svojo okolico.Druge poti ta hip ne vidim.

Jaz vidim drug, svojo način, da brez zadržkov sprejmem dejstvo, da ne sprejemam tega scenarija.   wink  smile

urskakorun.com