251

Re: Klepetalnica

Urška je napisal/a:
Gudrun je napisal/a:

mandelj daš v razkoščičeno suho slivo, to namočiš v testo in ocvreš.

Mmm!! big_smile

Čist možno, da si bomo mi letos sposodili tvoj recept.  :rose:  :rose:  smile

Testo se pripravi podobno kot za palačinke ali je kaj posebnega? Cvre se verjetno v ponvi?

Sem poguglala za cel recept, ga našla in za božič res pripravila tole dobroto - vsem se je zelo dopadla, tako da so bile dve runde ocvrtih sliv! smile

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

252

francik je napisal/a:

Pred časom je Zorana zanimalo če si kdo sam pripravlja jedi in šele zdaj razumem kaj ga je zanimalo. big_smile

big_smile  big_smile

urskakorun.com

253

Urška je napisal/a:

Sem poguglala za cel recept, ga našla in za božič res pripravila tole dobroto - vsem se je zelo dopadla, tako da so bile dve runde ocvrtih sliv! smile

Urška, prosim, oprosti. Spregledala sem tvoje vprašanje o receptu. Me veseli, da ti je uspelo najti recept. Pred 24. sem imela namreč noro veliko dela in sem bila manj na spletu ali pa manj pozorna sad ,potem pa me ni bilo v 'civilizaciji' (na vikendu nimam interneta). smile Imam pa še en dober recept za izdaten božični kruhek, ki ga spečeš v prvem adventnem tednu, potem ga pa pustiš počivati v hladilniku tri tedne, da se vse lepo prepoji. Poln je mandelnjov, lešnikov, arancinov, citronatov, kandiranih češenj in še. Če želiš morda za naslednje leto ali pa za kdaj tako vmes, zapišem recept, da se malo 'odkupim' za svojo šlamparijo. wink

254

Gudrun, ne jemlji si k srcu, sej stric gugl skor vse najde. smile  :rose:  Če želiš pa je seveda zelo dobrodošel tvoj recept, lahk ga objaviš v Domači lekarni-recepti, da ne bo izgubljen v klepetalnici.  :prst:

urskakorun.com

255 Nazadnje urejal tjaša (04.01.2011 23:25:22)

Še kak dan pustimo jelko pri miru..in se končno posladkamo še s čokoladnimi okraski! Letos so gor eni zares dobri. Jelka je okrašena v zlato-rdeči barvi in vem, da so dobri, ker smo vse tiste modre iz vrečke pojedli...ker niso pasali gor.  big_smile 

smile

Lep pozdrav Vsem.

Pozdravljam Luč v tebi, prijatelj in Gospod Zoran.

Vsem želim oceane Ljubezni in Zdravja, v letu 2011, ki bo Vsemogočno za vse duše Vesolja.

Mir

Jaz sem Izvor vsega, kar je.

257

Vsemogočni je napisal/a:

Vsem želim oceane Ljubezni in Zdravja, v letu 2011, ki bo Vsemogočno za vse duše Vesolja.

Hvala enako, dobrodošel  Vsemogočni.
smile

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

258

tjaša je napisal/a:

Jelka je okrašena v zlato-rdeči barvi in vem, da so dobri, ker smo vse tiste modre iz vrečke pojedli...ker niso pasali gor.

Super ideja o čokoladnih obeskih! Tako so lahko vsako leto drugačni.  big_smile

urskakorun.com

Lep dan naj hodi z vami, ob vas in za vami.  :srcek:  želim vam čudeže  :srcek:

260

Hej druščina,

eno vprašanje....

A veste za kakšno literaturo, knjigo, ki opisuje oz. se ukvarja z vplivom nosečnosti na življenje človeka?

Have a nice day smile  smile  smile

261

Hej ander, jaz žal nimam pojma.

Upam, da bo Tjaša tvoje vprašanje prebrala, ona bi znala vedeti.  :rose:

urskakorun.com

262

Poznate koga, ki bi se ga dalo najeti za delavnico ucenje prezivetja v naravi, kako spoznati rastline, zelišča, trave, ki so užitne in nestrupene?
Da vsak sam gre lahko v gozd, travnik in si nabere dozo zdravja.

263

kaj pa če malo pogooglaš nekaj na temo delavnica divjih rastlin, divje užitne rastline itd ... ? :prst:

urskakorun.com

264

Maxim je napisal/a:

Poznate koga, ki bi se ga dalo najeti za delavnico ucenje prezivetja v naravi, kako spoznati rastline, zelišča, trave, ki so užitne in nestrupene?
Da vsak sam gre lahko v gozd, travnik in si nabere dozo zdravja.

Maxim, na SLO 1 je bila oddaja (sem skor ziher, da je še vedno) Zlatko zakladko. Vsaj takrat, ko sem jo jaz enih parkrat zasledila, je bila o tem, kako otroci z enim stricem z belo brado hodijo po naravi in spoznavajo užitne in zdravilne rastline. big_smile

ander je napisal/a:

A veste za kakšno literaturo, knjigo, ki opisuje oz. se ukvarja z vplivom nosečnosti na življenje človeka?

lp,
ander..

Kratko in jedrnato: vse vpliva! Vsa čustva, vse misli, vsa izražanja, vse!! Čim bolj so negativna, tem več je vsega negativnega..in čim več je dobrega, lepega, tem bolj je vse pozitivno....

lp

Vsemogočni je napisal/a:

Kratko in jedrnato: vse vpliva! Vsa čustva, vse misli, vsa izražanja, vse!! Čim bolj so negativna, tem več je vsega negativnega..in čim več je dobrega, lepega, tem bolj je vse pozitivno....

Če sprostimo svojo ustvarjalnost in intuicijo hitro ugotovimo da je v teh treh vrsticah zajeta vsebina vseh do sedaj in v bodoče napisanih knjig. cool

267

Vsemogočni je napisal/a:

lp,
ander..

lp

Vem, da na otroka tekom nosečnosti vse vpliva, tako slabo kot dobro. Želel bi o tem prebrati kakšno literaturo, če obstaja.  S tem se ukvarja tudi dr. Arthur Janov, vendar kolikor mi je znano, nimamo nobene njegove knjige v slovenščini. Skozi angleško knjigo pa se mi ne da prebijati.
Sicer pa, ker si Vsemogočni, parkrat zamahni z roko in naredi slovenski prevod.  wink

ander je napisal/a:

Sicer pa, ker si Vsemogočni, parkrat zamahni z roko in naredi slovenski prevod.

Tole razumem kot trenutek sprostitve,ki je včasih potreben. lol

269

Da malo oživim to temo, se kar trese kako fejst klepetamo. wink

Danes je močna energija, kar je tudi vedno ko je polna luna. Izkoristite to priložnost in se osvobodite nepotrebne krame, ki je ne rabite več, ter se odprite za vse tisto kar hočete imeti in dopustite, da pride na tak način kot je v najvišje dobro za vas ali ko rabite.
smile

Sicer precej zamujam,pa vseeno.Kako nosečnost vpliva na človeka še nisem srečal kakšnih posebnih opisov,kako pa vplivajo starši in okolica na dušo otroka pred in med nosečnostjo in po rojstvu otroka,pa pišeta v svojih knjigah M.Ogorevc in S.N.Lazarev.

271

francik je napisal/a:

Kako nosečnost vpliva na človeka še nisem srečal kakšnih posebnih opisov,

Franci, kaj misliš na to, kako nosečnost vpliva na žensko ko je noseča in kakšen vpliv ima nosečnica na okolico?
Ali si misli na kaj drugega?
smile

Zoran je napisal/a:

Mislim, da je Franci odgovarjal na tole:

ander je napisal/a:

eno vprašanje....

Andreja je napisal/a:

Seveda,se oproščam,moja napaka.   Nehote sem izpustil,na kateri citat se odgovor nanaša. 
Zoranu in Andreji hvala za pomoč pri pojasnjevanju mojega odgovora. :prst:  :rose:

274

Andreja je napisal/a:
Zoran je napisal/a:

ander je napisal/a:

eno vprašanje....

Se mi je zdelo, da mora biti nekaj drugega big_smile

Zoran je napisal/a:

kako nosečnost vpliva na žensko ko je noseča in kakšen vpliv ima nosečnica na okolico?

Me pa vseeno zanima, če bi katera opisala svoje izkušnje v nosečnosti. smile

smile

275

LiLi,
želim ti dobrodošlico na forumu, prijetno počutje,... smile

smile