26

Re: Blagoslov dela od prednikov

Hvala vsem, ki svoje izkušnje delite. smile  :srcek:  smile

smile

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

27

Moji občutki pred, med in po procesu so taki, da sem nekaj dni pred procesom videl in občutil kaj se bo v veliki meri zgodilo – sprostilo.
Sprostila so se pričakovanja in zahteve po prednikih, da ženske ne smejo delati drugega, kot biti gospodinje, skrbeti za dom in otroke, drugače niso sprejete s strani prednikov, družine in družbe. Sprostil se je ženski princip v moških in ženskah in uravnotežil, da lahko vsak prepozna, mejo med prekomernim delom in potrebo po počitku, prizemljitvi in lažjemu prepoznavanju kdaj je potrebno narediti nekaj zase. Sprostil se je tudi moški princip v ženskah in moških, da se lažje prepoznajo in opustijo misli, ki so usmerjene na negativnost in potrebo po negativnih mislih in zadrževanje teh. Po moških so se sprostila pričakovanja od staršev in starih staršev, da potomci nadaljujejo z delom katerega so počeli sami (predniki). Na splošno se je zmanjšal pritisk in pričakovanja prednikov, po uresničitvi njihovih zamisli.
Pri otrocih se je sprostil kolektivni strah in skrb, ki se je prenašal po prednikih, da kako bo z otroci, ker so že sedaj dovolj težki časi in kako bo šele otrokom težko.
Na splošno je bilo čutiti, da se je sprostilo veliko bolečine, čustvene ujetosti – fizično olajšanje.

Blagoslov je bil enkraten in čudovit, tokom procesa je bilo vključenih veliko živali od domačih psov in mačk, do raznoraznih ptičev (največ je bilo vran). Živali so za en čas postale nemirne med sproščanjem, bilo je nekaj krikov ptic, da bi se na koncu končalo z žvrgolenjem in tudi mačke so izginile, kot tudi psi so bili tiho in pomirjeni.
Sam sem na začetku procesa doživel oblivanje svetlo modre barve, ki se je postopoma prelivala z rahlo rozo, da bi na koncu procesa bila popolnoma bela. Občutek energije blagoslova, se naprosto ne da opisati te prijetnosti, miru in spokojnosti.

V procesu je po prijavah sodelovalo  549 ljudi.

Vsak, ki je sodeloval v procesu lahko postopek ponovi, kdajkoli hoče ali začuti, da ga rabi narediti, ker ima kanal trajno odprt.

Vsi ki bi še hoteli (kdor ni uspel sodelovati v procesu), da se vam pomaga odpreti kanal za blagoslov in odpust karme, pa lahko sporoči na email.
smile

Zoran,še enkrat hvala,si mi s to razlago pihnil na dušo. big_smile  :prst:

Po kakšnem mesecu in pol sem včeraj ponovno segel po knjigi ki jo berem "na obroke" in v njej,recimo,prepoznal možne vzroke svojih težav.Presenetljivo je,da se pokrivajo z Zoranovimi razlagami kaj se je sprostilo.Sem se pa tudi že spraševal,zakaj mi ni več do branja tiste knjige;verjetno bi poanto v tekstu spregledal,pa je moralo počakat. cool

30

Jaz pa pišem z zamudo, bom pa lahko podal malce širši okvir. Pred pribl. mesecem in pol sem opazil oglas za delo in moja prva misel je bila ta služba bo moja. Po tem sem se pa malo "informiral" o ustanovi, načinu dela in dobil večinoma negative iformacije  in skoraj ne bi oddal prijave. Po tem je spet minilo nekaj časa, jaz pa sem vmes pridno delal na sebi bil na novi delavnici in malo pozabil na to dokler nisem dobil vabila na ragovor.  Spet sem ponovil isto malo sem se "informiral" in med drugim so tudi starši nasprotovali menjavi zaposlitve - spoh v vem časih, pa saj ni tako slabo.... in skoraj ne bi šel na razgovor.

Po tem sem s pomočjo Zorana in Urške izvedel Blagoslov dela od prednikov, zase skupaj z ženo in za sina. Zase sem čutil izredno močno energijo in se videl v svetlobi, po procesu pa sem čutil globoko sproščenost in umirjenost glede dela (ne samo glede te službe, ampak tudi vsega ostalega). Hkrati pa sem prosil, da bi se znal pravilno odločiti za novo službo. Danes pa sem končno imel razgovor, na katerega sem prišel izredno sproščen, ves čas pa sem se počutil kot, da sem se prišel samo pofočkat in da je v resnici že vse odločeno in rešeno v mojo korist. Sam sem bil presenečen nad svojo samozavestjo in tudi podporo, ki sem jo čutil. Kasneje pa sem tudi neformalno izvedel, da sem izbran. Zadeva je bila tako lahkotna, kot da bi šel s starim prijateljem na kavo. Najbolj pa je zanimivo to, kako so to sperjeli moji starši, ki se jim kar na enkrat to sploh ne zdi več slaba ideja...

...in da zaključim, vesel sem da sem njihovo podporo lahko začutil tako kmalu in da se je cela zadeva tako dobro rešila.
Urška & Zoran hvala še enkrat  :prst:

31

Dadas vesel sem zate – super, :prst:  :prst:  :prst:
  to je tisto, kar smo delali na delavnici Pesem duše – sedaj  znanje uporabljaš v vsakdanjem življenju in se začneš zavedati svojih sposobnosti in si sam oblikuješ in krojiš svoje življenje in velikokrat ti postane smešno kako so stvari lahko enostavne.
Super. smile
smile

Hvala vsem za objave svojih izkušenj, dogajanj, me veseli, da ste čutili spremembe na bolje in da se je dogajalo. Danes spravljam skupaj vse vaše objave - s foruma ter z mailov (tisti, ki ste dovolili objavo) in kmalu bodo objavljene na posebni strani na našem portalu.  :srcek:  :rose:

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

33

Hvala Zoran za blagoslov.
Ko berem kaj ste vsi dozivljali se zopet vprasam zakaj pa jaz ne morem doziveti nekih posebnih obcutkov in videnj.. ampak se ne sekiram, je ze razlog za to.
Moje izkusnja je, da sem mirna po postopku,ceprav imam enako norisnico kot prej:)
In tudi nekako sem mirna glede misli na prednike, da nimam neki urok nad sabo,kar sem poslusala kot otrok,
Hvala in verjamem,da se vse odvija in dogaja v najlepsem redu,ceprav tega ne zaznam kot ostali.

Objavljam povezavo do strani, na kateri so zbrane vaše zgodbe v zvezi s procesom blagoslova od prednikov.

http://www.pesem-duse.com/blagoslov-del … 10,57.html

Dogajanja so bila po vaših zgodbah sodeč zelo pestra.  :srcek: Hvala še enkrat vsem za delitev osebnih izkušenj.  :rose:

urskakorun.com

35

Zanima me kaj se je spremenilo po blagoslovu dela od prednikov, kakšni so rezultati in če je kdo začutil, da je potrebno postopek ponoviti ali kaj drugega?
Hvala

smile

36

Malo z zamudo, pa mogoče ob pravem času, da se bo še kdo česa spomnil.
Dva dneva preden je bil odprt kanal sem šel na izled v naravo. Spomnil sem se na to da sem se prijavil za postopek odpusta karme in blagoslova po prednikih. Nek dogodek me je vzpodbudil, da sem na bližnjem brinjevem grmu odtrgal vejico in 3 črne ter 3 zelene jagode ( duh-duša-telo // staro – novo).

Postopek sem naredil zvečer. Začel sem z Merkavo, da sem se umiril. Nato sem si pripravil prostor. Na papir kamor sem postavil svečo sem narisal 2 simbola; simbol mojstrsva Silhu Khai ( čez dan sem »čečkal« po papirju, ga slučajno narisal – šele doma sem videl kaj pomeni) in simbol dejavnosti, silovitosti Ria Mui, tega sem narisal, ker sem iskal pomen prvega in se mi je zvezek, kjer jih imam nekaj narisanih nenehno odpiral na tej strani). Na papir sem dal svečo. Okoli sveče sem postavil brinjeve jagode, pred tem sem jih strl, da sem dobil malo aromatičnosti. Na sveči sem zažgal malo brinjeve vejice in jo položil pred svečo. Vse zgornje sem delal z namenom, da počastim svoje prednike in se še bolj osredotočim na sam postopek.

Ponovno sem se umiril, 3x prebral besedilo postopka. Kolikor mogoče sem ga poskusil ponoviti v mislih brez lista. Želel sem biti zelo jasen v svoji prošjni in zaobjeti vse, kar mi je postopek ponujal. Potem sem preprosoto pustil, da se zgodi. Ker sem bil prej v merkavi sem se tudi sedaj postavil v stanje mirnosti in sem bil tako do konca kakih 10-15minut. Med samim postopkom sem čutil zelo močno toploto na hrbtu v višini srčne čakre ( med lopaticama in malo nižje). Toplota, se je stopnjevala v vročino kot žerjavica, do praga bolečine. Med samim postopkom sem nekje na sredi ali v drugi polovici čutil zelo močen pretok energije preko glave v telo. Imel sem občutek, da se moja notranja os vrti. Če vzamemo, da je popek središče telesa in skozi njega speljemo ravno premico,  je moja os opisovala, risala dva stožca, ki sta se z vrhovi stikala v popku.To je bilo zelo intenzvno, zato sem enkrat vmes odprl oči in preveril če se dejansko ne majem. Bilo je samo v moji notranjosti. Ko se je vrtiljak končal, sem zelo jasno slišal : » ... tvoja Ida in Pingala delujeta pravilno, sprosti se...«

Med postopkom sem videl tudi svoje pokojne prednike, vsaj te, ki se jih spomnim; stare starše po očetovi in materini liniji.. Prva slika je bil človek, ki je s skobličem obdeloval les. Nato se mi je pokazal stari oče po očetovi strani. Bil je zelo dobre volje, ves nasmejan. Čutil sem neizmerno ljubezen z njegove strani. Spomnim se, da mi je kot otroku naredil veliko lesenih igrač. Pokazal mi je roko in jo razprl. V dlani je bila čebela. Rekel je naj pomagam čebelam. To je bila še ena njegova dejavnost. Nato sem videl za trenutek svojo staro mamo po očetovi strani. Občutil sem mir. Na koncu sem videl še svojega pokojnega starega očeta po materini strani. Bil je zelo pešerne volje. Ko sem zaključil sem se zahvalil prednikom, ter za svoje prednike in zase naglas prebral pesem Navaho (Navajo) indijancev Pesem nočne poti.

Po postopku sem v peči zažgal papir s simboli in brinove jagode ter vejico, kot daritev svojim prednikom. Zdelo se mi je simbolno, ker dimnik predstavlja os sveta hiše, da s tem zaključim obred.  Vem, da sem usmerjen na pravo pot. Željo imam samo, da bom znal prepoznati smerokaze.

Zoran, Urška. Zahvaljujem se tudi vama, da sem lahko sodeloval.

Neo

Ni za kaj,  smile  hvala za delitev svoje izkušnje z nami.

urskakorun.com

38

Zoran je napisal/a:

Zanima me kaj se je spremenilo po blagoslovu dela od prednikov, kakšni so rezultati in če je kdo začutil, da je potrebno postopek ponoviti ali kaj drugega?

Zdravo vsem smile Že dolgo se nisem oglasila, redno berem, ampak nisem imela kaj bistvenega za povedat. No, sedaj pa lahko povem, da sem s tem tednom začela delat v službi in prvi občutki so zelo  redu. smile Po blagoslovu prednikov sem se počutila zelo v redu in mislim, da so se nekatere ovirajoče zadeve takrat sprostile. Ves čas pa mi je v malih možganih odmeval stavek, da sem sama sebi (glede službe) vendarle največja ovira. Točno sem se zavedala, kaj je tisto, kar me ovira, ampak nisem znala tega razrešit in sem 'težavo' še napihnila. Potem pa sem šla s kolegi na izlet v tujino in tam mi je en kolega (ki sem ga takrat prvič spoznala) prav nastavil ogledalo. Tudi on je imel težavo (v očeh drugih čisto majceno težavico), ampak je iz nje naredil takšno dramo, da si je čisto zablokiral življenje, ostali pa smo dobro videli, da bi se lahko imel čisto lepo, če se le ne bi toliko s tem obremenjeval. Glede tega sem videla v njem zrcalno sliko sebe, le da je bila 'težava' druga. Ko sem prišla nazaj domov sem prvič sama pri sebi sprejela odločitev, da sedaj pa bi res rada imela službo, ne glede na 'težavo'. Nekako sem tudi dobila gotovost, da jo bom že rešila tekom življenja, če pa ne, pa bom znala s z njo čisto lepo shajati in da res ne gre, da bi mi ena banalnost ustavila življenje. No in slab mesec po tem sem dobila ponudbo za delo, šla na razgovor in dobila zaposlitev. smile

Pri blagoslovu pa sem se odprla za službo, ki je v najvišje dobro zame, ker res nisem vedela, kaj točno bi rada delala. Poleg tega pa me zanima veliko stvari, zato se nisem hotela omejevat. No, in to je sedaj to. smile

Lep pozdrav  :rose:  smile

Živjo ar3ka, dobrodošla nazaj, veš da smo kar mal pogrešali tvojo toplo prisotnost.  :rose:  smile

Super, da se ti stvari odvijajo in uresničujejo, ob tvojem pisanju se čuti, da si se odprla za realno življenje, a na radosten način. Super!  :rose:  smile

Zanima me, če boš želela deliti z nami, katere odločitve si v sebi sprejela, da si se upala in znala odpreti za službo?

urskakorun.com

40

Zdravo Urška in hvala za topel sprejem. wink  :rose:  smile Ful sem mela zadrego po dolgem času spet kaj napisat, sm morala prav pogum zbrat. smile

Nisem takoj odgovorila, ker sem morala kar pošteno premisliti, da ti odgovorim na vprašanje. In sem prišla do ugotovitve, da je bila ključna odločitev tista, ki sem jo že navedla, zraven tega pa so prispevale posebne okoliščine. Recimo, na izletu sem prav začutila vonj po svobodi oz. veliko željo, da končno grem na svoje in začnem svoje življenje po svojem ritmu po svojih željah (brez službe oz. dohodka tega ne bi mogla). Ta občutek je bil res zelo močan, je pa hecno, da se pa sedaj kar ne morem spravit iz domačega kraja. Res je sicer, da moram še nekaj dokončati, ampak tudi na ljudi tukaj sem se v zadnjem letu močno navezala, zato mi je prijetno tukaj. Se mi pa zdi, da me je tudi malo strah samote. No, saj bom videla, kako bom začutila čez en mesec, morda pa me bo (pre)zgodnje vstajanje kar samo napodilo v Ljubljano tongue  lol

Druga okoliščina je bila, da je bilo dooolgo zimsko obdobje in zaradi neaktivnosti sem spet začela drset v depresivna razpoloženja. In iz izkušenj vem, da če ne bi nič ukrepala, bi bilo vedno slabše in potem se je vedno težje izvlečt iz tega. Naslednji potisni moment je bil, da vem iz enoletne izkušnje, da mi čepenje (skrivanje) doma dokler ne bom ustrezala svojim idealom, pač ne bo pomagalo. Kvečjemu obratno - da se bom svoji želji lažje pribljižala, če bom prišla na plano in bila tako ali drugače aktivna. To sem sicer vedela že davno, ampak nisem zbrala moči, da bi to res naredila. Ne vem, zakaj, ampak preprosto temu nisem bila kos. Verjetno pa se je s pogostim (pogostejšim) druženjem s kolegi počasi topil strah pred tem, kakšna sem, in sem potem lažje zbrala pogum tudi za ta korak. Hm... razmišljam tudi, da sem se od teh kolegic naučila, da moja težava sploh ni težava, saj so mi pokazale, da čeprav bi lahko imele one precej večjo 'težavo' (če bi jo dojemale kot težavo), jih ta niti najmanj ne ovira pri nobenem področju življenja, ampak res nobenem. smile  No poleg tega pa me je velikokrat 'pičil' mamin stavek - veš, ar3ka, to so najlepša leta. Zdej, če so res najlepša ne vem, imam pa vse pogoje, da bi lahko bilo zelo lepo obdobje, tako da bi jih veljalo izkoristiti.  wink

No, to je nekako to, verjetno je še mnooogo zadev, ampak tole mi je prišlo na pamet.  smile

Lp vsem :rose:

:rose:

Hvala ti, da si delila svojo izkušnjo z nami, marsikdo se bo lahko v njej našel.

Zdaj pa kar pogumno naprej in brez zadrege tudi tu gor na forumu.  smile  :rose:

urskakorun.com

42

Zdravo,

meni pa se že več mesecev občasno poraja vprašanje, ali je možno na podoben način kot smo naredili osvobajanje obljub, zavez ipd. po prednikih, ki niso v najvišje dobro, in blagoslov za delo oz. službo narediti tudi za partnerstvo? Na misel mi je prišlo, da je bilo včasih zelo normalno in še danes marsikje je, da so se sklepale dogovorjene poroke oz. partnerstva. Je možno, da se je kaj takega preneslo tudi dalje? Ali lahko po istem obrazcu (prilagojenem seveda) podobno naredimo tudi za parnerske odnose ali moramo za to meti odprt poseben kanal, slično kot sta nam ga odprla pri blagoslovu dela od prednikov?

Hvala in lp :rose:

43

ar3ka je napisal/a:

meni pa se že več mesecev občasno poraja vprašanje, ali je možno na podoben način kot smo naredili osvobajanje obljub, zavez ipd. po prednikih, ki niso v najvišje dobro, in blagoslov za delo oz. službo narediti tudi za partnerstvo? Na misel mi je prišlo, da je bilo včasih zelo normalno in še danes marsikje je, da so se sklepale dogovorjene poroke oz. partnerstva. Je možno, da se je kaj takega preneslo tudi dalje? Ali lahko po istem obrazcu (prilagojenem seveda) podobno naredimo tudi za parnerske odnose ali moramo za to meti odprt poseben kanal, slično kot sta nam ga odprla pri blagoslovu dela od prednikov?

Ar3ka,
seveda lahko narediš po sličnem postopku, kot je bil blagoslov za delo, tudi za partnerstvo.

Tebi ni potrebno odpirati kanala, ker si ga veš sama odpreti, imaš dovolj izkušenj z delavnic, naredi tako kot si dobila idejo.                                                                                                                                                                    :prst:

smile

44

Zoran, hvala, sem včeraj kar naredila, takoj ko sem napisala post. smile  :prst: Občutek imam, da je bilo uspešno. Prikazala sta se mi vrana in samorog, verjetno sta pomagala :srcek: Ko sem prosila za blagoslov, sem prav videla, kako me nekdo obsipava z njim (izgledali so kot neki barvasti papirčki) smile Lepo je bilo. Ko sem vprašala, kaj naj naredim, pa je prišlo, da naj si kupim šopek belih krizantem (so že v moji sobi wink )

Mislim, da bom podbno naredila tudi za bivališče. :prst:

:prst:  :prst: 

Krasno! smile

urskakorun.com

46

ar3ka je napisal/a:

Zoran, hvala, sem včeraj kar naredila, takoj ko sem napisala post. smile  :prst: Občutek imam, da je bilo uspešno. Prikazala sta se mi vrana in samorog, verjetno sta pomagala :srcek: Ko sem prosila za blagoslov, sem prav videla, kako me nekdo obsipava z njim (izgledali so kot neki barvasti papirčki) smile Lepo je bilo. Ko sem vprašala, kaj naj naredim, pa je prišlo, da naj si kupim šopek belih krizantem (so že v moji sobi wink )

:prst:

ar3ka je napisal/a:

Mislim, da bom podbno naredila tudi za bivališče.

Kako je šlo?

smile

47

Zoran je napisal/a:

Kako je šlo?

Pa mislim, da dobro. smile Sem pa že več dni, preden sem naredila blagoslov, imela občutek, da moram očistiti svojo sobo, kar sem tudi naredila.

Oktobra se najverjetneje selim.  smile  big_smile

lp

48

Ker bo potekal postopek za osvoboditev Slovenske kolektivne karme, sem se skušal spomniti kaj mi je prinesel postopek odpust karme po prednikih.

Nič. Vsaj zavedam  se ne. Verjamem da mi le nadaljujemo tam, kjer so naši predniki končali, da vplivamo en na drugega in da so energijske vezi z različnimi predniki zelo prepletene. Posledično nosimo vse kar se je v družinski dinastiji dogajalo, mnoge vzorce, travme, energijske navezanosti itd., kot tudi pozitivne stvari. Verjamem, da  v teh časih pospešeno prihaja na plano vse tisto kar se je dogalo in je sedaj  čas, da se razreši. Vendar bo to še zelo dolgo trajalo.

Postopek je bil lepa gesta, vendar dvomim, da se lahko samo z majhno željo osvobodiš vpliva prednikov, vse družinske karme. To je zame naivno. Vse kar se je stoletja gradilo, ne moreš izničiti s tleskom prstov. Ni vse tako preprosto. Pravzaprav menim, da imamo sedaj vsi največ problemov ravno zaradi delovanja prednikov.
Takšno je moje mnenje.

49

Ander, tako kot vsi ostali imaš pravico, da verjameš v tisto, kar želiš, in na ta način aktivno ustvarjaš svojo realnost.

Meni je ideja, da se vse spreminja, vključno s kozmičnimi zakoni, Zemljo, blizu in sem jo zlahka sprejela. Ravno tako verjamem, da smo človeštvo kot kolektiviteta določene zadeve presegli in da nam je sedaj dopuščeno učiti se na drugačen način. Da se nam ni potrebno učiti skozi težave, ki so jih pridelali naši predniki, pač pa skozi tisto, kar si izberemo. Izberemo pa si lahko tudi učenje skozi predelovanje karme po prednikih, kar pa skozi moje oči predstavlja težji način.

Lp :rose:

50

Sam se dokaj strinjam z Anderjem. Karmični zakon ima vzrok svojega obstoja, v to, da to za nas ne velja (da imamo nekakšne drugačne mehanizme učenja) ne verjamem, ker potem se duša sploh ne bi razvijala - brez učenja.
Sicer pa - kakšen pa naj bi bil tale drugačen način učenja? In kako lahko sami izberemo vsebino učenja? Mnenja sem, da tudi kadar se čemu izognemo, nas čaka kasneje - v tem ali naslednjih življenjih. Mislim, da lekcijam ne moremo ubežati.