1 Nazadnje urejal Lexi (18.03.2010 21:22:28)

Tema: Dobra knjiga, ki sem jo prebral/a

Spomnim se, da je bila na starem maat forumu tema, kjer smo pisali o knjigah, ki smo jih prebrali in so nam bile posebej všeč oz. so tako ali drugače na nas pustile sledi. Ker sem iz tistega seznama tudi potem sama prebrala nekaj knjig in so mi bile zelo všeč, bi bilo lepo, da bi še tu odprli takšno temo, saj verjamem da bomo tako izvedeli za marsikatero zanimivo knjigo.

Pa bom kar jaz začela; zadnje tri, ki sem jih prebrala in so mi bile  :prst:

-Ali veš da drevesa govorijo (modrost indijancev)
-Stara pajkovka
-Avtobiografija Erica Claptona (tudi take knjige znajo biti dobra duhovna literatura)

Re: Dobra knjiga, ki sem jo prebral/a

Lexi - meni se zdi to super tema.

Lexi je napisal/a:

-Ali veš da drevesa govorijo (modrost indijancev)
-Stara pajkovka

Zveni zelo zelo obetavno! smile

Meni v zadnjem času zelo prijajo knjige Marka Pogačnika. Trenutno berem Draga Zemlja, kako ti gre? Super knjiga - tudi oblikovno zelo lepa.  :prst:

Pogačnikove knjige so meni tudi dobre, še posebej tiste, ki piše o trojni boginji.

Jaz pa trenutno študiram ( smile  al pa raje poglobljeno čitam, študiram se tako strokovno sliši) knjigo od Michaela Harnerja - Šamanska pot, ki priča o zdravljenju na šamanski način. Navdušena sem do podna. :srcek:  smile

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Seznam želja, avtorja se ta hip ne spomnim.
Saj ne, da bi želela izdati vsebino, ampak na začetku glavna junakinja, še mladoletna, skupaj s pajdašem vlomi v stanovanje nekega starčka, kateri ju preseneti s puško..vsa zgodba se odvija, ker temne  in svetle sile barantajo za njeno dušo, njo pa čakajo izzivi na zemlji, kamor se mora vrniti , namreč, od nje same je odvisno, kako se bo izkazala in kje bo na koncu pristala...Zabavno, res polno humorja. Nisem še brala knjige, kjer glavnega junaka najprej ubijejo.. cool

Sem tik pred branjem knjige Ni nemogočih poti od Tomaža Humarja. Knjiga je v knjižnici itak non stop zasedena, končno sem prišla do nje, se že veselim branja, vsaj po prvih prebranih vrsticah sodeč se mi obeta zanimiva knjiga.

Ups, no, to bi bolj spadalo pod temo, dobra knjiga, ki jo BOM prebrala....no nč hudga vseen  wink

Jaz si pa želim prebrati knjigo Zamenjam razsvetljenje za hitri vibrator.

Ali jo katera pozna.

Ko jo preberem pa poročam.

Drugače pa me v prostem času zadnje čase pritegneje čisto navadne, zabavne, zanimive in napete knjige - čisto nič duhovne.

Če kdo pozna tudi kakšen dober (neduhoven) roman - se priporočam.

lp, Tina

Ne, jaz je žal ne. Mi je pa zelo zanimiv naslov.  tongue  big_smile Veš mogoče, o čem se gre?

urskakorun.com

Zero limits..ne bom napisala, če je kdo bral ampak naj jo nekdo hitro prebere, ker je tako fajn big_smile in bomo lahko debatirali   cool V slovenščini je še ni, lahko pa jo komu posodim, je v angleščini.

Druga, prav tako v angleščini je Happier than God, ki jo še prebiram, se jo menda dobi tudi pri nas.
lp :rose:

10

Zdravo vsem! smile  :rose:

Hvala Tjaša za tvoj post - me je spomnil na knjige, ki jih je navedla Lexi, da si jih sposodim v knjižnici. Upam, da pridejo na vrsto tudi Zero limits in Happier than God - zelo obetavna naslova! :prst:  cool

Drgače pa zadnje dni prebiram slovarja vilinskih simbolov (Kandelar 1 in 2), ki sta me še bolj navdušila nad vilinskimi simboli. smile Aja - pa da ne pozabim na Čarobnico od A.P. Kezeleta - tudi krasna knjiga! :prst:

Pred kratkim sem "požrla" smile knjigo od Marian Keyes: Suši za začetnike. Zelo ljubka in pristna knjiga o ženskah.  :prst:

urskakorun.com

ar3ka je napisal/a:

Hvala Tjaša za tvoj post - me je spomnil na knjige, ki jih je navedla Lexi, da si jih sposodim v knjižnici. Upam, da pridejo na vrsto tudi Zero limits in Happier than God - zelo obetavna naslova! :prst:  cool

ar3ka, ti kar sporoči, ti z veseljem pošljem :prst:  smile

13

Pozdravljeni
Mene pa zanima, če je kdo že prebral knjigo PONOVNO POVEZANI od Eric Pearl. Jaz jo sicer še nisem razen kratkega opisa zakaj se sploh gre. Zasledila sem pa, da obstaja zdravljenje ponovno povezani in me zanima, za kakšno tehniko tukaj gre.
Hvala in sonček vsem

Živjo lunca in pozdravljena med nami! smile Te knjige ne poznam. Če boš izvedela kaj več o njej, je dobrodošlo, če deliš tu informacije z nami.  :rose:

urskakorun.com

15

Gary Zukav- Domovanje duše
Knjiga, ki mi je zrasla k srcu. Je malo starejša knjiga in je napisana preprosto in berljivo. Obravnava zakone duše in življenja.  :prst:  :prst:  :prst:

16

Pavel Matej Rak- Svetlobe duš
Ena zanimiva knjiga slovenskega avtorja, ki opisuje njegove dogodivščine in videnja v onostranstvo, energijsko ozadje seksa, vpliva kontracepcije na duše, o širjenju zavesti in o svojem vodniku itd.

Jaz pa sedaj počasi končujem Marjanovo (Ogorevčevo) zadnjo knjigo - Sodobna bioterapija. Je nekakšen zbornik njegovih dosedanjih raziskav in lepo zaokrožuje skoraj vse tisto, kar je učil v šoli za bioterapevte.
Edino, kar sem morebiti pogrešala v tej knjigi je podpora in namera bralcu, da se sam zdravi. Recimo, takšna namera se lahko zazna v njegovi knjigi Samozdravljenje s karmično diagnostiko (morebiti je zaradi tega takrat sprožila takšen bum med bralci) ali Med šamani v Sibiriji. Skozi branje teh knjig se lahko bralcu (če se odpre) kar samo od sebe odpirajo stvari za razreševanje.
Ta zadnja knjiga pa je verjetno namenjena le zaokrožitvi in dopolnitvi znanja.

urskakorun.com

18

Urška je napisal/a:

Jaz pa sedaj počasi končujem Marjanovo (Ogorevčevo) zadnjo knjigo - Sodobna bioterapija. Je nekakšen zbornik njegovih dosedanjih raziskav in lepo zaokrožuje skoraj vse tisto, kar je učil v šoli za bioterapevte.
Edino, kar sem morebiti pogrešala v tej knjigi je podpora in namera bralcu, da se sam zdravi. Recimo, takšna namera se lahko zazna v njegovi knjigi Samozdravljenje s karmično diagnostiko (morebiti je zaradi tega takrat sprožila takšen bum med bralci) ali Med šamani v Sibiriji. Skozi branje teh knjig se lahko bralcu (če se odpre) kar samo od sebe odpirajo stvari za razreševanje.
Ta zadnja knjiga pa je verjetno namenjena le zaokrožitvi in dopolnitvi znanja.

To sem tudi jaz pogrešal- napotke za samozdravljenje. Sicer pa, zaokrožena in bolj dodelana vsebina, kot v njegovih dosedanjih knjigah. Priporočam. :prst:
Uf, jst sem čist v knjige padel.  roll

Morebiti je to tako podano tudi zaradi tega, ker je, kot je napisano na zadnji strani knjige, knjiga v prvi vrsti namenjena slušateljem šole za bioterapevte. Torej knjiga podaja le teoretično zasnovo, praktične napotke pa se da dobiti, če se človek odloči za šolanje. Meni se zdi v redu, sem povezana s tem kanalom očitno tako močno, da se stvari dogajajo tudi brez napisanih napotkov za samozdravljenje. smile

urskakorun.com

20

Urška je napisal/a:

Torej knjiga podaja le teoretično zasnovo, praktične napotke pa se da dobiti, če se človek odloči za šolanje. Meni se zdi v redu, sem povezana s tem kanalom očitno tako močno, da se stvari dogajajo tudi brez napisanih napotkov za samozdravljenje. smile

Odlično, nova knjiga, sem se že spraševala kdaj bo Marjan kaj novega napisal. Ali bi bila knjiga zanimiva za prebrati tudi za tiste, ki nismo obiskovali šole za bioterapevte?

Lexi je napisal/a:

Ali bi bila knjiga zanimiva za prebrati tudi za tiste, ki nismo obiskovali šole za bioterapevte?

Težko ti bo fizika zanimiva samo zato ker ti jo je nekdo priporočil ali zato ker je A.Einstein napisal nekaj knjig na to temo.Če te pritegne-zanima prav,poiskala boš osnove in od tam dalje srečno.....Stegnil sem jezik(segel po tipkovnici),čeprav me ni nihče povlekel zanj... lol

Lexi je napisal/a:

Ali bi bila knjiga zanimiva za prebrati tudi za tiste, ki nismo obiskovali šole za bioterapevte?

Če ti preberem s platnice, piše, da je za bioterapevte in uporabnike zdravilskih storitev. Torej ni potrebno obiskovati šole za branje knjige. smile

urskakorun.com

23

Bruce H. Lipton- Biologija vjerovanja
Knjiga je v hrvaščini, saj našega prevoda še ni. Dobi se tudi na internetu.  Lipton je znanstvenik, ki je leta raziskoval obnašanje celic. V knjigi opisuje stvari iz kvantne fizike, obnašanje celic, epigenetika, zavestni in podzavestni um, placebo & nocebo efekt, podobnost človeka z računalniki, o zavestnem starševstvu, vplivu nosečnosti in prvih otrokovih let na kasnejše lastnosti odraslega človeka, itd. Zanimiva knjiga, ki sloni na novejših znanstvenih dognanjih. Prihaja čas, ko se znanstveni in ezoterični pogledi na razumevanje življenja zbližujejo.

24

ander je napisal/a:

Bruce H. Lipton- Biologija vjerovanja
Knjiga je v hrvaščini, saj našega prevoda še ni. Dobi se tudi na internetu.  Lipton je znanstvenik, ki je leta raziskoval obnašanje celic. V knjigi opisuje stvari iz kvantne fizike, obnašanje celic, epigenetika, zavestni in podzavestni um, placebo & nocebo efekt, podobnost človeka z računalniki, o zavestnem starševstvu, vplivu nosečnosti in prvih otrokovih let na kasnejše lastnosti odraslega človeka, itd. Zanimiva knjiga, ki sloni na novejših znanstvenih dognanjih. Prihaja čas, ko se znanstveni in ezoterični pogledi na razumevanje življenja zbližujejo.

Ander se strinjam s tabo, da je knjiga zanimiva.

Njegovo delo je fantastično zato, ker je vse kar počnemo že desetletja z raznimi tehnikami, kot so Reiki, karmična diagnostika, meditacije,… je Lipton tudi znanstveno dokazal učinke, da z našim življenjem ne upravljajo geni, temveč prepričanja in občutki.
smile

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

25

Eckart Tolle: Nova zemlja

Fajn knjiga. Za vse, ki hočete razumeti norosti in igre človeškega ega.