Simptomov za nastanek krčnih žil so: bolečine, nelagodje, srbenje, otekanje gležnjev, občutek teže v nogah, nočni krči, utrujenost, vidne žile.
Potek bolezni krčnih žil (ven), po fazah:
1 so zgoraj našteti simptomi, vene pa še niso razširjene.
2 vene vidne pod kožo, pajčevinasti izgled "kapilare".
3 krčne žile so vidne, estetsko moteče, včasih boleče, še posebej, če je toplo.
4 otekle noge od časa do časa ali trajno.
5 spremembe v barvi kože (običajno rjava ali bleda, večinoma pod koleni) otekanje nog, rosenje nog (to ni potenje) bolečine in teža v nogah.
6 rana na nogi, običajno na notranji strani gležnja.
7 odprta rana na nogi, ki se ne zaceli.
Večinoma je znano, da so krčne žile podedovane, vendar se ta teorija počasi razbija, ker so naši geni odvisni od naših občutkov, prepričanj / vzorcev. Pomeni, da je v genu zapis določenega občutka, prepričanja / vzorca, ki ga imamo istega, kot ga imajo naši predniki. S spremembo občutka, se tudi gen spremeni, mi spremenimo gensko zasnovo s tem, ko spremenimo svoje občutke, prepričanja / vzorce in enako je pri drugih boleznih.
Za srce, kri in ožilje je najvažnejša stvar, da znamo sprejeti in dajati ljubezen.
Če nimamo ljubezni se v naših žilah pretaka nekaj drugega, npr.: jeza, zamera, nezadovoljstvo,.. in posledično te negativne vibracije skozi kri prihajajo v vse ostale sisteme in organe v telesu. Za zdravo kri in ožilje je še posebej potrebno, da so zdrava in čista jetra, ker če jetra pravilno ne delujejo, je moteno delovanje drugih organov (ožilje). Zato najprej očistimo jetra (en način napisan pod temo: čiščenje jeter), ter se osvobodimo: jeze, zamer, sovraštva, užaljenosti, obsojanja,.. – iz jeter.
Za zdravo ožilje je pomembno poleg ljubezni še, sprejetost, radost, ter komunikacija.
Do težav z ožiljem pride tudi zaradi:
- pomanjkanja vitamina C,
- pomanjkanje kalcija ali ga telo ne zna absorbirati. Naše telo zna absorbirati rastlinski ali homeopatski kalcij (navaden ali koralni kalcij večinoma telo ne zna absorbirati in se nalaga na stene ožilja ali če ga je preveč npr: mleko, se nabira na ožilju). Kalcij drži vene skupaj.
- kdo čuti simptome opisane zgoraj ne priporočam: savne in solarija, ter pretirano sončenje,( kaj je pretirano naj vsak presodi sam) ker se žile širijo.
- prevelika telesna teža.
- preveč sedenja ali stoje na mestu.
- Ostalo
Telo je potrebno da je bazično, še posebej, če so prisotni simptomi, ker se drugače začne kri kisati v tistem delu telesa – na splošno je dobro večkrat preveriti bazičnost telesa.
Kri lahko očistimo:
- Limona in javorjev sirup + voda (limonada + žlička javorjevega sirupa)
- Kopriva
- Peteršilj
- Kurkuma
- Ingver (se ne priporoča ljudem z visokim pritiskom)
Star recept od dedka za zdravje je: en kozarec rdečega vina in tri česna na dan – zdrav ko dren.
Občutki, prepričanja / vzorci:
Za ožilje je na splošno potrebno delati na sprejemanju in dajanju ljubezni in komunikaciji,
- Sposobnost sprejeti ali dati ljubezen
- Dopuščam, da me imajo drugi radi
- Sigurna komunikacija
Ter se osvoboditi: jeze, sovraštva, krivde, nezadovoljstva, zlorabe, zamere, osamljenosti, nesprejetosti, zapuščenosti, ogovarjanje…
- Občutek negotovosti
- Občutek, da smo izkoriščeni
- Občutek, da nam je zlomljeno srce
- Občutek, da nimamo varnosti / zaščite
- Občutek, da nosimo travme v svojem srcu / ožilju
- Občutek, da nosimo travme od prednikov
- Občutek, da se smilimo samemu sebi
- Občutek, da nismo vredni ljubezni
- Moram se boriti za vse v življenju
- Za ljubezen se moram boriti
- Skozi borbo se razvijam
- Ednino skozi borbo grem lahko naprej v življenju
- Jaz sem žrtev ljubezni
- Prevelika želja, da drugim udovoljimo / ustrežemo
- Strah, da ostanemo sami
- Strah, da bomo zapuščeni
- Strah imeti radost v življenju
- Strah prepustiti toku življenja
- Strah od življenja
- Strah prepustiti ljubezni
- Starši mi dolgujejo ljubezen
- Partner mi dolguje ljubezen
- Svet mi dolguje …
- Jaz dolgujem…
- Srce sem dal (osebi)
- Srce sem pustil (osebi)
- Srce sem pustil v voljni
- Srce mi je počilo v odnosu z (osebo)
- Jaz sem manjši od makovega zrna
- Jaz sem predpražnik
- Ljudje me pustijo na miru, ko sem žalosten, nesrečen,..
- Ljudje me pustijo na miru, ko imam zlomljeno srce
- Ko imam zlomljeno srce, dobim pozornost, ljubezen,… od drugih
- …….
pesem.duse@gmail.com, 070-788-788