1

Tema: Padam v globine

Na tem forumu sem se že oglasila vendar bolj tako na hitrco, zdaj pa bi se želela malo razpisati…
Nekaj dni sem malo prebirala forum in na koncu ugotovila, da sem si naredila še večjo zmešnjavo v glavi. Z veseljem bi se podala na pot duhovnosti, a enostavno ne vem kje začeti. Moje življenje je en veliki kaos.
Že od osnovne šole naprej imam probleme s samozavestjo, z sprejemanjem, na koncu srednje šole pa je to privedlo tudi v depresijo. Torej, že odkar pomnim imam probleme s seboj. Zdi se mi kot da izstopam, kot da sem drugačna. Velikokrat sem dobila očitke da sem preresna, prezrela za svoja leta. Ne znam se sprostiti. In ker slabo, slabo prinaša se problemi kar vrstijo. Ampak pred časom sem se odločila da je čas za spremembe, potem pa naletim na moj večni problem-vse ostane le pri besedah. Zjutraj ko je treba vstati doživljam največje muke, ko se pogledam v zrcalo se zgrozim… Nekdaj sem jokala da mi je bilo lažje, zdaj pa tudi jokati več ne morem.  Tudi drugi zdravstveni problemi se kar vrstijo… od astme do grozne alergije… in ko se končno spravim razmigat rit, me obsuje srbeča oz. pekoča rdečica ki mi vse skupaj še otežuje. Torej ogromno signalov da delam nekaj  narobe… vem da je ogromno povezano tudi s prehrano. Da mozoljev niti ne omenjam, ampak sumim da je to povezano tudi s prenehanjem jemanja kontracepcijskih tablet in se mi telo čisti. Enostavno vedno najdem, recimo v družbi nekoga ki je lepši, boljši in ne morem odmaknit pogleda, ker sem tako fascinirana. Večkrat se sprašujem zakaj sem ravno jaz tista ki mi je Bog namenil toliko nevšečnosti. Priznam, vse skupaj se spreminja v pravo obsesijo. Vedno znova razočaram starše, najbolj pa seveda sebe! nekje nekje na poti sem se kot kaže izgubila in zdaj ne najdem več prave poti nazaj… večkrat mi kdo pove da sem lepa, jaz pa tega enostavno ne vidim. Življenje mi pred očmi hiti mimo jaz pa sem kot vkopana in samo gledam kako izginja za prvim ovinkom. Tudi jaz si srčno želim duhovnega partnerstva vendar kako naj sploh vem kdo je tisti pravi? In še en problem… ko kdo od poznanih umre, kar ne morem dojeti. Jokam in jokam, čeprav vem da je on na lepem kraju, a vseeno ne razumem koncepta smrti… zakaj umirajo ljudje ki za seboj pustijo male otroke, partnerja itd. je to vedno lekcija za nekoga bližnjega ali zanj?? Navsezadnje so bližnji tisti ki trpijo…
Vem, da je vse skupaj napisano brez repa in glave, ampak morala sem to dati iz sebe, ker ne zmorem več nositi tega bremena ker imam občutek kot da me bo pokopalo…

Re: Padam v globine

Mavrica. je napisal/a:

Da mozoljev niti ne omenjam, ampak sumim da je to povezano tudi s prenehanjem jemanja kontracepcijskih tablet in se mi telo čisti

Za kontracepcijske tablete je značilno, da porušijo delovanje hormonov, telo potem rabi nekaj časa, da pride nazaj v normalno stanje.
Žal velikokrat brez dodatne pomoči ne gre, ker telo pozabi proizvajati normalno naravno količino hormonov, ter receptorji za hormone so dostikrat zamašeni.

Mavrica. je napisal/a:

Večkrat se sprašujem zakaj sem ravno jaz tista ki mi je Bog namenil toliko nevšečnosti.

To sem se tudi jaz velikokrat spraševal. Odgovor je, vsaj pri meni bil, da se premaknem (zmigam), neham se smiliti samemu sebi, ter da prevzamem življenje v svoje roke.
Če to prej sama ne spoznaš, da je potrebno prevzeti življenje v svoje roke, bo Vesolje poskrbelo za to, da se premakneš.
Vendar vedi, da je to rezervni načrt, ki si ga sama izbrala, preden si prišla na Zemljo, v slučaju, da bi pozabila na ta načrt.

Mavrica. je napisal/a:

Vem, da je vse skupaj napisano brez repa in glave, ampak morala sem to dati iz sebe, ker ne zmorem več nositi tega bremena ker imam občutek kot da me bo pokopalo…

To je bistvo pisanja, da daš ven, pa čeprav ni ne repa, ne glave. Čez čas, ko boš pri sebi spremenila določene stvari, se boš temu smejala,  je pa zelo dobro dati stvari pisno ven iz sebe. Misli niso dovolj, ker te enostavno potem lahko  podzavest zavede v drugo smer in ne moreš dati ven vsega kar želiš in rabiš.

Mavrica, predlagam ti da si daš jasno namero, da prevzameš odgovornost za svoje življenje, neglede kaj ti prinaša na poti.(Zmeda je super znak in to v velikih primerih pomeni, da so se stvari začele premikati iz mrtve točke).
Poskusi začutiti katera delavnica je zate najboljša za duhovno in osebno rast, ter se je udeleži, neglede, če si zmedena, te je strah ali imaš skrbi. Vesolje te podpira, ko se odločiš za neko stvar, samo ti sama naredi korak naprej.

smile

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Najprej hvala lepa za vzpodbudo!

Za kontracepcijske tablete je značilno, da porušijo delovanje hormonov, telo potem rabi nekaj časa, da pride nazaj v normalno stanje.
Žal velikokrat brez dodatne pomoči ne gre, ker telo pozabi proizvajati normalno naravno količino hormonov, ter receptorji za hormone so dostikrat zamašeni.

Zanimalo bi me še kakšna bi torej naj bila ta dodatna pomoč? kako dolgo naj sploh počakam, da vidim če res rabim dodatno pomoč ??

Glede delavnice pa je tako... Z veseljem bi se je udeležila, a žal trenutno finančno nisem sposobna (študentka). Takoj ko bo možno, pa pridem pogledat! wink  Do takrat pa bi rada tudi sama nekaj naredila, pa ne vem kako? Naj preberem kakšno knjigo, pričnem z meditacijo? Kje naj poiščem odgovore na svoja vprašanja?

aja, pa še to... Danes sem bla na sprehodu in kot vedno ob fizični aktivnosti se mi je spet pojavila ista težava, ki sem jo že omenila... Po telesu me začne skelet, srbet, vročino mi nabija na določen del, izpuščaje dobim... In nimam pojma ali je to zaradi alergije na trave, kar je malo verjetno ker se pojavi tudi v zaprtih prostorih, ali alergija na moj lastni pot, ali kaj se to dogaja sad Res je moteče, ker tudi ko se želim ukvarjat s športom, da ne rečem, ko sem končno malo aktivna, se ne morem saj je to enostavno neznosno in ovirajoče!

P.s. Kaj naj naredim da se tega znebim??

Mavrica. je napisal/a:

Do takrat pa bi rada tudi sama nekaj naredila, pa ne vem kako? Naj preberem kakšno knjigo, pričnem z meditacijo? Kje naj poiščem odgovore na svoja vprašanja?

Ja, preberi kaj. Izbira je ogromna, sama pa boš videla, kaj je zate in kaj ne. Slediš potem vedno tistemu, kar te potegne.
Ogromno koristnega je zapisanega že na primer na tem forumu.
Od knjig ti svetujem od Marjana Ogorevca: Samozdravljenje s karmično diagnostiko. S to knjigo sem na primer jaz (resneje) stopila na to pot. Verjetno ti bo kdo še kakšno svetoval.
Delaj postopoma.
Je pa zelo koristno, da se naučiš vse prebrano čim učinkoviteje uporabiti v praksi, v življenju. Pri tem pomagajo delavnice in tečaji. Naučijo te začutiti bistvo, olajšati postopke, pospeši se pretok (tudi zaradi skupinske energije), spremlja te strokovna pomoč in vodenje - no, drugače je, kot če vse počneš sam. Jaz sem imela reiki že prej in sem z njegovo pomočjo delala po Ogorevčevih knjigah, ampak šele po eni od Zoranovih delavnic sem pa marsikaj zares dojela smile Kako je na primer vse skupaj v bistvu lahko enostavno. In kaj pomeni tisto, kar začutiš. Potem bolj z lahkoto delaš naprej, npr. po knjigah, glede na nasvete na forumu,... Je bilo pa takrat več takih kratkih, enodnevnih, res osnovnih delavnic (že nekaj let nazaj), ki so bile zato tudi finančno bolj dostopne. Ne vem, kako je zdaj s tem, a še potekajo. Za prvi vstop v svet energij in osebne rasti so bile zelo primerne.

Mavrica. je napisal/a:

aja, pa še to... Danes sem bla na sprehodu in kot vedno ob fizični aktivnosti se mi je spet pojavila ista težava, ki sem jo že omenila... Po telesu me začne skelet, srbet, vročino mi nabija na določen del, izpuščaje dobim... In nimam pojma ali je to zaradi alergije na trave, kar je malo verjetno ker se pojavi tudi v zaprtih prostorih, ali alergija na moj lastni pot, ali kaj se to dogaja sad Res je moteče, ker tudi ko se želim ukvarjat s športom, da ne rečem, ko sem končno malo aktivna, se ne morem saj je to enostavno neznosno in ovirajoče!

Mavrica. je napisal/a:

P.s. Kaj naj naredim da se tega znebim??

To je značilno, ko je porušeno ravnovesje hormonov v telesu.

Naredi čistilno kuro, pa boš potem videla kako bo.

Andreja je napisal/a:
Mavrica. je napisal/a:

Do takrat pa bi rada tudi sama nekaj naredila, pa ne vem kako? Naj preberem kakšno knjigo, pričnem z meditacijo? Kje naj poiščem odgovore na svoja vprašanja?

Je pa zelo koristno, da se naučiš vse prebrano čim učinkoviteje uporabiti v praksi, v življenju. Pri tem pomagajo delavnice in tečaji. Naučijo te začutiti bistvo, olajšati postopke, pospeši se pretok (tudi zaradi skupinske energije), spremlja te strokovna pomoč in vodenje - no, drugače je, kot če vse počneš sam. Jaz sem imela reiki že prej in sem z njegovo pomočjo delala po Ogorevčevih knjigah, ampak šele po eni od Zoranovih delavnic sem pa marsikaj zares dojela smile Kako je na primer vse skupaj v bistvu lahko enostavno. In kaj pomeni tisto, kar začutiš. Potem bolj z lahkoto delaš naprej, npr. po knjigah, glede na nasvete na forumu,... Je bilo pa takrat več takih kratkih, enodnevnih, res osnovnih delavnic (že nekaj let nazaj), ki so bile zato tudi finančno bolj dostopne. Ne vem, kako je zdaj s tem, a še potekajo. Za prvi vstop v svet energij in osebne rasti so bile zelo primerne.

Andreja,
popolnoma se strinjam s tabo, da dokler ne znaš vsaj na en način spreminjati stvari, je težko delati premike, zato so delavnice.

smile

Mavrica. je napisal/a:

Naj preberem kakšno knjigo, pričnem z meditacijo? Kje naj poiščem odgovore na svoja vprašanja?

Mavrica, meni je zelo lepo, ko grem sama v knjižnico, se parkiram na oddelku z ezoteriko in se s pogledom in roko sprehajam med knjigami. Tista, ki me potegne, me z razlogom. Pred tem si daj jasno namero, da greš po knjigo, ki ti bo v tem trenutku najbolj koristila. Literature je res ogromno, poskusi si izposoditi nekaj knjig, pa boš videla, kaj ti leži.

Meni je Ogorevčeva Karmična diagnostika tudi zelo spremenila pogled, čutila sem, da mi daje nekaj, kar je do takrat manjkalo. Ampak to je moj primer. Prav tako mi je v zadnjem času lahko in prijetno branje Don Miguel Ruiz (katera koli knjiga), se bere kot pravljica. Pa ni treba poslušati teh nasvetov, poslušaj svoj srček smile

Meditacija pa je tudi lahko karkoli. Sprehod v naravi, pisanje dnevnika, kopanje v kopeli tople vode, poslušanje glasbe, ples, šport, okopavanje vrta, vonjanje palčk ali eteričnih olj, božanje kakšne živali. Poišči aktivnosti, ki te polnijo, ki so ti v užitek.

Vsi odgovori pa se skrivajo v nas, samo slišimo jih ne, ker smo pozabili, kako poslušati sebe in naše prave občutke. Počasi in postopoma, pa bo  :srcek:

Srečno  :rose:

Super ste! Hvala!  :srcek: