1

Tema: Kristali

Glede kristalov in kamnov sem popoln laik. Do pred kratkim nisem imela niti kamene strele smile Obiskala sem že neko trgovino, da bi kupila kameno strelo in še kaj, ampak me je energija odvrnila.

Za vikend pa sem bila na šamanski delavnici in od Urške kupila Karneol, ki me je pritegnil. Takoj ko sem si ga doma nadela, sem začutila pretok energije, ki je meni čisto nepoznan. Ves dan sem bila polna energije, kar sem se lotila, sem brez težav dokončala, skratka očitno v vseh pogledih dobro deluje na 2. čakro wink

Zanima pa me, koliko časa je priporočljivo, da se kamen nosi in če lahko negativno vpliva nate v tem smislu, da ti umetno dovaja neko energijo, medtem ko bi moral ti sam ugotoviti, zakaj je prišlo do manjka in kako ga nadomestiti. Prav tako me zanima, če se ta kamen čisti na kakšen poseben način ali lahko kar z reikijem oz. preko Boga.

Hvala za odgovore  :rose:

Re: Kristali

Ninja je napisal/a:

Zanima pa me, koliko časa je priporočljivo, da se kamen nosi in če lahko negativno vpliva nate v tem smislu, da ti umetno dovaja neko energijo, medtem ko bi moral ti sam ugotoviti, zakaj je prišlo do manjka in kako ga nadomestiti.

Na kristal lahko gledaš kot na berglo, dokler se energija ne integrira v tebe ga nosi, oziroma ga nosi po občutku.
Včasih niti ne veš, da ti nekaj manjka, dokler ti to nekdo ne pokaže. Sprejmi energijo od kristala in se mu zahvali. Ne rabiš glih za vse stvari iskati vzroke, če pa čutiš, da je nekje vzrok, ga pa poišči.

Ninja je napisal/a:

Prav tako me zanima, če se ta kamen čisti na kakšen poseben način ali lahko kar z reikijem oz. preko Boga.

Lahko ga čistiš z reikijem, preko Boga, lahko ga daš na sonce, pod vodo, v sol, ali ga namočiš v sol in vodo skozi noč. Sol naj bo groba in neočiščena.

smile

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Zoran je napisal/a:

Ne rabiš glih za vse stvari iskati vzroke, če pa čutiš, da je nekje vzrok, ga pa poišči.

Res malo pretiravam, a? big_smile big_smile big_smile Bom kar lepo sprejela, kar mi prinaša, ker mi je prav lušno tongue

Ninja, sem zelo vesela, da si začutila njegovo energijo in se odprla njegovi modrosti. smile  :rose: Če se prav spomnem, niti nisi veliko opazovala druge kamne, si ga takoj našla; verjetno je šlo za "ljubezen na prvi pogled."   wink

Spodaj prilagam kratek opis karneola:

KARNEOL

Element: ogenj

Barva: rdečkasto oranžna, rdečkasta, rdečerjava

Uporaba: depresija, dlesni, fizična krepitev, govorništvo, samozavest, inciativnost, meditacija, preseganje neželenih vzorcev, spolna moč, strah, stres, vitalnost.

Ker je kamen ognja, je primeren za plahe ljudi, saj nošen na predelu pleksusa poveča pogum. Velja tudi kot odličen kamen govornikov, najsi ga nosijo na vratu ali kot prstan. Eliksir iz karneola izboljša krvno sliko, zagotavlja dobro prekrvavitev organov in tkiva, umivanje s karneolovo vodo pa deluje proti aknam. Njegova energija stimulira tudi seksualne impulze. Njegova vibracija krepi entuziazem in nam pomaga pragmatično reševati probleme.

Vir: Tadej Pretner

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

5 Nazadnje urejal Ninja (03.12.2011 15:20:57)

Urška je napisal/a:

Ninja, sem zelo vesela, da si začutila njegovo energijo in se odprla njegovi modrosti. smile  :rose: Če se prav spomnem, niti nisi veliko opazovala druge kamne, si ga takoj našla; verjetno je šlo za "ljubezen na prvi pogled."   wink

Haha, res je bila ljubezen na prvi pogled wink

Rada bi še dodala, da sem že dolgo čutila, da bi spet začela pisati. Kot otrok sem se veliko izražala skozi razmišljanja, ki sem jih prelivala na papir, marsikaj mi je takrat postalo jasno, na ta način sem se umirila, si uredila misli in se kreativno izražala.

Ena od sedanjih blokad je bil alkohol - v srednji šoli sem svoj nemir začela kanalizirati na žurih in ne več skozi pisanje. To blokado sem odstranila, vseeno pa nekako ni steklo.

Tisti dan, ko sem si nadela kristal, pa se mi je kar odprlo in sem začela pisati. Sicer okorno in zadržano, ampak temelji so postavljeni in od tistega dne sem vsak dan vsaj eno stvar napisala.

To je takšen dar, da se mi končno začenja spet odpirati, da ne morem povedati, kako hvaležna sem zanj. Tebi, Zoranu, sebi, kristalu, vodnikom, Bogu, soudeležencem delavnic  :srcek:  :srcek:  :srcek: Tu so pa vse besede premalo ... smile

Ninja je napisal/a:

pa se mi je kar odprlo in sem začela pisati. Sicer okorno in zadržano, ampak temelji so postavljeni in od tistega dne sem vsak dan vsaj eno stvar napisala.

Super!! Res sem vesela zate. :srcek:   big_smile

urskakorun.com

Na voljo je manjša zaloga različnih obeskov iz kristalov - vsi obeski so kakovostni, nebarvani in neponarejeni:

ahat
ametist
citrin
jaspis
kamena strela
karneol
roževec
tigrovo / sokolovo oko
unakit

Cena za kos je 4 €. če bi jih želeli imeti katerega zase ali bližnjemu kupiti kot darilo, mi pišite na pesem.duse@gmail.com

urskakorun.com