1

Tema: SMISEL SAMORAZVOJA

Preden preberete ta članek, priporočam, da prej preberete temo: PODZAVEST in omejujoči programi

SMISEL SAMORAZVOJA

Kaj je smisel samorazvoja in dela na sebi?

Na poti samorazvoja nas čaka največ ozaveščanja tega, kar mi nismo.
Skozi življenje smo bili programirani od rojstva dalje s strani staršev, sorodnikov, prijateljev, sošolcev, prek kolektivne zavesti, ... in smo sprejeli razne programe, prepričanja, vzorce, navade. Na takšen način gremo stran od sebe, od tistega kar mi v resnici smo, in živimo omejeno življenje – to, kar v resnici nismo.

Vsak človek je individualen, poseben, drugačen po duši, srcu, izgledu.
Ko smo omejeni z raznimi programi, izgubimo sebe (identiteto) in živimo omejeno življenje; takšna sta tudi naša realnost in pogled na svet – omejena. Dostikrat srečujem ljudi, ki se niti ne zavedajo, da živijo življenje od nekoga drugega, tako kot drugi hoče ali je hotel.

Primer:
Starši so nam velikokrat v mladosti govorili, da »počitka si že ne moremo privoščiti, ker je to izguba časa«. Sedaj lahko  imamo to težavo, da postanemo deloholiki in nimamo časa zase in si ne vzamemo počitka, ker je v nas omejeno prepričanje, da je to izguba časa.

Vendar to ni naša realnost, temveč je program v nas, ki nas omejuje. Tako potem živimo v omejenem življenju, a se dostikrat tega niti ne zavedamo. Zaradi takšnih in podobnih stvari trpimo v duši.

Zaradi omejenih programov v nas lahko opravljamo delo, ki nas ne veseli, trpimo, vztrajamo v raznih odnosih, ... Občutek mogoče imamo, da je nekaj narobe, vendar ne vemo, kaj je to narobe in kako to spremeniti ali nam primanjkuje moči, da karkoli spremenimo. Če ostajamo v omejenem življenju in vsaj ne poskušamo spremeniti stvari, v katerih se ne počutimo v redu, smo ujeti v usodo in živimo omejeno življenje naprej.

Znano je, da na svetu obstajajo trije tipi ljudi: ljudje, ki opazujejo, ljudje, ki nergajo in ljudje, ki ustvarjajo.
Dokler gledamo na svet z omejene realnosti, nimamo ali imamo zelo malo možnosti, da ustvarjamo svet po svoji želji, lahko le opazujemo ali nergamo.

Ko enkrat začnemo delati na sebi in ozaveščati, kdo v resnici smo, od kod prihajamo, kaj hočemo, želimo, takrat vidimo programe, vzorce, prepričanja, navade, ... ki nas omejujejo. Takrat vidimo dejansko razliko med tem kaj dejansko smo in kaj v resnici živimo.

Popolnoma normalno je, da na začetku vemo, kaj v resnici nismo in kaj nočemo. To je čisto normalna stvar, da se začnemo zavedati katerih stvari (omejenih programov) nočemo – to je prepoznavanje določenega omejenega programa v nas. Ko prepoznavamo in ozaveščamo vse več programov, kaj mi v resnici nismo, naredimo mesto in prostor, da lahko počasi ozaveščamo kdo mi v resnici SMO. Takrat se začenja rojevati naša osnovna identiteta, zbuja se spomin na to, kar v resnici smo.
Vsaka oseba ima svojo osnovno identiteto, ki je povezana z njenim izvorom, kar v resnici je. Da bi razumeli in se ponovno združili s tem kar v resnici smo, je osnova, da se rešimo vsega tega kar mi nismo, da očistimo podzavest omejujočih programov. Delo na sebi pomeni, da se osvobodimo omejujočih lažnih programov v nas, ki zasedajo mesto v naši podzavesti.
Zato je logično, da na začetku dela na sebi vemo kaj ne želimo in da se želimo rešiti stvari, ki nas omejujejo.
Če želimo postavljati temelje v življenju, a v sebi nosimo omejujoče programe, so naše želje lahko nekaj čisto drugega od tistega, kar je v resnici dobro za nas. Takrat sicer imamo motiv za samorazvoj, da bi zadovoljili svoji zavesti, kateri bo zajamčeno zadovoljstvo, vendar to zadovoljstvo ne traja dolgo, ker prihaja želja iz omejujočega programa uma.

Primer:
Da bi imeli boljše odnose ali večje prihodke v življenju, si ustvarimo želje, ki prihajajo iz omejenega programa v podzavesti. Počnemo to,  kar nam narekujejo reklame, drugi ljudje, situacije in se spreminjamo v skladu s tem, kar nam je narekovano od zunaj in to ni tisto, kar je v resnici dobro za nas.
Če je temeljni razlog (cilj) samorazvoja želja po večjem prihodku v življenju ali zamenjavi delodajalca, ker nam je na tak način živeti težko in nas je strah za preživetje, je zelo verjetno, da se bo stanje samo malo popravilo, ker bomo še vedno ujeti v omejitve uma, tudi če zamenjamo delodajalca.
Vzrok  je sledeč – če je temeljni razlog za samorazvoj strah po preživetju in nezadovoljstvo s sedanjim delodajalcem, nas to lahko pripelje do še večjega razočaranja oziroma nezadovoljstva.

Najverjetneje se v takem primeru samorazvoja ne bo zgodilo nič ali pa lahko še globlje pademo v neželeni proces.
Pomeni, da če se z omejitvami v podzavesti odločamo za določeni cilj, ne bomo dosegli zadovoljstva, ki ga pričakujemo, spremenijo se le točke iz katerih gledamo.

Preden se odločimo za samorazvoj, je dobro pogledati in razmisliti o motivih samorazvoja.

Energija

Za delo na sebi je potrebno imeti tudi dovolj energije.
V primeru, da imamo dovolj energije za samorazvoj, je potrebno pogledati, kakšna je ta energija in od kod izhaja. V kolikor je destruktivna in  izhaja iz jeze, strahu, skrbi, ... bomo imeli posledično vse manj in manj energije, kar pa ni v redu za nas.

Kaj naj bi bil cilj?

Temeljni cilj je tisti, ki nam daje neverjetne možnosti dela na sebi, ko razumemo, da ni bistvo imeti boljše delo ali drugega delodajalca, temveč je bistveno delo, ki nam je pisano na kožo, oziroma ga pozna naša duša, to je delo, ki si ga je izbrala duša (poznan je izraz »nekaj za dušo«). Ko to dosežemo, se naši prihodki menjajo, delo se menja, predvsem se menja motiv; nenadoma se pojavi ogromno energije, mi postajamo zadovoljni, srečni, predvsem pa notranje izpolnjeni, ter posledično tudi bolj zdravi.

Kako začeti?

Začnemo z delom na sebi, da se osvobodimo omejujočih programov iz podzavesti. Lahko začnemo na različne načine; naši načini so delavnice Pesem duše, reiki tečaji, šamanske delavnice, svetovanja, regresija, ter ostali načini samorazvoja.
Za začetnika je najbolje, da na začetku poišče delavnico, svetovanje, terapijo, ki lahko pomaga pri samorazvoju, da se spozna s svetom energij in da lažje spozna sebe. Aktivnost je boljša zato, ker v knjigah in besedah se občutki ne dajo dobro opisati, potrebno jih je poskusiti in izkusiti ter tudi zaradi tega, kar sem že opisal v temi podzavest, da omejujoče programe nismo pridobili v tem stanju uma.

smile

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

2 Nazadnje urejal večernica (23.01.2012 20:13:46)

Re: SMISEL SAMORAZVOJA

Pozdravljeni!
Sem nova na forumu in moram priznati, da sem zelo vesela, da sem prijadrala semkaj.
Res smo programirani in lahko bi rekli, da skoraj pol življenja preživimo tako, kot želijo drugi. Oblikovali so nas s svojo vzgojo, po svojih merilih..lahko bi rekli da vodijo naše življenje... in enkrat se vendarle zbudimo. Vsaj jaz sem se. In sedaj se počutim kot izgubljena sredi velikega gozda. Vsi govorijo o samorazvoju, o duhovni rasti, dvigu zavesti... vsi govorijo na podoben način in o podobni vsebini. Tako sem željna tega znanja. Pa vendar mi ni jasno, zakaj se vsa ta spoznanja širijo med ljudmi le preko dragih plačljivih delavnic, katerih si marsikdo ne more privoščiti. To me zelo moti. Po eni strani bi se ljudje morali razviti, preiti v višje stopnje... tako bi pomagali sebi in drugim, ter dejansko celemu planetu.  S temi vrsticami ne kritiziram moderatorja Zorana.. res nočem, da bi bilo moje pisanje brati kot kritiko. Hotela sem pač izraziti svoje mnenje.  Udeležila sem se namreč postavitve družine, razmišljam o ISIS tehniki, pa vendar finančno vsega tega ne zmorem. Vaše delavnice se mi zdijo čudovite, pa vendar omejujoč dejavnik so vsekakor finance.
No nisem prišla semkaj tarnat o tem kako sem uboga in podobno... Le rada bi izvedela.. zakaj je to znanje tako težko dostopno vsem. Verjetno so tudi delavnice, ki se izvajajo v tujini v grozljivih številkah.
Zanima me čemu je tako.

3 Nazadnje urejal REI (24.01.2012 06:51:30)

Moje mnenje je, da je razlogov več.
Prvi je preživetje. Človek, ki se ukvarja, ki vodi  z delavnice s tega področja (recimo ezoterike), mora to tudi živeti. Pomeni, da je vse njegovo delo - življenje namenjeno temu. Znanja in izkušenj si na tem področju ne moreš nabirati ob kakšni drugi službi, ker potem težko učiš druge. In če je to delo , mora nujno tak človek ovrednostiti svoje delo v smislu, da tudi fiziološko preživi.

Drugi razlog pa je materializem. Človek, ki se ukvarja s poučevanjem "duhovnosti" v vsakršni obliki, bi moral to tudi živeti, torej biti z zavestjo duše na tej stopnji. Žal pa v veliki večini ni tako. In potem se seveda izraža 2 in 3. čakra (stopnja zavesti), ki sta povsem materialno fokusirani stopnji zavesti, torej je poglavitna usmerjenost takih ljudi koncentrirana na pridobitništvo. Človek, ki ima "prebujeno" srce (ali /in višje čakre) - torej zavest, ki ni več vezana ma materialno realnost (materializem je prisoten le še v smislu nujnih potreb preživetja) pa bo svoje delo ovrednostil precej drugače. Morda niti ne ovrednotil, temveč dopustil možnost, da so njegove "usluge" dosegljive tudi ljudem, ki pač nimajo denarja za plačilo.

Žal ti lahko povem ( moj subjektiven zaključek), da prevladuje tista sorta, za katero bi lahko dejali, da jih usmerja pridobitnišvo in denar. Če je učitelj z zavestjo na nivoju 2. čakre, je povsem jasno, da ima strahove glede preživetja, torej se žene za denarjem in varnostjo v obliki materialnih dobrin.
Če je učitelj na nivoju 3. čakre, potem je jasno, da se spodnji potrebi pridruži še zelo izpostavljen zavestni ego, torej dokazovanje samega sebe skozi položaj, ki pa ga do neke mere izraža tudi - IMETI. Pod to besedo mislim imeti tudi material, ki naj bi izražal moč in sposobnost.
Marsikateri učitelj ali vodja delavnic je marsikdaj v bistvu (praktično) na nižji stopnji zavesti duše kot pa marsikateri med tistimi, ki so na delavnico prišli kot učenci. Žal - je tako .

Seveda pa je tudi vprašanje - kaj sama meniš o tem - kaj je "grozljivo drago" ? Če misliš Erica Pearla (reconnection), ki pokasira cca 2-3 milione € mesečno in je cena 1000 € za delavnico - seminar, se strinjam. Njemu tole zanesljivo ne bi bilo potrebno, če bi bil to, za kar se predstavlja. Sicer pa je to povsem učni primer komercializacije in pridobitnišva v (recimo) duhovnosti, kar potem seveda to več ni.
Če pa misli recimo delavnice kot je npr. reiki ali kaj podobnega, ki stanejo ene malo boljše čevlje ali ena jakna, to ne bo držalo. Hotel bi reči, da marsikdo miselno razvrednoti znanje, izkušnje in namen človeka, ki vodi delavnico. Nekomu se zdi za 8 urno delavnico težko dati recimo 100 €, z lahkoto pa jih zapije čez vikend v bifeju ali si kupi dve cunjici, ki mu v bistvu ne pomenita nič. SAe pa strinjam s teboj, da so cene delavnic previsoke, morda med drugim tudi zato, ker je te ponudbe preveč - preveč ljudi, ki to opravljajo zaradi denarja in premalo ljudi, ki se zavedajo svojega namena.

Tisti, ki je na stonji zavesti v srcu ali višje (kar naj bi bil pogoj za poučevanje in zdravljenje), ti bo zagotovo omogočil obisk delavnice za polovično ceno ali kolikor pa lahko daš. Morda tudi zastonj ... Enako velja za zdravilce in podobno. Verjemi pa, da tisti, ki živi od tega, mora tudi preživeti. Torej vse ne more delati zastonj. Po drugi strani pa je tudi res, da ni (še) večina ljudi toliko brez denarja, da ne bi zmogla plačati delavnice.  Je pa tudi res, se strinjam - da so večinoma cene tako zasoljene, da jih marsikdo ne zmore obiskati - ne delavnic in ne terapij.

smile

Večernica, dobrodošla smile

Na tem forumu najdeš ogromno znanja, ki se deli povsem brezplačno. Če imaš konkreten problem, lahko tudi napišeš in ti bosta Zoran in Urška, pa tudi ostali forumisti, brezplačno svetovali, zaznali morebitne težave in blokade in napisali, kako se tega lotiš.

Verjemi vase in v to, da če si res zaželiš, bo denar sam nekako pritekel k tebi, da se udeležiš delavnice, ki te potegne. Ni važno, kako delujejo ostali, važno je, kako deluješ ti  :rose:

Najprej bi se zahvalila za komentarje in vzpodbudne besede.
Tukaj ste najverjetneje pristali , tako kot jaz, kmalu zatem, ko so se vam dodobra pretresli  temelji dosedanje lažne življenjske filozofije, kar vas je prisililo, da ste v iskanju......
Jasno je, da se je za dosego cilja potrebno truditi in ničesar ni prinešenega na pladnju.  Zgleda, da sem delo na sebi vzela preveč z lahkoto, da je šele to pravi proces učenja. Preveč na hitro želim osvojiti znanje....
In res ne vem zakaj se mi mudi??
Strinjam se z Reiem in vem, da se od zraka ne da živeti in da se vsi tisti, ki se ukvarjajo s podajanjem znanja drugim, tudi sami morajo dalje izobraževati, kar žal tudi njih stane.  Pa vendar še vedno verjamem da se duhovni in materialni svet ne bi smela prepletati in z žalostjo gledam  spretno oblikovane spletne  strani, ki so za tiste , ki so se znašli na razpotjih življenja,novo upanje in nov začetek, in takrat tudi denarja ni tako težko dati iz rok.  Te strani so zelo tržno usmerjene in žal je tudi duhovnost ena tržna niša več.
Prav to je razlog, da ostajam skeptična, ker nočem o duhovnosti razmišljati v podjetniškem duhu. Zame je nekaj svetega, nekaj kar podariš drugim z veseljem, z ljubeznijo in ne z mislijo na to, koliko eurov bo tokrat padlo v žep.  Sama sem nekoliko tradicionalno usmerjena in verjamem v nekatere vrednote in tudi v dejstvo, da si je vsakdanji kruh potrebno prislužiti s trdim delom v potu svojega obraza. Zato sem kljub naivnosti, ki me spremlja že skozi celotno življenje, nezaupljiva. Danes se ponuja toliko poti, ki vodijo po stopničkah osebne rasti. Vsa masa informacij in vmes še to ceneno zaslužkarstvo so me popolnoma zmedli.  Enostavno želim naprej, a se mi zdi, da vsakokrat potrkam na napačna vrata. Vse skupaj je pristalo skorajda tam, kjer so že vse ostale svetovne religije...prežema jih materializem. In naj še enkrat poudarim, da ni ta forum tisti, ne te delavnice (saj jih sploh še nisem obiskala), zaradi katerih je moje razmišljanje takšno kot je.
Po drugi strani pa mi je jasno, da se dandanes ni pametno razdajati zastonj, saj je parazitizem zelo pogosta oblika eksistence pri ljudeh.  Kot vsepovsod je tudi tukaj srednja pot prava.
A žal je dostopna le tistim z denarjem. Kolikšen delež slovenskih družin vegetira iz meseca v mesec, ostaja brez priboljškov, dopusta.... Sama sem ločena s tremi otroki. Ko si privoščim kakršnokoli stvar zase, se počutim izredno slabo, kot da bi nekaj vzela otrokom. Pa čeprav jim dejansko nič ne manjka. Pošteno delam in tako tudi zaslužim. Pa vendar...

večernica je napisal/a:

Vsi govorijo o samorazvoju, o duhovni rasti, dvigu zavesti... vsi govorijo na podoben način in o podobni vsebini. Tako sem željna tega znanja. Pa vendar mi ni jasno, zakaj se vsa ta spoznanja širijo med ljudmi le preko dragih plačljivih delavnic, katerih si marsikdo ne more privoščiti.

Večernica, najprej dobrodošla na forumu. smile

Takole je stvar - če si pogledaš še enkrat poved, ki sem jo citirala, si v njej napisala, da se vsa ta spoznanja širijo le prek dragih in plačljivih delavnic.

Jaz gledam na stvar takole - naš notranji svet in duhovna rast sta popolnoma odvisna samo od enega dejavnika - naše resnične namere (lahko bi se reklo tudi kombinaciji želje, naravnanosti, pripravljenosti, odprtosti). Ta namera ne izhaja iz glave, temveč, kakor jaz začutim, prihaja iz globin srca. Ta namera je popolnoma brezplačna, ustvarja pa ves ta film okrog nas, ki mu pravimo življenje. smile

V poplavi vseh kvazi in nekvazi duhovnih delavnic se lahko pozabi na bistvo - da smo orodje za duhovni razvoj mi sami - in mi sami v sebi (s svojo odprtostjo in naravnanostjo) diktiramo vesolju, kaj nam naj prinese na pot. Če mu diktiramo, da je duhovni razvoj možen le prek dragih in plačljivih delavnic, potem nam bo vesolje omogočilo samo to pot. Če pogledamo globoko sebi v srce, začutimo, da za resničen duhovni razvoj ne potrebujemo dragih in plačljivih delavnic, sčasoma odpadejo vse tehnike in metode, gre samo za čisto zavest, ki se pretaka skozi nas, vse kar z njo počnemo je, da z njo "plešemo", jo usmerjamo ... podobno, kot če bi se postavili v sredo slapa, mi pa bi, ker nam bi bilo dolgočasno, da samo teče čez nas, se igrali mlinarje, izdelovali jezove, prekinili na mestih pretok vode .... smile smile . Ravno to namreč počnemo z energijo, kadar nam nekaj "na laufa" v življenju, če pogledamo na zadevo z višje ravni ... smile

Skratka, dokler v srcu brezpogojno zaupamo in z vsem bitjem (torej v glavi, v srcu, vsaki celici telesa) čutimo, da POTREBUJEMO neko stvar (na primer, jaz sem pred leti z vsem telesom začutila, da se POTREBUJEM globlje naučiti karmične diagnostike in čeprav je bila šola za moj finančni status predraga, se je denar iz meseca v mesec kar nekako našel), potem bodo na pot samodejno prišla sredstva, priložnosti ali ljudje, ki nam bodo omogočili uresničitev naše potrebe.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Večernica,
najprej dobrodošla na forumu, upam da boš najdla koristnih stvari za sebe.

večernica je napisal/a:

Sem nova na forumu in moram priznati, da sem zelo vesela, da sem prijadrala semkaj.
Res smo programirani in lahko bi rekli, da skoraj pol življenja preživimo tako, kot želijo drugi. Oblikovali so nas s svojo vzgojo, po svojih merilih..lahko bi rekli da vodijo naše življenje... in enkrat se vendarle zbudimo. Vsaj jaz sem se. In sedaj se počutim kot izgubljena sredi velikega gozda. Vsi govorijo o samorazvoju, o duhovni rasti, dvigu zavesti... vsi govorijo na podoben način in o podobni vsebini.

Človek ko je pripravljen deliti svoje mnenje ali govoriti in pisati javno o svojih težavah je na poti rešitve.  Če svoje mnenje ali težavo skrivaš si ujet v težavo in zelo težko lahko vidiš rešitev. Zato je super, da napišeš svoje mnenje/gledanje na stvari, ker boš lažje odkrila vzroke za težave, ki jih navajaš.
Forum je ravno temu namenjen, da se nudijo raznorazne oblike pomoči in nasvetov, ter da po delavnici, svetovanju, terapiji, regresiji,.. - ne ostane sam, da se lahko dalje razvija skozi forum…

večernica je napisal/a:

Pa vendar mi ni jasno, zakaj se vsa ta spoznanja širijo med ljudmi le preko dragih plačljivih delavnic, katerih si marsikdo ne more privoščiti. To me zelo moti. Po eni strani bi se ljudje morali razviti, preiti v višje stopnje... tako bi pomagali sebi in drugim, ter dejansko celemu planetu.

Veliko ljudi skrbi za denar in nima denarja a si ga močno želi, vendar pomanjkanje denarja velikokrat nima nobene veze z denarjem, temveč z negativnimi programi. Priporočam, da prebereš temo: Denar.

Če mi dajemo energijo, misli ali imamo strahove, da imamo premalo denarja – dajemo energijo ravno temu, da ga v realnosti nimamo. To naredimo mi sami s svojimi mislimi, čustvi, prepričanji in nihče drug ne. Če pa usmerimo energijo v tisto kar hočemo, pa bomo dobili tudi to. Najprej je pa potrebno se osvoboditi negativnih prepričanj, da se naredi mesto za pozitivne.

Sam že od malega (7-8 let) nisem razumel, ko sem hotel teniske in mi je mama rekla, da nima denarja za njih, mi ni bilo jasno, kako nima denarja, če pa hodi v službo. Vprašal sem jo kaj lahko sam naredim, da bom dobil teniske. Če pogledaš to moje stališče že od malega nisem bil naravnan na denar, temveč na stvar, ki sem jo želel. Rekla mi je da lahko vsak dan na poti v šolo, nosim mleko na odlagališče. Vse bi bilo to v redu, vendar sem jaz hodil po drugi poti v šolo. (celo osnovno šolo sem hodil približno 2.5 km peš v šolo in iz nje). Vendar sem si močno želel tenisk in sem se odločil za drugo pot, čeprav mi ni bila najbolj po godu, ker sem na sredi poti šele srečal sošolce. Teniske sem pa za dva meseca dobil.

Energija, misli, namera je potrebno, da je usmerjena na tisto kar želiš imeti, doseči,.. (v tvojem primeru delavnico) in ne na denar. Denar bo prišel, če boš srčno izrazila namero, kot je napisala Urška.

večernica je napisal/a:

Le rada bi izvedela.. zakaj je to znanje tako težko dostopno vsem. Verjetno so tudi delavnice, ki se izvajajo v tujini v grozljivih številkah.
Zanima me čemu je tako.

Zakaj so delavnice, terapije in ostale stvari plačljive je to stvar izmenjave energije oziroma časa.

Če pogledamo osnovno delavnico Pesem duše, ki traja 42 ur in ta čas jaz namenim udeležencem in to je izmenjava energije za pridobljeno znanje in čas.
Osnovno vprašanje, a si ti pripravljena v zamenjavo za 42ur, narediti zame stvari, ki jih rabim, npr: urejati vrt 42ur?

Če pogledamo primerjavo je en dan delavnice Pesem duše 50€, a recimo Theta healiga je 100€.
Delavnica Pesem duše je narejena na kvaliteti in da je cenovno dostopna.

Zastonj so nasveti  na forumu, dva projekta, ki sta bila (osvoboditev Slovenske karme in Blagoslov dela po prednikih). Ta mesec je bila dvojna delavnica in ena je bila zastonj, ter še bo zastonj stvari, katere bom začutil – ena v kratkem.

Zastonj naredim tisto stvar, katero začutim, da je v redu.

Drugače sem pa na začetku svoje poti vodil tečaje Reikija in delal terapije zastonj in ko sem naslednjič vprašal, kako je, če delajo kaj – so bili odgovori da ne, da ni časa,….

Večina ljudi je taka, da če dobi nekaj zastonj to ne ceni ali se pa počuti dolžna.

Mogoče bo pa prišel čas, ko se bo samo izmenjevala energija in čas.

večernica je napisal/a:

Verjetno so tudi delavnice, ki se izvajajo v tujini v grozljivih številkah.
Zanima me čemu je tako.

Na žalost pa večina Slovencev še vedno misli, da kar je odzunaj, da je bolje in ni važno kakšna je cena. Vem, pa da je v Sloveniji ogromno dobrih in poštenih ljudi, ki imajo več koristnega znanja, kot velika večina ljudi, ki prihaja v Slovenijo.

Za primer, kako Slovenci cenimo svoje je dokazal Okorn s svojim filmom "Pisma Sv. Nikolaju", da je moral iti v drugo državo da bi uspel in da bi ga lahko Slovenci sprejeli.

Spoštovana Urška in Zoran!
Imam občutek, da sem vaju nehote izzvala. To ni bil moj namen.  Strinjam se s trditvijo, da stvari dobivajo na vrednosti še le takrat, ko so plačljive. Žal. No če sem odkrita tudi sama ničesar ne maram zastojn in mi je sila neprijetno, če mi nekdo na vsak način hoče nekaj podariti. Vsekakor se mu ob naslednji priliki oddolžim.
Nisem kritizirala cen vajinih delavnic, sploh si jih nisem ogledala.
Jezna sem le na ta svet, ker v njem odseva en sam materializem, denar ni plačilno sredstvo, ampak je velikokrat predmet manipulacije, moči, nadvlade drugih.
Končala sem zakon s človekom, ki mu je denar meglil razum, ki ga je častil kot božanstvo in postavljal pred svojo družino.  Zato sem jezna na denar. Zelo jezna. Svojim strankam velikokrat govorim, da mi je veliko ljubša blagovna menjava.
Jezi me pa tudi to, da je toliko raznolike ponudbe o duhovni rasti in vaju bi prosila za odgovor.... kako vedeti, katera pot je zame prava? Vsekakor ne bi imela rada opravka s stremuškimi preračunljivci, ki jih je res dovolj na vsakem koraku.
Oprostita, če sem izrabila tale forum in komentirala stvari, ki me motijo.
Še zdaleč nisem komentirala vajinega dela in ponudbe in upam, da vaju bom kmalu spoznala na kateri od vajinih delavnic, ki jih pripravljata. Tukaj sem samo odprto spregovorila o stvareh, ki me motijo in sedaj mi je žal, ker imam občutek, da sem vaju nehote prizadela.

Draga večernica,

nikakor nisem smatrala tvoje pisanje kot kritiko, ne na naše društvo ne na nas. smile  :rose: Dojela sem tvoje pismo tako, kot si napisala že sama; da si izrazila svoje mnenje in razmišljanje na glas.

Vsaka kriza, splošna ali osebna, prinese s sabo nek "dar", zaradi katerega smo bogatejši. Recesija je na primer prinesla več razmišljanja ravno o blagovni menjavi, začeli smo iskati rešitve, v katere ni vključen denar, vsaj za malo se je zmanjšalo potrošništvo, ljudje se bolj družimo po domovih ... Spremembe so sicer ful majhne, vendar so in že to je zametek nečesa dobrega.

večernica je napisal/a:

Jezi me pa tudi to, da je toliko raznolike ponudbe o duhovni rasti in vaju bi prosila za odgovor.... kako vedeti, katera pot je zame prava?

Dobili bomo ravno tisto, kar je v tistem trenutku v naše najvišje dobro. Če zavestno ne delamo nič na tem, kako smo usmerjeni v podzavesti, bomo rekli in verjeli, da nam je usoda prinesla to in to na pot. Če pa se usmerimo v lastno podzavestno delovanje, malo prečistimo notranjost s škodljivimi vzorci in prepričanji, napravimo prostor, da napolnimo notranjost z blagodejnimi in spodbujajočimi vzorci in pridobimo moč, da spreminjamo zavestno svoje delovanje ter posredno življenje. Skratka, bolj kot smo v stiku s sabo, lažje začutimo, kaj je za nas v najvišje dobro.

Za preverjanje duhovnih delavnic ti predlagam, da nameniš nekaj minutk meditaciji in postavitvi notranjega stebra božansko-zemeljsko - steber na vseh nivojih harmonizira. Napravi tisto, kar ti je najbližje in najbolj učinkovito. Vstopi v svoje srce, v srčiko svojega bitja, poveži se s čisto zavestjo, absolutnim ... naroči bogu, absolutu .. (tisto, kar ti osebno smatraš za najvišjo duhovno zavest), da s odpiraš za tisto delavnico, tečaj, ki je zate najvišje dobro. Zaupaj, da je naročilo oddano. Vsako naročilo je oddano že s samo mislijo, čustva in čuječa pozornost pa namero še povečajo. Ob koncu se zahvali in nadaljuj življenje kot običajno.  :rose:

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

10

večernica je napisal/a:

Imam občutek, da sem vaju nehote izzvala. To ni bil moj namen.

NE, saj je namen foruma, da se rešujejo stvari, kot sem že napisal:

Zoran je napisal/a:

Forum je ravno temu namenjen, da se nudijo raznorazne oblike pomoči in nasvetov, ter da po delavnici, svetovanju, terapiji, regresiji,.. - ne ostane sam, da se lahko dalje razvija skozi forum…

večernica je napisal/a:

Oprostita, če sem izrabila tale forum in komentirala stvari, ki me motijo.

Forum je ravno temu namenjen

Zoran je napisal/a:

Človek ko je pripravljen deliti svoje mnenje ali govoriti in pisati javno o svojih težavah je na poti rešitve.  Če svoje mnenje ali težavo skrivaš si ujet v težavo in zelo težko lahko vidiš rešitev. Zato je super, da napišeš svoje mnenje/gledanje na stvari, ker boš lažje odkrila vzroke za težave, ki jih navajaš.

Le veselo piši naprej smile
smile