1

Tema: Noge-neprijeten vonj

Pozdravljeni

Zanima me, kje gre iskati vzrok za neprijeten vonj nog. To sicer ni moja težava jo pa ima en član družine. Ko sezuje čevlje in si nadene copate je neprijetno biti v njegovi bližini, da ne govorim kako je, ko si sezuje copate in se uleže  na kavč  cool  Dokler si je mazal s kremami zoper glivice je še bilo OK, po določenem času, ko preneha pa ojoj lol  To se vleče že precej let...

Se opravičujem, če je tema neprijetna, ampak verjemite, da me moti-))

lep pozdrav in vse dobro, Valčika

Re: Noge-neprijeten vonj

Jaz njega ne bom šla preverjati, ker verjetno nima pojma, da o njem pišemo. smile Lahko pa navedem nekatere splošne vzroke za težave.

Neprijeten vonj nog povzročajo glivice na koži. Težave na koži na splošno odražajo na informacijsko-energijski ravni naš odklonilen in agresiven odnos do samih sebe. Spremljajo ga podzavestni vzorci, kot so "nisem dovolj dober", "nisem vreden", "sovražim se", "ne sprejemam se", "alergičen sem nase", "nikoli nisem dovolj dober" ter tudi odvisnost od popolnosti.

Skozi telesne težave se dosti ljudi na energijski ravni uči življenja na zemlji. To pomeni, da jih težave na telesu na nek način prizemljujejo, saj so prisiljeni biti pozorni na svoje telo.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Valčika je napisal/a:

Zanima me, kje gre iskati vzrok za neprijeten vonj nog.

Noge se znojijo in smrdijo tudi če je človeško telo preveč zakisano.
Dobro bi bilo da preveri ravnovesje kislost – bazičnost, ker zaradi večletne zakisanosti lahko nastanejo tudi težje bolezni.
Glivice, paraziti, virusi, bakterije so pa itak prisotni, ko je telo kiselo.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Hvala za odgovore obema.

Vem, da ga ne smeš preverjat kar tako, ker on ne ve o tem nič.

Ampak on je "ta pravi lev" in daleč od tega, da bi on ne bi bil v čemerkoli dovolj dober, pa še lep je povrh vsega cool  in težko je dobiti takega kot je on wink lahko sem srečna, da sem poročena z njim wink.
So pa te stvari, ki si jih Urška naštela prisotne pri meni.

Kako pa se preveri zakisanost telesa? A zakisanost ne gre ven, če se prešvicaš pri športu?

Lep pozdrav, Valčika

Valčika je napisal/a:

Kako pa se preveri zakisanost telesa?

Zakisanost preverjaš s lakmusovim papirjem.
Potrebno se je osvoboditi, določenih vzorcev in občutkov, kot so kritičnost, slaba vest, obžalovanje, ter drugi.
Potrebno je spremeniti/prilagoditi prehrano, da je ravnovesje kislih in bazičnih živil. Npr.: jesti hrano z več klorofila.
Razstrupiti telo, npr: z glino, očistiti jetra; napisano pod temo čiščenje jeter.

Valčika je napisal/a:

A zakisanost ne gre ven, če se prešvicaš pri športu?

Da telo povrne ravnovesje kislost-bazičnost je potrebno vložiti dosti truda. - Še je stvari, ki se dajo narediti v tej smeri, vendar to ne gre skozi noč, kaj šele skozi en švic.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Hvala Zoran.

Me pa še nekaj zanima glede na Urškin odgovor.

Pred par leti mi je kolegica v službi pripovedovala, da občasno obišče vedeževalko. In da kar

no, mi je "pojedlo" tekst neutral

Pred par leti mi je kolegica v službi pripovedovala, da občasno obišče vedeževalko.
In da kar pokaže njej, bi se moralo zgoditi njenemu možu. Ne vem ali sta gledali karte ali kako...Skratka vse tegobe, ki so doletele njenega moža, so se pri vedeževanju kazale na strani kolegice. Njej pa nič. Bila je in je še vedno zelo uspešna v svojem poslu.

Takrat sem to pričevanje jemala z rezervo.

Je kaj takega možno?

lep začetek tedna želim, Valčika

Vse je možno. smile

Sicer ne vem, kako deluje to pri vedeževanju, vendar obstajajo primeri iz prakse, ko se druga oseba odloči (podzavestno ali zavestno) predelovati neke stvari od druge osebe - zaradi občutka krivde, odgovornosti, prepričanja, da druga oseba ni zmožna .... vzrokov je lahko veliko.
Ti primeri se dostikrat najdejo v družinah, en družinski član se odloči, da bo "črna ovca" in prevzame breme (beri: karmo) od drugih nase (v večini takih primerov prevzame družinsko breme eden od otrok).
Lahko pa se to zgodi tudi v partnerskem odnosu, da eden od partnerjev prevzame breme nase - lahko samo v eni težavi ali v celoti. To ne pomeni, da je drugi rešen bremena, ko mu nekdo želi prevzeti breme. Karma se lahko prenese v prihodnost ali pride do neke vrste pogodbe - dogovorita se, da prevzameta od drugega tista bremena, ki jih je pretežko nositi in pride do kompliciranega vzajemnega predelovanja karme.

Če se vrnem na primer od tvoje prijateljice - brez neposrednega uvida v situacijo ni možno reči zagotovo, to in to se je dogajalo. Lahko je  na primer prijateljica imela v podzavesti pozornost na možu, medtem ko je zavestno spraševala zase.

urskakorun.com

Hvala Urška. Ne kje pa, da bi šla kolegico

nekaj ne štima....mi kar poje tekst sad

Hvala Urška. Ne kje pa, da bi šla kolegico "gledat".

Takrat se, to pričevanje jemala z rezervo.  Sem mislila, da je morebiti tudi pri naju tako, ker ima mož omenjeje težave kljub temu, da imam jaz težave, ki si jih ti napisala (nisem dovolj dober...). Tu sem videla povezavo in zato sem vprašala.

Kakorkoli, hvala
Valčika

Valčika je napisal/a:

Ne kje pa, da bi šla kolegico "gledat".

A-ja, na to nisem niti pomislila. smile

Kaj pa čisto fizična rešitev - čajevec? Znan je po tem, da deluje antiseptično in zavira glivice. Se pripravi kopel z nekaj kapljicami čistega eteričnega olja čajevca. Ali pa, če nima občutljive kože, se lahko kapljica ali dve eteričnega olja kane na kosem vlažne vate in se obriše cel predel podplatov (oz. tisti predel, ki oddaja najbolj neprijeten vonj - ponavadi je to predel med prsti).

Podobno rešitev zeliščarji priporočajo tudi ženskam pri glivicah v nožnici - se kapljica ali dve kaneta na tampon in se kura izvaja nekaj dni. Dalj časa pa pomoje ni primerno, ker je kar močno to eterično olje in bi lahko po daljšem času povzročilo iritacijo ali izsušitev sluznice.

urskakorun.com