1

Tema: Odnos z živalskim svetom in energijske posledice uživanja mesa

Živali so enako kot ljudje bitja, sestavljena iz materije in energije ter imajo svojo lastno zavest; lahko jo imenujemo živalska duša. Razložitev le-te je podana v sledečem primeru ptic; zavest posamezne ptice je v primerjavi s človekovo zavestjo dosti močneje vodena in usmerjena s strani kolektivne zavesti ptic. Posamezna ptica nima, tako kot na primer človek, izražene individualne zavesti. Njena individualnost je skoraj v celoti podvržena kolektivni zavesti ptičje družine. Le-ta jo vodi skozi življenjska obdobja, ji pomaga preživeti (na primer ptice selivke, obnašanje kukavičjih mladičev) in ji narekuje smoter življenja. Ko ptica pogine, se njena zavest vrne nazaj v kolektivno zavest (oziroma kolektivno dušo) ptic.

Ko enkrat osvojimo zavedanje, da je zavest posameznega bitja nepreklicno povezana s kolektivno zavestjo ostalih bitij, sledeče zavedanje nastopi v logičnem smislu.

Izkušnje ene živali imajo vpliv na kolektivno zavest tiste živalske vrste – in obratno –   izkušnje na kolektivni zavesti posamezne živalske vrste vplivajo na zavest ene živali. Če se vrnemo na primer ptic, lahko na primer vrana z novimi izkušnjami iz svoje življenjske dobe na neki ravni vpliva na kolektivno zavest vran. In obratno, vsak na novo zvaljen vranji mladič ima na določeni energijski ravni “vpogled” v informativno polje preteklih izkušenj s kolektivne zavesti vran. Če se je na primer neka vranja družina naučila, da se oreh lahko stre, če ga spusti iz kljuna na cesto in čaka, da ga povozi in stre vozeči se avto, bo to spoznanje “delila” z drugimi vranami na kolektivni zavesti. Seveda gre ta proces “učenja” v skladu z evolucijo ter v skladu s stopnjo zavesti določene živalske vrste, zato se ne ve, kdaj bodo potomci nasledili modrosti svojih predhodnikov (nekatere živalske vrste so bolj napredne od drugih in hitreje prenašajo svoje izkušnje na druge generacije; nekatere živalske vrste potrebujejo stoletja, da se izkušnje integrirajo).

Kaj na energijskih ravneh pomeni brezvestno uživanje mesa?

Odnos, ki ga gojimo s posamezno živaljo, pomeni hkrati tudi s kolektivno zavestjo živalske vrste. V članku je poudarek na našem odnosu do živalskih vrst, ki jih pri nas štejemo kot hrano. Preverjeno lahko na energijskih ravneh uživanje določene živali vpliva destruktivno na naše sedanje in bodoče odnose s to živalsko vrsto (zadostuje že en obrok). Kaj se dogaja na energijskih ravneh pri uživanju mesa in kaj lahko sami storimo za boljši odnos, je opisano v nadaljevanju na primeru pujsa, ki je pri nas kot hrana zelo priljubljen.

Dokazano je, da z uživanjem svinjskega (oz. na splošno živalskega) mesa užijemo tudi čustva, frustracije in travme ob smrti živali, katera hkrati s prebavljanjem mesa “prebavljamo” na energijski ravni. Manj znano pa je to, da si s tem nakopljemo tudi neke vrste karmični dolg do celotne vrste pujsov.

Pujs, ki je živel v neudobnem okolju, doživljal stalno ogorčenje in stres zaradi frustrirajočega življenja brez sonca in gibanja in bil na takšen način tudi ubit, na višjih energijskih ravneh konstantno pošilja informacije na kolektivno zavest pujsov. Vsak na novo skoteni pujsek “prinese” v življenje izkušnje ter informacije svojih predhodnikov, ne glede na to, kje se nahajajo in živijo. Glede na to, da je svinjsko meso še vedno zelo priljubljeno (poleg zrezkov tudi v obliki klobas, salam, krvavic, pečenic, paštet, masti, ocvirkov itd.), si lahko samo mislimo, kakšna gmota agresije do ljudi se je nabrala na kolektivni zavesti pujsov. Z vsakim uživanjem enega od izdelkov iz svinjskega mesa užijemo in poglobimo agresijo. Le-ta ni enaka človeški, saj živali ne premorejo razumskega obsojanja. Zazna se na čustveni ravni, v obliki groze, ogorčenja, stresa, jeze, nesprejemanja, žalosti.

Če preverimo na energijskih ravneh vez človeka, ki vse življenje uživa svinjsko meso, ter kolektivne zavesti pujsov, lahko zaznamo pošastne vibracije, saj ta oseba na podzavestni ravni dobesedno predeluje vsa čustva, travme in frustracije celotne kolektivne zavesti pujsov. Podobno se destrukcije občutijo tudi pri vseh, ki pujse koljejo in prisostvujejo pri kolinah, delavce v klavnicah, mesarje, prodajalce mesa in lovce, ki lovijo divje prašiče.

***

V naši družbi je splošno gledano močno prisotno razmišljanje, da je zdravo za človeka, da jé meso. Pri tem se ljudje opirajo na preteklost, češ včasih so vsi jedli meso in so bili čisto zdravi in je vegetarijanstvo le modna muha. Nato sledijo znanstvene raziskave, ki dokazujejo, da smo ljudje genetsko ustvarjeni kot vsejedci, ravno tako se opiramo na zdravstvene raziskave, ki dokazujejo, da je uživanje mesa v normalnih količinah zdravo. Zaključujemo ponavadi z mislijo, da je najbolj zdravo, da jemo vse v zmernih količinah. Strinjam se z vsem navedenim, saj ima vsaka stran prav. Če pogledamo širše, z energijskega vidika, je situacija trenutno drugačna, kot pričajo vse raziskave, saj vsak pozablja na ključno stvar.
Včasih so ljudje redili pujse na kmetijah, v omejenem številu, bili so hranjeni z naravno hrano, živeli so polno življenje, se gibali na soncu in na svežem zraku. Četudi so živeli za zakol, so v času življenja čutili skrb gospodarja in frustracija ob smrti je bila manjša.
Današnje svinjsko meso, ki se ga uživa v restavracijah ali kupuje v prodajalnah, izvira s prašičjih farm, na katerih so živali dobesedno “razdušene”. Živijo v neudobnih okoliščinah, ne poznajo in ne doživljajo radosti, veselja, prostega gibanja na soncu in na svežem zraku, hranjene so z aditivi, ne prejmemo skrbi “gospodarja” in so ubite na enak način, kot so živele – žalostno, mučno, polne frustracij in stresa. Lahko si zamislimo, kakšno meso je to v končni obliki.
Če primerjamo torej pujske v starih časih in sedaj in trezno gremo še enkrat čez vse izgovore, lahko vidimo, da stojijo na jalovih nogah.
Eden svinjski zrezek vsebuje frustracije in združene izkušnje celotne kolektivne zavesti pujsov. Z uživanjem zrezka navežemo stik s kolektivno zavestjo pujsov in na podzavestni ravni predelujemo njihovo energijo.

Poraja se vprašanje, kaj dandanes počnemo takšnega, kar že niso počeli v preteklosti, da smo si ravno mi zaslužili takšno breme.

Če napravimo večji korak v preteklost, so takrat ljudje za preživetje ubijati živali. Ko so ulovili in ubili prašiča, so se pri tem iskreno veselili in bili iz srca hvaležni, saj so lahko z mesom lahko hranili sebe in svojo družino ter tako preživeli. Običajno se je pred zakolom napravila molitev, posvetitev mesa, darovali so ga bogovom oz. bogu v znak hvaležnosti za hrano in za dober ulov v prihodnje. Z iskrenimi in čistimi občutki hvaležnosti in radosti ob hrani, ki pomeni preživetje, so na energijski ravni vzpostavili s kolektivno zavestjo pujsov stik, poln hvaležnosti in radosti za meso. S takšnim odnosom niso nastajale karmične destrukcije, temveč se je duh posamezne živali lahko zlahka vrnil nazaj v kolektivno zavest.
Danes je tako silovito in iskreno hvaležnost zelo težko izraziti, saj imamo na voljo polno hrane, takšne in drugačne in nismo več odvisni od ulova živali, da preživimo. V članku je naveden primer pujsov, vendar enako velja za vse živali.

***

Na energijski ravni se pojavi močna destrukcija, ki na podzavestni ravni vpliva na našo vitalnost, kakovost življenja in posledično na zdravje. Destrukcija se občuti v obliki sluzaste, moteče, kričeče in ščemeče gmote, zelo neprijetne ob stiku. Vsaka tovrstna destrukcija otežuje naše življenje in onemogoča prehod na višjo ravne zavesti. Destrukcija ostane v naši avri tudi, če smo včasih jedli mesto, sedaj pa smo vegetarijanci. Če smo se kadarkoli v življenju hranili z mesom, predelujemo na podzavestni ravni kolektivno energijo vsake živalske vrste, ki smo jo užili. Če pogledamo Slovenijo, je seznam živalskih vrst, ki se smatrajo za uživanje, kar obširen: pujsi, govedo (krave, biki, teleta … ), drobnica (ovce, koze ..), perutnina (piščanci, kokoši, petelini, gosi, purani …), divjačina, zajci, ribe, morski sadeži itd. Širša kot je zavest določene živalske vrste, večjo destrukcijo ustvarjamo v naši avri, ko se nezavestno hranimo s to živalsko vrsto.

Kaj lahko mi storimo

Škodljivo energijsko vez lahko popravimo in pozdravimo, če to želimo. V mislih si povemo, da se odpiramo za občutenje vezi med nami in poljubno živalsko vrsto, na primer pujsov. Ko se odpremo, zmoremo čutiti, kakšne energije se pretakajo med nami in živalmi iz te živalske vrste.
Kadar destrukcij ni, lahko občutimo sprejemanje, harmonijo, ljubeče in radostne občutke, ki se gladko in harmonično pretakajo med nami in živalmi. Od živali dobivamo občutek sprejemanja in ljubezni.
Kadar destrukcija obstaja, zaznavamo neprijeten občutek, nedoločeno ali določeno negativno čustvo – jezo, zamero, strah, stud, grozo, stres, občutek odgovornosti ali krive vesti do živali.

Destrukcija se da odpraviti tako, da postavimo sebe in kolektivno zavest živalske vrste v steber božanskega-zemeljskega. Če gre za živalsko vrsto, katere meso smo v preteklosti uživali, si v mislih povemo, da naj vsaka izmed živali iz te vrste, ki smo jo kadarkoli pojedli (vede ali ne vede), ji škodovali ali jo kako drugače prizadeli, prejme toliko brezpogojne ljubezni, da bo lahko razrešila travmo škode ali travmo smrti in šla tja, kamor je v njeno najvišje dobro. To miselno namero podpremo čustveno podporo, z ljubeznijo, hvaležnostjo, odpuščanjem sebi, lahko si v mislih predstavljamo, kako do živali teče zlata svetloba zdravljenja in podpore. Za pomoč lahko prižgemo svečko, napravimo molitev. V mislih si nato povemo, da naj se med nami in to živalsko vrsto vzajemno pretaka brezpogojno sprejemanje, spoštovanje in radost. Na koncu napolnimo tudi sebe z zlato božansko svetlobo.

Živali so tesno povezana s čisto zavestjo, zato se destrukcija ponavadi relativno hitro odpravi in se ponovno vzpostavi ljubeč in harmoničen stik. Rezultat je v celoti odvisen od naše pripravljenosti, saj živali brezpogojno odpuščajo in so brezpogojno odprte za zdravljenje destruktivnih vezi.

Podobno napravimo tudi v primeru, če zdravimo destruktivne vezi z živalsko vrsto, katere meso nismo uživali, čutimo pa do nje negativna čustva (npr. strah pred psi, fobija pred kačami, pajki, itd.). V mislih si povemo, se naj vse škodljive misli, dejanja, besede, ki smo jih kdajkoli in kjerkoli naperili proti posamezni živali iz te živalske vrste, pošljejo v božansko zavest.

Če smo ubijali živali iz te živalske vrste, si v mislih povemo, naj prejme vsaka žival, ki smo jo ubili, toliko brezpogojne ljubezni, da bo razrešila travmo smrti in odšla tja kamor je v njeno najvišje dobro. Lahko vprašamo duha tiste živalske vrste, kakšno učenje ali modrost nam prinaša. Postopek nato nadaljujemo enako kot v prejšnjem primeru.

***

Sedaj imamo v rokah moč in odgovornost za naše bodoče odnose z živalmi. Čeravno živalski svet ni na takšni stopnji kot človeški, imajo škodljiva dejanja, ki jih ljudje povzročamo živalim, močne in zelo škodljive posledice za nas. Le-te se kažejo tako na višjih ravneh, kakor tudi na fizični, v obliki različnih bolezni in slabšega imunskega sistema ljudi.

Če uživamo mesno prehrano in hkrati želimo ohraniti ljubeč in harmoničen odnos do živali ter se izogniti boleznim, je zelo dobro napraviti pred vsakim mesnim obrokom molitev, posvetitev, v kateri se iskreno zahvalimo za meso. Pošljimo podporo duši ubite živali, da bo razrešila travmo smrti in našla pot, kamor jo pelje.
Lahko se tudi odločimo, da občasno pošljemo denarno ali drugo podporo društvom ali organizacijam, ki skrbijo za živali ali se odločimo, da bomo kupovali meso le od eko kmetov ali tistih kmetij, ki se še ukvarjajo s pašno živinorejo. Odločitev in odgovornost za kakovost našega življenja je izključno v naših rokah, saj imamo moč in podporo, da napravimo korak v boljše življenje.

Besedilo: Urška Korun

Vir: http://pesemduse.blogspot.si/2011/10/05 … anja-mesa/

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Odnos z živalskim svetom in energijske posledice uživanja mesa

Urška, hvala ti za poglobljen članek. Sama sem že slišala nekaj o negativnem energijskem učinkovanju uživanja mesa na človeka, ampak nikoli nisem slišala tako široke razlage.

Pri meni je zanimivo, da sem od malega zelo rada jedla vse. Kot otrok (5let) sem bila prepričana, da meso naredijo  tovarnah in nikakor niti v sanjah nisem svinjine povezovala z živaljo. Preprosto sem mislila, da se tako pač imenuje, naredijo pa  tovarnah.  neutral KO sem izvedela, da je govedina dejansko iz goveda živali, se mi je meso tako uprlo, da nisem mogla jesti. Potem so me starši nekako prepričali, da naj jem in sem tudi sčasoma pozabila na to. Potem pa sem se pri (10)11ih preprosto odločila, da mesa ne bom več jedla, ker se mi smilijo živali. Zanimivo, kako sem brez problemov vztrajala pri tej odločitvi (brez občutkov, da se odrekam), čeprav sem imela meso zelo rada. Zanimivo je tudi to, da so bili vsi v družini po očetovi strani zagrizeni mesojedci, poleg tega pa še lovci. wink  smile   Tako da sm kar fest štrlela iz povprečja ožje in širše okolice in velikokrat ni bilo niti malo prijetno hmm. Moram priznat, da sem potrebovala ogrooomno časa, da sem tem ljudem odpustila za nesprejemanje (hkrati pa tudi ozavestila, s čim sem jih sama pritegnila v to, da me zavračajo). Očitno sem v teh letih morala narediti velik osebostni premik, ker se mi že dlje časa dogaja, da ko omenim, da sem pač veganka, požamem občudovanje in odobravanje, namesto ostrega in grobega zavračanja, kar me vedno tako preseneti, da sem čisto zmedena in mi je nerodno.  lol

Zanima me, ko govoriš o razdušenih živalih po farmah... Na misel mi je prišlo, da verjetno tudi mleko in jajca, ki so pridelana na ta 'farmski' način nosijo s seboj podobne destruktivne vibracije, ali pač ne? Jaz mleka in jajc ne uživam, ravno zaradi načina pridelave. Teoretično sicer vedno pravim, da če bi bilo to dvoje pridelano na 'tradicionalen' način, ob spoštovanju živali, bi to dvoje teoretično jedla. wink Pred kakšnim mesecem pa se mi je začelo dogajati nekaj zeloooo zanimivega. Kljub temu, da že kakšnih 15 let nisem jedla mleka in nisem čutila odrekanja, me je vleklo, da bi spet začela jesti mleko, če sem bolj natančna - vleklo me je k siru. V bistvu sem bila zelo zmedena, potem pa sem enkrat s kolegico na kosilu brez občutka krivde pojedla mali kos pice margerite (s sirom). Moram reči, da mi okus ni bil slab, ampak mi je moja pica s tofujem bolj pasala (verjetno preprosto, ker sem tega okusa bolj navajena), tako da sira (niti česa drugega živalskega) potem nisem več jedla.   

Med branjem članka sem se avtomatsko povezala s prašiči in videla enega pujseka, ki me gleda z žalostnimi očmi, ki mi nekako očita v smislu, lahko bi več naredila za nas. Osebno ravno ne vem, kaj na bi to bilo, ker nisem ravno tak človek, ki bi kogarkoli prepričeval v nekaj, poleg tega pa mi je ostal strah iz otroških let, tako da o načinu prehranjevanja najraje splh ne govorim, ali samo na hitro omenim, če je že ravno nujno. Urška, ali lahko pogledaš, če mogoče nosim kakšen (karmični) dolg do živali ali krivdo ali kaj?

Vem, da to, kar sem napisala nima ravno veliko veze s člankom, ampak ne vem, ful sem čutila potrebo, da povem o svoji izkušnji z veganskim prehranjevanjem.

LP vsem :rose:

Hvala ar3ka za opis tvoje izkušnje.  :rose:

ar3ka je napisal/a:

Na misel mi je prišlo, da verjetno tudi mleko in jajca, ki so pridelana na ta 'farmski' način nosijo s seboj podobne destruktivne vibracije, ali pač ne?

Ja, nimajo sicer vibracij v takšni meri kot meso, ampak še zmeraj vibracije obstajajo. Tašča redi domače kokoši, ki vsak dan po nekaj ur kraljujejo čez celo dvorišče in se pasejo do onemoglosti, da se same od sebe vrnejo nazaj v kokošnjak. Njihova jajca so božanska, ne samo po okusu, temveč tudi na energijski ravni kar pokajo od zadovoljstva. smile

urskakorun.com

ar3ka je napisal/a:

Urška, ali lahko pogledaš, če mogoče nosim kakšen (karmični) dolg do živali ali krivdo ali kaj?

Kakor te jaz začutim, si se, kot si že sama povedala, rodila v družino, kjer je bilo prisotno ubijanje živali (lovci), kar se z višjih vidikov začuti in vidi kot škodljivo karmično ravnanje.
Energijsko si zelo razvita in v to družino si prišla, kot te jaz začutim, da razjasniš vse tiste stvari v družini, s katerimi so predniki v preteklosti povzročali škodo; prišla si, da stvari osvetliš in da spremeniš tok zavesti.
To si že v veliki meri storila, ko si se postavila zase, ko je šlo za hrano in vztrajala pri tem, kar čutiš v sebi. S tem si napravila uslugo sebi in drugim.

Imaš pa še veliko potenciala in prašiček je, kakor začutim, prišel te spomnit na to. smile Krivdo si mogoče sama proizvedla, ker jo sedaj začutim pri tebi, na splošno pa ne. Svetujem ti, da jo transformiraš in greš še enkrat pogledat, če slučajno obstaja karmični dolg. Jaz nekaterih stvari pri drugih ne vidim, če gre za stvari, do katerih morajo ljudje sami priti.  :rose:

urskakorun.com

Urška, hvala ti.  :rose:  :srcek:

6 Nazadnje urejal lučka (12.10.2011 07:44:12)

Pozdravljeni,

Urška, najprej hvala za tako zanimivo temo, ta problematika me mući že nekaj časa - zanima me kako je s kupovanjem mesa za moje ljubljenčke - sama sicer kupujem meso za psa, ker ga ne želim hraniti z briketi, kuža pa tudi ni vegetarijanec neutral

Ima kdo mogoče kakšno idejo, kako je s tem....

Hvala in lep dan vsem na forumu :rose:

lučka je napisal/a:

kuža pa tudi ni vegetarijanec neutral

Jaz sem bila vedno mnenja, da so vsi psi in mačke nujno mesojeda bitja....se pa spomnim ko je pes našega bivšega predsednika Drnovška, bil dejansko vegetarijanec in je jedel izključno brezmesno hrano, tako kot njegov lastnik. Torej je možno, da žival postane tudi "vegetarijanka". Kako to, ali lastnik s svojim biopoljem tako spodbudno vpliva nanjo, ali jo počasi z določeno hrano odvadi hranjenja z mesom. ?

8 Nazadnje urejal Ninja (12.10.2011 19:10:24)

Urška, hvala za čudovit članek!  :prst:  Že med branjem sem čutila, da se povezujem z živalmi in grozno težo, prav na jok mi je šlo. Nato pa sem izvedla postopek, ki si ga zapisala in prižgala svečke. Mislim, da je vse zelo lepo steklo, kot praviš - res ni ovir pri sprejemanju pri živalih  :srcek:  :rose:

lučka je napisal/a:

zanima me kako je s kupovanjem mesa za moje ljubljenčke - sama sicer kupujem meso za psa, ker ga ne želim hraniti z briketi, kuža pa tudi ni vegetarijanec neutral Ima kdo mogoče kakšno idejo, kako je s tem....

Živjo lučka, nisem strokovnjakinja, jaz ti lahk povem le iz naših izkušenj. smile

Naše psičke hranimo skoraj z vso hrano, kljub opozorilom veterinarov, da se ne sme kosti, da se ne sme grozdja itd. In do sedaj nihče od njih ni imel nobenih zdravstvenih težav - en je star slabih 10 let, en je star 3 leta, en pa dobro leto. Dobijo vsega po malem - kosti, mesne ostanke od kosila, tudi krompir in riž, sir, jajca, brikete, pasjo hrano, tu pa tam tudi pasjo čokolado, sedaj jeseni kakšen kostanj ali ostanek domačega štrudla. Včasih med sprehodom pojedo tudi kakšen grozd. smile

Redno se cepijo, vsak dan so dvakrat zunaj po dvorišču, redno se tudi sprehajajo in divjajo okrog. Skratka imajo pravo pasje življenje. smile

Lučka, hrani svojega psa po svoji intuiciji. Če čutiš, da neka hrana ni dobra zanj, kljub reklamam in nasvetom drugih, mu jo ne dajaj. Psi se radi povežejo z našo avro, tako lahko nagonsko čutijo, kaj čutimo mi in obratno - nagonsko lahko čutimo, kaj je dobro za njih in kaj ne.  :rose:

urskakorun.com

Lexi je napisal/a:

Kako to, ali lastnik s svojim biopoljem tako spodbudno vpliva nanjo, ali jo počasi z določeno hrano odvadi hranjenja z mesom. ?

Pes se, kot sem že v odgovoru lučki napisala, poveže z avro lastnika, podobno kot zelo majhni otroci. Pes vse čuti, zato lahko, če sta z lastnikom zelo navezana, pes začuti, če se z lastnikom začne dogajati kaj abnormalnega (bolezen, napad itd.). Na to temo so že delali raziskave in snemali dokumentarce.

Pes tudi vleče nase bolezni in destruktivne vzorce z lastnika. Obstajajo primeri, ko je lastnik imel določeno bolezen, ki je s prihodom psa poniknila, nakar je pes čez nekaj let poginil. Kmalu po tem pa je lastnik ponovno zbolel.

Verjetno tudi na temo hrane pes zaupa v tolikšni meri človeku lastniku, da mu zaupa svoje življenje. Če v svojem pasjem dojemanju zazna, da je nekaj dobro za človeka, pretolmači na pasji način, da je dobro tudi zanj. Seveda so to ugibanja, ker je težko se "spremeniti" v psa in razmišljati po pasje. smile

urskakorun.com

Ninja je napisal/a:

Mislim, da je vse zelo lepo steklo, kot praviš - res ni ovir pri sprejemanju pri živalih  :srcek:  :rose:

:rose:  :rose:  Čudovito Nina, me veseli, da si začutila, da napraviš postopek.

urskakorun.com

Lučka, hrani svojega psa po svoji intuiciji. Če čutiš, da neka hrana ni dobra zanj, kljub reklamam in nasvetom drugih, mu jo ne dajaj. Psi se radi povežejo z našo avro, tako lahko nagonsko čutijo, kaj čutimo mi in obratno - nagonsko lahko čutimo, kaj je dobro za njih in kaj ne.  :rose

Urška, hvala :rose:

Tudi sama mislim, da je tako najbolje, zato kužeca in mucice pač hranim s takšno hrano, za katero mislim, da jim najbolj odgovarja.

Je pa zanimivo - par dni po tem, ko sem prebrala Lexin post o Drnovškovem psu, ki je bil vegetarijanec, sem v neki knjigi o psih prebrala, da so psi lahko brez problemov vegetarijanci. Potrebno jim je le zagotoviti pravo razmerje hranil, tako da je očitno res vse mogoče smile

13

Nadaljevanje debate iz teme: http://www.pesem-duse.com/forum/viewtop … 5485#p5485

Urška je napisal/a:

Živjo Špelca,

predlagam, da si prebereš moj članek, ki govori ravno o tej temi: Odnos z živalskim svetom in energijske posledice uživanja mesa.

http://www.pesem-duse.com/forum/viewtopic.php?id=443

Če bo po tem ostalo še kaj nejasnega, pa z veseljem še odgovorim.  :rose:  smile

Urška, hvala lepa :-) V članku odgovoriš točno na to, kar sem mislila...

Ja te naše živalce...Jaz sem odločno proti vsakemu mučenju in nehumanemu ravnanju z živalmi, filma o Lesiju že kot otrok nisme mogla gledati, z mojo kužiko sva bili veliki prijateljici...Čeprav komarja pa še vedno fentam. Sem to že zadnjič razmišljala...da kako je pa z živalmi, ki nam ljudem škodijo? Mislim ok, polže na vrtu lahko pustim, pa gliste pa to, ampak komarji pa res ne vem no...Žužke pajke in podobno vse ven spustim, ampak s komarji pa res nisem prijateljica pa še sin je alergičen na njihov pik. Al pa recimo klopi. a veš kaj mislim? al pa če mu prej kaj lepega zaželim oz. napravim tisti postopek ki si ga opisala,..

Sem pa očitno tudi sama že po občutku prišla do nečesa podobnega, ker sem začela kupovati druga jajca (sicer hlevsko rejo, bo treba mogoče res prav ta od kmetov) pa moj obrok pred uživanjem blagoslovim z eno mojo mantrico. sicer prvotno ni bila namenjen temu, ampak, ko bom uživala meso bom pa še posebej na to mislila. Ko sem prvič to naredial pred možem, me je tako čukasto pogledal, da mi gre še sedaj na smeh  big_smile  meso pa res kupim kar v šparu in to bo treba zrihtat. malo bo logistike pa bo že. pa veliko mesa mi tašča kuha, k tudi ne gleda kje kupi....da o vrtcu en govorim. Mogoče lahko malo pomagam na splošno s postopkom, ki si ga opisala samo sem še taka začetnica v tem, da ne vem če bo kaj učinkovalo. lahko pa poskusim!

Hvala še enkrat  smile

Ne gledati na to, koliko lahko pomagaš in če bo lahko sploh pomagalo. Že vsaka najmanjša stvar, ki jo napravi oseba z iskrenostjo za dobro drugih in enostavno ne gleda pri tem na lastno korist, nekje na neki ravni sproži zdravilni proces, ki pomaga in zdravi. Pri  takem dejanju ni izjema nihče, vsakdo od nas premika in spreminja svet. Je pa res, da bolj kot se oseba ukvarja z energijami, bolj postaja odgovorna v smislu, kakšen vpliv oddaja v okolje, ker se ji hitreje in močneje vrnejo posledice.

Zatorej, tiste situacije, ki so izven dosega tvoje moči in jih zaenkrat ne moreš na svojo pest spremeniti (prehrana tašče, prehrana v vrtcu), predlagam, da sprejmeš brezpogojno, ker s tem napraviš prostor dejanskim spremembam na bolje. Obsojanje in sekiranje pa blokira spremembe na bolje. Tiste stvari, za katere pa si neposredno odgovorna sama (nakup mesa, jajc za domače gospodinjstvo, lastna prehrana ...), pa lahko spremeniš in s tem, ko dobivaš informacije o energijah, se ti tudi veča odgovornost. Verjemi pa, ko enkrat sprobaš domača jajca (verjetno tudi meso), niti povohaš ne več trgovinskih... smile Moja "tašča" redi kokoši doma in ta jajca so, pač ... božanska. smile Takšnega okusa so, kot tista, ki sem jih jedla ko sem bila še majhna. Domača jajca (in verjetno meso, mleko, olje, žita ...) se dobijo že skoraj na vsaki mal večji kmetiji na deželi ali na eko kmetijah.

urskakorun.com

spelca13 je napisal/a:

Sem to že zadnjič razmišljala...da kako je pa z živalmi, ki nam ljudem škodijo? Mislim ok, polže na vrtu lahko pustim, pa gliste pa to, ampak komarji pa res ne vem no...Žužke pajke in podobno vse ven spustim, ampak s komarji pa res nisem prijateljica pa še sin je alergičen na njihov pik. Al pa recimo klopi. a veš kaj mislim? al pa če mu prej kaj lepega zaželim oz. napravim tisti postopek ki si ga opisala,..

Marjan (Ogorevc) nam je v šoli dal en zelo koristen nasvet v tej smeri. smile V meditaciji se poveže z zavestjo voluharjev na domačem vrtu in jim pove, da niso zaželjeni in da se naj odselijo iz tega vrta. V nasprotnem primeru se jim pač ne bo dobro pisalo. Dodal je da zadeva tako zelo deluje, da ni nobenega voluharja, dokler je on pri hiši. Ko pa gre na kako potovanje, pa se naselijo na vrt nazaj. smile

Torej, z živalmi se da zelo dobro komunicirati preko slik in na višjih ravneh. Tudi jaz sem storila enako z mravljami v stanovanju in so kar naenkrat nehale z obiski. Polži na vrtu pa so vztrajni in se jim pač piše slaba usoda. Vendar pri tem je dobro ozavestiti ravno to - da daš živalski vrsti podporo, ne glede na to, kaj se z njo dogovarjaš.

Še ena zadeva okrog živali - tisti, ki delate z energijami ali pa tudi tisti, ki to začutite - dobro je poslati podporo povoženim živalim na cesti, ker te živali tudi doživijo stresno smrt in se njihova energija še vedno nahaja na mestu, kjer je bila povožena.  :rose:

urskakorun.com

Sedaj pa bom premestila poste povezane z živalmi in mesom v temo Odnosi z živalskim svetom, ker smo že mal zašli iz teme Soja in da bo bolj pregledno ... smile

urskakorun.com

17

hihi tole z mravljami drži kot pribito  smile
jaz sem živela v bloku s faraonkami, in to v pritličju, pa sem se zmenila z njimi, da jaz to ne bi, da ne rabijo povsod lazit, da če so lačne naj grejo na en kruh in to je to. in jih dejansko ni bilo, samo 1, 2x letno mali obisk, ostali blok pa je norel.
no, edino v weleda kreme so mi hodile kdaj, ko sem pokrovček odprla so ble notri 2-3 mravljice, redno ... mora že bit dobra krema  wink

'Življenje je proces.

18

Malina je napisal/a:

hihi tole z mravljami drži kot pribito  smile
jaz sem živela v bloku s faraonkami, in to v pritličju, pa sem se zmenila z njimi, da jaz to ne bi, da ne rabijo povsod lazit, da če so lačne naj grejo na en kruh in to je to. in jih dejansko ni bilo, samo 1, 2x letno mali obisk, ostali blok pa je norel.
no, edino v weleda kreme so mi hodile kdaj, ko sem pokrovček odprla so ble notri 2-3 mravljice, redno ... mora že bit dobra krema  wink

lol

19

Urška je napisal/a:
spelca13 je napisal/a:

Sem to že zadnjič razmišljala...da kako je pa z živalmi, ki nam ljudem škodijo? Mislim ok, polže na vrtu lahko pustim, pa gliste pa to, ampak komarji pa res ne vem no...Žužke pajke in podobno vse ven spustim, ampak s komarji pa res nisem prijateljica pa še sin je alergičen na njihov pik. Al pa recimo klopi. a veš kaj mislim? al pa če mu prej kaj lepega zaželim oz. napravim tisti postopek ki si ga opisala,..

Marjan (Ogorevc) nam je v šoli dal en zelo koristen nasvet v tej smeri. smile V meditaciji se poveže z zavestjo voluharjev na domačem vrtu in jim pove, da niso zaželjeni in da se naj odselijo iz tega vrta. V nasprotnem primeru se jim pač ne bo dobro pisalo. Dodal je da zadeva tako zelo deluje, da ni nobenega voluharja, dokler je on pri hiši. Ko pa gre na kako potovanje, pa se naselijo na vrt nazaj. smile

Torej, z živalmi se da zelo dobro komunicirati preko slik in na višjih ravneh. Tudi jaz sem storila enako z mravljami v stanovanju in so kar naenkrat nehale z obiski. Polži na vrtu pa so vztrajni in se jim pač piše slaba usoda. Vendar pri tem je dobro ozavestiti ravno to - da daš živalski vrsti podporo, ne glede na to, kaj se z njo dogovarjaš.

Še ena zadeva okrog živali - tisti, ki delate z energijami ali pa tudi tisti, ki to začutite - dobro je poslati podporo povoženim živalim na cesti, ker te živali tudi doživijo stresno smrt in se njihova energija še vedno nahaja na mestu, kjer je bila povožena.  :rose:

Urška, čisto vse kar si napisala se mi zdi ok, edino jaz nisem Marjan,...:-) Meni še vizualizacija dela težave, ampak kot praviš kakrkoli je bolje kot nič. Hvala smile

PS: ful so mi všeč tile vaši smeški. Upam, da je ta spodnji ful smeh, kakšen pomen ima pa ta rožica? a čist tko, rožica pač... smile

spelca13 je napisal/a:

se mi zdi ok, edino jaz nisem Marjan

Si pa spelca13. smile V skladu s svojimi sposobnostmi lahko kreiraš svoj svet in bolj kot zaupaš svoji notranji moči, vse bolj ugotavljaš, da se začenjajo dogajati "čudeži", med drugim tudi pogovori z živalmi. smile

Rožica je tako ... izraz nečesa nežnega in prijaznega  :rose:  smile

urskakorun.com

21

Urška je napisal/a:
spelca13 je napisal/a:

se mi zdi ok, edino jaz nisem Marjan

Si pa spelca13. smile V skladu s svojimi sposobnostmi lahko kreiraš svoj svet in bolj kot zaupaš svoji notranji moči, vse bolj ugotavljaš, da se začenjajo dogajati "čudeži", med drugim tudi pogovori z živalmi. smile

Rožica je tako ... izraz nečesa nežnega in prijaznega  :rose:  smile

:-)

Sem šla zadnjič v meditacijo (mislim, da v petek). Jaz izvajalm le eno, ker sem šele 1m. nazaj začela s tem. Je vodena, da se srečaš s svojim vodnikom. No midva se lepo srečujeva, zadnjič pa sem rekla, da bo ta meditacija namenjena živalim. In takoj, ko sem prišla v vrt, oz. je prišel moj vodnik je pripeljal s sabo mojo kužiko, ki sem jo imela 12 let :-) Kaj je blo luštno. No potem pa sem naredila malo po svoje. Je pripeljal tiste živali, ki jih jemo in sem vsako pobožala in se ji zahvalila in niso bile nič hude, so izgledale prav zadovoljne, edino piščanci, madonca sem jih skos videla pod tistimi lučmi v farmah (še zdej mi ne gre iz glave). Je res, da ravno piščancev največ pojemo, mogoče je kaj na tem.

Ker tisto, da jih dam v linjo hare mi ni čisto jasno. Delam tudi linijo hare, najprej po Zoranovi meditaciji, ki jo imate tukaj, zdje pa že brez tega. samo ne vem, ko rečeš postavi nekaj v to linijo, kaj s tem misliš? ker jaz sebe predihavam in je to to. Ma sej vem, da bi mogla na vašo delavnico, samo ne morem še manjkati doma toliko w.e. pa tudi nisem še pripravljena.

spelca13 je napisal/a:

Je pripeljal tiste živali, ki jih jemo in sem vsako pobožala in se ji zahvalila in niso bile nič hude, so izgledale prav zadovoljne

In potem praviš ... da ne veš, če znaš ...  :srcek:  big_smile

spelca13 je napisal/a:

edino piščanci, madonca sem jih skos videla pod tistimi lučmi v farmah (še zdej mi ne gre iz glave). Je res, da ravno piščancev največ pojemo, mogoče je kaj na tem

Če jih največ pojeste, je dobro, da jim posvetiš dodatno pozornost. In predlagam res, da kupujete na kmetijah, kjer je bio reja ali vsaj bio piščance na tržnici. Če si videla farme v meditaciji, potem se verjetno zavedaš, kaj dobivaš na krožniku, razen mesa. Kot sem že omenila, če se začnemo ukvarjati z energijami, potem avtomatsko sprejemamo odgovornost za sebe in svet okrog nas.

spelca13 je napisal/a:

samo ne vem, ko rečeš postavi nekaj v to linijo, kaj s tem misliš?

Jaz to počnem tako, da pokličem energijsko telo osebe ali živali in na energijski ravni ojačam pretok božansko-zemeljsko oziroma postavim linijo hare. Marjan Ogorevc omenja tudi merkavo, da se postavi ... vse to je podobno. Če pa pri sebi čutiš, da ti tvoje delovanje deluje (no, če so bile živalce srečne smile ), potem se drži svojega načina.

spelca13 je napisal/a:

Ma sej vem, da bi mogla na vašo delavnico, samo ne morem še manjkati doma toliko w.e. pa tudi nisem še pripravljena.

Ko boš pripravljena, boš čutila.  :rose: Je pa res, da nas kdaj zna strah pred spremembami ovirati pred tem, da dejansko kaj napravimo.

urskakorun.com

23 Nazadnje urejal breda (12.04.2012 12:24:26)

Urška je napisal/a:
spelca13 je napisal/a:

Je pripeljal tiste živali, ki jih jemo in sem vsako pobožala in se ji zahvalila in niso bile nič hude, so izgledale prav zadovoljne

In potem praviš ... da ne veš, če znaš ...  :srcek:  big_smile

smile  Ma neki čaram, samo se mi zdi, da mi res vedno bolj ratuje. Včeraj sem nekaj maštala ins em začela kr jokat. Tko mislim, čustva so prav taprava ...

spelca13 je napisal/a:

edino piščanci, madonca sem jih skos videla pod tistimi lučmi v farmah (še zdej mi ne gre iz glave). Je res, da ravno piščancev največ pojemo, mogoče je kaj na tem

Če jih največ pojeste, je dobro, da jim posvetiš dodatno pozornost. In predlagam res, da kupujete na kmetijah, kjer je bio reja ali vsaj bio piščance na tržnici. Če si videla farme v meditaciji, potem se verjetno zavedaš, kaj dobivaš na krožniku, razen mesa. Kot sem že omenila, če se začnemo ukvarjati z energijami, potem avtomatsko sprejemamo odgovornost za sebe in svet okrog nas.

Ja sej bom, mi jih je zadnjič soseda ponujala, samo mam ful majhno skrinjo. no, bom že.

spelca13 je napisal/a:

samo ne vem, ko rečeš postavi nekaj v to linijo, kaj s tem misliš?

Jaz to počnem tako, da pokličem energijsko telo osebe ali živali in na energijski ravni ojačam pretok božansko-zemeljsko oziroma postavim linijo hare. Marjan Ogorevc omenja tudi merkavo, da se postavi ... vse to je podobno. Če pa pri sebi čutiš, da ti tvoje delovanje deluje (no, če so bile živalce srečne smile ), potem se drži svojega načina.

spelca13 je napisal/a:

Ma sej vem, da bi mogla na vašo delavnico, samo ne morem še manjkati doma toliko w.e. pa tudi nisem še pripravljena.

Ko boš pripravljena, boš čutila.  :rose: Je pa res, da nas kdaj zna strah pred spremembami ovirati pred tem, da dejansko kaj napravimo.

ma mam mal odpor pred tem skupinskimi zadevami. Enkrat sem bila na skupinski meditaciji (ko sploh še nisem vedla, kaj je to meditacija in sem si pol tm skor žvižgala hmm  nekaj časa pa sem hodila na eno delavnico/telovadbo en tak miks. Pol smo se pa mogli neki objemat, pa si dajat roko na srce pa se masirat pa to meni ni. No, sej baje pri vas ni tako ;-)

spelca13 je napisal/a:

No, sej baje pri vas ni tako ;-)

Hm, naše meditacije so bolj podobne skupinskim terapijam, ponavadi gremo kar globoko v notranjost; samo še vedno so prilagojene vsem, tudi tistim, ki se prej z meditacijo nismo srečali. Aja, pa smeha je tudi ...  big_smile

urskakorun.com

spelca13 je napisal/a:

...Čeprav komarja pa še vedno fentam. Sem to že zadnjič razmišljala...da kako je pa z živalmi, ki nam ljudem škodijo? Mislim ok, polže na vrtu lahko pustim, pa gliste pa to, ampak komarji pa res ne vem no...?

Hehe komarji - vedno ko smo poleti proti večeru zunaj me pikajo - drugih ob meni ne, le jaz jim tako dišim smile Še čez obleko me ogrizejo.

Pa sem prebrala v eni knjigi, da če jih lepo prosiš, te bojo pustili pri miru.
No, zunaj tega še nisem sprobavala, sem pa notri. Ker poleti vedno kak piskek prileti v spalnico (tistih strupov za v vtičnico pri nas ne maramo uporabljat) in pol veselo kroži okoli glave ali drugih delov nepokrite kože in išče najboljše pristajalno mesto. Sem ga v mislih iz srca lepo prosila, naj odide in me pusti pri miru. Ne moreš verjet, celo noč sem imela mir, nasprotno od mojega moža poleg mene, ki je kar naprej krilil z rokami, da bi ga odgnal, mrcino zoprno.
Sam si je kriv, kaj pa mi noče verjet, da se da tudi takole pomagat... cool