26

Re: daljsa bolezen, nasvet

Ninja je napisal/a:

Spelca, meditacija je namenjena temu, da se postaviš v kanal. Ko si enkrat v kanalu lažje zaznaš težave, hkrati pa se približaš theta ali delta stanju zavesti, v katerem sta tvoja zavest in podzavest povezani, vse odločitve, ki jih takrat sprejmeš, vzorci, ki jih spustiš, pa imajo tako rekoč takojšen učinek.
Kanal ti torej pomaga, da se povežeš s sabo, da ti pogoje, da na težave pogledaš z božanske perspektive. Ko si enkrat v tem stanju, pa na lahek način spustiš iz sebe omejujoče vzorce in integriraš pozitivne občutke. Poskusi, prepusti se tem občutjem, brez pričakovanj in predstav o tem, kako naj bi bilo. Pejdi skozi Zoranovo vodeno meditacijo, nato pa se odloči, da neko zadevo razrešiš, spustiš kakšno negativno čustvo ipd., zraven ne pozabi dihati. Osebno ob reševanju čutim pretok energije po vsem telesu, kot da teče skozi mene in odplavlja težavo iz telesa. Lahko pa da boš zaznavala čisto drugače, noben način ni boljši od drugega, zato odkrij svojega, tako da poskusiš smile Srečno  :srcek:  :rose:

Ninja hvala, zelo razumljivo, mi je že bolj jasno. smile  :rose:

27

Urška je napisal/a:

Jaz delam linijo hare po zoranovi meditaciji, samo kje je tulaj še prostor za nekaj predelovati? Jaz se namreč popolnoma osredotočim na dihanje in vizualitziram gibanje diha gor in dol in to je to...ne morem dveh stvari na enkrat vizualizirat..

.
Ko enkrat vzpostaviš ta občutek, da se giba dih gor in dol in si postaviš linijo hare, potem samo prepustiš in zaupaš, da si "pognala motor" ki sam od sebe sedaj teče, ni potrebe, da se še razumsko osredotočaš, ko postaviš linijo hare. Ko možgani niso več osredotočeni na občutek, imajo sedaj dovolj prostora in mesta, da se ukvarjajo z želeno stvarjo - predelovanjem vzorca ali vizualiziranjem druge stvari ...

Postavitev linije hare bom primerjala s pipo iz vode. Če želiš, da voda priteče iz pipe, moraš odpreti pipo, za kar potrebuješ možgane in pozornost. Ko enkrat odpreš pipo, voda samodejno teče iz nje in možgani se več ne koncentrirajo na to ali voda teče ali ne, temveč se osredotočijo na naslednje opravilo, povezano s tekočo vodo - ali natočiš kozarec, pomiješ posodo ... pri tem nimaš potrebe, da se razumsko osredotočaš na to ali voda teče, tudi se ne sprašuješ ali bo brez tvojega osredotočanja na vodo le-ta prenehala teči ... zaupaš brezpogojno, da teče in ta čas napraviš druge stvari ... razumeš?  smile
Voda je v tem primeru linija hare, pomivanje posode pa čiščenje vzorca.

in kako veš, da si v stanju ravnovesja?

V stanju ravnovesja si, ko občutiš v sebi mir in spokojnost - občutek, da si na pravem mestu ob pravem času in da je vse tako, kot mora biti.

res en razumem, kako predihuješ vzorec

Vzorec predihuješ tako, da si ga v mislih predstavljaš in hkrati zavestno dihaš v njega in izdihuješ iz njega.

Kako tudi veš, da je nekaj steklo?

Ko je nekaj steklo, veš tako, da tega ne čutiš v sebi več. Ni več napetosti v tvoji notranjosti, tesnobnega občutka ali nečesa, kar te je prej težilo..

Urška ful ti hvala. Ravno to mi ni bilo jasno. nisem vedela da je linija hare le kanal. Kakšen blazen mir in spokojnost pa jaz že dolgo nisem čutila.  Ma zadnji dve meditaciji sta bili kr neki. Sploh se ne mroem skoncentrirat, um mi skos neki not skače. A je kej takega v zraku al kaj?  big_smile  Moram res poskusiti tako kot si rekla. smile  :rose:

28

Spelca, meni je super, kar nam je Zoran povedal na delavnicah. Delovanje uma si predstavljaj kot vožnjo od Ljubljane do Kopra. Med potjo vidiš veliko hiš, ampak se ne ustaviš pri vsaki in si je podrobno ogledaš. Enako je z našimi mislimi. Naj te ne prime panika in jeza, če se um na začetku ne more umiriti, prav tako se ne poglabljaj v misli in podobe, preprosto pusti, da pridejo in grejo, ne da bi jim namenjala posebo pozornost. Zavedaj pa se, da samo obupati ne smeš, ker le z vajo postanemo mojstri wink
Poleg tega je meni v veliko pomoč, da se pogovorim s svojim umom, vprašam ga, kaj ga zdej matra, česa se boji in se potem osvobodim vsega tega. Blizu mi je tudi, da na zadevo pogledaš takole: misli same po sebi nimajo moči, mi jim jih jo damo, ko začnemo vlagati energijo vanje, se poglabljati, razmišljati, razpredati, čustvovati. Če pa se ne ustavljamo ob nekih mislih, te same gredo stran wink

29

Ninja je napisal/a:

Spelca, meni je super, kar nam je Zoran povedal na delavnicah. Delovanje uma si predstavljaj kot vožnjo od Ljubljane do Kopra. Med potjo vidiš veliko hiš, ampak se ne ustaviš pri vsaki in si je podrobno ogledaš. Enako je z našimi mislimi. Naj te ne prime panika in jeza, če se um na začetku ne more umiriti, prav tako se ne poglabljaj v misli in podobe, preprosto pusti, da pridejo in grejo, ne da bi jim namenjala posebo pozornost. Zavedaj pa se, da samo obupati ne smeš, ker le z vajo postanemo mojstri wink
Poleg tega je meni v veliko pomoč, da se pogovorim s svojim umom, vprašam ga, kaj ga zdej matra, česa se boji in se potem osvobodim vsega tega. Blizu mi je tudi, da na zadevo pogledaš takole: misli same po sebi nimajo moči, mi jim jih jo damo, ko začnemo vlagati energijo vanje, se poglabljati, razmišljati, razpredati, čustvovati. Če pa se ne ustavljamo ob nekih mislih, te same gredo stran wink

Ninja hvala! Sej zadnje čase mi kar gre. Me pa zanima kako veš, da v meditaciji dobivaš sporočila iz višjih ravni in ne od svojih misli? Meni se zdi, da jaz včasih kar usmerjam, npr, kaj reče moj vodnik ali kdo drug, kli ga srečam v meditacijah...

30

Mislim, da imamo vsi včasih probleme s tem tongue Možnosti je veliko; lahko naročiš Bogu, da dobivaš informacije na tebi razumljiv način. Jaz sem na začetku dvomila v informacije, ki sem jih dobivala preko besed (glasu) in nato naročila, da dobim informacijo preko slik in potem občutkov, ki jih v meni vzbudijo (temu sem veliko bolj zaupala). Predvsem se osvobodi pričakovanj in pusti, da gre meditacija svojo pot. Postavi se v kanal, tudi z vodniki se vselej poveži le preko kanala (preko čiste zavesti) in samo spremljaj, kaj se dogaja. Sčasom boš začela čutiti nianse v sporočilih, če nisi prepričana, pa še vedno lahko preveriš npr. z blinkanjem, lahko naročiš, da se ti sporočilo razkrije tekom dneva, v sanjah ipd. Prav tako lahko naročiš Bogu, da ti pokaže, kako se bolj odpreti za sporočila vodnikov in jih ločiti od svojih misli.
Pri sebi vidim, da mi včasih pač kakšna stvar ni jasna, zanjo potem smatram, da se mi bo že odkrila na drugačen način, ko bo čas ali če je pomembno zame. Prav tako če ne dobim odgovora na kakšno vprašanje. Morda moram nekaj drugega rešiti, da lahko dobim vpogled v situacijo ...
Glavno, da se s tem ne obremenjuješ preveč, meditiraš z ljubeznijo in ne prevelikimi pričakovanji do sebe in situacije, ker s pričakovanji že ustvarjamo predstave, te pa nam onemogočajo, da bi jasno zaznavali.  :prst:  :srcek:

31

Ninja je napisal/a:

Mislim, da imamo vsi včasih probleme s tem tongue Možnosti je veliko; lahko naročiš Bogu, da dobivaš informacije na tebi razumljiv način. Jaz sem na začetku dvomila v informacije, ki sem jih dobivala preko besed (glasu) in nato naročila, da dobim informacijo preko slik in potem občutkov, ki jih v meni vzbudijo (temu sem veliko bolj zaupala). Predvsem se osvobodi pričakovanj in pusti, da gre meditacija svojo pot. Postavi se v kanal, tudi z vodniki se vselej poveži le preko kanala (preko čiste zavesti) in samo spremljaj, kaj se dogaja. Sčasom boš začela čutiti nianse v sporočilih, če nisi prepričana, pa še vedno lahko preveriš npr. z blinkanjem, lahko naročiš, da se ti sporočilo razkrije tekom dneva, v sanjah ipd. Prav tako lahko naročiš Bogu, da ti pokaže, kako se bolj odpreti za sporočila vodnikov in jih ločiti od svojih misli.
Pri sebi vidim, da mi včasih pač kakšna stvar ni jasna, zanjo potem smatram, da se mi bo že odkrila na drugačen način, ko bo čas ali če je pomembno zame. Prav tako če ne dobim odgovora na kakšno vprašanje. Morda moram nekaj drugega rešiti, da lahko dobim vpogled v situacijo ...
Glavno, da se s tem ne obremenjuješ preveč, meditiraš z ljubeznijo in ne prevelikimi pričakovanji do sebe in situacije, ker s pričakovanji že ustvarjamo predstave, te pa nam onemogočajo, da bi jasno zaznavali.  :prst:  :srcek:

Ninja grem probat  smile  Lepe praznike vsem! cool

32

Enako wink Naj ti bo v užitek, pa kaj poročaj smile

33

Zivjo vsem, ki ste mi podali odgovor, hvala in se opravičujem za dolgo čakanje na zahvalo.
Sem morala predelat in dojet, pa še ne vem še sem opravila s strahom pred izgubo koga na nenaraven način, v letih, ko ni normalno, da greš bye bye.
Se malo procesiranja pa se javim. Hvala in bodite Sončki, kot ste.