1

Tema: Samopodoba

SAMOPODOBA

Samopodoba je del naše osebnosti, ki se oblikuje od našega otroštva in vpliva na občutke lastne vrednosti. Samopodoba je skupek posameznikovega doživljanja sebe, tistega kar mislimo, čutimo, reagiramo, lastnem videzu, doživljanju; ne glede na to, ali je pozitivno ali negativno, ter od tega kako mislimo in čutimo, da nas doživljajo drugi.

Za dobro samopodobo je značilno, da smo samozavestni, verjamemo vase, pozitivno mislimo/čutimo, smo zadovoljni, srečni, izpolnjeni, imamo moč narediti tisto,  kar želimo ...

Za slabo samopodobo je značilno, da se počutimo slabo, neizpolnjeno, smo v strahu, skrbeh, krivdi, v depresiji, stresu, napetosti, negativno mislimo/čutimo in skozi te občutke doživljamo svet.

Primer pozitivne - negativne samopodobe:

»verjamem v svoje sposobnosti – ne verjamem v svoje sposobnosti«
»mislim, da lahko – mislim, da ne zmorem«
»dovolj sem dober – nisem dovolj dober«
»to si zaslužim - tega si ne zaslužim«

V obeh primerih imamo prav, ker je to realnost, katero živimo.

Primer pozitivne naravnanosti:
»Pretekel sem že pol poti in mi je ostalo samo še pol poti do cilja.«

Primer negativne naravnanosti:
»Pretekel sem šele pol poti, daleč še imam do cilja/nikoli ne bom prišel do cilja.«

Z našo naravnanostjo si sami določamo svojo usodo in življenje, ter s tem vplivamo na svoje počutje. S pozitivno naravnanostjo smo sposobni krojiti svojo usodo in jo tudi spreminjati, z negativno pa smo ujeti v usodo in v vse tisto, kar nam je usoda namenila, oziroma kaj so nam namenili določeni omejeni programi, ki jih nosimo v sebi.

Dokler smo na negativni strani, dopuščamo da omejujoči programi živijo in krojijo življenje, ki naj bi pripadalo nam – ali ni to žalostno?

Dobro je vedeti, da vsak človek živi drugačno življenjsko zgodbo in scenarij ter da ima vsak človek v sebi moč da spremeni negativne misli/občutke v pozitivne in želene.

Vrednost vsakega posameznika je v njemu in njegovi edinstvenosti in vsakdo lahko le zase ve kaj je najboljše zanj. 

Bodi to kar hočeš biti in bodi svoj najboljši prijatelj.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Re: Samopodoba

Dodajam nekatere znake slabe samopodobe. Le ti se lahko, če ne naredimo nič za to, skozi življenje razvijejo v bolezensko obsesivno stanje.

•    nagnjenost k primerjanju
•    neprestana potreba po kontroli in nadzoru (v zvezi, družini, službi, nad sabo …)
•    neprestana potreba po potrjevanju
•    neutemeljena zavist in ljubosumje
•    nesposobnost sprejemanja pohvale na svoj račun
•    nesposobnost dajanja iskrene pohvale drugim občutek krivde
•    zanemarjanje lastnih potreb in želja
•    nezmožnost definiranja točnih ciljev in želja itd.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

DELAVNICA SAMOPODOBA IN ŽELENA TELESNA TEŽA

Samopodoba in želena telesna teža je delavnica, ki je namenjena vsem, ki hočete izboljšati svoje telesno, čustveno, miselno ali duhovno samopodobo.

Ljudje, ki imajo težave s prehranjevanjem ali z lastnim videzom, si velikokrat tega ne želijo priznati. Že priznanje sebi, da obstaja težava, je velik korak naprej do rešitve.

Delavnica je namenjena vsem, ki imajo težave s slabo samopodobo, samozavestjo, so obsedeni z videzom, slabimi mislimi, težava s čustvi, doseganjem rezultatov (odvisnost od športa, kontrola prehrane, obsedenost s shujševalnimi sredstvi ali dietami …), imajo težave s prekomerno telesno težo in/ali trpijo zaradi prehranjevalnih težav (anoreksija, bulimija, prenajedanje, volčja lakota …).

Na delavnici se uredijo predvsem podzavestni odnosi, ki jih imamo do sebe na področju telesne, čustvene, metalne in duhovne samopodobe. Postavijo se trdni in dobri psihični, duhovni in čustveni temelji, ki so nujni za doseganje želene samopodobe in želene telesne teže.

Za delavnico ni potrebnega predhodnega znanja ali izkušenj z delom z energijami.

Program:

Izboljšati svoje telesno, čustveno, miselno ali duhovno samopodobo.
Marsikdo, ki ima težave s težo / prehranjevanjem / slabo telesno samopodobo, nosi v sebi določene podzavestne programe, ki mu ne dovolijo, da bi svobodno zadihal in si pridobil takšno podobo, ki si jo zavestno želi imeti.

Te škodljive programe ali prepričanja je lahko pridobil v otroštvu, skozi odraščanje, lahko pa jih je prinesel karmično v to življenje.

•    Na delavnici se bomo vodeno spustili v svojo podzavest ter omejujoče podzavestne programe ozavestili, transformirali in se odločili za nove programe, ki so v resničnem skladu z nami in nas podpirajo, ne zavirajo.

•    Naučili se bomo, kako dosegati ugodno počutje v lastnem telesu.

•    Naučili se bomo, kako spremeniti stare omejujoče navade.

•    Pridobili bomo novo zavedanje o sebi in svojem telesu, ki temelji na samospoštovanju in ljubezni do sebe.

•    Naučili se bomo, kako lahko na sproščene in zanimive načine dosežemo želeno telesno težo.

Delavnica temelji na bogatih izkušnjah in znanjih, ki so že več let preverjena v praksi: karmična diagnostika, theta healing, skalarni valovi (rekonekcija), šamanizem, zdravljenje z barvami, zdravilne rastline in hrana, delo s subtilnimi ravnmi človekovega energijskega polja.

Stvari se na etičen način učijo preko duše, srca, ter individualnega kanala. Vsa teoretična znanja izpeljemo v praksi.

Vse znanje na delavnici se na etičen način prenaša tudi telepatsko, tako da se lahko takoj začuti razlagana snov ali praksa.

Delavnico vodita terapevta naravnega zdravljenja Zoran Zavor in Urška Korun.

Prijave in informacije na: pesem.duse@gmail.com ali 070-824-799

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Krasna tema za delavnico, ki jo mislim vsi rabimo, glede na to, kar je Urška dopisala.KDaj bo ponovitev v Lj?

Hvala Maxim  :rose: Ponovitev delavnice bo po vsej verjetnosti v jeseni.  smile

urskakorun.com

Vtisi po delavnici so fenomenalni. Na začetku smo dobili vprašalnik, preko katerega smo dobili sliko naše samopodobe in odnosa do telesa, ki smo ga še enkrat izpolnili po delavnici. Ne moreš verjet, da je lahko v pičlih dveh dneh tako velika razlika!  :prst:  :prst:  :prst:

Všeč mi je bilo, ker je bil pristop tako celosten, predvsem pa je bila delavnica čisto praktična. Samopodobo smo spreminjali preko številnih različnih meditacij, med drugim smo izkusili holotropsko dihanje. Izredno zanimiva je bila vrnitev v maternico, vpogled v prevzemanje stvari po starših, naš odnos do Zemlje, sprejemanja sebe, telesa ter potem, kakšne vzorce smo dobili ob hranjenju z materinim mlekom. Pri meni je bil to eden od pomembnih vzrokov za izkrivljen pogled na hrano.

Po delavnici se počutim čisto drugače. Zaupam si, bolj sem se odprla svojim željam brez teže ali slabe vesti. Prepričana sem, da zmorem, kar sem si zadala in sprememba v meni se že odraža tudi v okolici.  :srcek:  :rose:

Me veseli, da ti je bilo všeč.  :srcek:  smile

Ninja je napisal/a:

Ne moreš verjet, da je lahko v pičlih dveh dneh tako velika razlika!  :prst:  :prst:  :prst:

Super je občutek, da je marsikaj možno v zelo kratkem času opustiti in spremeniti - samo trdna in brezpogojna odločitev je potrebna. :rose:

urskakorun.com

Ninja je napisal/a:

Zaupam si, bolj sem se odprla svojim željam brez teže ali slabe vesti. Prepričana sem, da zmorem, kar sem si zadala in sprememba v meni se že odraža tudi v okolici.

:prst:  :prst: Samo tako naprej!  smile

urskakorun.com

Lepa in prijetna delavnica je bila, res. Zelo intenzivna, veliko novih in koristnih zadev. smile  Hvala Urški in Zoranu. :rose:

:srcek:  smile  A se čutijo že kakšne konkretne spremembe v delovanju?

urskakorun.com

11

Ahm... ne vem točno, verjetno so, ampak so nianse. Verjetno se mora še malo usest. Sem pa opazila, da imajo ljudje malo drugačen odnos do mene oz. ene stvari, ki so me totalno motile, jih več ne počnejo. smile

12 Nazadnje urejal Ninja (25.05.2012 13:24:35)

Kaj pa meni dogaja - prej me osebe, s katrimi sem delala na projektu, niso upoštevale. Zamujali so, pozabljali na svoje zadolžitve, zadeve so se vlekle ... še Marko se je jezil, naj malo dvignem glas in jim povem, kar jim gre, ker tako ne gre več naprej. No, brez kakega incidenta so vsi, s katerimi se sodelovala ta teden, vse svoje delo več kot korektno opravili, bili hitrejši od zastavljenega roka, se potrudili pri delu  :prst:  :prst:  :prst:

Ar3ka - zakon  :prst:  :rose:

13

Ninjaaaaaaaa   cool  :prst:
Čestitke, očitno bo treba tudi na to delavnico  big_smile

'Življenje je proces.

Seveda, vabljena.  :rose: Jeseni bo nov termin.  wink

urskakorun.com

ar3ka je napisal/a:

Sem pa opazila, da imajo ljudje malo drugačen odnos do mene oz. ene stvari, ki so me totalno motile, jih več ne počnejo.

Ninja je napisal/a:

No, brez kakega incidenta so vsi, s katerimi se sodelovala ta teden, vse svoje delo več kot korektno opravili, bili hitrejši od zastavljenega roka, se potrudili pri delu

big_smile  big_smile  :prst:  :prst:  :prst:  :prst: super, punce!! smile

Hja, tako je to ... svet nam kaže odnos, ki ga imamo do sebe. Če sebe ne spoštujemo, nas tudi drugi ne bodo. Če pa se spoštujemo in imamo radi, cenimo svoje sposobnosti in delo, bodo tudi drugi reagirali spoštljivo in prijazno.  :srcek:

urskakorun.com

16

V meditaciji sem se vrnila v čas, ko je duša vstopila v to telo in zaznala, da je bilo prisotnega precej odpora. Predihala sem negativna čustva, travmo napolnila s skalarnimi valovi in božansko ljubeznijo, si postavila steber božansko-zemeljsko ter se odprla, da se ponovno vzpostavi povezava med dušo, umom, srcem, duhom in telesom. Poudarek sem dala harmoniji in da vsak zavzame svoje mesto. Poleg sprejemanja telesa sem čutila tudi spremembo v prizemljenosti. Upajmo, da bo trajala wink