Re: Vzroki za akne / mozolje

Pozdravljeni!

Nisem vedela kam naj vtaknem tole pa sem kar pod rubriko vprašanje.S sinovim dovoljenjem bi vprašala tiste,ki imajo sposobnost uvida pa tudi vse ostale,ki mislijo,da bi mi lahko svetovali kaj oziroma kje je vzrok sinove aknavosti?
Potem bi mu pa jaz pomagala razrešiti to nadležno zadevo. hmm

Lep dan maja

2

Tema: Vzroki za akne / mozolje

(admin: vprašanje je zaradi večje preglednosti tematik prenešeno v novo temo)

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Jaz imam, preden grem energijsko gledati tvojega sina, nekaj vprašanj, s katerimi lahko dobim celotno sliko zadeve. Koliko je sin star, opis njegovih prehranjevalnih (katero vrsto hrane povečini uživa, ali pije alkohol, kadi cigarete (domnevam, da je najstnik)) in higienskih navad (uporaba sredstev proti mozoljem-če da, katera, katera vrsta kozmetike, lahko tudi blagovne znamke), ter odnos do življenja (nagnjenost k stresu, flegmatik itd.).

urskakorun.com

Sem že skoraj vse napisala potem na nekaj stisnila in vse je zginilo.Čudno  cool  roll

No hajd...gremo ponovno.
Tamali  big_smile  je star 14 let,ne pije,ne kadi,rekreativno športa(fitnes,kolesarjenje),prehrana mu je pretežno beljakovinska(perutnina,mlečni izdelki),solate,sladkarije si privošči 1x tedensko saj so to tista leta ko nam zunanji videz postaja pomemben  smile ,a v tem mislim,da nič ne pretirava (stoji v zdravi coni samokritičnosti).Sredstva za nego telesa so mila na zeliščni bazi imena se ne spomnim.kožo si pa maže z Nivea losionom za dojenčke kateri dodamo par kapljic ekstrakta grenivkinih pečk,ki mu kožo lepo pomirijo,a ne preprečijo nastanek novih aken.Njegov odnos do življenja mi je fantastičen(še sama bi mu rada bila bolj podobna),Ne komplicira,stvari,ki jih ne more spremeniti sprejme in se več z njimi ne obremenjuje,sebe daje na prvo mesto in zato je posledično zelo prijeten za svojo okolico,pomaga,a samo do tam do koder on  smatra,da je potrebno.Takšen je navzven.Kaj je pa v podzavesti? :srcek:

maja

Zdravo Maja, brez uvida, samo na hitro: iz vidika ajurvede je kisla hrana zelo slaba za kvalitetno kožo, predvsem veliko mlečnih izdelkov in meso ... morda bi malo umiril meso (do 2x tedensko) in se odpovedal veliki količini jogurtov, če jih pije (recimo do 2x tedensko, pinjenec je bistveno boljši od jogurta, mislim, da se prodaja pod znamko ProNutri-najboljši je naravni, ne z okusi), ravno tako velike količine sira niso najlažje prebavljive, delajo nam kisline v telesu ki potem povišajo nivo nečistoče krvi, ki potem povzročajo med drugim tudi vnetne procese (kamor spadajo tudi akne, vnetja sečil...itd). Mleka naj človek ne bi pil več kot 1,5 dcl dnevno, vse te visokobeljakovinske hrane pa naj bi bile del glavnega obroka (čas kosila oz. med 11-16h, ne po 18h zvečer, ne na tešče in ne mrzlo). Boljša so rastlinska mleka (razen sojinega), ali kozje mleko (manj kislo). Za kožo je izjemno dobra kurkuma, ki se dodaja hrani ali napitkom, vendar je bolje, če je pokuhana (se pravi - doda se jo na začetku jedi, ne na koncu). Ravno tako čistijo kri koprive in vse ostale stvari, ki so znane po tem .... verjetno je to tudi pogojeno s hormonskim ravnovesjem, ki je v tem življenjskem obdobju na udaru...
Poleg tega je treba pazit pri belem sladkorju, gaziranih pijačah ... to ravno tako ni priporočljivo. Zelo dobro za kožo je proso, ki ima edino popolno rastlinsko beljakovino, veliko silicija ... tudi zelena soja (mung) je proteinska bomba (v primeru, da se počuti, da rabi proteine). Ok, toliko o hrani, kar lahko povem, da je dobro za kožo, brez pregleda. Tudi če je vzrok drugje, je dobro malo pazit na hrano ... srečno  smile

'Življenje je proces.

p.s. solate ravno tako niso primerne zvečer ... ker so vsebnosti klorofila visoke in klorofil je dokaj težko prebavljiv ... in spet sproža prekomerno delovanje kisline, ki potem razdraži telo. Najboljše so čez dan in ločene od kuhanih obrokov ter predvsem poleti, pozimi pa v bistveno manjši meri ...

'Življenje je proces.

Maja, kakšen odnos ima sin z očetom?

Pri pregledu biopolja je nakazano, da se podzavestno skuša na vsak način dokazati očetu, kar pa mu povzroča večji stres in posledično težave na področju zgornjega dela trebuha (jetra, želodec) - 3. čakra. Neuravnovešena jetra pa povzročajo neravnovesje na koži in posledično kožna obolenja.

Zaznati je tudi vzorec, ki ga vleče po tvoji strani. Pokazati svetu, da je vse okej, popolno in kazati na zunaj samo lepo lice, čeravno je resnično mogoče drugačna, da ni vse samo rožnato. Lahko da je ta vzorec se primarno ustvaril iz strahu (vleče se še nazaj prek tvoje mame), da se ne sme pokazati negativnosti, negativnih čustev. Naravno je, da ima človek, družina ali par svoje dobre in slabe lastnosti, popolne stvari ni. Glavno pri tem je, da vse, tako dobre, kot slabe, brezpogojno sprejmemo in tako pridobimo moč, da odpustimo tiste, ki za nas niso dobre. Če začutiš, da deluješ mogoče tako, je dobro to predihati in transformirati.

Podporo za razreševanje imata obadva, samo v mislih se odprita zanjo.

urskakorun.com

Malina hvala za izčrpen odgovor,bo sigurno prišel prav.Se zavedam,da je  za naše zdravje pomembna pravilna prehrana tako kot je pomembna nega duše,a v konkretnem primeru se mi je zdelo,da bo pa le treba malo bolj na duši podelat.

In res. Glede odnosa z očetom....bo že nekaj na tem saj me je vprašal,da kaj pa naj bi zdaj on moral narediti?in že naslednji dan mu je obraz bi videti veliko lepši že s tem ko je zadevo očitno ozavestil.Več o njunem odnosu tule na forumu ne bi pisala saj so zanj to zelo občutljive stvari.
Ko se bova podala na delo in če nama kaj zaškriplje bi me pa zanimalo ali te lahko kontaktiram na mail za kakšne smernice?

Kar se pa mene tiče se pa v tvojih besedah prepoznam saj sem večino svojega življenja delovala na ta način,da okolici nisem izražala negativnih čustev in se ob tem znotraj počutila slabo,a če sem jih izrazila sem se počutila še slabše.
Drugače sem pa večino časa naravnana tako,da sem na zunaj nasmejana,prijazna in vesela(se v to prislilim in potem resnično v to padem in se dobro počutim)ker mi nihče od zunaj ni kriv,da sem v kakšni stiski,problemu,da sem slabe volje itd. in sem takšna kot si želim,da so tudi drugi do mene.Saj vsi poznamo tisto stanje ko smo zaradi neke stvari iztirjeni in v neravnovesju potem avtomatsko stvari vidimo drugače(hujše kot so vresnici) in so tudi reakcije temu primerne....za nikogar vpletenega prijetne.

A bo treba tole rešit nekako.

Hvala Urška tudi tebi.Vsekakor dobiš povratno informacijo.

:rose:  maja

maja je napisal/a:

bo že nekaj na tem saj me je vprašal,da kaj pa naj bi zdaj on moral narediti?in že naslednji dan mu je obraz bi videti veliko lepši že s tem ko je zadevo očitno ozavestil.

Otroci in tudi najstniki so tako odprti, da včasih potrebujejo samo informacijo, pa se energijska blokada sprosti. Vsekakor pri njem zaznam, da se je nekaj v njem sprostilo.  :prst:

maja je napisal/a:

Ko se bova podala na delo in če nama kaj zaškriplje bi me pa zanimalo ali te lahko kontaktiram na mail za kakšne smernice?

Lahko, seveda. smile

urskakorun.com

Pozdravljeni,
v zadnjih mesecih se soočam z precejšnjim poslabšanjem stanja kože (nečista, majhni in večji mozoljčki), predvsem na obrazu... Vem, da je vzrokov lahko več (prehrana, kozmetika, alergeni, čustva...)... Zanima me, če kdo pri meni začuti, kar bi lahko bilo vzrok poleg dejavnikov iz okolja...  Hvala, prijeten vikend vsem!  smile   wink

11

palčica je napisal/a:

v zadnjih mesecih se soočam z precejšnjim poslabšanjem stanja kože (nečista, majhni in večji mozoljčki), predvsem na obrazu... Vem, da je vzrokov lahko več (prehrana, kozmetika, alergeni, čustva...)... Zanima me, če kdo pri meni začuti, kar bi lahko bilo vzrok poleg dejavnikov iz okolja...  Hvala, prijeten vikend vsem!     

Palčica
koliko začutim pri tebi se ubadaš s stvarmi (strah), da te ljudje ne zastopijo tako kot bi ti hotela.

Podporo imaš - odpri se temu, da boš spustila ven strah in se odpri, da boš imela življenje takšno kot hočeš, predlagam ti: odpiram se da jaz razumem druge in da drugi razumejo mene.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Pozdravljeni!

Tudi jaz bi postavila vprašanje v tej temi, če smem...

Namreč vem, da je prehrana poglavitnega pomena pri nastanku mozoljev. Pa vendarle čutim, da to morda ne bo rešilo problema v celoti. Trenutno omahujem med možnostjo a) testiranje na intoleranco prehrane in možnostjo b) testiranje hormonov (v primeru hormonskega neravnovesja). Bi mogoče kdo od vas lahko lepo prosim preveril ali je za nečisto kožo pri meni zasluženo tudi notranje čustveno neravnovesje ali kakšni določeni vzorci, ki jih nosim s seboj, da se zadeve lotim obojestransko smile

Za odgovor Vam bom neskončno hvaležna!

Lep čaroben dan!

Mojca

Kakor te jaz začutim, vzrok za aknasto kožo izhaja iz otroštva, kjer si doživela neko večje nezadovoljstvo (lahko da se nisi izkazala po pričakovanjih staršev, drugih avtoritev ali tistih, katerih mnnenje si imela za sveto), kar je vzrokovalo k podzavestnemu vzorcu, da se nimaš rada in da nisi zadovoljna s sabo; v sebi nosiš tudi vzorec, da ne glede kar delaš, še vedno lahko storiš boljše. To si morala doživeti, kakor občutim, zaradi lekcije, da daješ drugim večjo pomembnost kot sebi. Ko boš ozavestila dejstvo, da je na prvem mestu bog, božansko, šele nato drugi, boš zmanjšala odvisnost od mnenja drugih. Ni pomembno ali se dogodka spomneš ali ne, če začutiš, da je nekaj za tem pisanjem, samo ozavesti to energijo, predihaj vzorec nezadovoljstva s sabo, odvistnost od popolnosti, od mnenja drugih in si odpusti za agresijo do sebe. Podporo imaš.

urskakorun.com

Hvala!

Prebrati te besede je bilo kot razsvetljenje smile Pogovarjala sem se z mamo in je rekla, da sem nekoč bila zelo samozavesten otrok. Da so se težave pričele pojavljati z vstopom v puberteto. Jaz mislim, da bi to lahko povezala z osnovno šolo in učitelji, ki so delali med otroci velike razlike, gotovo je pa k temu pripomogla tudi izkušnja, na prehodu v srednjo šolo, ki je bilo zame že samo po sebi občutljivo obdobje, ko so mi dejali, da bo bolje če ne sledim moji odločitvi, ker nisem dovolj sposobna in naj se raje odločim za katero drugo šolo...
In res je, sama sebe ne spoštujem-ne maram. S seboj nikoli nisem zadovoljna. Pred sebe pa vedno postavljam druge, jim pomagam, svetujem, samo sebi ne znam. Predvidevam, da je s tem vzorcem, da lahko storim bolje povezan tudi moj strah pred izpiti. Ne glede na to koliko se učim, vedno imam občutek, da bi morala storiti več, bolje, se potem ustrašim in raje ne pristopim. Vedno ista pesem, kar postaja že zelo nadležno, saj temu sledi občutek, da sem razočarala druge in kar je najpomembneje-sebe.
Sedaj bi samo še prosila za namig kako točno naj ozavestim to energijo in kako bom vedela, če sem vzorec predelala?

Srčna hvala še enkrat! :srcek:

Na tem linku je poenostavljen postopek transformacije neželenih občutkov ali vzorcev: http://www.pesem-duse.com/forum/viewtopic.php?id=588

Napisan je za vse, ki želite delati na sebi sami doma in nimate nekih smernic, kako to početi. Postopek je samo v pomoč - odgovornost za izvedbo ter za spremembe pa v popolnosti nosi vsak sam.

urskakorun.com

Hvala! Bom poizkusila predelat!  smile