1

Tema: učenje

najprej lep pozdrav od novega člana!  že lep čas sledim vašim pogovorom in sem navdušen. tako da sem se odločil, da tudi jaz postavim vprašanje.
že lep čas opažam da moja koncentracija ni taka, kot je bila pred časom. težko se posvetim stvari in zbrano premišljujem. zaznavam težave tudi pri učenju saj mi stvari, ne gredo od rok. zanima me, če bi mi lahko ponudite kakšen nasvet.
lep pozdrav!

Re: učenje

Dobrodošel satelite! Vprašala bi, kaj ti predstavlja učenje in kaj doživljaš, ko se pripravljaš na učenje ali veš, da se moraš učiti in potem med učenjem.

živjo Ninja!
problem je nastal, ko sem prišel na srednjo šolo. do srednje šole mi učenje ni bilo potrebno pa sem vedno imel odličen  uspeh. sedaj pa je gimnazija pokazala zobe. moje stanje pa se je s prvimi ocenami precej poslabšalo saj so bila pod mojimi pričakovanji. dobil sem nekakšen odpor do šole. od takrat naprej opažam, da kljub temu da vem da se nekaj moram naučiti ne zberem moči, da bi to lahko storil.
lep pozdrav.

Učenje samo po sebi je nekaj čudovitega, pridobivanje novega znanja, raziskovanje, odkrivanje ... V šolah pa je pogosto tako, da vse poteka pod prisilo, učimo se samo zato, ker se "moramo", od nas tako pričakujejo starši, nam izobrazba odpira vrata za naprej ipd. Učenje enačimo z negativnimi občutji (npr.: učenje je zapravljanje časa, učenje je muka, učenje je stiska, učenje je stres ipd.), lahko nam učenje pomeni dokazovanje (da smo dovolj dobri, da smo sposobni, uspešni) ali se učimo le zato, da izpolnjujemo pičakovanja drugih (družine, prijateljev, okolice) . Gimnazija je tudi čas, ko se pogosto "upiramo" in to, da se učimo, ni v skladu z našo predstavo o sebi in tem, kar naj bi počeli v življenju. Lahko se celo zgodi, da sprejmemo odločitev, da ne bomo nikoli več delali nekaj, kar nam ni všeč in s tem si jo lepo zagodemo smile

Če začutiš podobne omejitve pri sebi, jih spusti ven, predihaj - odloči se, da se osvobajaš tega. Skušaj na učenje pogledati pozitivno: odkrivanje novega, pridobivanje znanja, razumevanje stvari, daje nam nov pogled na svet, spoznavaš nove kulture, zakone, pravila, ustvarjaš ...

Če si začutil sedaj težave na tem področju, je zagotovo čas, da se jih rešiš wink  :prst:  Srečno  :srcek:  :rose:

satelite je napisal/a:

že lep čas opažam da moja koncentracija ni taka, kot je bila pred časom. težko se posvetim stvari in zbrano premišljujem. zaznavam težave tudi pri učenju saj mi stvari, ne gredo od rok. zanima me, če bi mi lahko ponudite kakšen nasvet.

satelite je napisal/a:

problem je nastal, ko sem prišel na srednjo šolo. do srednje šole mi učenje ni bilo potrebno pa sem vedno imel odličen  uspeh. sedaj pa je gimnazija pokazala zobe. moje stanje pa se je s prvimi ocenami precej poslabšalo saj so bila pod mojimi pričakovanji. dobil sem nekakšen odpor do šole. od takrat naprej opažam, da kljub temu da vem da se nekaj moram naučiti ne zberem moči, da bi to lahko storil.

Pozdravljen satelite in dobrodošel na forumu

Pri tebi je glede šole zaznati, da se ti odpira podzavestna agresija in ne sprejemanje avtoritete.

Drugače pa glede koncentracije, zbranosti, posvečenosti je vzrok tvoja neprizemljenost, ki te oddaljuje od energij Zemlje, veže se pa tudi z prej omenjeno agresijo.

Poskusi narediti meditacijo linija hare, ter po njej, spusti ven vso bolečino/jezo, ki te veže na preteklost in katero zaznaš, ter se nato odpri temu kar ti je napisala Nina.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

hvala za nasvete in informacije. poskusil bom meditacijo  rezultate pa vam posredujem. če ne uspe se spet slišimo hvala še enkrat!

pozdravljeni!
spoznavam nove tegobe , ki so mogoče vzrok težavam, ki sem  vam jih posredoval v prvi objavi.
začele so se kot izpad jeze ob razgodu z dekletom, ki me je zelo prizadel. sem zelo občutljiv človek in težko prenašam izgube.  po tem sem obiskal zdravnika, ki je svojimi dolgoletnimi izkušnjami posumil na ščitnico.prejeti izvidi  so pokazali, da je bil sum upravičen (povišano delovanje). kljub temu pa mislim, da to ni vzrok vsem težavam, ki me doletijo v ljubezni. nekako se počutim izdanega. zato me zanima če bi lahko pomagali da najdem sebe in vzroke, vzorce ki bivajo v meni in mi ovirajo pot v mojem življenju. za informacije ki mi jih boste podali sem vam neskončno hvaležen saj je jutrišnji dan zaradi njih mogoče svetlejši. lepo pozdrav.

satelite je napisal/a:

pozdravljeni!
spoznavam nove tegobe , ki so mogoče vzrok težavam, ki sem  vam jih posredoval v prvi objavi.
začele so se kot izpad jeze ob razgodu z dekletom, ki me je zelo prizadel. sem zelo občutljiv človek in težko prenašam izgube.  po tem sem obiskal zdravnika, ki je svojimi dolgoletnimi izkušnjami posumil na ščitnico.prejeti izvidi  so pokazali, da je bil sum upravičen (povišano delovanje). kljub temu pa mislim, da to ni vzrok vsem težavam, ki me doletijo v ljubezni. nekako se počutim izdanega. zato me zanima če bi lahko pomagali da najdem sebe in vzroke, vzorce ki bivajo v meni in mi ovirajo pot v mojem življenju. za informacije ki mi jih boste podali sem vam neskončno hvaležen saj je jutrišnji dan zaradi njih mogoče svetlejši.

Satelite, kot glavno težavo pri tebi zasledim podzavesten vzorec: "mora biti po moje" – ta vzorec ti dela veliko preglavic in kateri te je pripeljal do tega da se moraš počutiti, da si na dnu ali celo ponižano, nemočno, izdano,  brezmoči.
Ko se v podzavesti sproži tak močan vzorec je čas, da ga spremeniš in se zavedaš, da tudi drugi lahko naredijo dovolj dobro kot ti.
Ko si prizadet in te najbolj boli odpusti sebi, da si povzročil bolečine drugim, kot jih sedaj občutiš ti, tudi če se tega ne zavedaš.

Zakon karme nam večinoma na tak način pokaže, da moramo na sebi občutiti vse kar smo nekoč mi počeli ali počeli naši predniki (če mogoče predelujemo kaj preko prednikov), da mi to pri sebi spoznamo/prepoznamo – sprejmemo in dokončamo lekcijo. Ni mus, da trpimo tako dolgo – važno je da to prepoznamo/ozavestimo in se osvobodimo.

Z vidika duše so vse lekcije dobre (ljudje so dali etikete – to je dobro in to slabo) in ko sprejmeš se več ne boriš in ne bežiš- se običajno lekcija konča pozitivno za nas in druge.
Pot na kateri se nahajaš sedaj, začni gledati kot na izziv in ne več na težavo – tedaj boš aktivno delal na temu da rešiš stvari.
Pomoč: http://www.pesem-duse.com/forum/viewtopic.php?id=588

Javi, kako napreduješ

pozdrav. hvala za odgovore in napotke. strinjam se z vašimi besedami ker tudi sam opažam te težave. vedno moram biti najvišje. ko pa je kdo nad menoj, se enostavno predam.
prosil pa vas bi, če bi mi pogledali še za moje prejšnje življenje, ker imam občutek da me tegobe prejšnjega časa vlečejo nazaj.
velikokrat sem brez moči. hvala
rezultate vam javljam. hvala še enkrat

10

satelite je napisal/a:

hvala za odgovore in napotke. strinjam se z vašimi besedami ker tudi sam opažam te težave. vedno moram biti najvišje. ko pa je kdo nad menoj, se enostavno predam.
prosil pa vas bi, če bi mi pogledali še za moje prejšnje življenje, ker imam občutek da me tegobe prejšnjega časa vlečejo nazaj.
velikokrat sem brez moči. hvala
rezultate vam javljam.

Pri tebi zasledim še vzorce iz preteklosti: "jaz sem največji", "najboljši" in gre iz Arabskega svetu. Vidim te povezanega z vzgajanjem in tekmovanjem s pticami.

Poskusi občutiti te trenutke in odpusti za vso vzvišenost,.. vse kar začutiš da je bilo in se odpri, da se med dušami, ki ste bili v tistem času karma razreši tako kot je v najvišje dobro za vas.

Podporo imaš