Tema: MOški brez krvnih potomcev
Pozdravljeni
Že nekaj časa razmišljam o eni zadevi v rodbini po moji mami. Namreč precej je moških v tej rodbini, ki niso vezani-so samski-strici, torej nimajo potomcev, eden pa je poročen pa tudi niso imeli krvnega potomca ampak so posvojili fanta.
Gre tako:
- sin moje mame (moj brat): samski, nima potomcev
- pokojni brat moje mame: samski, ni imel potomcev (umrl star 64 let)
- en mamin nečak (mlajši sin njene starejše sestre): samski, ni imel potomcev (umrl star 37 let)
- en sin maminega nečaka (od iste starejše sestre, od starejšega sina sin dvojček): samski, nima potomcev
- mamin bratranec (njegova mama je bila sestra od mamine mame-moje babice): poročen, nima krvnega potomca, posvojili fanta
Ne zdi se mi ravno naključje, da je toliko moških brez potomcev in samskih. Mama ima še eno mlajšo sestro, ki ima 4 otroke(2+2) in vsi imajo krvne potomce- hčerke in sinove.
Sama imam tudi sina (je še šolar) in se zamišljam nad tem, kaj lahko naredim sama kot člen te rodbine, da se ta samskost in posledično ne imeti otrok ne ponovi tudi pri mojem sinu.
Gre tu za kakšno čiščenje rodbine preko moških? Nekaj je bilo v preteklosti verjetno narobe, da sedajšnje generacije to plačujejo.
lep pomladni pozdrav