1

Tema: Kronična zaprtost

Pozdravljeni

Imam eno vprašanje. Mogoče mi zna kdo odgovoriti- mogoče ti Tina, ki se spoznaš na ayurvedo.

Mama ima že veliko let težave z zaprtostjo-velike težave. Zaradi raznih tegob uživa kar nekaj zdravil. Jaz mislim, da je delno vzrok zaprtosti tudi zakisanost z zdravili. Ona je anti-zeliščna-). Velja le, kar kupiš v lekarni ali da zdravnik. Zasledila sem da naj bi pomagala ayurvedska TRIPHALA oz. nek pripravek MOLKOSANA. Zanima me, če je kdo že užival to, če se obnese tudi v kombinaciji z  zdravili, kakšnega okusa je (je zorrno)...Mami sem že neštetokrat predlagala naj je slive, toplo vodo naj pije na tešče, žlico olivnega olja na tešče, glino....ampak ne. Ona tega ne bo!! Mi raje stoka...

lep pozdrav

Re: Kronična zaprtost

Valčika,
ljudje, ki niso pripravljeni sprejet in spremeniti svojega življenja je bolje pustiti na miru in jim nič ne predlagati.
Bolje, da mami potrdiš, da je "zares tako kot ona pravi", kot da ji daješ nasvete - ji bo bolj zaleglo.
Ker ko daješ nasvete, a človek jih ni pripravljen slišati - ti izgubljaš energijo in druga oseba je zadovoljena ravno s tem.
Ko pa potrdiš, pa ne dobi tvoje energije in je človek primoran iskati rešitve drugje.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Kot je Zoran že povedal, Valčika - tudi ajurveda ne bo pomagala sama, je treba delat z njo.
Tudi suhe slive je treba želet pojesti ali spit en kozarec Donata.

Noben medicinski sistem žal ne more pomagati nekomu, ki ga ne želi uporabljat smile

Drugače pa lahko poslušaš njeno stokanje - lahko pa ga tudi ne poslušaš.

Srečno obema  smile

'Življenje je proces.

Hvala lepa obema. Prav simpatična sta tongue

lepo pomlad želim