1

Tema: uhelji

Pozdravljeni,
Imam eno vprasanje glede uhljev in nosenja uhanov.
Pred prvo nosecnostjo sem zeeeelo rada nosila uhane  (iz vseh vrst materialov, razlicnih oblik etc.). Med nosecnostjo so me zaceli zelo motiti tako da sem jih prenehala nositi. Danes po 3 letih jih moje telo se vecno zavraca. Kadar koli si nadem uhane  – me zacneta boleti uhlja, mi zavtecejo bezgavke in me neznosno zacne boleti glava.
Sprasujem se – kaksne akupunkturne tocke imamo na uhlju?
Ima se kdo taksne tezave?
Nina

Re: uhelji

Na klasičnem mestu za uhane na ušesu - se pravi na ušesni mečici - obstaja več akupunkturnih točk, ki predstavljajo - zanimivo - področje glave. Ugibam, ker nisem zdravnik - verjetno se ti je organizem po porodu hormonsko in tudi energijsko spremenil in si postala energijsko občutljivejša na neke vplive od zunaj. Uhani lahko prekinejo pretok energije po akupunkturnih točkah in zaradi tega lahko prihaja do glavobolov.  Jaz ti priporočam, da če ti telo pravi, da ti ne prebavlja uhanov, se jim enostavno izogneš ali, če jih resnično pogrešaš, odločiš za nošenje tistih uhanov, ki se na ušesa le nataknejo in ne prebadajo ušesne mečice.

Kakšna pa je zdravstvena diagnoza po porodu, vse v redu?

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Urška, hvala na odgovoru

Res je, po prvem porodu (ki je bil zelo drugačen kot sem si ga žela in pricakovala) in po prvih mesecih kaotičnega materinstva in življenjske situacije tistega danega trenutka, sem se znašla v veliki črni luknji. Pri post-natali depresiji gre večinoma zgolj za preživetje in velikokrat ob takšnih preizkušnjah v življenju pozabimo na nam ljube stvari.  Drugi porod (ki je sledil dokaj kmalu) je postavil stvari na svoje mesto, saj sem izbrala porod in podporo, ki sta mi vrnila zaupanje v svoje telo, popolnost narave in božanstvenost ženstvenosti.
In ko sem se ponovno počutila ženska, ki živi,  sem si zaželela svojih uhanov (ki mi predstavljajo ženstvenost - no saj ne da jih moški ne morejo nositi – vendar resnici na ljubo, si ravno ne predstavljam moških z visečimi uhani, ki obkrožajo ljubkost obraza).
Torej ima nošenje uhanov  zame velik simbolni pomen in zato, mi je nerazumljivo zakaj jih moje telo trenutno zavrača.
Mogoče je pa kaj drugega? 
hm...
Lep pozdrav
Nina

Nina, morda je res tako, kot pravi Urška - da si šla enostavno skozi fizične spremembe in zdaj drugače čutiš.
Moja izkušnja z uhani je taka, da sem jih nosila neko obdobje zelo veliko (3+2), potem pa je prišel moment, ko enostavno fizično nisem prenašala ničesar več v ušesih, tudi luknje so se mi popolnoma zarasle.
Potem sem še nekajkrat prebodla, pa se udala v usodo, ker kljub lepoti uhanov (tudi meni so zelo všeč), se nisem več dobro počutila.
Kot, da sem prestimulirana.
Sama si razlagam, da sem nekdaj to rabila, da zdaj pa ne.
Podobno je sicer z ostalim nakitom in tudi oblekami, ne prenašam, če me karkoli veže, tako da se večinoma kitim samo še z ličili ali občasnim obeskom, ker me vse ostalo fizično moti  roll

Še anekdota - jaz sem si blazno želela uhane kot najstnica. <
Moj oče pa je imel za te moje želje samo en odgovor - izrek:
'Če bi mati narava mislila, da jih rabimo, bi se rodili z luknjami v ušesih'.

Seveda sem na prvi dan polnoletnosti šla naredit 3 luknje ... potem še več ... no, ostalo sem povedala.
Zdaj se očitno moje telo strinja z očetovo ideologijo, ne glede na vse moje želje.

smile  wink

'Življenje je proces.

Tina - že dolgo let nazaj sem napisala v enem šolskem spisu, da je del starševstva po moje, da poveš otroku svoje mnenje, pustiš, da naredi po svoje in če se izkaže, da izkušnja ni bila najbolj prijetna, mu ne rečeš: Sem ti rekel, da je tako wink Že pridemo sami do pravih odgovorov, ko je za nas pravi čas in na nam lasten način smile Konec koncev pa ti je vmesno obdobje nošenja uhanov gotovo tako ali drugače koristilo.

Torej,  v določenih situacijah oziroma življenjskih obdobjih potrebujemo neko zunanjo potrditev, morda tudi uhane za ženstvenost  smile  (ali pa kaj drugega zaradi česa jih nosimo).  In če sedaj to dejansko ponotranjimo/živimo, mogoče le-ti odpadejo. Ja?

Še kot zanimivost, lansko leto smo bili na potovanju na Kostariki in so me spraševali kako to, da moja punčka nima uhanov. Je še premala, sem odgovorila. Premala? Pri nas, na Kostariki, preluknjamo ušeska 4 dni starim dojenčicam in tako pridejo domov iz porodnišnice z malimi uhančki,  so mi povedali.

No, Tina, kaj bi pa rekel tvoj oče na to?

Ninja je napisal/a:

Že pridemo sami do pravih odgovorov, ko je za nas pravi čas in na nam lasten način smile

zelo res.

hvala dekleta.

Nina, v nekaterih kulturah to res naredijo takorekoč takoj po rojstvu.

Moj oče itak nima več pojma, kaj je takrat govoril, to se samo jaz spominjam, kot del zgodbe z ušesi ... smile
Ker mi je bilo vedno nekako komično, s takimi trditvami glede narave se namreč v osnovi delno strinjam ... wink
ampak itak sem naredila po svoje in potem, ko je bilo dovolj uhanov, sem jih pač nehala nosit.

Osebno nisem mislila toliko na potrebo po zunanji potrditvi (tudi možno), ampak bolj, da mi je fizično zelo prijalo nosit uhane, potem pa iznenada sploh ne več ... to me je presenetilo. Lepi so mi bili pa vedno  smile

Ninja, ne razumem dobro, kaj hočeš povedat ... jaz sem tudi očetu citirala Gibrana pri 12tih ('Vaši otroci niso vaši otroci, sinovi in hčere klica življenja k Življenju so, prihajajo po vas, a ne od vas ...'). Ampak on je pretežno mnenja, da imamo ljudje otroke zato, da ima kdo za nas skrbet, ko smo stari. Težko mu oporekam pri njegovih letih -niti nimam več te potrebe smile

'Življenje je proces.

Tina, samo to, da je zanimivo, kako nam nekatere stvari, ki so se nam zdele pred leti smešne, pridejo do živega šele po dolgem času ... wink

9 Nazadnje urejal Tina (22.03.2013 19:06:46)

Ahaa... ok, jaz sem razumela obratno smile
Meni je takrat prišlo do živega, zdaj pa mi je smešno ... mogoče zato smile

Verjetno pa oboje malo  big_smile

Hvala ... :srcek:  :prst:

'Življenje je proces.

10

Tokrat nisva na isti valovni big_smile Mislila sem, kako nam postanejo smiselne šele čez čas wink