Dojke so energijski centri.
Tradicionalna Kitajska medicina (TKM) je celosten sistem zdravljenja, ki je bil uporabljen tisočletja in bazira na pretoku energije po telesu po energijskih meridijanih (energijskih linijah) in aku-točkah (energijskih križiščih na meridijanih). Na področju prsi poteka 6 meridijanov in tri od njih so meridijani za ledvice, jetra in želodec, na področju teh treh je tudi največ sprememb v dojkah, bulic in rakavih tvorb. TKM se loteva raka na dojkah tako, da se pomudi pri stagnaciji qi-ja in premikanju le-tega. Akupunktura in TKM sta holistična načina, ki podpirata zdravje dojk in sta lahko tudi kombinirana z drugimi načini. Masaža akupresurnih točk na meridijanih ali spodbujanje energijskega pretoka na točkah okoli prsi lahko pomagata pri zdravju in vitalnosti dojk in ostalega telesa.
Nerčki z žico tudi lahko motijo pretok energije po prsnih meridijanih, to je še en razlog za osvoboditev oprsja ali investicijo v mehak, podporen nedrček iz naravnih materijalov.
francik je napisal/a:Za nas pomankljivo izobražene bi se prav prilegli kakšni prevodi,ponižno prosim. 
Tako na hitro prevedeno. Jaz sem osebno proti takim dramatičnim posegom, ker se mi zdi, da rabimo prsa tudi za hormone, ki so pomembni tudi za ostale stvari. Tako ravno spodbujamo tudi hormonsko neravnovesje in so drugi problemi zelo hitro na obzorju.
Sploh pa - do kje bomo rezali? Rezanje ni rešitev, mislim, v takem primeru kot 'preventiva'. S tem odrežeš del sebe, ki ga s tem zanikaš in tako nisi naredil nič. Eno je v fazi, ko je to nujno potrebno, drugo pa je to delat preventivno.
Moj prijatelj je imel očeta, ki si je sredi 30tih dal izruvati skoraj vse zobe, potem je pa nosil protezo. To je ceneje in manj dela je s tem - to so v 60tih delali v revnih četrtih v UK kar standardno. Mene tudi tisto ni prepričalo 
'Življenje je proces.