Amelie je napisal/a:"Amelie, ti sama je potrebno da sprejmeš svoje starše takšne kot so z njihovimi napakami in kvalitetami ter njihovo usodo in da več ne daješ pozornost na napake."
tega nisem popolnoma razumela
NOB-Eden je napisal/a:Amelie je napisal/a:"Amelie, ti sama je potrebno da sprejmeš svoje starše takšne kot so z njihovimi napakami in kvalitetami ter njihovo usodo in da več ne daješ pozornost na napake."
tega nisem popolnoma razumela 
Kako do tega, pa zanima tudi mene, imam precej težav s to zadevo in je dejansko obojestranska (le kje smo se našli). 
Sprejeti pomeni, da se več ne ukvarjamo z napakami, užaljenostjo, vsem tem kar nismo dobili in podobnimi rečmi in da preteklost postavimo na mesto ki ji pripada – v preteklost – kar je bilo je bilo. Sedaj se pa grem svojega življenja - to pomeni, da odpustim sebi in ostalim, oziroma koliko pač lahko (lahko delamo večkrat postopoma, toliko koliko smo pripravljeni) – odpustiti vse je najbolje in nato se odpreti življenju. Dokler zadržujemo destrukcijo v sebi in se s tem borimo ali bežimo od tega – ni rezultatov in ne moremo priti do svojih potencialov, talentov, veselja, odgovorov,.. Ko se pa očistijo nezaželene stvari se pa naredi mesto za potenciale, spodbosti,.. da pridejo na plan.
Drugače ni svobode, ker nas vedno vleče energija v preteklost.
Sprejeti starše, prednike, sorodnike, brate, sestre, otoke,.. takšni kot so – to ne pomeni, da se moramo strinjati z njimi, temveč jih sprejmemo, da so pač takšni kakšni so.
Lažje je to narediti, če se pogledajo zamere, obžalovanja, agresija,..— in da se to sprosti in svobodi. Nato pa pogledati kakšne so dobre karakteristike, mojih prednikov – zakaj sem si jih sam izbral, da pridem v to družinsko drevo in nato to zaživeti. Pomeni, ko se sprostijo zamere, … nato energijo/misli/dejanja usmeriti v to zakaj sem tukaj.
Zakaj smo tukaj, zakaj imamo te starše, otroke, lekcije, kakšen je dogovor med dušami, kakšne so naše naloge, se lahko odkrije v Progresiji. Več:Progresija
Bit našega življenja je da smo srečni, zadovoljni,… ker je to naše naravno stanje. Mi se pa večinoma ukvarjamo z zamerami, razočaranjem, jezo,...
Katero realnost si izberemo to tudi živimo (radost, sreča,... ali zamere, nezadovoljstvo,..)
Mi smo tisti, ki imamo izbiro kako živimo.
pesem.duse@gmail.com, 070-788-788