1

Tema: super hrana in živila

Živjo,
Kljub začetni distanci to tako imenovane super hrane, sem se odločila da poskusimo par živil.
A smo imeli kar hude reakcije. Pa sedaj ne vem, ali nam ne ustrezajo ali je zadaj kaj drugega.
Se kdo spozna na super živila?
Otrokoma sem zmešala pol čajne žličke camu camu v jogurt z malo medu pri zajtrku, za okrepitev imunskega sistema, in sta oba bruhala po 5 minutah!
Sama sem pa začela z ašvagando in mi je odprlo sinuse v sekundi, da sem morala par minut prav držati robček pred nosom zaradi sluzi.
Sem naredila kaj narobe?
Hvala na nasvetu in priporočilah.
Lep dan
Nina

Re: super hrana in živila

Živjo Nina, vprašanje sem naslovila na Ano Suhač, ki se strokovno ukvarja s super hrano in smo jo gostili v oddaji Preprosto naravno. :prst:

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

hvala urska.

Posredujem Anin odgovor:

"1/2 čajne žličke Camuja je kar veliko za otroka, saj vsebuje kar 30x več C vitamina kot limona. Camu camu naj dodajajo postopoma 1 noževa konica. Glede ašhwagandhe pa naj zmanjša odmerek. Vzame naj 1/4 čajne žličke v vroč čaj zvečer in postopoma poveča na 1/2 čž. Svetujem ji naj začne z algo chlorello, dobi se jo v stisnjenkah. Po 6 tablet dnevno naj razporedi skozi dan. Najbolje če pred obrokom. Prav tako chlorelo lahko uživajo tudi otroci, po 3 stisnjenke dnevno."

Sporoči, kakšni bodo rezultati.  :prst:

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Hvala obema. Kar se tice camu camu-ja, ga otrokom sedaj dodajam res samo eno pikico. Se mi zdi da je bil problem tudi v kombinaciji z mlekom/jogurtom. Sedaj ga dodajam v caj (pa malo medu) in ni nobenih tezav vec.
Sama sem pa tudi zacela jemati asvagando zvecer v caju in za enkrat vse okay. Se vedno zelo kiham, ko odprem flasko in zavoham to zmleto korenino, a imam veliko bolj mirne noci.
Sem si kupila tudi chlorelo, a ker je bila v prahu ceneje kot v kapsulah sem kupila le-tega. Vendar nasljednjic vzamem stisnjenke, saj tale prah kar frci naokrog.
hvala se enkrat.
Pozdrav
Nina