1

Tema: Limfa

Dragi forumovci, Urška in Zoran,

sem iskala če že kje piše kaj o limfi, pa nisem našla.
Namreč že veliko let imam težavo z zastojem limfe, enostavno sem polna vode, in nikakor da poiščem vzrok za to.
Danes sem bila na bioresonanci in mi je potrdil zastoj limfe (kako naj odpravim razlog pa mi razen več obiskov pri njemu ni povedal), odkril mi je kronično alergijo na hišni prah & pršice (zaradi tega sem aknasta) in težave z pljuči in bronhiji.

Rada bi razrešila vzroke za te moje težave, sploh za limfo in pršice.
Prosim pomoč.

HVALA  :rose:  :rose:  :rose:

Re: Limfa

Pomoje lahko povprašaš tudi katerega terapevta TKM (Tradicionalne Kitajske Medicine).
Srečno!

Kurtizana, pri tebi začutim predvsem močno žalost in občutek, kot da te pol manjka. Imaš tudi sicer težave s pomanjkanjem energije in utrujenostjo? Ali si kot otrok doživela kakšno hujšo travmo, ko si se ustrašila za življenje? Ali je bila to morda tvoja mama ali kdo od družine? Vidim, da te je kot otroka potegnilo v nek vrtinec, kjer se še vedno nahajala velik del tvoje energije. Če začutiš kaj od tega, se lahko umiriš, sprostiš in v mislih vrneš v čas, ko je travma nastala. Predihaj vse občutke, ki te bremenijo - strah, žalost, paniko ... - globoko dihaj, dokler ne čutiš, da je popustilo. Postopek lahko ponavljaš večkrat. Nato si lahko predstavljaš, da situacijo polniš z ljubeznijo in svetlobo. Lahko vizualiziraš, občutiš ali si kako drugače predstavljaš.

Nato si povej "Odpiram se življenju in radosti". To čim bolj začuti in razširi te občutke v preteklost, sedanjost in prihodnost. Tako bo energija ponovno stekla in vzpostavilo se bo večje ravnovesje.

Sporoči, kako gre  :srcek:  :rose:  :prst:

Najprej hvala za odgovor NOB-Eden in Ninja.

Ja, Ninja imaš prav, kot otrok sem doživela veliko travmo, starša sta se ločila ko sem bila stara kakšno leto. Oba sta me dobesedno kradla eden drugemu, vmes pa bila veliko z varuškami in čisto osamljena kot otrok. Nato sem pri 3.letih pristala dokončno pri očetu, hvala bogu sem dobila dom. Tako da z mamo nisem skoraj da nikoli živela ali jo občutila.
Ja tudi sem zelo brez energije in veliko utrujena & izčrpana.

Upam, da mi bo uspelo narediti ta postopek,ker mislim da je bilo kar več travm, glede na zgodbe ki so mi jih pripovedovali.

Hvala za pomoč  :rose:

Kurtizana, samo počasi in brez hitenja. To so stvari, ki so globoko zapisane v tebi, je pa nastopil čas, da se postavijo na mesto. Spominjanje neprijetnih dogodkov iz ranega otroštva ni vedno prijetno, je pa nujno potrebno, ker se tam nahaja velik del naše energije, ki je nekako zamrznjen v času. Ko se začnemo ukvarjati s tem - bodisi preko pogovora, pisanja, meditacije ali drugih tehnik, se začne to počasi sproščati. Vzemi si čas, napreduj počasi. Predvsem pa imej v mislih, da si veliko občutkov, ki se nahajajo v tebi, prevzela od svojih staršev. Zavedaj se, da je bila to njuna odločitev, ki objektivno nima veze s tabo. Racionalno nam je to hitro jasno, čustveno pa morda zahteva nekaj časa in dela. Kar počasi - korak za korakom. Smer je definitivno prava in samo tako naprej  :srcek:
Srečno in poročaj, kako gre  :rose:

Hvala Nina,

čutim, da je to moj naslednji večji projekt. In z veseljem se ga bom lotila. Tako kot si rekla korak za korakom.

HVALA za pomoč in usmeritev :rose:

Kot obljubljeno, se oglašam....

vzela sem si vikend, samo za to, da to predelam. Najprej dolgo nič, da sem mislila da streljam v prazno in mi bilo jasno kaj moram naredit.
Potem pa kar naenkrat me je oblila neka energija in črni oblak....potem pa še tresenje, dušenje, koža na obrazu in prsih me je začela srbet, roke so se krčile in vsa energija se je sproščala večina skozi obe roki, najbolj na levi tako moćno da so se prsti začeli krčiti in paralizirati....mišice obraza so se krčile, levo oko je dobesedno utripalo...nora energija je šla iz mene, vmes nenavaden jok in živalski kriki...madonna...to je bilo res zelo intenzivno, da sem bila potem zelo izčrpana.
To je kar butalo vse ven iz mene.

Hvala za usmeritev in vse napotke smile
Bom poskusila vajo ponovit čez nekaj časa...
:rose: