1

Tema: Strah pred boleznijo

Pozdravljeni  smile ,

zadnje čase se borim z napadi strahu pred boleznijo, da bi zbolela in ne morem ugotoviti, od kje je prišel ta strah. Nikoli nisem imela posebnih problemov z zdravjem, niti nimam alergij ali kakšnih kroničnih bolezni. Vročine in prehlade imam redko.

Res je, da mi 'šumi' v pljučih občasno, a ne vem, ali naj me skrbi zaradi tega. Nameravam tudi k zdravniku za vsak slučaj. Zdi se mi, da je problem bolj psihične narave....
Šumi mi tudi v ušesih, a s tem se da živet, tudi zdravnik niso ugotovili kaj posebnega.
In pa srce mi močneje razbija, včasih težje diham.... Imam tudi malo energije, čustveno sem labilna, težko se skoncentriram, šibke menstruacije, lansko leto sem bila izrazito anksiozna, sedaj je hvalabogu že veliko bolje. Najbrž je vzrok stres zaradi študija in nakopičenih čustev.

Je morebiti kaj posebnega zaznati v biopolju? Bi me moralo skrbeti.

Zelo vam bom hvaležna za odgovor  smile ,
Pikapoka

Re: Strah pred boleznijo

To zgoraj je, kar se tiče problemov, ki so se manifestirali skozi zdravstvene težave....

Sicer pa imam tudi mnogo drugih težav, ki se jih vedno bolj zavedam v primerjavi s prejšnjimi leti in tako tudi ne bežim pred njimi več (a zagotovo je še kaj takega, pred čemer si zatiskam oči).
Po djotišu sem v sade satiju (še do novembra 2014) in sedaj mi je bolj jasno, zakaj so se mi določene stvari dogajale, podirale v zadnjih 7 letih.... sedaj je prišel čas, da jih spustim in prevzamem odgovornost za sebe, se neham vdajati v vlogo žrtve. Saj je vendar vse povezano s karmo, jaz pa igram užaljenost.... ta vzorec je tako močan, da ne vem, kako se ga znebiti.

Predvsem me je Šani prizadel na področjih, ki mi največ pomenijo, da bi se seveda resnično obrnila vase; to mu je uspelo....

Ne vem sploh, kje naj začnem- mogoče s tem, da sploh nimam občutka pripadnosti, da bi kam spadala, da bi bila komu res dragocena (res je, da moram biti najprej sebi dragocena),
sploh v mestu kjer študiram, se počutim tako tujo, s kolegi na faxu se sploh ne ujamem... Sicer se družimo, a jaz se ne počutim jaz v njihovi družbi.
Tako da pravzaprav sploh nimam neke prave družbe. Pogrešam pristne prijatelje. V preteklosti sem imela kar buren odnos z neko prijateljico, dolgo sva bili 'best friends', potem pa kar na enkrat ne več.... sedaj popolnoma razumem, da je bilo to zato, ker sem bila preveč navezana nanjo in sem jo dušila s tem.... In najbrž nisem v sebi počistila tega....
Skratka, imam občutek, kot da živim več življenj, da sem ena oseba na faxu, ena oseba ko pridem domov... nikjer pa ni mene.
Odnos s starši-sploh ne bi zgubljala besed, ker bi lahko napisala veliko.... Odnos z mamo je bil vedno čuden, hladen.... ker je tudi ona nezrel človek (mi je žal, da moram napisati, a tako je, mislim, da ima borderline personality disorder), tako da sem morala kar hitro odrasti in sem se tako zelo navezala na sestro, ki jo imam neskončno rada, a imam občutek, da sem kar malo odvisna od nje in da odnos ni 'pravi', nisem to kar sem, to pa me tudi najbolj moti. Ona pa se tudi obnaša do mene, kot da je moja mama.
Na mamo pa sem seveda jezna.... ker ni bilo topline, varnosti pri njej. Ne vem, če je bi v življenju že kdo tako primitivno nesramen, žaljiv in nespoštljiv do mene. kot ravno moja mati... Ta zamera (ne vem, ali je zamera, ker mentalno si ne priznam tega) me duši in uničuje....
Zaradi tega sem najbrž tudi tako zelo globoko žalostna, to pa resnično zelo.... včasih se sprašujem, pa od kje toliko žalosti.... Definitivno več kot jeze. Žalost prevladuje pri meni in me tlači navzdol.
Odzemljenost, beg v svoj svet....
Zelo me je strah, da se bistveno ne morem spremeniti in da bom zavedno ostala nesrečna in zakompleksana....Seveda vem, da to ni res, da se s trdno voljo in delom da veliko doseči. A še vseeno- ravno ta strah mi preprečuje, da bi naredila konkreten korak.

Imam veliko želja.... predvsem, da bi postala to kar sem... da bi se cenila in spoštovala, da bi bila sproščena in avtentična  smile
Tudi glede hobijev-glasba in ples mi veliko pomenita, čutim, da bi me lahko zbližala samo s seboj, da bi se vrnila k sebi in postala samozavestna.

Na splošno mi primanjkuje energije... a si jo pridobivam tako, da vadim jogo, magične kretnje, hodim v naravo in moram reči da pomaga....

In pa zaljubljenost me dviguje... ne vem, če sem bila že kdaj v življenju tako zaljubljena kot sedaj.... pa sem bila že velikokrat in po naravi sem strastna, zato se zaljubim močno.
Mi je pa žal, da je moški poročen...
Ta ljubezen mi je dala veliko-začela sem se spraševati, kdo sem in kaj lahko dam v odnosu...

Pozdravljena Pikapoka

Za začetek preštej s koliko stvarmi pri sebi nisi zadovoljna(po tvojem opisu),potem pa najdi pri sebi še toliko dobrih stvari.Imaš jih.
Joga je super če imaš dobrega učitelja ki ti zna nakazat kako se jača koncentracija,tudi nasebe,na svoje telo.Tako spoznavaš svoje telo,ga začutiš.
Magičnih kretenj raje ne komentiram.
Naslednje je spoznavanje sebe na čustvenem delu.Modro je enkrat,dvakrat,...,kolikorkrat je pač potrebno pregledat vse dogodke v svojem življenju od prvega spomina dalje do tega trenutka.Vse zamere,jeze,mogoče sovraštvo,užaljenost,samopomilovanje,ponos,vzvišenost,navezanost na svoje sposobnosti,.....,je smiselno pravilno predelat,se pravi kjer smo mi zamerili,se jezili,...,se pokesamo,prosimo odpuščanja in se zahvalimo,ravno tako tudi tam kjer smo mi žalili,sprožali težka čustva pri drugih.Oprostiti drugemu človeku (tudi sebi)pomeni da vidimo v vsem,predvsem in samo preizkušnjo-božjo voljo.Od prvega spomina dalje pomeni da se ukvarjamo najprej s svojimi starši,starimi starši in ostalimi.Če zmoremo-znamo tudi v čas nosečnosti in še nekaj prej.
Da pa to vse pripelje do učinka-spremembe samega sebe,  se je nujno  postaviti v stanje odpuščanja,ljubezni,dobrodušnosti.Se pravi,postavimo se v povezavo z zemljo in nebom,se priporočimo za pomoč Stvarniku,Bogu,..., in izpeljemo kar je potrebno.Nežna sprememba ki nastane deluje na duše vseh vpletenih kot tudi na duše potomcev.Na koncu se zahvalimo.
V vsakdanjem življenju uporabljamo pridobljena nova spoznanja-občutke,hkrati pa se staremu načinu reagiranja odpovemo.In ta proces naj postane vsakdanjik.
Želim ti da se tega lotiš sproščeno,z radostjo,z ljubeznijo do same sebe in zavedanjem da je vse to samo Učenje. :rose:

Pikapoka,
ko berem tvoja sporočila in po pregledu polja se mi vedno kaže ena stvar, ki je potrebno da jo narediš najprej, da sebe postaviš na prvo mesto, ker sedaj si ti na drugem mestu. To si pri sestri, starših in partnerskem odnosu.
Predlagam, da greš po postopku, da narediš Linijo hare - Vodena meditacija: Linija Hare

Nato predelaj vse stvari, da si druga (slike, občutki, milsi,..): Tukaj

Nato zopet naredi linijo hare in se odloči, da od sedanjega trenutka, si ti na prvem mestu.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

francik je napisal/a:

Pozdravljena Pikapoka

Za začetek preštej s koliko stvarmi pri sebi nisi zadovoljna(po tvojem opisu),potem pa najdi pri sebi še toliko dobrih stvari.Imaš jih.
Joga je super če imaš dobrega učitelja ki ti zna nakazat kako se jača koncentracija,tudi nasebe,na svoje telo.Tako spoznavaš svoje telo,ga začutiš.
Magičnih kretenj raje ne komentiram.
Naslednje je spoznavanje sebe na čustvenem delu.Modro je enkrat,dvakrat,...,kolikorkrat je pač potrebno pregledat vse dogodke v svojem življenju od prvega spomina dalje do tega trenutka.Vse zamere,jeze,mogoče sovraštvo,užaljenost,samopomilovanje,ponos,vzvišenost,navezanost na svoje sposobnosti,.....,je smiselno pravilno predelat,se pravi kjer smo mi zamerili,se jezili,...,se pokesamo,prosimo odpuščanja in se zahvalimo,ravno tako tudi tam kjer smo mi žalili,sprožali težka čustva pri drugih.Oprostiti drugemu človeku (tudi sebi)pomeni da vidimo v vsem,predvsem in samo preizkušnjo-božjo voljo.Od prvega spomina dalje pomeni da se ukvarjamo najprej s svojimi starši,starimi starši in ostalimi.Če zmoremo-znamo tudi v čas nosečnosti in še nekaj prej.
Da pa to vse pripelje do učinka-spremembe samega sebe,  se je nujno  postaviti v stanje odpuščanja,ljubezni,dobrodušnosti.Se pravi,postavimo se v povezavo z zemljo in nebom,se priporočimo za pomoč Stvarniku,Bogu,..., in izpeljemo kar je potrebno.Nežna sprememba ki nastane deluje na duše vseh vpletenih kot tudi na duše potomcev.Na koncu se zahvalimo.
V vsakdanjem življenju uporabljamo pridobljena nova spoznanja-občutke,hkrati pa se staremu načinu reagiranja odpovemo.In ta proces naj postane vsakdanjik.
Želim ti da se tega lotiš sproščeno,z radostjo,z ljubeznijo do same sebe in zavedanjem da je vse to samo Učenje. :rose:

Najlepša hvala za odgovor.
Pri meni je malo problem, ker vse skupaj jemljem preveč resno in ne kot učenje. Ker mi je velikokrat odveč se ukvarjat se z mojimi problemi. Bom poskušala najprej na tem delat oz. že delam.
Čustva me res močno preplavijo in velikokrat težko pridem iz njih, težko se distanciram. To me malo izčrpava.
Opažam, da sem vedno v nekem čustvenem stanju...

Zakaj magičnih kretenj raje ne bi komentirali?

Zoran je napisal/a:

Pikapoka,
ko berem tvoja sporočila in po pregledu polja se mi vedno kaže ena stvar, ki je potrebno da jo narediš najprej, da sebe postaviš na prvo mesto, ker sedaj si ti na drugem mestu. To si pri sestri, starših in partnerskem odnosu.
Predlagam, da greš po postopku, da narediš Linijo hare - Vodena meditacija: Linija Hare

Nato predelaj vse stvari, da si druga (slike, občutki, milsi,..): Tukaj

Nato zopet naredi linijo hare in se odloči, da od sedanjega trenutka, si ti na prvem mestu.

Hvala Zoran  smile , se strinjam.
Najbrž je to samo drugo ime za kompleks manjvrednosti?

Enkrat v bližnji prihodnosti nameravam priti osebno do vas, Zoran. Vam bom napisala e-mail.

Lep preostanek poletja smile
Pikapoka

Pikapoka je napisal/a:

Cilj naj nam bo odprto srce in potreba po magičnih kretnjah bo odpadla.To-odprto srce- pa seveda zahteva spremenjen pogled na svet.

francik je napisal/a:
Pikapoka je napisal/a:

Cilj naj nam bo odprto srce in potreba po magičnih kretnjah bo odpadla.To-odprto srce- pa seveda zahteva spremenjen pogled na svet.

Ne razumem zakaj bi bile magične kretnje odveč, ko pa je ravno njihov namen pomoč oz. zbiranje energije in prizemljevanje, kar je podlaga za to, da je srce lahko v polnosti in iskreno odprto?

Enostavno odpravi čustvene blokade(jezo,strahove,zamere,...) in energija ti bo porasla in ostala ker ti ne bo odtekala na vse strani hkrati pa boš tudi prizemljena.
Po mojem se v polnosti in iskreno odprto srce,kot praviš, požvižga na magične kretnje katerih energija je,spet po mojem,nižja od srčne energije.
Obstajati dve magiji:bela magija in črna magija a koliko je ljudi ki o tem dejansko kaj vedo?Pri vseh ostalih ima pa samo ego svojo "veselico".Se pa vsak sam zase odloči kaj mu paše.
Kot rečeno bolj modro je svojo pozornost usmeriti v vzroke zakaj rabimo magične kretnje.

Pa lep pozdrav.

francik je napisal/a:

Enostavno odpravi čustvene blokade(jezo,strahove,zamere,...) in energija ti bo porasla in ostala ker ti ne bo odtekala na vse strani hkrati pa boš tudi prizemljena.
Po mojem se v polnosti in iskreno odprto srce,kot praviš, požvižga na magične kretnje katerih energija je,spet po mojem,nižja od srčne energije.
Obstajati dve magiji:bela magija in črna magija a koliko je ljudi ki o tem dejansko kaj vedo?Pri vseh ostalih ima pa samo ego svojo "veselico".Se pa vsak sam zase odloči kaj mu paše.
Kot rečeno bolj modro je svojo pozornost usmeriti v vzroke zakaj rabimo magične kretnje.

Pa lep pozdrav.

To si iz srca želim, a ne gre tako enostavno. Nekajkrat sem sicer že naredila povezano dihanje (rebirthing oz. proces prisotnosti) in se mi zdi, da se je nekaj sprocesiralo. A teh čustev je pomoje še kar nekaj v podzavesti, tako da bom  nadaljevala z rebirthingom.
In pa Oshojevih aktivnih meditacij se bom lotila. Treba je delati tudi s telesom, ker čustva ostanejo na fizičnem telesu, ne samo na čustvenem.

Mi je pa dal tvoj komentar o odpiranju srca malo misliti... To se mi zdi v redu. Ker sem se zaprla sama vase, in trpim zaradi tega, to sigurno. A najbrž se tega, kar se je nabiralo nekaj let in potlačevalo globoko v podzavest, ne da odpraviti tako hitro, ali je to samo moje prepričanje.... Po logiki bi rekla, da to drži.

Kaj ima tu veze bela in črna magija? Ker se jim reče magične kretnje? Saj lahko pozabiš na besedo magične. Je samo beseda. V bistvu so podobne kung fuju....

Kaj je po tvoje vzrok, da rabimo magične kretnje?

Pikapoka je napisal/a:
francik je napisal/a:

Pa lep pozdrav.

Kakšen pa je tvoj nasvet glede odpravljanja čustvenih blokad?
Če je to spominjanje dogodkov, se to meni zdi nesmiselno, ker je tega res ogromno in se ne  spomnim vsega, tudi zato, ker se neprijetni spomini ponavadi potlačijo. Pri povezanem dihanju npr. ni treba misliti na dogodek ali imeti namerw. Enostavno dihaš povezano in ko pridejo reakcije, jih samo sprejmeš in opazuješ. Meni se to zdi super.

P.S.
Razmišljam tudi o postavitvi družine...

Zakaj rabimo-uporabljamo magične kretnje?
Verjetno zato da se nam ni treba ukvarjati s samim sabo.Prinašajo občutek moči,uspeha,medtem ko vzroki naših težav ostajajo v nas.Ne nazadnje pretirano krepijo naš ego.

Črna magija je po moje jačanje ega,bela magija pa razvijanje ljubezni ki preide v brezpogojno ljubezen,v brezpogojno zaupanje bogu,absolutu,stvarniku,...   
Mi besedo "magično-a" sicer lahko izpustimo a način delovanja ostane.

Dajanje nasvetov me na nek način odbija(to se lahko izrodi v prevzemanje odgovornosti za druge),lahko pa ponudim nekaj pristopov k razreševanju težav.To sem že opisal,nekaj si jih "srečala" že sama,nekaj jih še boš(mogoče Zorana,mogoče družinsko postavitev,ali...),šteje pa samo akcija.

Če se vrnemo v mislih v dogodek v preteklosti in občutimo pri tem takratne emocije,jih prepoznamo(jeza,zamera,sovraštvo,vzvišenost,...) in s postopkom ki ga je omenil Zoran razrešimo.  In kaj sledi?  Počasi se boš odprla,zaživela,...

No en nasvet ti pa lahko dam: izklopi um(razmišljanje o uspehu,vse dvome,...), zaupaj in delaj.Brez pričakovanj;zaupaj v tisto kar boš izbrala in v nevidno,a stalno prisotno vodstvo.