1

Tema: Nekdo me privlači in se ga hkrati bojim

Pozdravljeni!

Sprašujem se, kako je mogoče, da me nekdo privlači in se ga hkrati bojim. Želela bi si njegove pozornosti, če je v moji bližini, je vsa moja, energija proti mojemu hotenju, usmerjena vanj. Hkrati pa popolnoma zablokiram pred njim. V bistvu  se počutim, kot bi se ga bala: srce mi razbija kot ponorelo, roke se mi tresejo, v trebuhu me stiska, včasih se počutim kar malo omotična. Dobesedno čutim potrebo po begu. Posledično se ne zmorem normalno in sproščeno obnašati do njega, še manj pa znam biti jaz.
Sem v dalj časa trajajočem razmerju in se s partnerjem kljub očasnim krizam zelo dobro ujameva in razumeva, tako, da nimam nobenega namena ali želje, da bi odnos s sodelavcem prerastel v kaj več. Simpatija pač. Želim pa si, da bi bila lahko sproščena do njega, kot do vseh ostalih. Je čisto preprost, prijazen, zadržan fant, tako da res ne vem, zakaj ta panika. Vem, da od njega nič ne potrebujem, da niti ni važno, kaj si misli,... a telo  reagira po svoje.
Ne vem kako in kje bi se tega lotila. Moteče je ker ga srečujem, včasih je potrebno tudi kaj sodelovati, mene pa stiska v trebuhu že samo, ko na to pomislim. Že samo srečanje z njim me izčrpa in zmede, potem pa res težko še kaj zbrano naredim.
Ne razumem kaj se dogaja z mano. Rada pa bi nekako začela delati v smeri izboljšanja.

Vesela bom vsakega nasveta, izkušnje, vpoleda,...

Re: Nekdo me privlači in se ga hkrati bojim

berenice, pozdravljena!

Sam sem doživel podobno situacijo (pa z druge strani) smile

Vprašanje: je bil ta strah prisoten že od vsega začetka, ko si sodelavca spoznala (oz. prvič videla), ali pa se je morebiti pojavil šele nekoliko pozneje, npr. ko ti je postalo jasno, da te tako privlači? Se bojiš njega samega, ali le svojih čustev?

Kar se privlačnosti same tiče, gre lahko za nek dušni dogovor ali karmično vez (širok pojem), iz katere se moraš nekaj naučiti ali razrešiti.
Glede na intenzivnost bi lahko šlo za dušo dvojčico (t.i. "twin flame"), ni pa to nujno sploh, lahko gre samo za sprožitelja (katalist) nekega procesa v tvoji (ali vajini) osebni evoluciji. Na spletu je ogromno materiala na tematiko duš dvojčic, žal pa je malo tega materiala dejansko dobrega, saj gre povečini za romanticiziranje takšne vezi in zamolčanje oz. neosveščenost o vseh težavnih vidikih ter glavnem namenu le-te (t.j. čiščenje osebnih vzorcev in potem služenje v dobro človeštva - skupno ali narazen).

V mojem primeru je meni pomagalo to, da sem se preprosto sprijaznil s tem, da karkoli že je ona meni, bodisi na dušnem nivoju, bodisi na Zemlji, sva se zdaj spoznala primarno zato, da mi pomaga ozavestiti in čistiti (zdraviti) neke vzorce (npr. brzdanje čustev), kar "nama" menda tudi uspeva. Tudi privlačnost je potem s časom povečini izzvenela.
Mogoče gre tudi v tvojem primeru za kaj podobnega?

No, strah (in mogoče tudi čustva do njega, če se ti zdi tako prav) bi ti predlagal "predihati" po postopku transformacije s tega foruma.
Nedvomno bo imel še kdo od tukajšnjih duhovnih svetovalcev kaj za dodati. smile

Srečno!

Pozdravljena berenice

Si,kot praviš,v dalj časa trajajočem razmerju s partnerjem in se zelo dobro ujemata.Ali je to mišljeno v seksu ali v spolnosti?Na to temo pri sebi išči odgovor in tu se ti bo pokazal tudi odgovor zakaj sta s partnerjem samo "v dalj časa trajajočem razmerju".
lp

NOB-eden, hvala za odgovor. Veiko mi pomeni, da me nekdo lahko razume.
Če pogledam nazaj, je od vsega začetka prisoten nek občutek (neprijeten), ki pa je bil najprej samo pikica tega, kar doživljam danes. Kot ko si opazovan, pa se obnašaš drugače, kot sicer.  Zato sem bila vedno zadržana do njega in si nisem želela njegove bližine.
Do takrat, ko sem se »dobila«, da sem dobre volje če ga vidim . Tu pa so se začeli moji občutki potencirati. Sploh, ker očitno nisem znala skriti pred njim (včasih že samo pogled preveč pove), on pa je tudi posledično začel iskati stik z mano, jaz pa ugotovila, da nisem sposobna drugega kot »zbežati«.
Če dobro premislim, se bojim bolj svojih občutkov, ki v določenih situacijah butnejo na plan z vso silo in upravljajo z mano.
Vsekakor nameravam poiskati v več virov v zvezi z odnosi, karmičnimi, odnosi, dušami dvojčicami,… mogoče mi bodo informacije v tej smeri pomagale najti pomen vsega skupaj… ker tudi jaz mislim, da bo moja težava pozabljena sama od sebe, ko se bom naučila, kar je potrebno.

Francik, hvala tudi tebi,
Verjetno si  frazo »dalj časa trjajoče razmerje« vsak razlaga po svoje in sem se slabo izrazila. S partnerjem namreč že skoraj deset let skupaj živiva. 
Je pa res, da sem zaradi mojih »težav« tudi zelo podrobno morala razmisliti o tem kaj dejansko želim in kako naprej. In s kom; če sploh s kom.

Lep pozdrav!

Pozdravljena berenice in dobrodošla na forumu.

Kot admin sem spremenila naslov teme, da bo večja preglednost med naslovi foruma in omogočeno lažje iskanje.

Kadar življenjsko rutino poruši oseba nasprotnega spola, ki privlači, a hkrati sproža stisko v čustvih, je tukaj več možnosti, kaj storiti. Lahko da gre za karmični dogovor ali pa ne, vsak primer je poseben. Pri tem želim jasno poudariti, da v teh primerih ne gre za duše dvojčice. Te osebe pridejo v življenje za to, da pomagajo potisniti naša zavrta čustva na plan, da se lahko z njimi soočimo in jih osvobodimo. Do teh oseb se ponavadi ne čuti privlačnost v smislu, da bi z njo želeli preživeti vse dni našega življenja ali da bi se želeli združiti z njo, kot se to čuti pri duši dvojčici, ampak gre za poseben naboj, ki v nas sproža hkrati privlačnost in odpor. Tvojega primera nisem preverjala, ker ne čutim, da bi se vtikala v situacijo - je zadeva na tebi, da jo sama spredvidiš. Tako boš tudi sama začutila, ali gre pri vama za duše dvojčice ali karmične duše. To se začuti in ve v srcu; kadar gre za dušo dvojčico, ni dvomov.

- Predlagam ti, da si pogledaš odnos z očetom in morebitna zavrta čustva, ki si jih doživljala v odnosu do očeta. Kaj si pri njem kot otrok pogrešala, kaj si pričakovala, kaj želela. Lahko napraviš seznam teh stvari. Takšne osebe ponavadi nosijo podobno postavitev osebnosti in čustev v svoji podzavesti kot oče. Po eni strani so osebe privlačne, po drugi strani pa se soočamo z zavrtimi čustvi, vezanimi dejansko na očeta, ne na dotično osebo. Ko se osvobodijo ta čustva, privlačnost ponavadi sama po sebi izzveni.

- Predlagam ti tudi, da si pogledaš svoj odnos s partnerjem. Kaj v zvezi pogrešaš, kaj pri partnerju pogrešaš, česa si želiš. Lahko napraviš seznam teh želja. Seznam lahko primerjaš z očetovim in ponavadi se stvari pokrivajo. Tisto, kar smo pogrešali pri očetu, pričakujemo sedaj od partnerja. Nato pa iskreno pogledaš pri sebi, kaj od tega seznama sama daješ v zvezo. Ponavadi od partnerja pričakujemo neke stvari, katerih sami ne vlagamo v zvezo. Zavestno vlaganje več sebe v zvezo ponavadi obrodi sadove tudi z druge strani.

Pa veliko uspeha, imaš podporo :prst:

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Pozdravljena Urška,

Hvala za usmeritev in podporo.
Moram reči, da sem drugo alinejo tekom tega malo težjega leta zame, preko zelo veliko tuhtanja, delno že sama dojela.
Na idejo prve alineje pa ne vem če bi se sama sploh spomnila kdaj povezati s trenutno situacijo. Pa bo verjetno kar držalo, da bi znalo biti kaj na tem, saj dejansko so podobnosti,..., pa tudi v mojem odnosu do očeta stvari, ki bodo morale biti pospravljene na svoje mesto.

Pohvale forumu in oddajam, ki jih pripravljata z Zoranom!

Lep pozdrav!