1 Nazadnje urejal matejpirc4 (29.05.2015 15:52:28)

Tema: celostno sesutje samega sebe

Trpim nekako moje prejšnje delovanje ki je temljilo na samodestruktivnosti
uničenju samega sebe - jaza, talenta, potenciala, kot pri slikanju recimo temu
smrt inspiracije. Sedaj iščem izgovore za moje stanje ki je v meni v drugih, svetu, vesolju kar
mi predstavlja grožnjo, trpim nekako samoizdajo, ki je bila posledica občutka krivde ki jo
nosim še danes in se je ne bom znebil, ker globoko v sebi čutim neodpustljivo vedenje, dejanje samega sebe
ne vem kaj točno je bilo vendar je bilo nekaj močnega - huda krivica izražena ne vem preko koga ali kako - se ne
spomnim.

Sem ujet v vrtinec, spiralo bolečine, trpljenja in krivde - iz tega se mi kažejo podobe, glasovi, iluzije, strahovi. Pozna se mi na obnašanju, negativnem odnostu neki močni agresiji ki v meni vre. Sem stalni obiskovalec psihiatra - ne vem kaj naj naredim. Bolnice se bojim ker se mi zdi kot poceni smrt. Iščem razne načine preko interneta plačujem z denarjem ki je od očeta in se ob tem počutim neznosno. Situacija me sicer sili v ta dejanja vendar bojim se umreti ker se mi zdi enostavno krivično - doživel nisem ničesar veselega, sproščenega vsaj spomnim se ne že nekaj let. Je pa bilo drugače toliko let nazaj dokler nisem dobil karme pa ne vem zakaj oziroma se z razlogom nočem sprijaznit nekako raje umrem. V meni se odvijajo grozne bitke če ne kar klanje ne vem več osebnosti. . Na tak način
ne bom zapustil sveta. Strah pred tem da me bodo odpeljali je vse večji, slikam si prizore v  glavi kot v grozljivki z groznim koncem. Trpim v odnosih in se mi zdi da ni več upanja zame.
Polega tega pa se mi zdi da me vsi poznajo in moje skrivnosti in to me spravlja v obup:
Pa vprašam vas, kaj vi vidite v meni?

Re: celostno sesutje samega sebe

Matej, prišel je čas, da daš na plano ta čustva samoizdaje in samoobsojanja. Predlagam ti, da predihaš tudi občutek, jaz sem žrtev za vse, ter se soočiš tudi z globoko travmo, ki jo gojiš v zvezi z mamo in izhaja iz rosnih otroških let. Povezana je z ljubeznijo in varnostjo, katere ti takrat nisi začutil v tolikšni meri, kot si jo kot otrok rabil. To ne pomeni, da te mama ni imela rada, ampak lahko je prišlo čisto do banalnega dogodka, v katerem si se počutil ogroženo in mogoče takrat ni bilo mame, da bi ti dala ljubezen in varnost.

Če želiš se nazaj poenotiti, ti predlagam, da pregledaš svojo preteklost in dogodke, ki so te prizadeli. Razcepljenost v duši je dostikrat povezana s tesnimi družinskimi vezmi in travmami, kot so ločitev, smrt enega od staršev, varanje enega od staršev, bolezen itd. Predlagam ti, da si pogledaš, kje bi lahko skozi življenje in otroštvo bil prizadet od staršev ali družine in lahko po procesu transformacije, ki je na vrhu tega foruma Vprašanja in nasveti, predihaš. Imaš podporo.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com