1

Tema: Davno pozabljene sanje

Pozdrav,

meni se zadnje čase dogaja, da mi v zavest prihajajo sanje, oziroma prebliski sanj, izpred mnogih let nazaj. Tudi sanje, ki sem jih sanjala 10 in več let nazaj. To se mi dogaja vedno pogosteje, skoraj že vsak dan mi priplava v zavest kak preblisk pozabljenih sanj in te slike so zelo žive, tudi občutki teh pozabljenih sanj. Zanimivo, ker sicer nikoli nisem dala veliko na sanje, ali se kakorkoli z njimi ukvarjala, pa tudi dokaj hitro sem ponavadi pozabila nanje. Tako, da so mi vsi ti prebliski sedaj prav hecni. Mi znata pomagati, kaj se dogaja?

Hvala!

Re: Davno pozabljene sanje

Lexi,
ko spimo deluje samo podzavest in tisto kar mi v budnem stanju nismo sposobni predelati, potem predeluje podzavest ponoči.
V tvojem primeru gre verjetno za to, da takrat niso bili predelani občutki, ki se pojavijo v sanjah in se sedaj zopet pojavijo, ko si pripravljena.
Poglej kako se počutiš po sanjah in predihaj neprijetne občutke- spusti jih ven.

Javi kako gre

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Zanima me, kako, v kakšnem smislu naj bi bila ravno sedaj pripravljena? Zakaj ravno v tem obdobju, po vseh teh letih?

Lexi je napisal/a:

Zanima me, kako, v kakšnem smislu naj bi bila ravno sedaj pripravljena? Zakaj ravno v tem obdobju, po vseh teh letih?

Lexi,
nastopi čas, ko smo pripravljeni, da prepoznamo določeni stvari. Lahko smo bolj zreli ali se med tem časom zgodijo druge stvari, na temelju katerih nam postane jasno,...
Vprašaj se kaj mi te sanje sporočajo, kaj rabim izvedeti od njih, kaj lahko naredim,..- taka vprašanja si postavi in opazuj svoje misli, čustva, slike,.. ki se pojavijo na temelju vprašanj.
Na tak način lahko prideš do odgovra.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Sicer niso davno pozabljene sanje, ampak me zanima, če ima kdo izkušnje z govorjenjem v spanju ali pa mi lahko da vpogled v situacijo, ki se je zgodila (opisana spodaj)
Ponavadi se s partnerjem pogovarjam, ko spi in govori, zadnjič me je celo opozoril, da ima nekaj čuden vonj in sem vstala in našla, da je sostanovalec pustil na štedilniku meso, ki je že tlelo... Danes ponoči pa me je "napadel" in sem bila čisto prestrašena. Močno in agresivno je planil in pritisnil na moj trebuh (lokacija sončnega pleteža).

If a problem is fixable, if a situation is such that you can do something about it, then there is no need to worry.
If it's not fixable, then there is no help in worrying. There is no benefit in worrying whatsoever.
- Dalai Lama

Gibanje v spanju ponavadi pomeni močno izraženo gibanje v vsakdanjem življenju, ki si ga celice mišic globoko vtisnejo v spomin oziroma bolj prisotno odzivnost telesa na čustva ali misli.

Če podam primer: športnik atlet, ki meče na primer disk, in ki je 100 % psihično in fizično prisoten v treningu, lahko tudi v sanjah "meče disk", se pravi ponavlja gib.

Ali naslednji primer: človek, ki ima bolj močno izraženo odzivnost telesa, se lahko mišice v spanju toliko sprostijo, da jih vodijo podzavestne misli ali čustva, ki se skozi spanje in sanje izrazijo v obliki fizičnih premikov ali pogovorov.

To pomeni, da partner ne napada tebe, temveč se v vsakdanjem življenju v določenih situacijah počuti napadenega ali nemočnega in se nato telo v spanju odzove na ta način. Pogovorita se glede njegovih specifičnih odnosov in kako se v njih počuti (odnos s sodelavci, šefom, družino ... ). Na ta način lahko najde izvirnega napadalca in se sooči s svojimi čustvi do njega.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com