1

Tema: Zobje in trtica

Pozdravljeni

Imam težave z zobmi na levi strani zgoraj in spodaj že cca eno leto. Obiskujem zobozdravnico, redno mi nekaj popravlja, me pošilja na slikanje, vedno pa se najde še kak zob, ki me boli. Je zelo v redu zobozdravnica.

Druga težava pa je trtica in sedaj še večerna napihnjenost in drugi dan driske. Imam sicer fizične spremembe trtice po porodu. Bila sem pri ortopedu zaradi teh sprememb-trtica in kosti zraven so mi zlezle bolj ven. Takrat me še ni bolela trtica, bolečine so se pojavile dva meseca po obisku ortopeda. Ortoped je rekel, da ni nič posebnega, razen, da so mi kosti zlezle malo ven.

Razumem, da so zobje grlena čakra ter trtica in črevesje korenska čakra, ne uvidim pa spoznanja kaj moram spremeniti, kaj je vzrok tem težavam. Zato lepo prosim za pomoč.

Lep pozdrav in vse dobro

Re: Zobje in trtica

Valčika, gremo pogledat ta dva sklopa.

Zobje so povezani z energijo ledvic, oziroma z energijskim potencialom ledvic (po tradicionalni kitajski medicini). Če je "ogenj" v ledvicah šibek, bodo trpele vse kosti v telesu, vključno z zobmi. Ledvično energijo srka v največji meri čustvo strah. Če ledvice energijsko "trpijo", se bo to poznalo tudi na njihovem komplementarnem organu - mehurju. Strah pred življenjem, strah biti samostojna, strah delovati - so nekateri strahovi, ki se začutijo pri tebi. 

Tukaj sem pred časom našla en zanimiv link zobovja in organov, mogoče ti pomaga: http://skratek5.blog.siol.net/2012/05/2 … ani-v-tcm/

Črevesje - debelo črevo - je povezano z energijo pljuč. Pljuča pa izčrpava žalost. Kakor te jaz začutim, si ob nosečnosti in novopečeni vlogi mame "energijsko predelovala" energijo mame in nerazrešena čustva, ki so ostala v vajinem odnosu.

Zato ti predlagam, da pogledaš si te strahove in kaj je še nerazrešenega med vama z mamo. Imaš podporo.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Pozdravljeni

Urška, prav točno si zadela te strahove. Nemorem povedati kako me je grozno strah tega kar si napisala- biti samostojna v delu, delovati sama. Imam željo odpreti ponovno obrtno dejavnost, ki sem jo že imela pred leti pa me je tako strah, da ne bom dovolj zaslužila, da bi lahko plačevala prispevke in kar je treba državi-o plači niti ne razmišljam, da bi mi kaj ostalo. Sicer pa nimam več niti strank. Tako, da si ne predstavljam kako odpreti brez strank. Leta pa tečejo, službe ne dobim....le en korak sem uspela narediti - vpisato otroka v vrtec.
Če prav razumem so tudi bolečine v trtici istega izvora kot zobje?

Do mame imam veliko neke energije, ki ni ljubezen. Ne sprejemam je take kot je. Že kot otrok je nisem marala. Počasi postaja malce dementna...ravno takrat ko ni treba-)) Sem že predelovala te energije pa ni premika.

Hvala in vse dobro v letu, ki prihaja želim tebi, Zoranu in ostalim, ki sodelujejo in prebirajo Pesem duše.

Urška, še nekaj ti pa moram povedati: gledam vajine oddaje na Preprosto-naravno in vedno bolj lepa se mi zdiš. Vem, da si taka tudi v srcu  smile

Hvala Valčika <3 <3 smile

urskakorun.com

Bolečine v trtici lahko nastanejo zaradi blokirane energije, ki nastane zaradi pretiranega sedenja ali so posledica mehanične poškodbe - si mogoče kdaj v preteklosti padla na trtico.

Drugače pa je trtica povezana s prizemljenostjo. Bolečine v trtici so lahko odraz nesprejemanja fizičnega življenja ali strah pred fizičnim življenjem.

urskakorun.com