Tema: tema

Pozdravljeni,
prosila bi za nasvet, kajti enostavno ne vem več na koga se obrniti. V klasične zakonske svetovalce nekako ne verjamem in menim, da gre samo za pobiranje denarja. Poročena sem 5 let, pred tem sva bila skupaj 2 leti. Že od samega začetka zveze, sem jaz bila tista ki je dajala povod za pogovor. Vendar je mož bil zmeraj pripravljen sodelovati. Imel je težko preteklost in sem na podlagi tega sklepala in mu odpuščala, ga sprejemala takšnega kot je. V zakonu sta se nama rodila 2 otroka, ki sta pridna, vendar včasih neposlušna. V času nosečnosti mi je mož brezpogojno stal ob strani, tudi po rojstvu drugega otroka. Ne vem kaj se je spremenilo, da sem za vzgojo otrok ostala sama, zakopal se je v delo, nehala sva se pogovarjati, vsak se zateče k svojim prijateljem in enostavno ne čuti potrebe po pogovoru (mož). Jaz sem se pripravljena pogovarjati, vendar so stvari pripeljale tako daleč, da ne vem več kako naj ga prepričam oz. vzpodbudim, da si bova spet zaupala. Ko ga vprašam če se mu zdi kaj narobe v najinem zakonu, odgovori, ne, vse je v najlepšem redu in zaključiva pogovor. Zavija že z očmi ko sploh načnem to temo. Ko smo v družbi je vesel, dobre volje, razpoložen, ko pridemo domov, se prične molk, pogovarjava se le o najnujnejšem. Po rojstvu hčerke je imel hudo delovno nesrečo z motorko (poškodoval si je levo stran obraza). Od nesreče je bilo nekaj časa vse vredu, razumela sva se, o vsem sva se posvetovala, jaz sem bila tista, ki mi je zaupal svoje težave, probleme v zvezi s službo... po 2 mesecih se je to nehalo, zakopal se je v delo, tudi ko smo šli na morje, sem bila sama z otrokoma, ko smo se šli kopat, je šel na plažo, ko smo se vrnili, je šel on v morje. Z otroci se zelo redko igra, drugače je prezaposlen, preobremenjen, kajti jaz sem brez zaposlitve. Nekako čutim, da sem pozitivno energijo zmeraj črpala iz najinega odnosa, če sva se razumela, sem lahko premikala gore, tudi najhujše težave sem premagovala, neglede na to da sem brezposelna. Odkar se odnos krha, se mi zdi, da se vse počasi podira, cel svet, ki sem si ga nekako sestavila v realnosti in z vizualizacijo. Kar se tiče finančne plati je res vse na njemu, vedar pa mi daje občutek, da sem jaz kriva za vse zakonske težave, a ne finančno. Imamo tudi veliko sorodnikov po njegovi strani, z vsemi se odlično razumem. Problem se pojavi pri njegovi sestri, s katero enostavno ne najdeva skupne besede. Gleda me s prezirom in določenimi očitki, ne vem kakšnimi. Nikoli nobena ni načela te teme, zmeraj so pa medsebojna trenja v komunikaciji. Naj še povem, da sem imela pred 14 dnevi vnetje obraznega živca, točno na levi strani, kjer je mož imel nesrečo. Bilo mi je rečeno, da bi z možem naj bila drug drugemu zrcalo. Prosila bi vas za kakršenkoli nasvet, namig, ker enostavno ne vem več česa bi se domislila, da bi rešila ta zakon. Skušam delat na sebi, vendar mi nekako ne uspeva, sploh se ne morem sprostit, ker vem, da ko se vrne bo spet tišina. Hrepenim po pogovoru z njim, vendar je začetek in konec zmeraj isti.

Hvala

Re: tema

pikapolonica1 je napisal/a:

Odkar se odnos krha, se mi zdi, da se vse počasi podira, cel svet, ki sem si ga nekako sestavila v realnosti in z vizualizacijo.

Skušam delat na sebi, vendar mi nekako ne uspeva, sploh se ne morem sprostit, ker vem, da ko se vrne bo spet tišina. Hrepenim po pogovoru z njim, vendar je začetek in konec zmeraj isti.

V teh dveh tvojih mislih leži večino tvojih težav in napravi samo manjši popravek v svojem razmišljanju-delovanju.
Recimo lahko se zavestno odpoveš solo sestavljanju in vizualizaciji svojega sveta se pravi upoštevaj-sprejmi tudi način delovanja svojega partnerja-očeta vajinih otrok.Pomagaš si lahko tudi tako da svojo naravno-žensko potrebo po govorjenju sprostiš z druženjem s prijateljicami,tvoje hrepenenje po pogovoru-govorjenju bo izgubilo naboj in tako prideš "do" moža bolj sproščena in to bo zagotovo prepoznal.
Lahko si tudi poiščeš kakšno obliko druženja-dejavnosti z drugimi otroki. 
(škoda da ni več vrtnice v izboru znakov)

Lahko se izrazim tudi kot "dec" in bom reku da me nehi prilagajat seb bol kt mi paše. lol

K tvoji drugi misli ti pa ponujam v razmislek kaj pomeni "poizkušati"  in  "narediti".

Hvala za napisane besede, jih bom skušala upoštevati, ampak iskreno mislim da nisi dojel bistva. Nimam namena spreminjati moža, mož se je sam v 7 letih spremenil, kar je normalno do neke mere. Seveda pa ne do tega kar je nastalo sedaj. Tudi jaz sem se, vendar skušam povedati, da najina komunikacija ni več to kar je bila. še pred dvemi leti sva sprejemala kompromise, sedaj tega več ni, vse je tako kot reče on, meni se več ne ljubi prepirat in pač popustim.

Moja ženska potreba po čvekanju je sproščena, verjemi. Samo s prijateljicami se pač ne moreš pogovarjatio o stvareh s katerimi bi se z možem. Morda je problem v tem, da preveč razčlenjam vsako stvar in bi enostavno mogla pustiti stvari takšne kot so, samo ne vem kam bo to pripeljalo.

Hvala vseeno

meni se več ne ljubi prepirat in pač popustim.

???

pikapolonica1,
na vrhu tega podforuma je opisan postopek Tukaj , kako lahko sama narediš določeni stvari. Priporočam ti, da spustiš vso zamero, ki jo gojiš do moža in pa obsojanje sebe.  Ko delaš postopek, ne poskušaj mentalno razmeti, temveč občuti to.
Ljubezen je ubita, ko zmerimo sebi ali drugim in ko to spucamo, se ljubezen lahko obnovi - prej pa ni mesta v naši notranjosti za ljubezen.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788