1

Tema: Slaba prebava in nenadno hujšanje

Lepo pozdravljeni,

v zadnjem času sem, sicer ne čisto naenkrat, kar nekaj kilogramov izgubila, a ne vem zakaj. Prav vse hlače so mi prevelike  big_smile
Hujšam niti slučajno ne, nimam težav z odvečno težo, jem dokaj normalno, nisem zamenjala prehrane,
kakšnega ekstra stresa nisem imela. Edino prebavo imam neurejeno, ampak že nekaj časa.
Zanima me, zakaj sem tako shujšala.  In kako bi lahko uredila prebavo.
Pri zdravniku so mi pregledali kri, ščitnico, urin in je vse ok.

Hvala vam  smile

Pikapoka

Re: Slaba prebava in nenadno hujšanje

Pikapoka.
pri tebi zasledim nihanje hormonov, kar je "verjetno" posledica hujšanja.
Za črevesne težave bi ti priporočal komarček ( čaj ali eterično olje)

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Hormonsko ravnovesje imam že nekaj časa.... Pred hujšanjem torej sem že imela neravnovesje.

Fizične težave lahko nastopijo tudi nekaj let kasneje.
Preden nastopijo fizične težave imamo možnosti in situacije, da lahko to spremenimo ( če se zavemo, da nekje ne živimo/ delujemo z brezpogojno ljubeznijo) in če tega ne zaznamo ali ignoriramo, čez čas pridejo fizične težave.

Npr.: lahko nam delo povzroča stres - zaradi tega obsojamo: sebe, delo, podjetje, državo,.. - vsi so krivi samo mi ne.
To vpliva na naša čustva in odzive, kar posledično pripelje do kemičnih reakcij v telesu: telo premalo proizvaja hormone: sreče, miru, fokusa ( serotonin, dopamin,.. ) in proizvaja kortizol (stresni hormon) - ker smo preveč v stresnih situacijah.
Če bi to trajalo samo nekaj časa, bi se stanje umirilo, a ker to traja lahko več let in ker posledično smo pod stresom na delu, doma, v odnosih,.. - nikjer več ni prave sprostitve in užitka lahko pride do težav.
Z leti se pozna na fizičnem telesu - in takrat je zadnji čas, da se zavemo, da je nekaj potrebno v življenju spremeniti.

Sami rabimo popraviti, spoznati, razrešiti, ugotoviti ali sprejeti stvari ki so v našem življenju z nekim razlogom - a se jih žal v večini primerov ne zavedamo, da so tukaj da nam pomagajo (čeprav so težke), da osebnostno, duhovno rastemo -
a bo kdo naredil namesto nas?

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788