1

Tema: Partnerstvo - strah in blokade

Spoštovani,
Že dlje časa spremljam vaš forum in moram priznati, da mi je vsebina velikokrat pomagala v težkih trenutkih. Zato en velik poklon vsem ustvarjalcem vsebin!
Na vas se obračam s prošnjo za vpogled v biopolje glede partnerstva. Videti je, kot da se oba s partnerjem trudiva, da bi zvezo obdržala, ampak vedno znova naletiva na izzive, ki naju še bolj oddaljujejo. Mislim, da je za vse skupaj predvsem kriv moj strah in blokade, ki so se v zadnjih letih nabrale v meni. Čutim, da jih je veliko, ampak sploh ne vem, kje začeti z reševanjem. Najverjetneje je vse skupaj povezano z mojim otroštvom in odnosom z družino.

Iskrena hvala že vnaprej!

Re: Partnerstvo - strah in blokade

Pozdravljena,
če čutiš od kje izvirajo težave, potem greš lahko po postopku, ki je opisan: Tukaj
Javi kako ti gre, če ne pa imaš na izbiro: Karmična diagnostika

metulj82 je napisal/a:

ampak sploh ne vem, kje začeti z reševanjem.

Začni s tem, da v sebi nosiš po ženski liniji, da si žrtev, da se rabiš v odnosu žrtvovati, kar privede do agresije do moškega spola.
Ko to rešiš potem pa naprej, starši in ostalo.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Sama tudi opažam,da imam podoben problem.Zdi se mi,da imam prav tako neko blokado v biopolju kar se tiče odnosov. Sicer sama na čutim neke agresije do moških,vsaj ne sedaj,morda kdaj v preteklosti,ali pa to nosim v sebi po ženski liniji. Nobeno razmerje ne traja,vsako se konča prej kot v dveh letih.Vsa dokaj resnejša razmerja so se končala kar tako čez noč.Brez kakšnih pravih motivov,razlogov. Enostavno ne vem,kaj je bilo,da me je vsak 'partner' zapustil. Imam tudi otroka,ampak z moških,s katerim si nisva nikoli bila zelo blizu,ni bilo neke čustvene navezanosti...Ne vem kaj točno moram narediti,da bi 'popravila' sebe,kajti spoznala sem osebo,s katero si zelo želim ostati,ampak moji notranji strahovi,dvomi mi že vnaprej sporočajo,da se tudi novo poznanstvo ne bo končalo dobro zame,da bom na koncu spet jaz tista,ta razočarana.

Pozdravljena,
tvoje težave izhajajo iz preteklega življenja. To si ti podobno počela nasprotnemu spolu in sedaj je prišel čas, da se karma izravna.
Ko si spoznala, da tega več ne želiš doživljati je prišel, čas, da to spremeniš in sebi in ostalim odpustiš iz preteklega življenja ( tudi če ne veš kdo so bili) in pa enako, da spremeniš/sprostiš stvari, ki jih sedaj čutiš, še posebej strah, ki ga omenjaš.

Lahko greš po postopku  Tukaj

Bom poskusila stvari rešit na način,ki ste mi ga predlagali,ker si resnično želim živeti boljše oz.lepše.
Koliko časa pa moram delati na tem oz.po kolikem času bom opazila,da delam pravilno oz.kdaj se bodo pokazali učinki??

lanalaura.koletnik je napisal/a:

Bom poskusila stvari rešit na način,ki ste mi ga predlagali,ker si resnično želim živeti boljše oz.lepše.
Koliko časa pa moram delati na tem oz.po kolikem času bom opazila,da delam pravilno oz.kdaj se bodo pokazali učinki??

Že več tednov meditiram in po zgoraj omenjenem postpoku skušam odpraviti strah pred razočaranjem,zapustitvijo,ampak mislim,da mi to ne uspeva.Občutek je še vedno prisoten.
Naj še naprej vztrajam? Ali pač sama nisem dovolj močna,da bi razrešila ta problem??

Že več tednov meditiram in po zgoraj omenjenem postpoku skušam odpraviti strah pred razočaranjem,zapustitvijo,ampak mislim,da mi to ne uspeva.Občutek je še vedno prisoten.
Naj še naprej vztrajam? Ali pač sama nisem dovolj močna,da bi razrešila ta problem??

Imaš še vzorce; nič mi ne uspe takoj narediti ( vse mora trajati) ter težave rabim v popolnosti občutiti in razumeti.
Tudi to lahko narediš po postopku.

Ko končaš postopek, se še vprašaj, kaj sem se jaz iz tega naučila?
Če stvari ne gredo stran - kakšen je razlog, da jih še zadržujem v svojem življenju - čemu mi služijo?

Zoran je napisal/a:

Imaš še vzorce; nič mi ne uspe takoj narediti ( vse mora trajati) ter težave rabim v popolnosti občutiti in razumeti.
Tudi to lahko narediš po postopku.

Ko končaš postopek, se še vprašaj, kaj sem se jaz iz tega naučila?
Če stvari ne gredo stran - kakšen je razlog, da jih še zadržujem v svojem življenju - čemu mi služijo?

Hvala za odgovor.Bom še naprej delala na sebi. Zanima me še od kje pridejo takšni vzorci v nas?Kdaj se pojavijo?So v nas že pred rojstvom ali se pojavijo tekom življenja.
Imam občutek,da sem prišla v obdobje,ko želim spremeniti sebe in svoje življenje in včasih se čisto izgubim,ker ne vem kje začeti reševat stvari.

Lepo prosim tudi za vpogled v moje biopolje. Kaj moram pa jaz razrešit? Kakšen vzorec vlečem iz prejšnjih življenj, da se s partnerjem ne moreva zbližati in postati uglašena.

Darija, pri tebi se zazna vzorec, vezan na partnerstvu: nikoli nisem dovolj dobra. Zaradi tega vedno privlečeš nase partnerje, ki ti ravno to kažejo in ob katerih se ne počutiš uglašena in izpolnjena.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Živjo,

s partnerjem imava probleme in jih ne znava reševati. zDaj se je zagozdilo, partner je začel razloge za stanje iskati v meni. Sama si iz srca želim izboljšati situacijo, a nimam ideje...vse mi je zelo tesnobno.
Prosim za vpogled v biopolje in nasvet.
Hvala!

Najprej je potrebno res počistiti pred svojim pragom, kar še posebej! velja za bližnje odnose. Valjenje krivde drugega na drugega je samo prelaganje lastne odgovornosti za doprinos v zvezo.

Zato ti predlagam, da se - v kolikor se vidiš v odnosu v prihodnje - pri razreševanju odnosa ne ukvarjaš (čeprav se sliši čudno) s partnerjem, temveč sama s sabo. Se vprašaš, kaj lahko ti storiš pri sebi, da bo odnos boljši. Partner je ogledalo in izvleče iz drugega partnerja vse, kar je v nasprotju s harmonijo in kar je potrebno razrešiti. Zato, če ni fizične ali psihične zlorabe s strani partnerja oziroma dejanj, ki bi dejansko povzročila tesnobo in trpljenje, se vprašaj, kaj v tebi povzroča tesnobo v partnerstvu in kaj lahko ti narediš pri sebi, da razrešiš tesnobo in izboljšaš situacijo.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Bi tudi jaz to temo načela, ker me je pritegnila. Kakšne vzorce pa ja nosim glede partnerstva? Zelo težko zaupam, vendar ko nekoga spustim k sebi, imam popolno zaupanje in vdanost. Vsekakor so redke priložnosti, ko čutim, da sem si z nekom res tako blizu in da sva res tako povezana, da ga sprejmem kot partnerja. Se pa dostikrat zgodi, da je na začetku zelo velika pobuda iz njegove strani in ko se jaz pričnem odzivati in razmišlajti o morebitnem partnerstvu, njegov interes splahni (brez nekega pojasnila, ali kakega večjega dogodka)... Težko razumem vse skupaj.

Pozdravljena!
Tudi jaz bi prosila za vpogled v mojo biopolje in pomoč pri ozaveščanju mojih podzavestnih vzorcev glede odnosov z moškimi.Zdi se mi na se ves čas vrtim v začaranem krogu, želim si globokega čustvenega odnosa in pričakujem, da bi mi moški izkazovali čustva, čeprav globoko v sebi čutim, kot da nisem vredna in dovolj dobra, da bi mi jih izkazovali.  Vedno pa izberem fante, ki so videti mlajši, deluje bolj neresno ali že vnaprej vem da se stvari ne bodo mogle razviti, ker se po tihem bojim resne zveze.  Tudi če izberem super fanta po nekaj mesecih izgubi zanimanje zame. Čutim, da je tu močan vzrok nisem dovolj dobra, verjetno zato, ker sem to od svojega očeta v otroštvu velikokrat slišala. Ne morem pa ugotoviti iz kje izvira strah pred resnimi zvezami.
Oproščam se če je to napisano nekoliko zmedeno, vendar tudi v mojih mislih je trenutno ogromna zmeda in bi bila vesela kakršnega koli nasveta ali drugačnega pogleda na dano situacijo, saj bi mi objektiven pogled zelo prav prišel.
Prisrčen pozdrav! Janja smile

15

acirej je napisal/a:

Bi tudi jaz to temo načela, ker me je pritegnila. Kakšne vzorce pa ja nosim glede partnerstva? Zelo težko zaupam, vendar ko nekoga spustim k sebi, imam popolno zaupanje in vdanost. Vsekakor so redke priložnosti, ko čutim, da sem si z nekom res tako blizu in da sva res tako povezana, da ga sprejmem kot partnerja. Se pa dostikrat zgodi, da je na začetku zelo velika pobuda iz njegove strani in ko se jaz pričnem odzivati in razmišlajti o morebitnem partnerstvu, njegov interes splahni (brez nekega pojasnila, ali kakega večjega dogodka)... Težko razumem vse skupaj.

Acirej,
koliko vidim pri tebi imaš še nerazrešene odnose iz preteklosti in ko se odpreš, drugi začutijo to kar nosiš s sabo.
Zato je potrebno počistiti preteklost.

16

Janja8 je napisal/a:

Tudi jaz bi prosila za vpogled v mojo biopolje in pomoč pri ozaveščanju mojih podzavestnih vzorcev glede odnosov z moškimi.Zdi se mi na se ves čas vrtim v začaranem krogu, želim si globokega čustvenega odnosa in pričakujem, da bi mi moški izkazovali čustva, čeprav globoko v sebi čutim, kot da nisem vredna in dovolj dobra, da bi mi jih izkazovali.  Vedno pa izberem fante, ki so videti mlajši, deluje bolj neresno ali že vnaprej vem da se stvari ne bodo mogle razviti, ker se po tihem bojim resne zveze.  Tudi če izberem super fanta po nekaj mesecih izgubi zanimanje zame. Čutim, da je tu močan vzrok nisem dovolj dobra, verjetno zato, ker sem to od svojega očeta v otroštvu velikokrat slišala. Ne morem pa ugotoviti iz kje izvira strah pred resnimi zvezami.
Oproščam se če je to napisano nekoliko zmedeno, vendar tudi v mojih mislih je trenutno ogromna zmeda in bi bila vesela kakršnega koli nasveta ali drugačnega pogleda na dano situacijo, saj bi mi objektiven pogled zelo prav prišel.

Janja,

V svojem pisanju si že naštela vzorce in dogodke, ki jih je potrebno predelati, če želiš iti naprej – ker to lahko traja celo življenje. Če ne predelaš to sedaj, ko imaš možnost, so stvari lahko samo še težje in težje. V najslabšem primeru v naslednjem življenju dobiš podobno ali še težjo lekcijo.

Glede očeta, na njega gledaš kot na Boga a ga obsojaš in zato živiš življenje, ki ga sovražiš.

Predlagam, da poiščeš pomoč, ker so vzorci dosti zakoreninjeni.

Zoran je napisal/a:
acirej je napisal/a:

Acirej,
koliko vidim pri tebi imaš še nerazrešene odnose iz preteklosti in ko se odpreš, drugi začutijo to kar nosiš s sabo.
Zato je potrebno počistiti preteklost.

Hvala Zoran, mi veliko pomeni ta vpoled! Odnosi iz preteklosti so mišljeni iz sedanjega življenja, ali iz preteklih?

18

acirej je napisal/a:

Hvala Zoran, mi veliko pomeni ta vpoled! Odnosi iz preteklosti so mišljeni iz sedanjega življenja, ali iz preteklih?

Sedanjega - najprej. Potem se bo videlo, če je potrebno še kaj narediti iz prejšnjih, oziroma če je kakšen vzorec, ki se prenaša in je moteč.

Hvala! Ali je možno te vzorce prepoznati na terapiji pri vas? Nekako se nagibam, da gre za družinske odnose oziroma stvari iz otroštva, ampak nisem pa prepričana. Menim, da sem sicer že prehodila kar dolgo pot in veliko stvari razrešila, ampak tu pa ostanem bosa, tako da bi mi vodstvo prav prišlo.

20

acirej je napisal/a:

Hvala! Ali je možno te vzorce prepoznati na terapiji pri vas? Nekako se nagibam, da gre za družinske odnose oziroma stvari iz otroštva, ampak nisem pa prepričana. Menim, da sem sicer že prehodila kar dolgo pot in veliko stvari razrešila, ampak tu pa ostanem bosa, tako da bi mi vodstvo prav prišlo.

Lahko, če tako zaćutiš.
Na mail mi napiši, ki je v podpisu ali enostavno izponi kontaktni obrazec na prvi strani Tukaj

Pozdravljeni!

G. Zoran, prebrala sem kaj ste odgovorili na  izkušnje v partnerskih ali čustvenih odnosih lanalaura.koletnik. Prosila bi, če lahko tudi zame pogledate, ali sem tudi jaz v prejšnjih življenjih koga tako prizadela v odnosih, da sedaj doživljam v čustvenih in tudi nasploh v odnosih negativne izkušnje? Torej zakaj se mi v ljubezni ves čas dogaja, da me nekdo prizadene?

Hvala.
Lp