Tema: Postopek ustvarjanja mandale in drugih umetniških del
Tema je ustvarjena kot odgovor na Zoranovo vprašanje v temi Najdražja slika vseh časov.
Urška,
a bi hotela kaj več opisati o kateri svoji sliki- so mi osebno veliko lepše, kot ta najdražja.
Zanima me kje na kak način dobiš inspiracijo, idejo, kaj vse moraš narediti preden jo daš na platno, koliko časa traja in ali imaš svojo najdražjo ( ne po ceni- po srcu najdražja) sliko in zakaj?
Še to ali je mandale še dodatno potrebno napolniti z energijo ali se to dogodi samo, al kako?
Hvala
Kje dobim inspiracijo? Ne vem, pride izza ovinka ...
Ko pride, pred mano postavi odločitev - ali jo spustim, da gre naprej ali idejo na hitro skiciram in jo kasneje uresničim ali jo začnem takoj ustvarjati.
Včasih pa postavim platno, se pripravim za ustvarjanje in prileti inspiracija sama od sebe.
Vsako delo je bitje čisto zase in ima čisto svoje značilnosti. Ena slika potrebuje več pozornosti in časa, kar je v skladu z njenim namenom, druge se ustvarijo skoraj same od sebe. Lahko se zgodi, da začnem ustvarjati sliko in jo "v šusu" napravim skoraj do konca, potem pa lahko trajajo vmes tedni ali meseci, preden jo zaključim.
A veš, da nimam svoje najljubše. To je podoben občutek (vsaj predstavljam si lahko) kot bi imela otroke in bi me vprašal, kateri mi je najljubši. Vse slike so mi najljubše. Nekatere cenim, ker sem vanje vložila veliko časa. Druge cenim, ker so se v čisto kratkem času udejanjile na platno - takrat vem, da imam ob sebi vodstvo, ki mi pomaga, da jih ustvarim tako hitro.
Mandale so pa poglavje zase.
Njihov proces izdelave je ponavadi daljši, čeprav v večini primerov vidim zaključno podobo še pred začetkom izdelovanja. Pri mandali sodelujeta obe možganski polovici, zato je potrebno za izdelavo kakovostne mandale biti v celostnem energijskem ravnovesju - to pomeni, da je dobro, če ima umetnik pri mandali mir v umu in v srcu. Že pred začetkom ustvarjanja se povežem z energijo že izdelane mandale. Tako približno začutim, kakšna bo njena energija na zaključku in kaj še moram spremeniti.
V začetku jo postavim v merkavo, ki jo skozi ves proces obnavljam. S tem ji postavim svoj trajni steber. Medtem ko delam, sem tudi jaz ves čas v merkavi in v liniji hare, tako da je kakovost energije dela in izdelka na zelo visoki ravni (ta postopek delam v bistvu za vse slike in risbe). V mandalo vnesem program avtomatskega čiščenja in zdravljenja, kar pomeni, da se mandala sama od sebe čisti. V mandalo vnesem tudi program, da jo dobi tista oseba, kateri bo mandala v najvišje dobro. To zame pomeni nekakšen blagoslov, da lahko gre mandala iz gnezda. ![]()
Večkrat ob delu začutim energije, ki niso moje - prepoznam jih kot vodnike, ki želijo pomagati ustvarjati mandalo. Če tako začutim, jim dovolim prispevati svojo podporo h končni mandali. Če čutim, da njihova pomoč ni v skladu z najvišjim dobrim, pa jih prijazno zavrnem.
Torej odgovor na tvoje vprašanje: mandalo mi ni potrebno dodatno napolniti z energijo, ker to stori že sama od sebe, prek vodnikov ter podzavestno prek mene v procesu slikanja. Edino če začutim ob zaključeni mandali morebitne energijske nepravilnosti ali nesoglasja, jih zavestno energijsko popravim. Končna mandala je tako popolnoma neodvisna od mene, deluje v svojem božanskem stebru, povezana z virom najvišje zavesti. To je njena temeljna osnova. Nameni mandale (na primer resnica, modrost...) pa so energijski dodatki, ki spodbujajo k delovanju enake vibracije (torej vibracije resnice, modrosti ... ) tudi v prostoru, kjer se nahaja.
Verjetno postopek deluje kot cela ceremonija, vendar je izdelovanje slik odgovorno delo, saj bo slika (ne samo mandala) v določenem prostoru ter vanj in prebivalce vnašala določene energijske vibracije. Čistejše kot so vibracije umetnine, bolj lahko umetnina prispeva k zdravju prostora in prebivalce. In seveda obratno! Kar še posebej leti na mandale, ki so same po sebi namenjene zdravljenju. A več o tem v prispevku. ![]()
urskakorun.com