1

Tema: Otrok se trese

Pozdravljeni,

imela bi vprašanje glede hčerke (januarja bo stara 4 leta). Vsake toliko, včasih pogosteje, včasih manj se vleže na kavč ali posteljo, tudi na tla, gre v položaj fetusa in stresa telo. To počne nekaj minut, vedno se močno prepoti in potem se igra naprej (ali počne kaj drugega) kot običajno. Pravi, da ji to paše, včasih komaj čaka, da se lahko vleže in reče bom se še malo tresla. Nikjer še nisem zasledila česa podobnega, zato me zanima kaj bi lahko to bilo. Ali je to njen način "odklopa"? ne vem. S tem je začela letos spomladi. Takrat nekje je tudi bila najprej bolna, potem pa je začela šepat na levo nogo (brez bolečin). Po preiskavah so odkrili, da ima prisoten streptokok v grlu, ki naj bi bil povod za šepanje. Dobila je antibiotično zdravljenje. Čez poletje je bilo v redu. Danes pa je rekla, da jo boli levo koleno.

Sama se zavedam vseh možnih povezav in težav, ki jih starši ali celo ostali predniki prenesemo na otroka. Zato bi vas prosila, če lahko pogledate kaj bi se lahko tukaj dogajalo.

Lep pozdrav

Re: Otrok se trese

Pozdravljena,

"odklop", možno - mogoče se ti bo zdelo neverjetno, a po njenem obnašanju sodeč bi rekel, da je hčerkica odkrila masturbacijo. smile Otroci lahko odkrijejo te reči že zelooo zgodaj, torej že dosti pred puberteto!
Če res gre za to, bi ji lahko predlagali, da s tem početjem sicer ni nič narobe, a če bi si poiskala za to kak čisto svoj kotiček (ali prostor), kjer je ne bo nihče motil (in gledal) ter ona "njih", apd.

No, bo še kdo drug kaj več povedal tudi o ostalem...

Srečno smile

Re: Otrok se trese

Hm, na to pa sploh ne bi pomislila, sploh ker je še tako majhna smile ampak bi bilo čisto možno. Sem jo malce bolj opazovala in res izgleda, kot da bi drgnila nogo ob nogo (v mednožju). Sem opazila tudi, da si včasih "raziskuje" mednožje.

Hvala za mnenje.

Lep pozdrav