1

Tema: migrena

Pozdravljeni,

zadnje čase imam pogoste močne migrenske glavobole. Tudi reiki prakticiram vsak dan, vendar mi pri migrenah ne pomaga.
Prosim za nasvet, kaj bi lahko bil vzrok mojih težav.

Prisrčna hvala za vsak odgovor.

Re: migrena

Živjo valilu, dobrodošel/šla na forumu.

Jaz ti lahko povem tisto, kar sem začutila pri hitrem pregledu tvojega biopolja. Podzavestno ne sprejemaš neke situacije, v kateri se nahajaš. Pravzaprav se čuti prav odpor, kar blokira pretok energije.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

3 Nazadnje urejal valilu (24.02.2011 19:32:35)

Hvala Urška za odgovor,

bo držalo, očitno gre za moj vzorec, za katerega nisem mislila da je tako močno prisoten. Namreč že nekaj časa si želim otroka, in z vsako mestruacijo je razočaranje tukaj. Mi lahko pomagate kako naj se razbremenim tega? roll   

Urška je napisal/a:

Živjo valilu, dobrodošel/šla na forumu.

Jaz ti lahko povem tisto, kar sem začutila pri hitrem pregledu tvojega biopolja. Podzavestno ne sprejemaš neke situacije, v kateri se nahajaš. Pravzaprav se čuti prav odpor, kar blokira pretok energije.

Vsedi se v tišini in miru, sprosti se, sproščeno dihaj nekaj časa in pri vdihu vdihuj svetlobo, radost, ljubezen. To počni toliko časa, da začutiš, da se širiš prek svojega telesa in da se širiš v neskončnost, da si eno z božanskim.
Predstavljal si nato sebe v tej situaciji in se vprašaj, kaj ta vzorec uči mojo dušo? Ko bo prišel odgovor, ga brezpgojno sprejmi, ne glede na to, kakšen je odgovor. Manj kot se vpletaš z umom, bolje je. Vdihni to učenje skozi srce in ga razširi na vso svoje bitje. Odpusti si za to, da si sebe spravila v takšno izkušnjo.
Reci si osvobajam se ujetosti v energije tega vzorca. Predihuj toliko časa, da boš začutila popolno energijsko pretočnost. Predstavljal si na koncu sebe - osvobojeno, obžareno z zlato svetlobo, kako brezpogojno sprejemaš situacijo točno takšno, kot je. Imaš podporo. Javi, kako je šlo.  :rose:

urskakorun.com

Hvala Urška, šla sem skozi priporočen proces. Izkušnja je bila prijetna, na trenutke je tudi bolečina malo popustila, po tem sem si naredila pa še Reiki. V tem trenutku imam še vedno bolečine, čutim močno "kluvanje" v glavi. Upam, da bodo zjutraj ko se zbudim popolnoma izginile.  smile
lp

Urška je napisal/a:

Vsedi se v tišini in miru, sprosti se, sproščeno dihaj nekaj časa in pri vdihu vdihuj svetlobo, radost, ljubezen. To počni toliko časa, da začutiš, da se širiš prek svojega telesa in da se širiš v neskončnost, da si eno z božanskim.
Predstavljal si nato sebe v tej situaciji in se vprašaj, kaj ta vzorec uči mojo dušo? Ko bo prišel odgovor, ga brezpgojno sprejmi, ne glede na to, kakšen je odgovor. Manj kot se vpletaš z umom, bolje je. Vdihni to učenje skozi srce in ga razširi na vso svoje bitje. Odpusti si za to, da si sebe spravila v takšno izkušnjo.
Reci si osvobajam se ujetosti v energije tega vzorca. Predihuj toliko časa, da boš začutila popolno energijsko pretočnost. Predstavljal si na koncu sebe - osvobojeno, obžareno z zlato svetlobo, kako brezpogojno sprejemaš situacijo točno takšno, kot je. Imaš podporo. Javi, kako je šlo.  :rose:

Hvala, da si se oglasila.

Dobro, da si delaš reiki, ki te spodobuja k razreševanju.

Pogledala sem te sedaj in začutila, da se ti je proces na višjih ravneh začel odvijati (podobno kot snežna kepa, ki jo spustimo z vrha hriba). Do kod se bo proces odvil, oziroma do kod boš razrešila, je odvisno predvsem od tvoje zavestne in podzavestne(!) pripravljenosti, da razrešiš zadevo do konca in trajno. Če gre za globlji vzrok, to lahko pomeni tudi, da je oseba pripravljena za ozdravitev spremeniti svoj odnos do življenja, spremeniti način življenja, če je potrebno za zdravje, tudi spremeniti določene odnose. Torej spremeniti v sebi vse, kar spodbuja k migreni.

Velik korak si napravila že takrat, ko si ozavestila vzrok, ki se je najprej pojavil. Med procesom se lahko odkrije več vzrokov za težavo oziroma se odkrije primarni vzrok, ki ga prej ni bilo moč zaznati, ker je bilo potrebno najprej površinski vzrok počistiti.

Zgoraj opisan proces lahko ponavljaš poljubno, toliko časa, da boš začutila, da si prišla do srčike zadeve. K temu lahko dodaš vse tisto, kar čutiš, da bi bilo dobro dodati.

Če čutiš, da boš potrebovala pri tem pomoč, pa poišči ustreznega terapevta/ko, za katerega meniš, da bi ti lahko najbolje pomagal.  :rose:

urskakorun.com

Hvala Urška za izčrpno in lepo razlago.
Danes se počutim veliko veliko bolje, zjutraj so sicer še bile bolečine, vendar bolj "rahle". Upam, da mi bo uspelo iti preko mojega vzorca, čeprav je v praksi to zelo težko. In kot si zapisala, možno da je vzorcev več, kar pa zahteva čas, strpnost in veliko dela na sebi.  smile
Hvala in vse dobro :rose:

Urška je napisal/a:

Hvala, da si se oglasila.

Dobro, da si delaš reiki, ki te spodobuja k razreševanju.

Pogledala sem te sedaj in začutila, da se ti je proces na višjih ravneh začel odvijati (podobno kot snežna kepa, ki jo spustimo z vrha hriba). Do kod se bo proces odvil, oziroma do kod boš razrešila, je odvisno predvsem od tvoje zavestne in podzavestne(!) pripravljenosti, da razrešiš zadevo do konca in trajno. Če gre za globlji vzrok, to lahko pomeni tudi, da je oseba pripravljena za ozdravitev spremeniti svoj odnos do življenja, spremeniti način življenja, če je potrebno za zdravje, tudi spremeniti določene odnose. Torej spremeniti v sebi vse, kar spodbuja k migreni.

Velik korak si napravila že takrat, ko si ozavestila vzrok, ki se je najprej pojavil. Med procesom se lahko odkrije več vzrokov za težavo oziroma se odkrije primarni vzrok, ki ga prej ni bilo moč zaznati, ker je bilo potrebno najprej površinski vzrok počistiti.

Zgoraj opisan proces lahko ponavljaš poljubno, toliko časa, da boš začutila, da si prišla do srčike zadeve. K temu lahko dodaš vse tisto, kar čutiš, da bi bilo dobro dodati.

Če čutiš, da boš potrebovala pri tem pomoč, pa poišči ustreznega terapevta/ko, za katerega meniš, da bi ti lahko najbolje pomagal.  :rose:

Pozdravljeni,
Zadnje pol leta so si mi zacele migrene (pred tem nikoli nisem imela kaksnih hudih glavobolov). Sprva enkrat na mesec (vecinoma ob mestruaciji), sedaj pa vsake 2 tedna. Obcutek je da mi bo razneslo celo glavo (kot da bi nekaj bilo v meni in hoce iti na plano). Bruham. Celotno telo je v soku in cisto izmuceno. Potrebujem par dni da pridem nazaj k sebi. Ob pojavih migrene sem cisto paralizirana in nesposobna kakrsnih koli drobnih opravil.
Prosim za pomoc in nasvet, kaj bi bil lahko vzrok teh bolecin.
Hvala lepa.
Nina

Zdravo nina, pri tebi se začuti močno obsojanje v mislih in jeza, ki izhajata iz nezadovoljstva s sabo in svetom. Jaz ti predlagam, da pogledaš, kaj se ti je v življenju in v odnosih dogajalo v času par mesecev pred začetkom pojavljanja migren. Tam lahko najdeš vzrok za nezadovoljstvo in posledično hudo obsojanje in jezo. Ne kaže se ali je jeza vezana samo na nase ali še na koga drugega. Čuti pa se, da jeza ni bila nikoli izražena ali pokazana, se je pa kopičila in jo gojiš v sebi, vzrok pa je glavobol.

urskakorun.com