1

Tema: Zdravniki

Pozdravljeni.

Zanima me, če se v mojem biopolju kaj vidi, kaj imam jaz z zdravniki?

Vsakič, ko grem (ali za sebe ali za otroka) , doživim nek ali posmeh (ko sem povedala, da sem vegetarijanka) ali neposlušanje/nerazumevanje (da otrok ne sme zdravil z barvili-potrjeno tudi z alergološki testi) ali pa pogled name, da jaz nimam pojma (da naj raje napiše odraslo zdravilo- kupsula, kjer jaz sama lahko zvagam zdravilo-vsebino kapsule).

Saj notri pri zdravniku poskušam ostati mirna, a ko pridem ven, dam to ven - z jezo pripovedujem partnerju kaj se je zgodilo...

Res bi rada to razrešila, ker mi gre na živce, da zdravniki ne znajo (ali celo nočejo) poslušat.

Hvala.

Re: Zdravniki

Odgovor sem napisala malo bolj na široko, saj imam občutek, da bom še komu odgovorila.

Petruška, sistema v celoti ne boš spremenila sama, lahko pa ga začneš spreminjati pri sebi. Prav tako je jeza na zdravnike ali na sistem samo olje na ogenj, ga ne pogasi.  Pri tem je zelo pomembno pogledati na obe strani objektivno - ena stran je mamica ali oseba, ki nekaj da na svoje zdravje ali zdravje otroka in ji ni vseeno ter se želi o tem pogovoriti z zdravnikom. Druga stran pa je zdravnik, ki vsak dan sprejema na desetine oseb, od katerih je določen odstotek takšnih, ki vstopijo v njegovo ordinacijo z odnosom, da vedo več od njega in "pametujejo" po svoje. Prav tako se veliko staršev ujame v iskanje najbolj zdravih in popolnih rešitev za zdravje otroka (v nekaterih primerih takšen odnos že meji na odvisnost od zdravja) in s tem upravičeno ali ne, pritiskajo na zdravnike, ki tako postajajo lahko "gluhi" za resnične težave. Vsakdo ima pri sebi prav, mamica s skrbjo za otroka ali zase in zdravnik, ki opravlja svojo sulžbo. A vsak je v prvi vrsti samo človek. Kaj lahko storiš ti kot mamica ali oseba, ki pride k zdravniku, da bodo izkušnje z njim lepše?

V tvojem biopolju se najprej zazna prepričanje "jaz sem več vredna kot drugi" - vzorec je vezan na osebni in duhovni razvoj. Zakaj ti ravno zdravniki ta vzorec ven bezajo, pa je lahko vezano na podzavestno agresijo in strah do zdravniškega sistema, bolnic, zdravnikov, lahko tudi to avtoritet. Pri tem se lahko usmeriš v otroški spomin, vezan na bolnice ali zdravnike, ki ti je pustil ta strah ali nelagodje do bolnic.

Predlagam ti, da predihaš doživete izkušnje jeze in frustracije, prav tako strah iz otroštva in prepričanje in napolniš svoj odnos do zdravstvenega sistema z ljubeznijo, sprejemanjem in spoštovanjem.

Naslednjič, ko greš k zdravniku, ti predlagam, da najprej skozi pogovor začutiš (to lahko vsakdo začuti, v katero smer gre pogovor - ali je pogovor strogo resen ali je bolj sproščene narave ali se celo zdravnik sam dotakne katere od alternativnih možnosti za zdravje), koliko je zdravnik odprt za sprejemanje takšnih podatkov, kot so vegetarijanstvo, umetna barvila ...

Ko v sebi razrešiš vse, kar sem ti predlagala, da razrešiš in je odnos med zdravnikom in tabo še vedno enak, potem je čas, da razmisliš o zamenjavi osebnega zdravnika?

Vem, tako iz lastnih izkušenj kot izkušenj drugih, da obstajajo zdravniki, ki jim je mar za pacienta in se da z njimi pogovoriti tudi takšne zadeve, kot jih gor opisuješ. Nekateri celo sami predlagajo komplementarna orodja za celostno pomoč k zdravju. Vendar je potrebno najprej v sebi razrešiti odnos do zdravstvenega sistema in do zdravnikov, da goljufajo, da ne poslušajo, da so zmanipulirani, da jim je vseeno itd.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com