1

Tema: Alergije

Pozdravljeni!

Mene pa zanima, če so za nastanek alergij lahko razlog kakšni negativni vzorci ali zgolj neprimerna prehrana. Sama imam namreč že od nekdaj alergijo na razne antibiotike, sonce, letos pozimi pa sem jo dobila še na hladen zrak oziroma mraz. hmm
Pri alergiji na antibiotike sem večkrat doživela tudi anafilaktični šok, pri soncu in mrazu pa se na koži pojavijo zelo srbeči in na gosto posejani izpuščaji, ki kak mesec zelo srbijo, včasih pa za dlje časa za seboj pustijo tudi ne preveč simpatične rdeče pike.

Urška

Re: Alergije

Zdravo,
ravno včeraj sem se v temi Domača lekarna nehote razpisala o pekočih in srbečih izpuščajih po koži, izpostavljeni sončnim žarkom. Ta alergija je bila tako zoprna reč, imela jo je tudi moja mama.

Alergije nimam več, minila pa je tisto leto, ko sem se neko pomlad začela presno prehranjevati in v poletnih mesecih presenečena odkrila, da mi sončni žarki ne povzročajo nobene koprivnice, srbenja...in to je bilo potem poletje!  lol

Verjetno je s prehrano pogojeno stanje telesa, ki se poleti še posebej skozi kožo čisti,
(ob stiku s soncem, pa še vsi strupi, ki se poskušajo izločiti), razlog za grdo reakcijo na koži.

Ne spomnim se, da bi se takrat ukvarjala s kakšnim vzorcem, to odkritje je bilo povsem nepričakovano. Najbrž pa je pri vsakemu lahko drugače.

lp smile

Uršika je napisal/a:

Mene pa zanima, če so za nastanek alergij lahko razlog kakšni negativni vzorci ali zgolj neprimerna prehrana.

Za alergijo je lahko veliko različnih vzrokov, večinoma gre za naš odnos, do sebe in do okolice. Npr. če delujemo s strahom se lahko to pojavi na koži kot odraz straha ali pa če smo strah razčistili pa se lahko pojavijo fleki, se na tak način stvari čistijo in nas hkrati preverjajo, če smo sposobi ostati v svoji spremembi.
Fleki se znajo pojaviti tudi zaradi oblivanja trenutne vročine ali znoja, ki je odraz strahu, gre vem iz nas kiseli del, takrat se je potrebno stuširati, da kiselost ne načne kožo (pojavi se lahko osip)
Dosti alergij se pojavi tudi v času bivanja v maternici, Npr. mati je jabolko in tisti trenutek doživi šok, ko smo mi v maternici in posledično smo mi alergični na jabolko.

Tako je lahko tudi nepravilna prehrana, ki nas dela preveč kisele ali bazične lahko vzrok za alergije.
lp

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Zoran je napisal/a:

če delujemo s strahom se lahko to pojavi na koži kot odraz straha

Torej lahko čisto logično sklepam, da so potem tudi močne želodčne bolečine ter prebavne motnje zaradi takoimenovane alergije na antibiotike zgolj rezultat strahu, ki ga imam na solarnem pleksusu, saj je to enako mesto na telesu. Torej ta moj strah izvira že iz zgodnjega otroštva in ga tako fino razvijam že vsa ta leta.  big_smile

Najlepša hvala obema za odgovore. So mi v veliko pomoč.

Urška

Uršika je napisal/a:

Torej lahko čisto logično sklepam, da so potem tudi močne želodčne bolečine ter prebavne motnje zaradi takoimenovane alergije na antibiotike zgolj rezultat strahu, ki ga imam na solarnem pleksusu, saj je to enako mesto na telesu. Torej ta moj strah izvira že iz zgodnjega otroštva in ga tako fino razvijam že vsa ta leta

Ja, pleksus in ledvičke je potrebno ojačati. smile

Tudi jaz sem se pred leti srečala s podobnimi težavami z alergijo na mraz. Da ne govorim o alergiji na sonce, kar se je sploh pokazalo, kadar sem šla na morje. Ker nisem poznala pravega vzroka in ker je bilo stanje neznosno, sem šla k zdravnici, ki mi je predpisala zdravljenje s kalcijem in mi dala tablete Claretin. To je stanje omililo, vendar sem se začela zavedat, da to ni prava rešitev za moje zdravje.

Ker sem imela še druge težave, sem poskusila tudi s presnojedstvom. To pa nekako ni bilo zame. Zelo hitro sem hujšala, alergije pa so se ponovile. Tudi počutje ni bilo najboljše. Saj je sedaj že znano, da presnojedstvo ni za vsakogar.

Po dolgotrajnem obiskovanju raznih naravnih zdravilcev, tudi zelo poznanega homeopata, sem končno našla nekoga, ki mi je postavil pravo diagnozo. Za vse tegobe je bila kriva preveč razraščena kandida albicans v mojem črevesju. Po čiščenju, ki sem ga opisala v temi "domača lekarna" s pomočjo tretmaja Hulde Clark in totalno črtanje sladkorja in bele moke iz jedilnika, lahko danes z gotovostjo rečem, da se mi je stanje zelo izboljšalo. K temu je zelo pripomogla tudi knjiga Sanje Lončar "Resnice in zmote o kandidi" in napotki sorodnih iskalcev za rešitev te nadloge. Veliko je o tem sorodnih člankov in povezav na raznih internetnih straneh. Kandida in kislost telesa sta v tesni povezavi, ker ji tako okolje zelo ustreza.

Največji vzrok za njeno prekomerno razraščenost so prav antibiotiki. Uradna medicina v Sloveniji tega ne prizna kot resno bolezen, v tujini pa se to že obravnava in prostipa k temu zelo resno.

Zelo dober članek je bil prejšnji teden objavljen na spletnem portalu Sončeve pozitivke, avtor je g. Mitja Fajdiga.

Lep pozdrav

Zoran je napisal/a:

ledvičke je potrebno ojačati

Kaj se pa priporoča za jačanje ledvic? Morda kak nasvet? Za pleksus že vem in pridno delam.  cool

Najlepša hvala za informacije Mica-potica .

Urška

Uršika je napisal/a:

Kaj se pa priporoča za jačanje ledvic? Morda kak nasvet

Požuli roko ob roko, tako da postanejo dlani topli(vroči) in položi na ledvice. Lahko večkrat ponoviš. Drugače je pa lahko podpreš ledvičke z reikijem.
lp smile

Zoran je napisal/a:

Požuli roko ob roko, tako da postanejo dlani topli(vroči) in položi na ledvice.

Hvala za informacijo.

Zoran je napisal/a:

Drugače je pa lahko podpreš ledvičke z reikijem.

To pa bom lahko šele takrat, ko bom iniciirana.  big_smile

Urška

Če se tako odločiš,drugače pa lahko takoj.Pred časom sem bil na nekem tečaju,kjer je bilo med
drugim rečeno,da za samozdravljenje z reikijem ni potrebna iniciacija.Odločitev je tvoja. wink

francik je napisal/a:

Pred časom sem bil na nekem tečaju,kjer je bilo med
drugim rečeno,da za samozdravljenje z reikijem ni potrebna iniciacija.

Res je, da lahko sami polagamo roke tudi pred iniciacijo v reiki in lahko začutimo energijski pretok skozi roke. Verjetno so nam kdaj starši, ko smo bili še otroci, polagali roke, če nas je bolel trebušček ali glava pa je potem bilo bolje. No, to je to, vendar to še ni reiki. Reiki je še nekaj oz. dosti več kot ta pretok energije, ki ga čutimo pri "običajnem" polaganju rok.
Nekateri ljudje lahko začutijo še pred iniciacijo reiki energijo, vendar se to dogodi kot izjema in ne kot pravilo in še to ponavadi podzavestno in nenamerno. Na primer otrok lahko začuti reiki energijo v obliki energijske spremembe ali močnejših energij, ko je v reiki iniciirana mama. To se lahko zgodi tudi s tesno povezanima partnerjema. Vendar tudi tu ni nekega pravila, zato skoraj nihče tega ne omenja. Menim, da se popolna izkušnja reikija lahko doživi z zavestno iniciiacijo. Eno je, kadar se mi samo v mislih povežemo s simboli in mogoče začutimo njihovo energijo, drugo pa je, ko mi fizično sprejmemo vase močne iniciacijske energije, podprte s strani mojstrskih reiki simbolov za iniciacijo in podpore prevodnika teh energij-osebe, ki nas iniciira.
Zato sem jaz mnenja, da samozdravljenje z reikijem brez iniciacije nima enakega učinka, razen če smo mojstri, napol razsvetljeni in nam iniciacije niso potrebne. smile Nekatere stvari pa je le potrebno tudi fizično napraviti, ne samo v mislih.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Ta razlaga mi samo pritrjuje,da se nisem zastonj odločil za tečaj 1.stopnje.Hvala za razlago. :rose:

Pozdravljeni!

Tudi sama imam trenutno neke vrste izpuščajev in bi prosila Zorana za vpogled. Najprej se mi je izpuščaj pojavil na predelu srca, potem na desnem ramenu, na predelu jeter, sedaj pa jih je nekaj tudi na vratu. Pomislila sem, da bi šla k zdravniku, vendar bi mi ta po vsej verjetnosti predpisal mazilo ali tablete, ki jih ne želim jemati. Pa niti ne vem točno, kako je s tem - ne bi rada namreč z nekim mazanjem ali tabletami potlačila vzrok za izpuščaje. Želim si razčistiti in vedeti, v čem je problem.

Hvala!
Lep dan vsem!
Urška  smile

14

Urška18 je napisal/a:

Tudi sama imam trenutno neke vrste izpuščajev in bi prosila Zorana za vpogled. Najprej se mi je izpuščaj pojavil na predelu srca, potem na desnem ramenu, na predelu jeter, sedaj pa jih je nekaj tudi na vratu. Pomislila sem, da bi šla k zdravniku, vendar bi mi ta po vsej verjetnosti predpisal mazilo ali tablete, ki jih ne želim jemati. Pa niti ne vem točno, kako je s tem - ne bi rada namreč z nekim mazanjem ali tabletami potlačila vzrok za izpuščaje. Želim si razčistiti in vedeti, v čem je problem.

Pri tebi je začutiti, da si se odločila stvari v svojem življenju premakniti na hitro, vendar za nekatere stvari  je potreben čas, da dozorijo, takrat jih z lahkoto premaknemo in ne na silo.

Ko premikamo stvari na silo izgubljamo svojo energijo z borbo, da se to mora takoj spremeniti, če ne je že nezadovoljstvo.

Priporočam ti, da se usedeš narediš (haro, os – sveta, reiki,..), globoko vdihneš in vprašaj srce, kaj je najbolje da narediš sedaj in na kakšen način. Odreci se skrbem in potrebi po hitenju v življenju. Lahko se odločiš, da greš počasi z lahkoto naprej.
Pripazi še na svoja čustva, da te čustva ne spravijo v proces hitenja, zato je potrebno delovati skozi svoje srce :srcek: , da te vodi.
Lp smile

Hvala, Zoran! :rose:  smile

16

Kako pa je z aletgijami pri otrocih? Moj starejši sin ima namreč alergijo na sonce 3 leta od svojih 4 življenja, je pa res, da je bilo po bioresonanci in strogi dieti bolje. Letos so se pikice pojavile tudi pri mlajšem a brez srbenja in so hitro izginile. Tudi mene alergije letos zelo matrajo (seneni nahod) precej bolj kot prejšnja leta.
A lahko prosim kdo pogleda, če alergije pri mojih dveh niso kaj v zvezi z mano povezane in če lahko kaj jaz storim?

Hvala že vnaprej.

Jaz pri tebi začutim, da otroka predelujeta tvoj stres skozi skupno biopolje, ki ga vsak starš tvori s svojimi otroci.

Priporočam ti, da očistiš še enkrat telo, prav tako pa preseješ tudi svoje misli in čustva. Predstavljaj si, da izgleda energijsko polje kot skupna miza, za katero vsi trije sedite - vse, kar ti svojega daš na mizo, pojesta to tudi tvoja otroka - to vključuje tudi tvoje misli in še posebej tvoja čustva.

Poleg tega pri tebi začutim močno navezanost na otroka, katera zna nanju vplivati zadušljivo in omejujoče. Če začutiš, da je kaj na tem, ti predlagam, da zmanjšaš to navezanost tako, da si najdeš čisto svoj hobi, ki ne vključuje otrok - tako lahko razrahljaš vezi na nivo zdravega odnosa. Pusti, da se tudi onadva lahko izrazita svobodno. če misliš, da te bo strah sprostiti vezi, da ne bi onadva začutila manko mame, jima lahko v mislih pošlješ občutek varnosti skozi božanski nivo, kadar sta brez tvoje prisotnosti.

urskakorun.com

18

Urška je napisal/a:

Jaz pri tebi začutim, da otroka predelujeta tvoj stres skozi skupno biopolje, ki ga vsak starš tvori s svojimi otroci.

Priporočam ti, da očistiš še enkrat telo, prav tako pa preseješ tudi svoje misli in čustva. Predstavljaj si, da izgleda energijsko polje kot skupna miza, za katero vsi trije sedite - vse, kar ti svojega daš na mizo, pojesta to tudi tvoja otroka - to vključuje tudi tvoje misli in še posebej tvoja čustva.

Poleg tega pri tebi začutim močno navezanost na otroka, katera zna nanju vplivati zadušljivo in omejujoče. Če začutiš, da je kaj na tem, ti predlagam, da zmanjšaš to navezanost tako, da si najdeš čisto svoj hobi, ki ne vključuje otrok - tako lahko razrahljaš vezi na nivo zdravega odnosa. Pusti, da se tudi onadva lahko izrazita svobodno. če misliš, da te bo strah sprostiti vezi, da ne bi onadva začutila manko mame, jima lahko v mislih pošlješ občutek varnosti skozi božanski nivo, kadar sta brez tvoje prisotnosti.

Urška hvala!

19

Pozdravljeni vsi skupaj,

jaz sem sicer nov bralec in uporabnik, so mi pa te teme in način razmišljanja zelo blizu.
Sem tudi mama dveh čudovitih otrok, sina, ki je star 26 mesecev in hčere, ki bo imela kmalu 8 mesecev. Kot velika večina staršev, tudi jaz želim svojim otrokom le najboljše in na vas se obračam v neke vrste stiski. Prosim kogarkoli, ki bi mi znal kaj povedati o najinem odnosu s hčero. Že od rojstva namreč zelo počasi pridobiva na teži, čeprav se zelo rada doji, poje pa zaradi vsega pritiska, ki sem ga jaz doživela s strani pediatrov in posledično tudi ona z moje strani, vedno manj (kašice in ostala hrana).
Pod to temo sem se razpisala zato, ker je bila deklica prve 3 mesece po celem obrazu pikčasta, diagnoza je bil atopični dermatitis in zaradi suma alergije na kravje mleko in jajca pri 4. mesecih za par dni hospitalizirana, kjer so ji naredili vse živo testov, vsi izvidi pa so bili negativni.
Ta četrtek je zaradi vnetja desnega ušesa dobila že 1. antibiotik, ki se ji ga dala 3x potem pa prenehala, ker je dobila zelo močan posip in izpuščaje po celem telesu. Začelo se je na obrazu, potem pa trebuh, hrbet, roke in rahlo noge. 
Prosim, kako ji lahko pomagam? Kaj lahko naredim boljše?

Hvala že vnaprej.

20

Manja
zaradi strahu, ki je sedaj prisoten pri tebi ne dobim popolnega vstopa za pogled situacije.
Zato ti priporočam, da narediš nekaj globokih vdihov in izdihov, ter se zavestno odločiš:  osvobajam se strahu, nato se še odpri – odpiram se za vpogled v situacijo.

Javi, ko narediš.  Včasih se zablokiramo podzavestno, čeprav zavestno iščemo rešitev.

21

Pozdravljen Zoran,

sem naredila, kar si predlagal.

22

Pozdravljena Manja,
podzavestno nisi bila takoj pripravljena imeti še enega otroka in je nastal krč v tebi, kar se je preneslo na deklico. Deklica je še sedaj v tem krču blokirana, ter predeluje še tvoje strahove, kar še bolj ojača to stanje.

Odpri se in se z mislimi in čustvi prestavi v čas ko si bila noseča z njo, ter najprej z globokimi vdihi in izdihi sprosti ta krč (osvobajam se krča), ter vsega kar začutiš, da ti pride na površje takrat. Enako se osvobodi vseh prepričanj, ki si jih pridobila od drugih pa te omejujejo (pediatri,..).

Po mamini strani nosiš še vzorec, da so ženske manj vredne in da tako bo tudi naprej – enako tudi ta vzorec sprosti.

Nato pa vdihujem ljubezen in z izdihom se ljubezen razširi na moje telo (ko začutiš, da se je telo napolnilo z ljubeznijo), razširi ljubezen še na ženske prednike in potomce, da se bodo energije harmonizirale. Nato napolni še z ljubeznijo čas ko si bila noseča s hčerko, ter jo sprejmi in ji lahko poveš tisto kar začutiš, da ji rabiš povedati.

Postopek s tabo in hčerko (lahko dodaš tudi druge družinske člane) ponoviš dokler ne čutiš, da ste obe v energiji ljubezni.

23

Resnično se ti iz srca zahvaljujem Robert!

Vse dobro ti želim.

Kdo je zdaj Robert, Manja ali Zoran?   big_smile

urskakorun.com

Tudi jaz bi imela vprašanje glede alergij. Mlajši sin naj bi bil alergičen na tuberkoline v mleku (cepivo tuberkoloze za krave). To smo ugotovili na bioresonanci, ko je dobil atopijski dermatitis. Izvidi za mleko v bolnišnici so bili negativni. Tam smo preverjali tudi alergije na ostalo hrano, vendar je bilo vse negativno. Kljub temu, da imamo dieto brez mleka, je njegov atopijski dermatitis vedno hujši. Ker sem naveličana alergij (tudi starejši sin je bil alergiče na jajca in lešnike), bi rada izvedela kaj je vzrok njegovih alergij. Zavedam se, da je lahko vzrok tudi v meni ali možu.

Hvala za pomoč.