Tema: partnerstvo
Pozdravljen Zoran,
Pravzaprav sploh ne vem, kje naj začnem in kako naj spravim vprašanje v čim bolj smiselno celoto. Zgodba je dolga, in v teh letih se mi je začelo približno svetliti, zakaj mi stvari ne gredo tako, kot bi lahko. Našla sem nakatere vzroke in povezave, se pomirila z njimi in živela naprej.
Čutim pa da mi v zadnjem času prihajajo ven stvari, ki sem jih očitno dovolj dobro potlačila, da se nisem ukvarjala z njimi.
Občutek imam, da sem zamudila življenje. Predvsem na partnerskem področju. In to me najbolj boli. Vedno bolj čutim, kako pomembno mi je to področje in kako prazno ga živim.
Ostala sem s človekom s katerim nisva bila nikoli za skupaj. Že začetki so bili čudni, kot bi hlastala za vezo in jo hotela na silo imet, nikoli me zares ni telesno privlačil, pa tudi sicer sva si različna, interesi, želje... Sicer pa, po začetnih odporih, je bilo potem nekaj let lepo in sva se imela res čudovito. Vsaj jaz sem tako čutila in mislila, da bo tako tudi ostalo.
Potem pa, čez nekaj let mi je jasno povedal, da noče družine, ni bilo to kar sem si želela, vendar sem kar ostala in bila velikokrat nesrečna in žalostna, nič se nisem pritoževala, tiho sem trpela v sebi. Potem sem začela sanjati, da bo prišel nekdo, ki me bo povlekel ven iz tega. Vendar ga ni bilo.
Velikokrat sem razmišljala, da bi naredila konec tej vezi, če ji sploh lahko tako rečemo. Misel da bom sama, čeprav sem že sedaj sama, me je odvračala od tega. Vem da je prav, da človek najprej zaključi eno vezo in se pripravi na drugo, se odpre.....
Gledam svojega partnerja, ki brez težav navezuje stike z drugimi ženskami in kako bi brez težav dobil novo. Želim si da bi jaz bila takšna. Sproščena, ne pa tako napeta.
Želim si da bi se noro zaljubila v nekoga, ki bi se noro zaljubil vame in bi začela znova. Pa izgleda da so to le sanje, kajti vem, čutim da je v meni prepreka. In sedaj me je prijela panika, staram se.
Tudi ko kam grem, sama in imam možnost, spoznavati nove ljudi, čutim, kako sem zaprta, kako sem nesposobna socialnih stikov. Sploh če me kdo privlači, takrat pa kar zablokiram. Kaj je narobe z mano?
Jasna