Zoran je napisal/a:ar3ka je napisal/a:Včeraj mi je znanec povedal, da so Turki pili kavico tik pred spanjem, da so lažje zaspali!!! Še en čisti dokaz, kako naša prepričanja oblikujejo realnost oz. kako se 'nam zgodi po naši veri
Meni se je vedno po kavici spalo in je nisem hotel piti (ko sem bil v puberteti) in sem dostikrat slišal, da to ni možno saj po kavi ne moreš spati in res čez čas ko sem jo začel piti nisem mogel spati zaradi tega prepričanja.
Tako, da se popolnoma strinjam s tabo. 
Jaz imam pa ravno obratno izkušnjo, zarad česar se ne strinjam lih s tem 
No, ne pijem kave, ampak čaj. Tako da ne vem, kako je s kavo, mogoče bi tudi mene uspavala
Zeleni čaj sem pa konzumirala že zdavnaj, ko se je še bolj malo govorilo o njem. Potem se je začelo veliko govoriti/pisati, kako da je zdrav, in sem ga zato še bolj z veseljem uživala, nisem ga pa nikoli v tistih časih rabila za prebujanje in se nisem zavedala njegovih "zbistritvenih" učinkov. Potem sem ga pa enkrat, sploh pomislila nisem na možne učinke, pila pozno zvečer, zunaj v lokalu, kjer dajo še tistega iz vrečke, da je ja še bolj močan. In mi je šele ob treh zjutraj, po več urah premetavanja v postelji postalo jasno, zakaj verjetno ne morem zaspat...
No, šele od takrat občutim in mislim tudi na te njegove kofeinske učinke. Tako da pri meni, v tem primeru, ni imelo prepričanje prav dosti zraven. 
ar3ka je napisal/a:Včeraj mi je znanec povedal, da so Turki pili kavico tik pred spanjem, da so lažje zaspali
Pri nih pa, no po mojem mnenju, je problem ta, da so čez dan ves čas pili toliko močnih kav, da zvečer sicer ne bi mogli zaspati - zaradi abstinenčne krize.