vrtnica je napisal/a:Pozdravljeni, ker sem opazila da vecina ljudi, skupaj z mano,ima tezave s spremembami vremena, me zanima zakaj? Jaz reagiram z utrujenostjo, glavoboli, slabe sem volje, obcasno imam tudi bolecine v kolenih pa sem mlada, vcasih se sprasujem kaj bo ko bom starejsa
. S cem je to https://zanositev-coach.si/ povezano, a smo vsi mi notranje odvisni od udobja ali lepega vremena? Prosim ce mi https://estela.si/ lahko date kaksen nasvet.
Hvala. Lep dan :-).
Pozdravljena! ????
Popolnoma razumem tvoje občutke glede vremenskih sprememb, saj veliko ljudi doživlja podobne težave. To, kar opisuješ – utrujenost, glavoboli, nihanje razpoloženja in bolečine v sklepih – je povezano z biovremensko občutljivostjo. Nekateri so na te spremembe bolj dovzetni kot drugi, odvisno od genetike, zdravstvenega stanja in življenjskega sloga.
Glavni vzrok za takšne reakcije so spremembe zračnega tlaka, ki lahko vplivajo na krvni obtok in povzročajo glavobole ter utrujenost. Vlažnost in temperatura prav tako igrata veliko vlogo, saj lahko hladno in vlažno vreme poveča bolečine v sklepih. Vremenske spremembe vplivajo tudi na živčni sistem, kar lahko povzroči nihanja razpoloženja in povečano občutljivost na stres.
Poleg tega lahko pomanjkanje sončne svetlobe zmanjša raven serotonina v možganih, kar vpliva na počutje in energijo. Morda se ti zdi, da je tvoje telo "odvisno" od lepega vremena, vendar v resnici le reagira na spremembe v okolju, kar je povsem naravno.
Da bi omilila te učinke, ti svetujem, da paziš na uravnoteženo prehrano, dovolj piješ, se redno gibaš in poskrbiš za dovolj spanja. Poskus, da preživiš čim več časa na dnevni svetlobi, tudi če je oblačno, lahko pomaga stabilizirati razpoloženje in energijo. Prav tako lahko tople kopeli in lahkotne raztezne vaje pomagajo pri bolečinah v sklepih.
Ne skrbi preveč, kaj bo v prihodnosti. Telo se sčasoma prilagaja, obenem pa lahko z zdravim življenjskim slogom ublažiš občutljivost na vremenske spremembe. Upam, da ti bo to vsaj malo v pomoč. Lep dan ti želim! ????